Algemene Reisinformatie

Bij iedere reis staat duidelijk omschreven wat is inbegrepen. Uw reis kan eventueel worden uitgebreid met skihuur, skipas en skiles. Het vooraf boeken van deze opties via ons is goedkoper en het bespaart u veel tijd.

SKIVAKANTIE

Een breed aanbod aan leuke en originele bestemmingen tegen een voordelige prijs en met de garantie van goed advies en begeleiding? Daarvan bent u verzekerd als u nu een skivakantie boekt bij IDTravel. IDTravel biedt een skivakantie naar een groot aantal skigebieden in onder meer Andorra, Tsjechië, Italië, Oostenrijk en Frankrijk.

Bij IDTravel heeft u de keuze uit een skivakantie met de bus, de trein, het vliegtuig of de eigen auto. Al lang in ons assortiment en zeer populair zijn onze skisafari’s. Tijdens een safari bezoekt u meerdere skigebieden in één skivakantie!

Wilt u met een groep op vakantie of heeft u een speciaal dieet? Laat het ons dan even weten en wij bieden voor u een skivakantie op maat. Wij zijn gemakkelijk telefonisch of per email te bereiken via +31 (0)73 - 511 2314 of email info@idtravel.nl.


GROEPSREIZEN.


Het is bij ons mogelijk om zelf een groepsreis te organiseren. U geeft uw wensen aan ons door en wij maken voor u een reis op maat. Dit is mogelijk naar al onze bestemmingen in deze gids maar ook kunnen wij u mogelijkheden aanbieden die niet in deze brochure vermeld staan. Neem daarvoor contact met ons op.


VERVOER.

Busreizen

Wij maken gebruik van erkende en gekwalificeerde Touringcarbedrijven. U reist Royal Class. Voor onze bestemmingen naar Oostenrijk / Frankrijk / Italië / Tsjechië kunt u gebruik maken van de pendelbus die wij voor u kunnen reserveren. De busreizen naar Italië, Oostenrijk en Tsjechië vertrekken over het algemeen op vrijdagmiddag of -avond. De aanvang van de terugreis is op zaterdagavond zodat u zondagmorgen weer in België of Nederland terug bent. Controleer uw voucher.
Service lijnen Nederland
Afhankelijk van ons reizigersaanbod hebben wij opstapplaatsen o.a. in: Amsterdam, Utrecht, 's-Hertogenbosch, Eindhoven, Maastricht.
Bagage
In de bus mag u per persoon meenemen: ski/snowboard-uitrusting, 1 koffer en 1x handbagage.
Roken. Voor al onze busreizen geldt een rookverbod.

Autoreizen.

Zie ons reisaanbod. Houdt u er echter rekening mee dat u in Oostenrijk en Tsjechië een tolvignet dient te kopen en dat u in Italië voor het gebruik van de autosnelwegen tol dient te betalen. U ontvangt van ons een routebeschrijving.

Treinreizen.

Zie ons reizigers aanbod. Reist u overdag met de trein dan is uw treinkaartje geldig vanaf elk station in Nederland. Reist u met de nachttrein dan stapt u meestal op in Amsterdam / Utrecht / Eindhoven / Arnhem. Voor onze wintersportreizen naar Oostenrijk en Italië is de trein een heel goed alternatief voor de auto en/of de bus. Wij maken eerst reisschema en een offerte op maat voor u alvorens dit in te boeken.

Vliegreizen

Turkije
Met Turkish Airlines of Onur Air. U kunt indien u kiest voor Turkish Airlines vertrekken vanaf: Amsterdam – Brussel – Düsseldorf. Voor uw vlucht naar Turkije dient u 2.00 uur van tevoren aanwezig te zijn. Wijzigingen voorbehouden.

Andorra via Barcelona
U kunt vliegen naar Andorra met diverse luchtvaartmaatschappijen Wij u kunt kiezen voor vlucht per KLM of Vuelling vanaf Amsterdam en als alternatief Transavia vanaf Rotterdam. U kunt of op zaterdag of op zondag vertrekken. Bij boeking kunt u uw voorkeur aangeven. Het is ook mogelijk zelf een ticket te kopen. De reissom is inclusief de transfer van de luchthaven Barcelona naar uw hotel in Andorra.

Oostenrijk - Salzburg.
Wij kunnen voor u uw vlucht regelen naar Salzburg ( vanaf Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven) en aansluitend vervoer naar uw hotel in Abtenau of Annaberg.


REISBESCHEIDEN


Voor Nederland / België / Turkije gelden soms andere richtlijnen betreffende uw reispas. Vraag ons om een persoonlijk advies. U dient in bezit te zijn van een geldig grensdocument en voor Turkije ook een visum.
Alle benodigde reisbescheiden ontvangt u ca. zeven werkdagen voor vertrek.REISBEGELEIDING.


Bij al onze georganiseerde bus/vliegreizen, in groepsverband, is een reisleider aanwezig. Deze gaat met u mee of is reeds ter plaatse. Bij de overige reizen zorgen wij voor een aanspreekpunt cq. een contactpersoon.RESERVERING EN (AAN)BETALING.

Wilt u deelnemen aan een van onze reizen dan kunt u schriftelijk, per e-mail, via deze website of telefonisch boeken. U kunt ook met meerdere personen tegelijkertijd boeken. Het adres van de hoofdboeker is ons correspondentieadres.
Na ontvangst van uw boeking ontvangt de hoofdboeker van ons een reisbevestiging/ factuur. Is de reis volgeboekt dan nemen wij z.s.m. contact met u op.
De aanbetaling voor onze reizen bedraagt bij:
eigen vervoerreizen € 125,- p.p. Bus-, trein-, of vliegreizen € 225,- p.p.
De administratie- en reserveringskosten zijn € 23,- per boeking.
De reisovereenkomst is tot stand gekomen indien schriftelijk, telefonisch of per e-mail de voor de inschrijving noodzakelijke gegevens zijn binnengekomen!MATERIAAL HUREN

Via IDTravel kunt u ter plaatse skimateriaal huren.VERANDERINGEN OF PRIJSWIJZIGINGEN.


Tot 4 weken voor vertrek kunt u kosteloos wijzigingen in uw opties laten aanbrengen m.u.v. vliegtickets. Deze kunnen niet gewijzigd worden. Dienen wij echter uw vliegtuigticket te wijzigen dan zullen wij u vooraf over de hoogte van de kosten informeren. Daarna brengen wij u € 30,- wijzigingskosten in rekening. Wij behouden ons het recht voor om de reissom te wijzigen indien wijzigingen in de vervoerskosten, verschuldigde heffingen en sterk gewijzigde wisselkoersen daartoe aanleiding geven. Verhogingen of verlagingen van deze kosten zullen daarbij netto worden doorberekend.
DIEET / VEGETARIËRS ETC.


Speciale wensen/voorkeuren betreffende uw maaltijden etc. dient u bij uw boeking door te geven. Wij zullen dit aan het hotel doorgeven, maar worden niet gegarandeerd. Ter plaatse dient u uw wensen nogmaals te melden aan het hotel of reisleider.VERZEKERINGEN

Het is van groot belang een reis-, en/of annuleringsverzekering af te sluiten. Uw verzekering wordt ondergebracht bij: Europeesche Verzekeringen. Indien u geen verzekering afsluit via IDTravel gaan wij er vanuit dat u gecontroleerd heeft dat u goed verzekerd op reis gaat. U kunt IDTravel niet aansprakelijk stellen voor welke schade dan ook die normaal gesproken gedekt wordt door uw verzekering. Zie tevens reisverzekering.

Annuleringsverzekering.
U betaalt voor deze verzekering 6,65 % van de reissom, exclusief poliskosten (€ 3,50) en inclusief wettelijke assurantiebelasting.
Reisverzekering.
Voor € 3,25 per dag (excl. poliskosten € 3,50) gaat u goed verzekerd op wintersport. In deze wintersportverzekering is inbegrepen: bagageverzekering en geneeskundige kosten. Voorwaarden op aanvraag. Onze Belgische gasten moeten een reisverzekering af te sluiten in België. Het is wettelijk gezien niet mogelijk om dit in Nederland te doen.
Wanneer uit de boeking blijkt dat er geen verzekeringen zijn afgesloten, wijzen wij u er met nadruk op dat het afsluiten van bedoelde verzekering tot uw eigen verantwoordelijkheid behoort en dat wij derhalve geen aansprakelijkheid zullen aanvaarden voor schade waartegen deze verzekeringen dekking plegen te geven. U kunt uw reisorganisatie / touroperator niet aansprakelijk stellen voor het oplopen van een ziekte of letsel.


KLACHTEN

Indien de reis om wat voor reden niet voldoet aan uw wensen maak dat dan direct schriftelijk kenbaar aan de accommodatieverstrekker en/of reisleiding. Zij zullen er alles aan doen om u van dienst te zijn. Komt u niet tot overeenstemming, neem dan direct telefonisch contact op met IDTravel. U dient u klacht ter plaatse altijd schriftelijk in te dienen en een kopie, indien noodzakelijk, te sturen naar uw reisorganisatie. Klachten niet ter plaatse schriftelijk ingediend en telefonisch gemeld worden niet in behandeling genomen.


Stichting Garantiefonds Reisgelden


Ons bedrijf is aangesloten bij SGR. Ons SGR nummer is 2630.
Binnen de grenzen van de SGR garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.
De SGR garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
De volledige garantieregeling van SGR staat HIER

Onze reizen worden uitgevoerd conform de in reisbranche gebruikelijke geldende reisvoorwaarden.
Klik HIER voor onze reisvoorwaarden.

Boeken.
U kunt uw boeking per e-mail maken maar u kunt er ook voor kiezen deze telefonisch door te geven.