Wandelvakantie Oostenrijk

Wandelen in PINZGAU, sprookjesachtige vergezichten. Cat 1-2 NIEUW


Wandelreis vanuit één hotel!

Het Salzburger Pinzgau is voorbestemd voor een heerlijke wandelweek. Uitzicht op een berggroep met almen, ruige toppen van meer dan 3000m hoog. De diepblauwe Zeller See lonkt voor een verfrissend bad zoals ook het zwembad van het hotel. In de sauna aldaar of ’s avonds onder het genot Pinzgauer Kasnocken kan men zich heerlijk ontspannen. Het dorp Maishofen is het ideale uitgangspunt voor wandelingen in de regio, u gaat er iedere dag van genieten.

Dag 1:
Aankomst in Slot (Schloss) Kammer.
Dag 2:
Luswandeling Zeller See
Duur ca. 4u, ↑570 m/↓570 m., afstand 12 km. Op uw eerste wandeldag loopt u over de Maishofner Höhenweg naar Berggasthof “Mitterberghof” waar u vanaf het gezellige terras kunt genieten van een prachtig uitzicht op de omringende bergwereld. Bergafwaarts loopt u naar Thunersbach en langs het Zeller meer tot aan Slot Prielau. Via Mayrhofen gaat u terug naar uw overnachtingsplaats.
Dag 3:
Luswandeling Lindlingalm und Saalam
Duur ca. 3,5u, ↑500 m/↓510 m., afstand 9 km. Vanuit het centrum van Maishofen gaat u met de bus naar de sportregio Saalbach. Vanaf Hinterglemm Mitterlengau voert een makkelijke wandeling naar de Lindlingalm waar in het park alles om hout draait. In een luswandeling passeert u de Saalalm waarmee u de wandeling door het dal afsluit. Vervolgens gaat het bergop richting Forsthofalm met een vergezicht over het Saalhoftal. Vervolgens terug met de bus naar Maishofen.
Dag 4:
Luswandeling Schmittenhöhe
Duur ca. 3,5u, ↑110 m/↓990 m., afstand 9 km. Met de bus gaat u naar Zell am See, naar het dalstation van de Schmittenhöhebahn. Met de gondel zweeft u naar de Schmittenhöhe op 1965m waar u kunt genieten van een ademloos uitzicht op de vele toppen van ca.3000 m. Nadat u de Elisabethkapelle heeft bezocht daalt u weer af naar het dal via Sonnkogel en Sonnalm. Terug naar Zell am See. Vervolgens per bus terug naar Maishofen.
Dag 5:
Luswandeling Schwalbenwand
Duur ca. 5,5u (inclusief wandeling naar de top), ↑1280 m/↓1280 m., afstand 14 km. Vandaag begint u uw “Koningsetappe” de Schwalbenwand op, de Maishofer “huisberg” op 2011 m. Via wegen door weides gaat u eerst naar de Maishofner top of, indien gewenst, naar de top van de Schwalbenwand. De vermoeidheid van de klim wordt beloond met een schitterend uitzicht over de Hohe Tauern, het Steinerne Meer en de Pinzgauer Grasberge. Terug gaat u over de Kammereggalm.
Dag 6:
Luswandeling "auf den Spuren von Anton Faistauer"
Duur ca. 3,5u, ↑160 m/↓160 m., afstand 11 km. Als afsluiting van uw wandelreis is gekozen voor een gemakkelijke hike. Middels de “Spuren von Anton Faistauer”, één van de meest vooraanstaande Oostenrijkse moderne schilders, ontdekt u zijn oorsprong. De wandelweg werd in 2010 geopend en brengt u over tien stations van het centrum van Maishofen naar Mayerhofen. De moeite van het bekijken waard zijn de fresco’s in de Stabbergkapel, voordat u via de oever van de Saalach weer terug gaat.
Dag 7:
Ontbijt. U verlengt uw vakantie of u gaat huiswaarts
De volgorde van wandelingen kunt u zelf bepalen!

Vertrek 2019:

Vanaf 20 april tot en met 5 oktober dagelijkse aankomst mogelijk.

Wat is inbegrepen:

 • Hotel**** Schloss Kammer
 • Verzorging halfpension (6 x ontbijt en 6 x avondeten) met extra 1 x Pinzgauer Knockenpfanne, 2 x wandel Jause, welkomstdrankje
 • Schnaps proeverij
 • Toegang tot zwembad en sauna van het hotel, 1 x solarium en 1x infraroodcabine
 • Gratis entree tot strandbad Maishofen/Zeller See
 • Bergfahrt met de Schmittenbahn
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • GPS data op verzoek beschikbaar

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.
 • Administratiekosten per boeking
 • 4 x busrit (ca € 15,- )

Prijs 2019:

Reissom per persoon, 6 nachten in een 2 pk met douche en toilet, halfpension.
  Seizoen 1:
20-04 t/m 10-05 en 28-09 t/m 05-10
  Seizoen 2:
11-05 t/m 21-06 en 31-08 t/m 27-09
  Seizoen 3:
22-06 t/m 30-08
  € 589,-   € 629,-   € 669,-
  Overig
  Toeslag 1 persoonskamer     € 59,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  


Boek Hier

Wandelen / Wandelvakanties