Huttentocht Oostenrijk Lechtaler Alpen A

Huttentocht in de Lechtaler Alpen Versie A = 8 dagen Cat 3-4
Volpension

Foto's copyright Diga Verde Fotografie.

Programma 2020 Variant A: 8 dgn Cat 3-4

1e dag

U reist met eigen vervoer naar Weissenbach am Lech, Oostenrijk, net over de grens bij Füssen, Duitsland. Daar verblijft u op basis van half pension in hotel-pension Kreuzeck. Dit hotel is uitermate geschikt om een uitstapje te maken naar Füssen en om de Königschlösser in Hochschwangau te bezoeken.

2e dag

U reist per bus naar de start van uw 6-daagse wandelroute. Na ongeveer 1 uur, per bus, komt u aan in Steeg-Prenten. De start van de route ligt direct bij de bushalte. Via de gele bewegwijzerings- borden gaat u eerst een brede wandelweg over. Al snel ziet u de bergbeek Krabach, die u bijna de gehele dag zult blijven volgen. Wanneer u vervolgens ongeveer op de helft van de route een aantal hutten ziet, verandert de wandelweg in een bergwandelweg. U komt in een prachtig open landschap terecht en ziet vervolgens voor u de Stuttgarter Hütte (2310 m) liggen. Dit is uw bestemming van vandaag voor de overnachting. Duur: ca. 5-6 uur. ↑1100 m. ;↓60 m.

3e dag

U vervolgt uw weg richting de Erlijoch (2430 m) vanwaar u afdaalt naar de Erlachalpe op 1922 meter. Vanaf dit punt vervolgt u de wandeltocht via een uitdagende bergwandelweg naar de Leutkirchner Hütte. Deze hut bereikt u na ongeveer ca. 4 uur wandelen. Het uitzicht is er werkelijk fantastisch. Duur: 4 uur. ↑600 m. ;↓700 m.

4e dag

Na heerlijk te hebben geslapen in de Leutkirchner Hütte gaat u op pad richting uw volgende hut: het Kaiserjochhaus (2310 m). In de volgende 3 uur wandelt u over bergruggen en langs toppen zoals de Hirschpleiskopf en de Stanskogel. U krijgt op dit stuk wel te maken met stalen veiligheidsleuningen, maar u krijgt er een prachtig uitzicht voor terug. Vandaag kunt u de gehele dag genieten van het uitzicht over de Stanzer-vallei in de Centrale Alpen. Duur: 3 ↑600 m. ;↓700 m.

5e dag

Kaiserjochhaus (2.310 meter) - Ansbacher Hut (2.376 meter) In deze etappe slingert het pad langs het noorden en het zuiden van de hoofdkam. Eerst wandelt u op een met grasbedekt krijtleistenen pad over de hellingen van de Grießkopfs naar de Kridlonscharte. Hier geniet u van een indrukwekkend uitzicht op de Hintersee voordat de tocht verder gaat naar de Hinterseejoch. Vervolgens gaat de route over de zuidelijke flank van de Vorderseespitze via een kabelverzekerd stuk naar Alperschonjoch (2.303 meter). Ten slotte voert de etappe over de Flarschjoch naar de Ansbacherhütte, de hoogstgelegen hut in de Lechtaler Alpen. Duur: 4-5 uur. ↑600 m. ;↓500 m.

6e dag

Ansbacher Hütte – Sims Hütte. Ansbacher Hütte 2376m - Frederic-Simms Hütte 2002m Let op: de afdaling naar de Simms Hütte is heel pittig, let goed op en blijf geconcentreerd. Na een lekker ontbijt gaat u van de Ansbacher Hütte over het Stierlahnzugjoch naar de Frederic-Simms Hütte. Duur: ca. 4-5 uur. ↑600 m. ;↓960 m.
Optioneel:
Maak een ommetje naar de Feuerspitze 2852m, Overnachting op basis van volpension.

7e dag

Na het ontbijt vertrekt u van de Frederic-Simms Hütte via 636 – 65 Sulzalm naar Stockach. 4 ½. uur wandelen; ↑400 m↓1000 m Hier neemt u de bus naar Reutte en uitstappen in Weissenbach am Lech. Overnachting in pension Kreuzeck en heerlijk bij komen van een prachtige tocht.

8e dag

Na het ontbijt uitchecken, uw vakantie vervolgen of huiswaarts.

Vervoer / parkeren

De auto's kunnen bij het hotel in Weissenbach geparkeerd worden (onbewaakt). Treinverbinding: Nederland – Reutte, zie opties. Vanuit Reutte per bus naar Weissenbach am Lech. Het is ook mogelijk om een taxi te nemen vanaf station Reutte naar Weissenbach am Lech. Kosten € 18,-

Extra hut overnachting

Ook is het mogelijk tijdens de tocht een extra rustdag in te passen. U verblijft dan twee nachten in dezelfde hut om even bij te komen of om die dag een leuke tocht te maken in de omgeving van deze hut.

Overnachtingen in de hutten.

In de hutten slaapt u op meer-persoonskamers of slaaplager. Het is heel beperkt mogelijk in de hut op een eigen kamer te slapen.

Vertrek 2020:

Dagelijks van 26 juni 2020 tot 25 september 2020.

Inbegrepen:

 • 2 x overnachting in hotel 3*.
 • 5 x overnachting in berghutten
 • 7 x ontbijt of ontbijt buffet
 • 7 x diner.
 • 6 x lunchpakket.
 • Routebeschrijving.
 • Routekaart.
 • Buskaart Weissenbach am Lech - Steeg
 • Gratis parkeerplaats (onbewaakt)

Niet inbegrepen in de reissom:

 • Uitgaven van persoonlijke aard.
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen.

Let op:

Het is niet mogelijk om uw bagage van hut naar hut te laten brengen.


IDTravel-Lechtal-Zomer. Ideaal om een berghuttentocht te maken:

Reissom Huttentocht Lechtaler Alpen A 2020:

  Huttentocht Lechtaler Alpen   Variant A
Cat 3-4, 8 dgn.
  Prijs per persoon individueel     € 480,-
  Toeslag 1 pk in hotel      €   28,-
  Toeslag reisbureau regeling*      €   11,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties
  Verlengingsnacht pension Kreuzeck 3* incl. logies en ontbijt      € 55,-
  Extra overnachting in hut incl. volpension Vanaf      € 52,-  
  Treinreis NL - Reutte retour vanaf**     € 189,-
  Treinreis 's nachts NL - Reutte retour vanaf **     € 230,-

* Toeslag reisbureauregeling, verplicht.
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling.
**Vanaf station Füssen neemt u de bus naar Reutte / Weisenbach am lech.
**Boekt u een treinreis dan ontvangt u eerst een offerte van ons alvorens wij de reis inboeken.TIP:

Kijk voor een vergelijkbare huttentocht ook naar:
Huttentocht Lechtaler Alpen(6dgn) Adelaarsroute .Overig:

Voor uitleg over wandelcategorie klik Hier
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Boek hier Variant A: 8 dagen