Huttentocht Oostenrijk Lechtaler Alpen B

Huttentocht in de Lechtaler Alpen Versie B VERNIEUWD = 7 dagen Cat 3
Volpension

Foto's copyright Diga Verde Fotografie.

Programma 2020 Variant B: 7 dgn Cat 3

1e dag

U reist met eigen vervoer naar Oostenrijk en overnacht in Troschana hotel 3* te Flirsch am Arlberg. In dit hotel verblijft u op basis van volpension. Lunchpakket krijgt u op dag 2 mee als u start met uw huttentocht.

2e dag

Vanuit St. Anton of Zürs naar de Stuttgarter Hütte. Vandaag heeft u de mogelijkheid te kiezen uit 2 varianten.
Variant 1 Bij mooi weer.
Met de bus (gratis) naar St. Anton in Arlberg. Vandaar met de lift naar Galzig en daar uitstappen en via de Ulmer Hütte naar de Stuttgarter Hütte. Duur: 4-5 uur. ↑800 m. ;↓500 m. U kunt in Galzig ook de 2e lift nemen naar Valluga en vandaar wandelen naar de Stuttgarter Hütte. Duur: 2 uur. ↑200 m. ;↓500 m.
Variant 2.
Met de bus (gratis) naar St. Johan daar overstappen op de bus naar Zürs-Lech. Deze bus dient u te betalen. Vanuit Zürs wandelt u in een heel rustig tempo in iets meer dan 2 uur naar de Stuttgarter Hütte. Een heerlijk rustig begin van uw uitdagende huttentocht. Duur: 2uur. ↑600 m. Heet u nog zin in een mooie tocht, vanuit de Stuttgarter Hütte kunt u naar de Fanggekarspitze (2640 m) gaan en weer terug. Duur totaal. 3uur.

3e dag

Stuttgarter Hütte (2.305 meter) - Leutkircher Hütte (2.261 meter) Vandaag een pittige dagtocht. De route begint in oostelijke richting en al snel passeert u de Erlijoch (2.430 meter) tussen Erlispitze en Fanggekarspitze. Vervolgens gaat het pad langs de Erlachalpe in het Almajurtal onder de top van de Valluga berg. Hierna bereikt u de Stapfe-Tobel. Enige oplettendheid is vereist aangezien dit deel gevaarlijk kan zijn bij regen of sneeuw. Dit traject kan worden vermeden door de alternatieve route te nemen via de Erlachalpe en Bodenalpe. Deze etappe zouden wij u willen adviseren. De Leutkircher Hütte op de Almajurjoch biedt een comfortabele overnachtingplek. Duur: 4-5 uur. ↑600 m. ;↓700 m.

4e dag

Leutkircher Hütte (2.261 meter) - Kaiserjochhaus (2.310 meter) Beklim de groene hellingen van de Stankogels, met 2.757 meter het hoogste punt van de etappe (de klim duurt ongeveer een uur). Vervolgens wandelt u door fleurige bloemenvelden naar de volgende bestemming. Aan de andere kant van het dal ligt de imposante Hoge Riffler (3.168 meter). Dit bergmassief behoort tot de Verwallgruppe. Het laatste deel van de etappe is kort, maar intensief en leidt u naar het Kaiserjochhaus, gelegen in een beschut dal op Kaiserjoch tussen Grießkopf en Bergleskopf. Vandaag kunt u de gehele dag genieten van het uitzicht over de Stanzer-vallei in de Centrale Alpen. Duur: 3 ↑600 m. ;↓700 m.

5e dag

Kaiserjochhaus (2.310 meter) - Ansbacher Hut (2.376 meter) In deze etappe slingert het pad langs het noorden en het zuiden van de hoofdkam. Eerst wandelt u op een met grasbedekt krijtleistenen pad over de hellingen van de Grießkopfs naar de Kridlonscharte. Hier geniet u van een indrukwekkend uitzicht op de Hintersee voordat de tocht verder gaat naar de Hinterseejoch. Vervolgens gaat de route over de zuidelijke flank van de Vorderseespitze via een kabelverzekerd stuk naar Alperschonjoch (2.303 meter). Ten slotte voert de etappe over de Flarschjoch naar de Ansbacherhütte, de hoogstgelegen hut in de Lechtaler Alpen. Duur: 4-5 uur. ↑600 m. ;↓500 m.

6e dag

Ansbacher Hütte – Fritzhütte – Hotel Troschana Voor deze dag hebben we een tweetal varianten.
Variant 1:
Vanaf de Ansbacher Hütte daalt u af naar de Fritzhütte. U vervolgt uw weg door de prachtige Schnanner Klamm naar Schnann en dan via de Jakobsweg naar Flirsch. Duur ca. 3 uur wandelen ↑20 m↓1200 m
Variant 2:
Vanaf de Ansbacher Hütte naar de Fritzhütte en direct naar Flirsch. Duur ca. 3 uur wandelen ↑0 m↓1200 m

7e dag

Na het ontbijt uitchecken, uw vakantie vervolgen of huiswaarts.

Extra hut overnachting

Ook is het mogelijk tijdens de tocht een extra rustdag in te passen. U verblijft dan twee nachten in dezelfde hut om even bij te komen of om die dag een leuke tocht te maken in de omgeving van deze hut.

Overnachtingen in de hutten.

In de hutten slaapt u op meer-persoonskamers of slaaplager. Het is heel beperkt mogelijk in de hut op een eigen kamer te slapen.

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze reizigers? klik hier

Één van de berghutten uit de IDTravel Lechtaler berghuttentocht: de Stuttgarter Hütte:

Uitrusting:

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens een lunchpakket klaarmaken en krijgen daar ook een stukje fruit bij. De verzorging is dus tijdens de tocht op basis van volpension. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus altijd een pet of andere hoofdbedekking dragen. Ook wandelstokken heeft u zeker nodig tijdens deze reis. Lijst van benodigd materiaal ontvangt u bij uw boeking.

Vertrek 2020:

Dagelijks van 26 juni 2020 tot 25 september 2020.

Inbegrepen:

 • 2 x overnachting in ***hotel.
 • 4 x overnachting in berghutten.
 • 6 x ontbijt of ontbijt buffet.
 • 6 x diner.
 • 5 x lunchpakket.
 • Routebeschrijving.
 • Routekaart.
 • Buskaart Flirsch am Arlberg – St Johan am Arlberg
 • Gratis parkeerplaats (onbewaakt)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.

Let op:

Het is niet mogelijk om uw bagage van hut naar hut te laten brengen.


IDTravel-Lechtal-Zomer. Ideaal om een berghuttentocht te maken:

Reissom Huttentocht Lechtaler Alpen B 2020:

  Huttentocht Lechtaler Alpen   Variant B
Cat 3, 7 dgn.
  Prijs per persoon individueel     € 410,-
  Toeslag 1 pk in hotel      €   30,-
  Toeslag reisbureau regeling*      €   7,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties
  Verlengingsnacht Flirsch am Arlberg incl. halfpension      € 58,-
  Extra overnachting in hut incl. volpension Vanaf      € 52,-  
  Treinreis NL – St Johan am Arlberg retour vanaf**      € 230,-

* Toeslag reisbureauregeling, verplicht.
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling.
**Vanaf station St. Johan am Arlberg neemt u de bus naar Flirsch am Arlberg.
**Boekt u een treinreis dan ontvangt u eerst een offerte van ons alvorens wij de reis definitief inboeken.

TIP:

Kijk voor een vergelijkbare huttentocht ook naar:
Huttentocht Lechtaler Alpen(6dgn) Adelaarsroute .



Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier Variant B: 7 dagen