Kaarten / Skimaps Wintersport Tsjechië


Pec pod Snezkou - Velka Upa (710 - 1060 m.)

Liften :14
Pistes :18 km.
Klik HIER voor een plattegrond van deze piste of klik op de foto. Het gezellige plaatsje Velka Upa ligt aan de oostkant van het Reuzengebergte, op 2 km afstand van het bekende skigebied Pec pod Snezkou. Het skigebied is mooi overzichtelijk. U vindt hier een 1,5 km lange stoeltjeslift en 3 sleepliften. De mooie 2 km lange afdaling "Portasky" slingert tussen de romantische bergchalets. Vanaf de top heeft u een prachtige uitzicht over de kammen van het Reuzengebergte, in de verte is de "Snezka" te zien, de hoogste berg van Tsjechië (1602 m). Onder aan het begin van de piste is een speciaal voor de kleintjes met hekjes afgeschermde oefenweide waar kinderen veilig kunnen leren skiën en waar ze zich in de sneeuw prima kunnen vermaken. Er zijn een aantal barretjes op de piste. De sfeer van dit skicentrum is zeer nostalgisch, alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Het prijsniveau is in dit dorp zeer gunstig. Er zijn hier een aantal restaurantjes, skihuur, skischool en supermarkt. De pistes zijn uitgerust met sneeuwkanonnen en er is nachtskiën!. Voor degene die steile pistes zoekt kan terecht in het skigebied Pec pod Snezkou. Dit skigebied, op twee kilometerafstand, is gemakkelijk te bereiken, want vanuit Velka Upa gaat er een gratis skibus. U vindt in Velka Upa voornamelijk blauwe en rode pistes. Ook is er een speciaal snowboardpark met diverse pipes. Pec pod Snezkou heeft goede après-ski faciliteiten, volop restaurantjes en bars.

In deze regio voor u geselecteerd:
Pension Ondrej : Gelegen naast de lift ( 2 km lang) met een Welness centrum. Hier moet je zijn.

Janske Lazne (570 - 1299 m.)

Liften :17
Pistes :14,5 km.
Klik HIER of op de afbeelding voor een grote plattegrond van het skigebied.
Het plaatsje Janske Lazne is om 2 redenen bekend. Het plaatsje is een bekend kuuroord waar verschillende soorten van verlammingen met succes worden behandeld. Men zegt, dat het het hoogst gelegen kuuroord in Tsjechië is. De tweede reden is, dat dit plaatsje ook in de winter een bekend toeristisch centrum is. In 1928 werd hier de eerste stoeltjeslift van het Reuzengebergte gebouwd. Deze lag wat verder opzij dan de tegenwoordige gondel naar Cerna Hora ("Zwarte berg"). Janske Lazne is een zeer geschikte wintersportplaats en in prijs veel gunstiger dan Spindleruv Mlyn. Voor de gevorderde skiërs is er op de Cerna Hora een piste van 2900 m lang en een hoogteverschil van 550 m. Totaal zijn er 14 skiliften en er is een piste (sind 2002), waar men met de slee naar beneden kan van ongeveer 4 km lang. Het eindpunt van deze piste is bij het begin van de gondellift. Er zijn hier 6 cross-country routes voor de langlaufers. Het skicentrum Cerna Hora biedt ook veel afdalingen die voor de beginners en kinderen zeer geschikt zijn. Het zijn de pistes genoemd "Kostalka" en "Duncan", waar u uw kinderen in de vertrouwde handen van een skileraar kunt achterlaten, terwijl u zelf van de lange afdalingen van Cerna Hora kunt genieten.

In deze regio voor u geselecteerd:
Hotel Avond Ster: Mooi hotel met sauna, zowel voor skiërs als langlaufers een ideaal uitgangspunt. In het dorpje is ook een kuurhotel war u zich kunt laten masseren of een modderbad nemen. Zeker een keer doen.
Hotel Sant Martinus: Vorig jaar gebouwd en mooi ingericht. Met een zwembad met jetstream.

Wintersport Tsjechië

Wintersport Tsjechië:


Pec pod Snezkou

Janske Lazne: