MENU SLUITEN

Skihuttentocht Dolomiti

Skisafari

 • Land: Italië
 • Gebied: Dolomieten
 • Type reis: Ski groepsreis
 • Aantal dagen: 8
 • Verzorging: Halfpension

Land: Italië
Gebied: Dolomieten
Type reis: Ski Groepsreis
Aantal dagen: 8
Verzorging: Halfpension

Een Skisafari door het grootste aaneengesloten skigebied van Europa: de Super Dolomieten.
Van dorp naar dorp, van berg naar berg en van hut naar hut. Niet steeds terug, alleen maar verder.
Deze huttentocht is een ware ontdekkingstocht door het meest uitgestrekte skigebied van Europa!

Wat u voor de hele week nodig hebt, zit in een niet te grote rugzak. Dit kunnen o.a. zijn: voor ’s avonds in de hut een paar lichte pantoffels of slippers, een joggingbroek, toiletartikelen en wat schone spullen voor de gehele week. Ook een zonnebril / skibril, zonnebrand- en lippencrème mogen niet ontbreken. U ontvangt van ons een paklijst.

Reisplan Skihuttentocht Super Dolomiti

8 dagen / 7 nachten – Groepsreis

Programma onder voorbehoud van (weers) omstandigheden.

Dag 1 (zaterdag)

Verzamelen in San Christina bij de Col Raiserlift waar u zich kunt omkleden. Hierna vertrek naar de eerste hut boven San Christina waar u de rugzak kunt neerzetten om nog even op de Seceda te gaan skiën

Dag 2

Na een uitgebreid ontbijt laat u de rugzak nog even staan en gaat u de 10 km lange afdaling naar Ortisei maken om er even in te komen. Daarna haalt u de rugzak op en gaat u aan de echte tocht beginnen. U daalt af naar San Christina en skiët via de Sellapas en Col Rodella richting Belvedère voor de tweede huttenovernachting.

Dag 3

Na een lange afdaling komt u aan in Arabba waar u na alle rode en eventueel zwarte afdalingen gedaan te hebben uw tocht vervolgt via Passo Padon richting onze hut bij de Fedaiasee. Hier geeft u de rugzak af en daalt u verder af naar Malga Ciapela om op de Marmolada (3300 m) te gaan skiën. Afdaling tot aan de hut.

Dag 4

Vandaag daalt u verder af door de prachtige kloof van Sottoguda. Hier neemt u de bus naar Alleghe om in het Civettagebied te gaan toeren. Later neemt u de bus richting Passo Giau voor de vierde overnachting boven Cinque Torri.

Dag 5

Na het ontbijt skiët u richting Bai de Dones waar u de bus neemt naar Cortina d’Ampezzo. Via de prachtige skigebieden van Faloria en Monte Cristallo gaat u richting Tofana naar de volgende Rifugio (hut) voor de overnachting.

Dag 6

Vandaag verkent u de rest van Cortina, waaronder de Olympische afdaling Olympia. Hierna skiët u richting Pocol, vanwaar u richting Col Galina en Lagazuoi gaat voor een overnachting. Hier slaapt u op bijna 2800 m hoogte met al weer een prachtig uitzicht!

Dag 7

Lang voordat de liften draaien begint u aan de 12 km lange afdaling langs prachtige bevroren watervallen naar Armentarola, waar u het laatste stukje door paarden gesleept wordt. Hier vandaan skiët u via San Cassiano naar La Villa (wereldcupafdaling Gran Risa). Verder via Corvara en het Edelweissdal naar Selva (Wolkenstein) waar u via de wereldcupafdaling Sasslongh (Val Gardena) weer richting Seceda gaat voor de laatste avond en overnachting.

Dag 8

Degene die op tijd wil gaan rijden, daalt af naar San Christina. De andere, die met bus of trein is gekomen, kan nog lekker een dagje vrij skiën, waarmee een einde komt aan een fantastische week!

Aankomstdata

Voor deze Skihuttentocht Super Dolomiti is de aankomst als volgt mogelijk: Vanaf 25 januari 2020 iedere week mogelijk tot en met 29-02-2020.

Overnachtingen

De overnachtingen zijn in bemande berghutten (rifugio’s), waar u slaapt in twee- of meerpersoons kamers. Na een gezellige apres-ski in de hut krijgt u daar een 3-gangen maaltijd voorgeschoteld. De avond brengt u gezamenlijk door, want de hutten liggen vaak ver van de bewoonde wereld. Het ontbijt is natuurlijk ook inbegrepen. Handdoeken en beddengoed zijn in de hutten aanwezig.

Waarom is deze skisafari uniek?

Iedereen, die minimaal drie jaar ski-ervaring heeft en geen moeite heeft met rode pistes.
Wij gaan er vanuit, dat u deze snel en gemakkelijk kunt afdalen. Ook zwarte pistes moeten geen belemmering zijn. Tevens wordt er een sportieve instelling en een redelijke conditie van u verwacht.

Prijzen Skihuttentocht Super Dolomiti

Skisafari / SkihuttentochtPrijs
Aankomstdata + vervoer
25-1, 01-02, 08-02, 15-02, 22-02, 29-02-2020
Eigen vervoer€ 715,-
Toeslag Busreis vanaf€ 145,-
Toeslag treinreis naar Bolzano vanaf€ 279,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
Toeslag 1 persoonskamer (slechts 2 x 1 pk)€ 75,-
Toeslag 1 persoon op 2-persoonskamer€ 165,-
Opties
Huur Materiaal
Volwassenen Ski of Snowboard compleet 6/7 dagen€ 130,-
Volwassenen Ski of Snowboard compleet 8 dagen€ 140,-
Volwassenen alleen Ski’s 6/7 dagen€ 90,-
Volwassenen alleen Ski's 8 dagen€ 100,-
Huur helm€ 25,-
Overige opties
Mogelijkheden Skipasklik hier Super Dolomiti 2019 – 2020

Inbegrepen

 • 7 Overnachtingen op basis van halfpension
 • Skibegeleider (Nederlandstalig)

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis heen en terug
 • Lunches
 • Huur skimateriaal
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen
 • Administratiekosten
 • Skipas klik HIER voor meer info

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.