Wandelvakantie Spanje / Mallorca

Mallorca, dwars door het Tramuntana gebergte. Cat. 3 NIEUW

Kust en bergwandeling over pelgrimspaden.

“La Luminosa”, de heldere, noemen de Spanjaarden Mallorca. Het grootste eiland van de Balearen is steeds goed voor een verrassing. Gedurende deze week ontdekt u via rustige wegen het leven in het binnenland van het eiland. In de Serra de Tramuntana liggen goede wegen door een landschap met weide en rotsen. U wandelt tussen olijfbomen naar betoverende plaatsen met herenhuizen en paleizen. Telkens weer is er een adembenemend uitzicht op de zee of op kleinere eilanden. Zon, strand, zee en vermaak vindt plaats in de idyllische kustplaatsen. Een schitterende wandelvakantie die u een keer gedaan moet hebben.
1e dag: Aankomst in uw hotel in Pt. Alcudia.
2e dag: : Kustwandeling op het schiereiland Alcudia
Duur ca. 6u, ↑690 m/↓820 m., afstand 15 km. Één van de mooiste wandelwegen bevindt zich tussen de baai van Pollenca en Alcudia. U wandelt langs de kust en beklimt een fantatische bergtop. Een slingerweg zonder einde met mooie uitzichten brengt u via het historische stadje Alcudia naar de promenade van Pt. Alcudia.
3e dag: Pt. Alcudia – Kloster Lluc
Duur ca. 4,5u, ↑600 m/↓220 m., afstand 13 km. Met de bus gaat u naar Pollenca van waar u het pelgimspad (Pilgerpfad) naar Lluc volgt. Met de hoge top van de Tramuntana voor ogen wandelt u via de pas voorbij aan Puig Tornir. Mooie steeneiken, bloeiende fruitbomen en rauwe weides bieden een afwisselingsrijk landscapsbeeld. Genietend wandelt u naar de botanische tuin in Lluc.
4e dag: Pelgrimsweg Cuber Stausee
Duur ca. 5,5u, ↑880 m/↓590 m., afstand 15 km. ‘s Morgens met de bus naar Cuber Stausee van waar u een volgende etappe over de pelgrimsweg naar Lluc aanvangt. Uw pad gaat omhoog het gebergte in en over de pas heen dalend naar Lluc. Een interessant landschap met weilanden, rotsen en overgangen zoals in het hooggebergte ligt voor u. Het zonnige uitzicht op de steile kustlijn en de vruchtbare dalen maken van deze dag de koningsetappe. U gaat terug naar Lluc waar u weer overnacht.
5e dag: : Kloster Lluc – Pt Sóller
Duur ca.4,5u, ↑300 m/↓990 m., afstand 12 km. Via de Cuber Stausees wandelt u naar de pas “de L’Ofre waar u wordt onthaald met een grandioos uitzicht op de Serra de Tramuntana. U volgt de slingerweg bergop naar de top “Es Cornador”, waar u bij goed weer een schitterend vergezicht heeft. Op weg naar Sóller volgt u de bekende “Terrassenweg” door de kloof van Biniaraix, een van de mooiste landschappen in het Tramuntana gebergte. Wandelende door sinaasappelboomgaarden bereikt u het levende centrum van Sóller, vadaar gaat u met de bus naar Pt. Sóller.
6e dag: Kustwandeling van Deia naar Sóller
Duur ca. 5u, ↑300 m/↓430 m., afstand 12 km. Transfer naar kunstenaarsplaats Deia. Bij de baai van Deia start uw wandeling langs de romantische rotskust richting Sollèr. Een afwisselingrijke route met schitterende uitzichten en talrijke stille plaatsen. In bloeiende tuinen van de boerderij, hoog boven het dal van Sollèr, start u met een glas heerlijke vers geperst sinaasappelsap en een stuk tart, alvorens u uw wandeldag aan de strandpromenade van Sollèr besluit.
7e dag: Pt. Sóller – Playa de Palma
Duur ca.3,5u, ↑10 m/↓40 m. (playa), oftewel ↑370 m/↓360 m. afstand 13 km. Met de nostalgische trein door het dal van de sinaasappels in de levendige eilandhoofdstad Palma. Wandel door de kleine straatjes naar de zeer indrukwekkende kathedraal met o.a. mooie fresco’s, die zeker een bezoek waard is. Daarna wandelt u over de lange strandpromenade. Als optie kunt u een extra wandeling maken naar Formalux, het mooiste dorp van Mallorca. U wandelt door olijf- en amandeltuinen in het vruchtbare dal van Sóller.
8e dag: U keert huiswaarts of verlengt uw vakantie.

Vertrek 2019:

Vanaf 17 februari tot en met 23 juni en van 01 september tot en met 27 oktober dagelijkse aankomst mogelijk.

Prijs 2019

Reissom pp. 7 nachten in een 2 pk met douche en toilet, halfpension.
  Seizoen 1:
17-02 t/m. 14-03
en 07-10 t/m. 27-10
  Seizoen 2:
15-03 t/m. 18-04
en 23-09 t/m. 06-10
  Seizoen 3:
19-04 t/m. 13-06
en 16-09 t/m. 22-09
  Seizoen 4:
14-06 t/m. 23-06
en 01-09 t/m. 15-09
  € 639,-   € 689,-   € 719,-   € 759,-
  Overig
  Toeslag 1 persoonskamer     € 185,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  


Inbegrepen in de reissom:

 • 3 x Hotel***, 2 x klooster en 2 x Hotel *** in Pt. Sóller
 • Verzorging halfpension (7 x ontbijt en 7 x avondeten van een overvloedig buffet)
 • Bagagetransport
 • Transfers volgens program
 • Rit met de nostalgische trein "Roter Blitz" Sóller - Palma
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • GPS data op verzoek beschikbaar

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Vliegreis.
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.
 • Busritten van Sóller naar Pt. Sóllerusrit (ca € 15,- )Boek hier

Wandelen / Wandelvakanties