Huttentocht Oostenrijk Blauwe Silvretta Groepsreis

Huttentocht Blauwe Silvretta Groepsreis 8 dagen Cat. 3


Regio's: Tirol-Vorarlberg / Montafon. Het Silvretta bergmassief is bekend om zijn vele hoge bergen, heerlijke uitzichten en bergmeren. Aan de voet van het imposante Silvrettamassief ligt het dorpje Galtür. Hier start uw huttentocht door het uitdagende bergmassief op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Een week lang trekt u samen met uw berggids door dit Alpenmassief en maakt u de prachtigste tochten hoog de bergen in, naar het rijk van de korstmossen, krumholz, blauwe gentiaan en edelweiss. De wandelingen zijn pittig, maar we nemen alle tijd om te genieten van de vergezichten en de bijzondere alpien flora en fauna. U overnacht in berghutten. Tijdens de huttentocht blijft uw gids de gehele week bij u om u kennis te laten met het wandelen in het hoog alpine gebergte. Dit is een huttentocht die u lang zal bijblijven.

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze reizigers? klik hier

Programma Groepsreis 2020

1e dag

Aankomst in Galtür.
Individuele aankomst. Aan de voet van dit bergassief ligt omgeven door indrukwekkende bergen Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad. 's Avonds kennismaking met uw gids en medereizigers. Hier start uw uitdagende huttentocht.

2e dag

Galtür - Heidelbergerhütte. 6 uur
U keert Galtür de rug toe en wandelt bergopwaarts over de panoramaweg in de richting van Lareinalpen (1860m). Vandaar langs de Zollhütte-Ritzenjoch 2688m naar de Heidelbergerhütte. Overnachting in de hut op basis van half pension.

3e dag

Heidelbergerhütte - Jamtalhütte. 6 - 7 uur.
Na het vroege ontbijt vertrekt u vanaf de Heidelbergerhütte. Dit wordt een zware dag met 3 bergen van meer dan 3000m hoogte: Breite Krone 3079m, Grenzeckkopf 3048m en Bischofspitze 3029m. Op diverse plaatsen zal de gids ons langs en over de sneeuwvelden loodsen. Afdaling naar de Jamtalhütte. 2165m. Overnachting in de hut op basis van halfpension.

    

4e dag

Jamtalhütte - Wiesbadnerhütte. 6 - 7 uur.
Wederom zijn wij vroeg uit de veren. Vandaag gaan wij over de Getschnerscharte 2839m - Bieltal-adsatetl 2652m naar de Wiesbadnerhütte 2443m. Overnachting in de hut op basis van halfpension.

5e dag

Wiesbadnerhütte - Silvrettahütte. 5 - 6 uur.
Vandaag gaat de wandeltocht de grens over naar Zwitserland. Vanuit de hut gaat u door het Klostertal naar de Klöstertalerhütte. Deze is niet bemand (nicht bewirtschaftet). Wij gaan de Rote Furka over van 2688m en passeren de grens met Zwitserland om naar de Silvrettahütte te gaan. In deze Zwitserse hut overnachten wij. Overnachting op basis van halfpension.

6e dag

Silvrettahütte - Saarbrücknerhütte. 5 - 6 uur.
Na het ontbijt lopen wij door het Klostertal en over de Klosterpass 2751m en Sonntagsspitze 2882m naar Litznersattel 2737m. Vandaar dalen wij af naar de Saarbrücknerhütte op 2538m. Overnachting in de hut op basis van halfpension.

7e dag

Saarbrückner Hütte – Galtür. 3 - 4 uur.
Vandaag een rustige afsluiting van deze fantastische wandelweek. Na het ontbijt lopen wij naar Bielerhöhe 2036m en vandaar gaan wij met de bus naar Galtür. Wij overnachten weer in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad. Hier hebben wij een afscheidsdiner.

8e dag

. Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw verblijf met enige nachten in hotel Rössle 4* superieur.


Datum groepsreizen 2020:

 • 29-08-2020
Minimaal aantal 6 en maximaal 13 deelnemers

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. Douches en het eten is gewoon goed. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, tegen betaling, een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. De verzorging is dus tijdens de tocht op basis van half pension. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen.

Inbegrepen:

 • 2 x overnachting in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.
 • 5 x overnachting in berghutten.
 • 7 x ontbijt of ontbijt buffet en diner.
 • Begeleiding door lokale gids tijdens de gehele tocht.
 • Routekaart
 • Gratis parkeerplaats in Galtür (onbewaakt)
 • Gratis tolvignet om over de Hoch Alpine Strasse te rijden ( normaal € 15,-)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Buskaarten
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.
 • Toeslag reisbureauregeling € 10,-
  Toeslag reisbureauregeling, verplicht: Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Deze toeslag bedraagt voor deze reis € 10,- per persoon.


Prijs Huttentocht Groepsreis 2020:

  Reissom Huttentocht conform programma     € 775,-
  Toeslag 1 pk in hotel (voor 2 nachten)      €   48,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag reisbureauregeling     € 10,- pp
  Opties
  Verlengingsnacht Hotel Rössle 4* superieur (HP)      € 82,-  
  Treinreis NL – Landeck retour vanaf     € 209,-
  Treinreis 's nachts NL - Landeck retour vanaf     € 279,-

Opties:

Treinreis.
Vanaf Landeck reist u met de bus ( 55 min) naar Galtür.
Wij kunnen u behulpzaam zijn bij het organiseren van dit trein vervoer naar Galtür.

Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier