Skikaart en info skigebied Erciyes Turkije

Kayseri Erciyes 3917mErciyes. 105 km Piste

Steeds meer buitenlanders hebben de afgelopen jaren Turkije ontdekt als de ultieme wintersportbestemming. Want waar elders sta je op de skipistes en hoor je de oproep tot het gebed vanuit de moskee? Waar anders geniet je tussen de middag van een heerlijke barbecue en sluit je de dag af in de ontspannen sfeer van een hamam? Inderdaad: in Turkije. Veel mensen hebben inmiddels ontdekt wat wintersport in Turkije zo bijzonder maakt: een exotische bestemming en fantastische sneeuw, gastvrijheid en service, luxe hotels met volop faciliteiten en rust en ruimte op de pistes.

Erciyes is een wintersportbestemming die de laatste jaren een enorme ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat komt niet in de laatste plaats doordat de Turkse president Gül uit de nabijgelegen stad Kayseri komt en zijn geboortestreek graag op de kaart wil zetten. De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe pistes bijgekomen. Het skigebied bevindt zich tussen 2200m en 3000m hoogte.

Kayseri

Het skigebied ligt aan de voet van de stad Kayseri. Kayseri is een stad met ruim 900.000 inwoners en ligt op ruim 1000 m hoogte in Centraal Anatolie. Kayseri is een moderne stad volop in ontwikkeling en ligt op de route naar het bijzondere Cappadocie. Vanuit Kayseri bent u in slechts 15 minuten in Erciyes. Deze korte transfertijd is een groot voordeel ten opzichte van andere Turkse wintersportbestemmingen.

Uw vlucht van Amsterdam naar Kayseri duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten. Na de landing loopt u naar de aankomsthal waar u uw bagage af kunt halen. Per persoon mag u een ski- of snowboarduitrusting zonder extra kosten meenemen. De luchthaven van Kayseri is klein en compact, er zijn geen wachtrijen bij de visumverkoop en bij de paspoortcontrole. Vanaf de luchthaven is het 30 minuten naar het skigebied of 10 minuten naar het centrum van Kayseri.

Kayseri is een stad met een lange geschiedenis. De stad was onder meer een pleisterplaats op de Zijderoute. Er zijn veel zaken beslist de moeite waard zijn:
 • Musea en historische ruines, waaronder een oud fort.
 • Diverse religieuze bezienswaardigheden.
 • Lokale markt
 • Thermale baden
 • Gebied interessant voor vogelaars
 • Eventuele sportwedstrijden in een van de stadions
 • Watervallen van Kapuzbasi
 • De in de rotsen uitgehouwen kerken van Erdemli en Soganli
 • Kijkje nemen bij de weverij van Bunyan of Yayhali, waar tapijten nog met de hand geknoopt worden.
 • Eten van Pastirmak, een Turkse specialiteit van gedroogd rundvlees. De beste Pastirmak komt uit Kayseri.

Vervoer.

Uw vlucht wordt uitgevoerd door een Turkse Charter.
Boekt u uw wintersportreis met Turkish Airlines dan is het mogelijk om op vrijdag, zaterdag of op zondag te vertrekken.

Het skigebied

Het skigebied ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Kayseri. Het gebied kent twee bergtoppen van respectievelijk 3917 en 3703 meter hoog. Op 2200 meter hoogte begint het skigebied. Er zijn in totaal 100 km aan skipistes. Uw skipas is inclusief !!
Gezien de ligging: zeer sneeuwzeker en bijna geen wachttijden bij de liften.
Het skigebied is heerlijk rustig, waardoor u ongestoord uw afdalingen kunt maken. Juist voor gezinnen met kinderen is Turkije hierdoor de perfecte skibestemming. In het weekend is het op de pistes drukker omdat de lokale bevolking dan komt skiën.

Informatie Skischool

Skiles / snowboardles is 3 dagen per week 2 uur per dag les.
De Engels sprekende leraren, in het hoogseizoen geassisteerd door Nederlandse leraren, zullen er alles aan doen om deze skiweek tot een feest te maken voor alle kinderen.
Kinderen vanaf 4 jaar kunnen deelnemen aan de lessen.

De verschillende weekprogramma's

IDTravel biedt u 2 mogelijkheden:
 • Weekprogramma 1:
  Combinatiereis met Cappadocië
  U vertrekt op zondag. Dan gaat u eerst naar het skigebied en verblijft daar 5 nachten. U vertrekt in de loop van de vrijdagmiddag naar Cappadocië en verblijft daar 2 nachten. Zondagmorgen vliegt u weer terug naar Amsterdam.
  Cappadocië.
  Breng een weekend door in Cappadocië; het sprookjesachtige tufstenen landschap in het hart van Turkije. Dit unieke gebied ligt aan de voet van de berg Erciyes en is miljoenen jaren geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Bijzondere rotsformaties in de vorm van puntmutsen, ook wel feeënschoorstenen genoemd, mysterieuze schuilkerkjes, rotswoningen en ondergrondse steden zijn een bezoek meer dan waard. Meer dan duizend jaar zijn de kerkjes en ondergrondse steden gebruikt. In de wanden zijn eeuwenoude tekeningen gekerfd. U verblijft 2 nachten in Peri Towers hotel
  Excursiemogelijkheden Cappadocië:
  • Turkse folklore avond, inclusief diner
  • Dagtrip Cappadocië, inclusief lunch
  • Ballonvaart
  • Romantisch rotswoningendiner (zie http://gulkonaklari.dinler.com)
 • Weekprogramma 2:
  7 nachten in het Amalia Boutique Hotel :
  Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar het hotel.
U vertrekt op zondag.Wintersport Turkije

Wintersport Turkije:


Overige informatie: