Huttentocht Oostenrijk Tiroler Alpen

Huttentocht in de Tiroler Alpen Varianten A+B+C+Z:
A=8 dagen Cat 2-3, B=7 dagen Cat 2-3 ,
C=6 dagen Cat 2-3 en Z (zwaar)= 6 dagen Cat 3
Volpension!


Wel eens gedacht aan het maken van een huttentocht in Tirol? Hier is uw kans! Vertrokken kan worden op iedere gewenste dag tussen half mei en half oktober. Indien u in de periode begin mei tot half juni deze tocht wil maken dan heeft u een aangepaste route omdat een aantal hutten i.v.m. sneeuw pas vanaf half juni bereikbaar kunnen zijn.
Plaats van handeling van de huttentocht is Tirol direct over de Oostenrijkse grens. De huttentochten zijn zodanig uitgezet dat zonder gids gelopen kan worden. De dagtrips zijn allemaal zo'n 4 tot 6 uur en zijn goed bewegwijzerd. Hier en daar heeft u de mogelijkheid de tocht nog te verlengen met één of twee uur.

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze reizigers? klik hier

Huttentocht Tirol Variant A 2020; 8 dagen / 7 nachten Cat. 2-3

1e dag

Aankomst Overnachting in hotel – pension Kreuzeck te Weissenbach am Lech.
Diner en overnachting.

2e dag

Ontbijt en lunchpakket maken.
Vanuit Weissenbach loopt u langs de rivier de Lech over één van de mooiste wandelroutes van Oostenrijk naar Ehenbilch / Hofen en vandaar via Winkl naar de Gehrenalpe Hütte. Diner en overnachting. Duur 4-5 uur.

3e dag

Ontbijt en lunchpakket maken. Vanaf de Gehrenalpe via de Alpenrosenweg naar Lechaschauer alpe via Schneetalalpe – Tannheimer Hüt naar Gimpelhaus. Diner en overnachting. Duur 3,5 uur.

4e dag

Ontbijt en lunchpakket maken. Afdaling naar Nesselwängle. Wandeling over de Haldensee-Rundwanderweg en beklimming Krinnenalpe. Diner en overnachting. Duur 3,5 uur.

5e dag

Ontbijt en lunchpakket maken Vanaf de Krinnenalpe via Nesselwängler Edenalpe en Gappenfeldalpe naar de Landsberger Hütte. Als er dan nog tijd genoeg over is kan naar keuze de Rote Spitze (2000 m. ca. 1 uur), de Steinkarspitze (1985 m, ca. 1.5 uur) of de Lachenspitze (2050 m, ca. 2 uur) beklommen worden. Dan de afdaling naar Landsberger Hütte, die u de gehele klim in het zicht blijft houden. Diner en overnachting. Duur 5,5 uur.

6e dag

Ontbijt en lunchpakket maken. Afdaling via Lachensee, Traualpsee en Vilsalpsee naar Tannheim. Een prachtige tocht langs 3 meren die aan elkaar verbonden zijn door beekjes en watervallen. Aangekomen bij de Vilsalpsee, kan het pendeltreintje naar Tannheim (ca. 4 km.) genomen worden. Via de Höhenweg en Grän naar Bad Kissinger Hütte (1788 m, voormalige Pfrontener Hütte). Vanaf deze hut kan de Aggenstein (1987 m) bedwongen worden (ca. 1 uur) al was het alleen maar voor het prachtige panorama dat u vanaf de top heeft. Daarna terug naar Bad Kissinger Hütte. Diner en overnachting. Duur 4 uur.

7e dag

Ontbijt en lunchpakket maken. Vandaag loopt u via GränerHohenweg naar Sonnenalm en vandaar naar Haldensee. Hier heeft u de mogelijkheid om met de bus terug naar Weissenbach te gaan of zelfs te lopen over de Jacobsweg naar Weissenbach. Duur: 4 uur tot 7 uur afhankelijk van de gekozen route.

8e dag

Na het ontbijt vertrek huiswaarts of verlenging.Samenvatting Huttentocht Tirol Variant A 2020; 8 dagen / 7 nachten Cat. 2-3
Variant A: Wandelroutes Duur
Pension Kreuzeck - Gehrenalm Hütte  Duur 4-5 uur 
Gehrenalm Hütte - Gimpelhaus  Duur 3-4 uur 
Gimpelhaus - Krinnenalpe  Duur 3-4 uur 
Krinnenalpe - Landsberger Hütte  Duur 5-6 uur 
Landsberger Hütte - Bad Kissinger Hütte  Duur 4 uur 
Bad Kissinger Hütte - Pension Kreuzeck  Duur afhankelijk van de route tussen 4 uur en max. 7 uur Huttentocht Tirol Variant B 2020; 7 dagen / 6 nachten Cat. 2-3

De reis bestaat uit: 2 hotelovernachtingen en 4 hutovernachtingen op basis van volpension. Cat. 2-3.
Variant B: Wandelroutes Duur
Pension Kreuzeck - Gehrenalm Hütte  Duur 4-5 uur 
Gehrenalm Hütte - Gimpelhaus  Duur 3-4 uur 
Gimpelhaus - Krinnenalpe  Duur 3-4 uur 
Krinnenalpe - Landsberger Hütte  Duur afhankelijk van de route 3-6 uur 
Landsberger Hütte - Pension Kreuzeck    Duur afhankelijk van de route tussen 4 uur en max. 7 uur 


Huttentocht Tirol Variant C 2020; 6 dagen / 5 nachten Cat. 2-3

De reis bestaat uit: 2 hotelovernachtingen en 3 hutovernachtingen op basis van volpension. Cat. 2-3.
Variant C: Wandelroutes Duur
Pension Kreuzeck - Gehrenalm Hütte          Duur 4-5 uur 
Gehrenalm Hütte - Gimpelhaus  Duur 3-4 uur 
Gimpelhaus - Krinnenalpe  Duur 3-4 uur 
Krinnenalpe - Pension Kreuzeck  Duur afhankelijk van de route tussen 2 uur en max. 5 uur 


Huttentocht Tirol Variant Z(zwaar!) 2020; 6 dagen / 5 nachten

De reis bestaat uit: 2 hotelovernachtingen en 3 hutovernachtingen op basis van volpension. Cat. 3.
Variant Z(zwaar): Wandelroutes Duur
Pension Kreuzeck - Otto Mayr Hütte  Duur 4 uur 
Otto Mayr Hütte - Krinnenalpe  Duur 6-7 uur 
Krinnenalpe - Landsberger Hütte  Duur afhankelijk van de route 3-6 uur 
Landsberger Hütte - Pension Kreuzeck     Duur afhankelijk van de route tussen 4 uur en max. 7 uur  


Algemene gegevens:

De huttentochten zijn allemaal goed bewegwijzerd. Het ene pad heeft soms een grotere moeilijkheidsgraad dan het andere. Ook komen de wandelaars soms als hulpmiddel kettingen tegen.
Ook is het mogelijk tijdens de huttentocht een extra rustdag in te passen. U verblijft dan twee nachten in dezelfde hut om even bij te komen of om die dag een leuke tocht te maken in de omgeving van deze hut.

Zoekt u nog meer uitdaging? Loop een extra lus!

Om nog meer uitdaging te hebben / meer meters te maken, is het mogelijk om tijdens uw dagtochten en extra lus te lopen. Met behulp van uw gedetailleerde wandelkaart is dit geen enkel probleem.
Zo kunt u heel eenvoudig de in het dagprogramma opgenomen loopafstand uitbreiden en afstemmen op uw persoonlijke behoefte.
U komt na het lopen van de extra lus weer terug op uw hoofdroute.Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. De verzorging is dus tijdens de tocht op basis van vol-pension. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan.
Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen. Ook wandelstokken zijn aan te bevelen.

TIPS:

1) Het is mogelijk tijdens de huttentocht een extra rustdag in te passen. U verblijft dan twee nachten in dezelfde hut om even bij te komen of om die dag een leuke tocht te maken in de omgeving van deze hut.


2) Bij de Krinnenalpe is het mogelijk om per Mountain Car ( soort van skelter) naar beneden te rijden. Erg leuk. Tevens is hier een Kletterwald. U loopt, gezekerd, met behulp van touwen door de toppen van de bomen. Ook een echte aanrader!

3) Wij adviseren u een extra nacht(en) te boeken in Gasthof Kreuzeck in Weissenbach.
Vanuit dit hotel heeft u de volgende mogelijkheden:
 • Kasteel: Schloss Neuschwanstein, gebouwd door Koning Ludwig de 2e.
 • Bezoek Bezoek Burgenwelt Ehrenburg. Kultuur en natuur familie ( park) museum waar je veel kunt beleven.
 • Hier is ook de Highline 179 brug met een lengte van 406 meter en op een hoogte van 114m. De highline is in het Guinness Book of Records vermeldt als de langste voetgangershangbrug in Tibet stijl ter wereld.
 • Hangbrug te Holzgau. Deze brug is meer dan 200m lang en ligt op ongeveer 100m boven de kloof. Het is één van de langste, hoogste en gratis toegankelijke gelegen bruggen van Oostenrijk. Een wandeling over deze imposante brug kunt u mooi combineren met een bezoekje aan de Simmswatervallen.


4) Keuze dagtrein of nachttrein. Reist u overdag dan vertrekt u omstreeks 08.00 uur uit NL ( afhankelijk van uw vertrekstation) en komt aan omstreeks 17.00 / 17.30 uur. Dan neemt u de bus naar Weissennbach. Bus stopt vlak bij het pension
Boekt u een treinreis dan maken wij vooraf voor u een offerte op maat.

Overnachtingen in de hutten.

In de hutten slaapt u op meer-persoonskamers of slaaplager. Het is heel beperkt mogelijk in de hut op een eigen kamer te slapen.

Vervoer / parkeren

De auto's kunnen bij het hotel in Weissenbach geparkeerd worden (onbewaakt). Treinverbinding: Nederland – Reutte, zie opties. Vanuit Reutte per bus naar Weissenbach am Lech. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen vanaf station Reutte naar Weissenbach am Lech. Kosten € 18,-

Vertrek:

Dagelijks van 15 mei tot medio oktober.
Indien u in de periode begin mei tot half juni deze tocht wil maken dan heeft u een aangepaste route daar een aantal hutten i.v.m. sneeuw pas vanaf half juni bereikbaar zijn.

Reissom 2020 p.p.:

  Berghuttentocht Tirol   Variant A
8 dagen
Cat 2-3
Variant B
7 dagen
Cat 2-3  
Variant C
6 dagen
Cat 2-3  
Variant Z
6 dagen
Cat 3  
  Categorie     2-3   2-3   2-3   3
  Prijs per persoon individueel     € 504,-   € 449,-   € 389,-   € 410,-
  Kinderen tot en met 13 jaar *     € 439,-   € 370,-   € 310,-   n.v.t.
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeslag reisbureauregeling     € 11,-   € 9,-   € 6,-   € 6,-
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag 1 pk in hotel (voor 2 nachten)     € 28,-   € 28,-   € 28,-   € 28,-
  Extra overnachting in hut met volpension vanaf     € 52,-   € 52,-   € 52,-   € 52,-
  Verlengingsnacht Weissenbach Logies/ontbijt volwassene     € 55,-   € 55,-   € 55,-   € 55,-
  Verlengingsnacht Weissenbach Logies/ontbijt kind     € 45,-   € 45,-   € 45,-   € 45,-
  Treinreis NL - Reutte retour vanaf**     € 189,-   € 189,-   € 189,-   € 189,-
  Treinreis 's nachts NL - Reutte retour vanaf **     € 230,-   € 230,-   € 230,-   € 230,-

* = tijdens eventuele hotelovernachtingen slapend op de hotelkamer in combinatie met 2 vol-betalende personen per kamer.
** = indien u een treinreis wenst te boeken ontvangt u van ons eerst een exacte prijsstelling alvorens wij de treinreis inboeken. Vanuit Füssen per bus naar Reutte / Wiessenbach am Lech.

Toeslag reisbureauregeling, verplicht.
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling.

Inbegrepen in de reissom:

 • Hotel overnachting in Weissenbach bij aankomst op basis van vol pension (diner, ontbijt, lunchpakket)
 • Overnachtingen in hutten op basis van vol pension.
 • Hotelovernachting in Weissenbach als afsluiting van de tocht op basis van half pension.
 • Wandelkaarten / routebeschrijving.

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.
Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

TIP:

Kijk voor een vergelijkbare huttentocht ook naar:
Huttentocht Blauwe Silvretta (Tirol-Vorarlberg/Montafon), Variant A (7 dagen) of Variant B (6 dagen).Boek hier Variant A: 8 dagen        Boek hier Variant B: 7 dagen

Boek hier Variant C: 6 dagen        Boek hier Variant Z: 6 dagen