Wandelvakantie Schotland

Wandelen over de Great Glen Way Cat. 1-2


De great Glen Way loopt in 123 km van Fort William naar Inverness. De route passeert de hoogste berg van Groot-Britannië, de Ben Nevis. Daarna langs de grootste geologische breuk langs de randen van haar meest beroemde meer, Loch Ness, en de route eindigt in Inverness, de meest noordelijke stad van Schotland en tevens de hoofdstad van de Higlands. Het grootste deel van de route loopt langs het Caledonische kanaal, een uitstekend voorbeeld van Victoriaanse technologie in Schotland. Veel van het wandelen is ongecompliceerd over jaagpaden en bospaden, maar er zijn enige uitdagende stukken en de slotdag is een wandeling van 24 kilometer.

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze reizigers? klik hier
Great Glen Way - 123 km - 6 dagen wandelen / 8 daagse reis (Fort William – Inverness)

Programma 2019:

Dag 1: Glasgow - Fort William
Rit van Glasgow naar Fort William, de hoofdstad van de West Highlands met een inwonersaantal van 10.000. Rest is een vrije dag voor sightseeing. Accommodatie in Fort William.
Dag 2: Fort William - Gairlochy
De route begint in Fort William, in de schaduw van de Ben nevis, de hoogste berg van Groot-Britannië. Dit is een gemakkelijke wandeling, interessant door de vele hoogtepunten van het kanaal, zoals Neptune's Staircase, Old Inverlochly Castle, en uitzichten op de Ben Nevis. Accomodatie in Spean Bridge, dat een korte rit van Gairlochy is verwijderd. Wandeling:18 km; Hoogteverschil: 25 m.
Dag 3: Gairlochy - South Laggan
Een korte rit van Spean Bridge naar Gairlochy, waar de wandeling zich vervolgt. Dit is redelijk gemakkelijk wandelen langs de lengte van Loch Lochy met schitterend uitzicht. Accommodatie in South Laggan. Wandeling: 18 km; Hoogteverschil: 150 m.
Dag 4: South Laggan - Fort Augustus
Gemakkelijke wandeling naar Fort Augustus. Schilderachtige delen langs Loch Oih, met gemengd bosgebied en spectaculair uitzicht. Accommodatie in Fort Augustus, een lieflijk dorpje met vele attracties, in het bijzonder het aanzicht van boten die zich in het centrum door een trap van sluizen werken. Wandeling: 18 km; Hoogteverschil: 50 m.
Dag 5: Fort Augustus - Invermoristan
Dit deel golft door een bos van coniferen, met een uitgebreide variëteit aan soorten en leeftijden. Van tijd tot tijd kan men door de gaten in het bos een glimp opvangen van het prachtige uitzicht over Loch Ness. Accommodatie in Invermoristan, een klein dorp aan de westelijke oevers van Loch Ness. Wandeling: 14 km; Hoogteverschil: 200 m.
Dag 6: Invermoristan - Drumnadrochit
Een gematigde wandeling met een paar steile stukken. Een fijn stuk door het bos boven de Loch-oevers, vervolgens vlakke heides en landbouwgrond met uitzicht over de Great Glen. Drumnadrochit omvat een aantal toeristische attracties en is beroemd als hoofdstad voor de industrie rondom het monster van Loch Ness. Urquhart Castle is vlakbij en zeker het bezoeken waard. Accommodatie in Drumnadrochit. Wandeling: 24 km; Hoogteverschil: 400 m.
Dag 7: Drumnadrochit - Inverness
Dit is de meest uitdagende dag van de trekking met spectaculaire uitzichten. U loopt door bossen en veengebied. De dag eindigt bij het Inverness kasteel. Overnachting in Inverness, de hoofdstad van de Highlands. Wandeling: 31 km; hoogte verschil 390 m.
Dag 8. Transfer.
Transfer van Inverness naar Glasgow waar de tour eindigt. Terugreis of verlenging van uw reis.

Vertrekdata en Prijs 2019:

Dagelijks van eind maart tot half oktober.
Individuele reis op basis van logies en ontbijt.
  Item Individueel      
  per persoon in 2-pers.kamer L/O :   € 825,-
  1-persoonskamer toeslag   € 260,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  

Inbegrepen in de reissom:

 • 7 overnachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Bagagetransport 1 koffer p.p.
 • Vervoer van Glasgow naar Fort William
 • Vervoer van Inverness naar Glasgow
 • Informatiepakket
 • Gedetailleerde wandelkaarten
 • 24 uurs telefonische helpdesk

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar de startplaats
  Tip: per vliegtuig naar Glasgow / Edinburgh vraag ons om advies
 • Lunches / diners
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te voldoenBoek hier

Wandelen / Wandelvakanties