Wandelvakantie Spanje / De bergen van Catalonië

Wandelen in het hart van Catalonië Cat. 2-3 NIEUW

De wandelroute in de bergen van Catalonië verbindt drie natuurparken met elkaar middels een bewegwijzerde route in 6 etappes. Gedurende 106 km zullen wandelaars een steeds veranderend landschap ontdekken, van het stille uitgestrekte bos tot wilde en abrupte rotsformaties en uiteindelijk een magische berg.Technische moeilijkheid:
De route omvat bergen van lage hoogte en weinig technische problemen. De route vertoont echter aanzienlijke hoogteverschillen en om de reis in 5 of 6 etappes te voltooien, is een minimaal niveau van fysieke fitheid vereist. U moet er rekening mee houden dat de dagetappes worden gelopen in een geschatte gemiddelde tijd van 4 tot 6 uur per dag.
Totale wandelafstand : 106 km
Totale hoogteverandering : 3715 meter
Dag 1. Montseny
Transfer van het vliegveld naar het hotel waar we de eerste nacht zullen doorbrengen. Welkomstgesprek met onze gids die u de route zal uitleggen. Overnachting: Hostal Montserrat.
Dag 2. De eerste dag in het natuurpark van Montseny
Afstand: 23 km (het kan ingekort worden met een kleine overstap in de ochtend) De route begint bij de Montseny en gaat het natuurpark binnen, dat werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat. We wandelen door steeneikenbossen en over een zeer duidelijk pad omhoog naar een 1.195 meter hoge heuvel, van waaruit we een aantal spectaculaire bezienswaardigheden van het park en de Pyreneeën aan de achterkant kunnen aanschouwen. Overnachting: Hostal L’Esquella.
Dag 3. De wildernis in
Vandaag hebben we een makkelijkere route, maar we klimmen ook naar de rotsachtige kliffen van Cingles de Bertí die ook spectaculair is. Vanaf hier zijn het panoramische uitzicht naar het oosten, zowel over de vallei van de Congost-rivier als het Montseny-massief, echt onvergetelijk. Altijd langs gebieden met kleine heuvels en passen gaat het pad door terrassen, langs historische gebieden, middeleeuwse vindplaatsen en watervallen. Transfer naar het hotel. Overnachting: Molí de la Torre.
Dag 4. Door de bossen
Afstand: 15 km Tijdens deze dag gaat het pad door dennenbossen en velden. Dit soort omgeving zal het grootste deel van dit pad karakteriseren. We zullen verder gaan op gemakkelijk bewegwijzerde onverharde paden en voetpaden richting Sant Llorenç Savall, altijd lopend op zeer rustiek bosrijk terrein. In Sant Llorenç wachten Teresa en haar familie op ons. Overnachting: Hostal Cal Pla (rural hotel).
Dag 5. De prachtige bergen
Afstand: 24 km or 18km Deze route biedt een gelegenheid om enkele van de meest karakteristieke landschappen van het Catalaanse Serralada Litoral-gebergte te ervaren. Deze mediterrane perifere bergen hebben twee van hun meest onvergetelijke enclaves in de toppen van La Mola en El Montcau. De klim naar La Mola is optioneel (voeg 8 km toe, terug). Aan het einde van de dag zullen we eindelijk Mura ontdekken, een middeleeuws dorp dat slaapt in de stilte van deze bergen. Overnachting: Cal Carter Apartments.
Dag 6. Het onontdekte Sant Llorenç Natuurpark
Afstand: 20km Tussen Mura en de stad Rellinars komt de route overwegend verlaten gebieden binnen. De essentie van het landschap zal het mediterrane dennenbos zijn, een gebroken landschap geïrrigeerd door een waterloop (in het voorjaar). We zullen de spectaculaire verborgen kant van het natuurpark van Sant Llorenç del Munt ontdekken. Overnachting: Mas Casajoana incl. diner.
Dag 7. The magic mountain: Montserrat
Afstand: 17km or 12km (indien u de trein neemt) Wandelend van Rellinars naar het klooster is het silhouet van de machtige berg Montserrat altijd aanwezig. De ruige toppen van de berg Montserrat lijken recht boven ons hoofd te zitten. Terwijl we stijgen, zullen we genieten van de gebeeldhouwde rotsformaties van El Cavall Bernat, El Serrat de les Barretines, El Serrat del Vent, El Montgròs ... Is er een andere mediterrane top spectaculairder, eerbiediger dan deze? Montserrat is beslist de heilige berg op zich. Als je niet naar het klooster wilt klimmen, kun je de trein nemen vanaf Monistrol de Montserrat (niet inbegrepen). Overnachting: Hotel Abat Cisneros.
Day 8. Montserrat
Uitchecken na het ontbijt en vertrek naar het vliegveld of naar Barcelona.

Aankomst.:

Dagelijkse aankomst in:
1e periode : 01-03-’20 tot en met 13-06-2020
2e periode : 05-09-’20 tot en met 28-11-2020

Prijs 2020

  Prijs per persoon individueel (back pack)   € 595,-
  Overig
  Toeslag 1 persoonskamer     € 210,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties
  Halfpension (6x)     € 215,-
   Bagagetransport     € 120,-
  Taxi Montserrat - Barcelona     € 155,-


Inbegrepen in de reissom:

 • Transfer op de eerste dag van het vliegveld naar het eerste hotel
 • Als u met uw eigen auto komt, laat deze dan achter op de parkeerplaats Monistrol de Montserrat Cremallera. We komen u ophalen en brengen u naar het eerste hotel.
 • Welkomst bijeenkomst met de lokale gids die Engels, Frans of Duits spreekt
 • Logies/ontbijt
 • 7 overnachtingen in locale accommodaties.
 • 1 diner
 • GPS tracker met de dagelijkse route
 • Kaart voor elke dag
 • Transfers zoals beschreven
 • Toeristische informatie over de route en de locaties
 • Noodnummer van onze lokale vertegenwoordiger

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Vlieg- of treinreis
 • Half pension (6x)
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Transfer op de laatste dag vanaf Montserrat
 • Bagagetransport
 • Toeristenbelasting

Optioneel

Transfer vanaf Montserrat naar Barcelona op dag 8 : € 155,-


Boek hier

Wandelen / Wandelvakanties