Wandelvakanties incl. berghuttentochten

KlantreactiesOktober 2019: Specifiek aangepaste zwaardere versie van de Huttentocht Sassolungo in het Italiaanse Val di Fassa voor een klant. Maatwerk dus. Clip gemaakt 28 september 2019 door Jordi Snelders en met zijn toestemming gepubliceerd op het Youtube kanaal van IDTravel.

September 2019
Huttentocht Italie, Val di Sole
Onderwerp: Dank voor de geweldige ervaring!!

Beste meneer van Trier,

Het is eigenlijk zonde is dat u namens uw organisatie niet automatisch na afloop van de geboekte vakantie een korte vragenlijst stuurt of wellicht doet u dat normaal wel, maar durfde u het niet bij ons gezien de bijzondere situatie waarin we verkeerden afgelopen zomer?

Ik ben u zo ontzettend dankbaar dat u mij verhinderd heeft in de laatste dagen voor onze reis om de reeds omgeboekte reis alsnog te cancellen i.v.m. aangekondigd slecht weer in de bergen i.c.m. het verdriet dat we hadden. We hebben misschien 10 druppels gehad die paar dagen in de bergen en zo ontzettend genoten van de rust, de prachtig overweldigende natuur, de wandelingen en alles bij elkaar. Ik ben bezig met mijn foto-jaarboek en ben nu bij de huttentocht aanbeland en besluit u toch eindelijk maar eens een welverdiend bedankje te sturen. Mijn excuses dat ik daar niet eerder voor ben gaan zitten, maar ik denk dat u nog wel weet wie ik ben wanneer u onderstaande mail terugleest.

We hebben echt zo ontzettend genoten.
De aanloop naar de huttentocht was zwaar. Dat had natuurlijk alles te maken met het toch nog plotselinge afscheid van onze (schoon)moeder. Er moet dan zoveel geregeld worden in zo weinig tijd en alles moet goed zijn; vervolgens was de uitvaart op maandag gelukkig erg mooi en waardig, maar moesten we dinsdag in 1 ruk naar de Dolomieten rijden met slechts enkele uren nachtrust van tevoren.

Maar goed.... we zijn er gekomen, liefdevol ontvangen, aangeschoven voor het diner en daarna ons bed in gedoken voor de rust. De volgende dag moesten we natuurlijk ook weer vroeg op en begon de ingekorte 3-daagse huttentocht Stelvio NP. Het was prachtig, soms fysiek even een uitdaging (maar in het totaal echt goed te doen hoor), spannend (door de steilere stukjes/losliggende stenen i.c.m. het enthousiasme van onze jongens die graag vooruit renden), maar overall een geweldige uitdaging om met zijn 4-en dit avontuur aan te gaan. Het is absoluut voor herhaling vatbaar! De kinderen en wij hebben genoten van de lichamelijk inspanning en de uitdaging om op eigen kracht je een weg te banen door de prachtige natuur. Geweldig om de mensen te zien en ontmoeten die ook dit soort activiteiten ondernemen of de mountainbikers die de hutten per fiets bereiken!! De bedden hadden voor mijn 2 meter lange man wat langer mogen zijn, maar ach.... voor een paar dagen kwamen we er wel doorheen. We hebben sinds terugkomst meerdere mensen over onze geweldige ervaring verteld en meerdere malen reclame voor u gemaakt.

We hebben nog geen idee wat we komend jaar willen gaan doen, maar ik denk dat dit niet de laatste huttentocht voor ons geweest zal zijn. Nogmaals dank voor het meedenken, het regelen van deze prachtige reizen, uw overtuigingskracht als iemand om wat voor reden dan ook twijfelt om te gaan en uw flexibiliteit.

Dank dank dank!
PS. Ik heb een fotootje van ons meegestuurd die we op de weg terug naar het dal door een Nederlandse vader hebben laten maken die met zijn 2 kinderen op pad was. Deze foto zegt genoeg denk ik! 😊

Met vriendelijke groet,
Suzan W.

Groepsreis Blauwe Silvretta met 45 personen met 3 wandelgidsen en 3 berggidsen.

Willem,

Hierbij nog een korte review van onze berghuttentocht Blauwe Silvretta van 15-09-19 t/m 22-09-19:

Algemeen:
De algemene indruk van de tocht was geweldig, een zeer afwisselende en uitdagende omgeving die perfect aansloot bij onze wensen.

Verblijf:
Jamtalhutte: Een mooie hut waarin iedereen voldoende ruimte had voor zichzelf.
Wiesbadnerhutte: Een fantastische hut waarbij we zelfs een eigen ruimte kregen waarin we konden verblijven.
Silvrettahutte: Een zeer oude hut in een modern jasje. We werden ook hier op een fantastische wijze ontvangen.
Saarbruckehutte: Een prima hut waar weinig op aan te merken valt.
Hotel Fluchthorn 4*: Een prima hotel dat veel te bieden had. Het ontvangst, kamers en eten waren prima. Met name na de zesdaagse tocht is het heerlijk om terugkomen in het hotel waar je kunt genieten van alle luxe / wellness.

Gidsen:
De wandelgidsen die de hele week bij ons bleven waren heel aardig, de communicatie liep in het begin wat stroef maar dit werd gedurende de week beter. De verwachtingen tussen ons sloten de eerste dag niet op elkaar aan. Wij hadden verwacht dat de gidsen het tempo zouden aangeven en ons zouden aanspreken wanneer we te snel liepen, dit gebeurde helaas niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eerste dag die bedoelt was als inloopdag en pittige dag werd voor sommigen. Na het incident van de eerste dag hebben we dit met de gidsen besproken en werd er de rest van de week op een goed tempo gelopen

Tocht:
Deze zesdaagse tocht sloot perfect aan op onze wensen. De extraatjes die we hebben kunnen doen zoals de gletsjeroversteek, het abseilen en klimmen maakt de tocht compleet. Met name de derde dag toen we een gesplitst programma hadden in overleg met de berggidsen waarbij de ene helft ging klimmen/abseilen en de andere helft een top ging beklimmen (Hohesrad 2934 m) was super. De 4e dag ging de tocht richting de Silvrettahutte (Zwitserland) dit was een enorme aanwinst voor de tocht gezien de omgeving hier zo anders is. Met name het zicht op de Silvretta gletsjer was fenomenaal.

De dagelijkse duur van de tochten was prima, wij waren gemiddeld zes uur per dag aan het wandelen.

Ik hoop je zo een goed beeld gegeven te hebben van onze tocht. Tevens heb ik nog wat foto’s bijgevoegd van de prachtige omgeving.

Met vriendelijke groet,

Hans (coördinator)

September 2019
Onderwerp: Huttentocht Silvretta

Dag Willem,

nog even een bericht betreft onze huttentocht ervaring.
Deze was prachtig, onze 2e huttentocht!

We kennen Galtür en het Silvretta gebergte van de wintersport en hadden daar al positieve herinneringen aan
De prachtige stuwmeren, watervallen en indrukwekkende bergen hebben ons een geweldige zomer wandelervaring bezorgd.

Met ook veel geluk wat de weersomstandigheden betreft, waar er veel regen werd verwacht hebben we geen wandeldag een poncho nodig gehad, maar wat ons betreft perfect wandelweer ervaren.

Grensverleggend was het ook zeker, de Litnersattel over bijvoorbeeld, pfff heftige klim.
Aangekomen bij de Saarbrücker Hütte was het fijn om terug te blikken op deze klim met een welverdiend biertje.
Wat een prettige mensen in de Saarbrücker Hütte, wat ons betreft de beste berghut (geweldige ligging, sfeer en gastvrijheid) van onze tocht.

Pittig (en spannend) was ook de klim de Muttenjoch hoog (wandeldag 4).
Uiteindelijk 4 prachtige wandeldagen waar we enthousiast op terug kijken.

Bedankt voor de organisatie.
Wie weet tot een volgende keer!

Groet Bauke en Annelie.

Van: Boris de weijer
Verzonden: zaterdag 14 september 2019 15:43
Aan: IDTravel
Onderwerp: Oostenrijk Adelaarsroute / sept. 2019.

Hallo Henri en Willem
Ter afsluiting van onze laatste huttentocht, althans een poging daartoe, willen Ronald en ik heel graag onze ervaring delen op jullie site. Het volgende verhaal

Beste mede-reisliefhebbers,

Vol goede moed begonnen mijn compagnon Ronald en ik zaterdag 7 september jl. aan onze reis naar Oostenrijk. Doel, lopen van de Adlers Berhuttentocht. Na twee jaar ervaring met ID-Travel, huttentocht in Oostentijk en Italie, hadden we beiden weer heel veel zin in een volgende tocht. De Adlersroute staat bekend om zijn schoonheid, maar het is ook niet de gemakkelijkste om te lopen, aldus de verhalen. Ach, we draaien onze hand niet om voor een uitdaging. De afgelopen twee tochten zijn heel goed bevallen en dito georganiseerd.

Na heerlijk te hebben gegeten en te hebben overnacht in het hotel, Troschana in Flirsch (echte aanrader), begonnen we op zondag aan onze eerste tocht. Gestart met regen, helaas. Maar goed, daar heb je goede kleding voor bij je. Wij ook. Ondanks het slechte weer, enorm genoten van de tocht. Althans, een deel ervan. De regen ging naarmate we stegen over in natte sneeuw en toen in vaste sneeuw. Halverwege kwamen we aan in een tussen hut. Toch maar even gebeld met de huteigenaar waar we naar toe moesten. Vol optimisme gaf hij aan dat we wel redelijk boven konden komen, maar de volgende dag zou het diepe ellende worden met lopen. Er zou nog meer sneeuw gaan vallen en het pad om te lopen zou verdwijnen onder het witte goud.

We hebben vervolgens besloten om terug te keren naar Flirsch, waar we die ochtend gestart waren. Om een lang verhaal kort te maken, onze vakantie hield zo'n beetje op. Diverse scenario's bedacht om onze tocht de volgende dag voort te kunnen zetten. Naast bijna onmogelijk, was het ook niet aantrekkelijk. We kwamen voor de tocht zoals deze aangeboden wordt. Alternatieven deden voor ons toch vooral afbreuk aan de schoonheid ervan. Laat staan dat het weer op 2400 meter hoogte ons goed gezind zou zijn.

Op maandag zijn we na overleg met ID-Travel, teruggekeerd naar Nederland. Beiden met een aardige kater. Maar niet van de behulpzaamheid van de heren van ID-Travel, integendeel. Ze heeft heel fijn met ons meegedacht, ook op zondag. Na intern beraad hebben we zelfs nog een deel van de reissom terug ontvangen. Hoe geweldig is dat. Toch een aardige pleister op de wond.

Nogmaals onze dank aan ID-Travel. We gaan de tocht zeker opnieuw proberen. En dan weer heel graag bij deze organisatie. Een aanrader voor iedereen, behulpzaam, meedenkend, niet duur en men weet waar de reizigers terecht komen. Chapeau!

Boris en Ronald


Van: Thea R
Verzonden: zaterdag 14 september 2019 17:01
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht

Val di Sole Trekking.

Beste Willem,

Wat hebben wij genoten van de huttentocht! De variatie op de route, waarbij een vlak langs ons springende gems en het lopen over de gletsjer met stijgijzers hoogtepuntjes waren, de mooie meren, de fijne hutten. Heel erg bedankt voor het samenstellen van deze prachtige reis. Ook onze zoon van 17 jaar zei: volgend jaar weer? ;)

Hartelijke groet,

Thea R.


14 augustus 2019
Onderwerp: blauwe silvrette

Hallo Willem,

Wij zijn net een week terug van de mooie Blauwe Silvretta wandeling.
Prachtige wandelroutes en omgeving met prima wandelweer. Op een middag na met onweer en pittige hagelbuien.
Maar als dan alles weer gedroogd is en je een kop warme chocolademelk en thee met rum op hebt is dit ook weer een mooie herinnering.

We kijken terug op een zeer geslaagde week, die vanuit ID-travel uitstekend verzorgd was en de prettige ontvangst in de berghutten waarbij jullie naam overal bekend is.

De treinreis verliep niet zonder hindernissen. Dit was echter niet te wijten aan Id-travel.

Tip; misschien de treinreis wel wat vroeg laten starten, zodat je voldoende tijd hebt om in het aankomst hotel te komen. Nu was het maar afwachten of we dit zouden halen en moest er geregeld worden dat er nog wat te eten was voor ons. (Wat wel gelukt was).

Iris en Goedelieve12 augustus 2019
Regio: Val di Fassa.
Tour: Sassolungo

Beste IDTravel team,

Brigit en ik willen IDTravel hartelijk bedanken voor de goede organisatie van onze huttentocht Sassolungo voor 6 dagen / 5 nachten. We hebben een fantastische tijd gehad met fraaie wandelingen en goede hutten (én lekker eten).

Voor dag 3 hebben we nog een tip. Jullie geven terecht aan dat je vanuit Ref. Vajolet de tocht kunt maken naar Alberto ( 1 uur heen en 1 uur terug). Bij de Ref. Vajolet is het aan te raden de rugzak te laten staan omdat de tocht naar Alberto best pittig is (wel zeker de moeite waard!).

Nogmaals dank en tot de volgende keer!

Vriendelijke groet,

Raymond van W.


Van: robin wilmsen
Verzonden: zondag 11 augustus 2019 19:38
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Berghuttentocht Val di Fassa - Rosengarten Dolomieten, 7 dgn

Dag IDTravel,

Ondertussen al een maand geleden zijn we teruggekeerd van een fantastische huttentocht in Rosengarten Dolomieten.
We wilden nog even laten weten dat we enorm genoten hebben van onze vakantie.
Alles was echt goed geregeld, de wandelingen, documentatie, de hutten, …
Het is echt een plezier dat je je daar zelf niet druk in hoeft te maken.
Alle wandelingen waren mooi uitgetekend op kaart, en kon je zelf naar wens nog aanpassen wat we ook gedaan hebben.

Misschien nog enkele tips voor andere geïnteresseerden: volgende keer nemen we zeker ook wandelstokken mee, deze kunnen toch handig zijn op de iets moeilijkere begaanbare stukken.
Regen poncho’s zijn zeer gemakkelijk bij regenweer, zeer snel aangetrokken en zo blijft alles droog inclusief de rugzak.

Hartelijk dank voor deze zeer verzorgde en mooie reis.

Groetjes
Robin en Jorien

Opmerking IDTravel:
Wij adviseren onze klanten altijd om met stokken te lopen en om een poncho mee te nemen.
Dit staat vermeld op onze paklijst die men ontvangt bij de reisbescheiden.
Val di Fassa A versie. Augusus 2019

Dank je wel, we hebben weer een geweldige week gehad. Ik geniet nog een dagje van an million dollar view

Groetjes en bedankt weer voor alles

Onno

Van: c.vos
Verzonden: zaterdag 27 juli 2019 14:58
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Reisverslagje.

Geachte heer van der Tier,

Wij zijn inmiddels een weekje terug na onze huttentocht in het Tannheimertal. Om te beginnen kan ik zeggen dat we een heerlijke week hebben gehad. Dat lag deels aan het weer, maar ook andere factoren maakten het voor ons een bijzondere week. Bijvoorbeeld de alleraardigste en behulpzame mensen in het dal en op de berg. We konden nergens even stilstaan of er kwam al direct iemand vragen of of we hulp nodig hadden. En op elke overnachtingsplek werden we allerhartelijkst ontvangen (soms ook met een heerlijke schnapps!!) . Het diner was wat je in een hut mag verwachten. Goed en voedzaam. Met een uitschieter in de Krinnenalpe. Wat had Wirt Martin zich uitgesloofd op zijn eenpansgerecht. Heerlijk, maar eigenlijk te veel. Ook over het ontbijt geen klagen. Overal genoeg keuze en eigenlijk steeds veel te veel. Ook het verblijf in de Landsberger Hutte was bij ons keurig verzorgd. Gewoon zoals het altijd in een (Alpenvereins)hut is. De lunchpakketten waren ook steeds goed verzorgd. Dat het soms niet de smaak is van iedereen kan de samensteller ook niet ruiken. Goed dat sommige hutten er daarom voor kiezen om het zelf klaar te laten maken. De wandelingen waren heel goed te doen. Dag 2 en 3 waren voor ons eigenlijk aan de korte kant. Naar de in de route aangegeven hoogteverschillen moet je nog eens kijken. Dat klopt volgens ons niet helemaal. Overigens waren de hoogteverschillen voor ons geen probleem. In de routebeschrijving is het lopen door Rieden summier beschreven. Als je schrijft dat bij het lopen door Rieden het symbool van de Lechweg moet worden gevolgd is het denk ik een stuk duidelijker.

We kijken terug op een zeer geslaagde week die van jullie kant uitstekend verzorgd was.

Zoals het er nu naar uit ziet zal het het niet de laatste keer zijn dat we een reis uitzoeken bij IDTravel.

Met een vriendelijke groet,

Kees Vos.Van: Lina Zheng
Verzonden: vrijdag 26 juli 2019 17:56
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Ervaring huttentocht

Dag Willem,

Wij hebben enorm genoten van onze 6-daagse huttentocht in Val di Fassa. We zijn blij met het advies dat we van je hebben gekregen voordat we boekten. Dit was onze eerste huttentocht en wij hebben deze wandelingen ervaren als afwisselend, uitdagend en schitterend. We hebben besneeuwde toppen gezien, door bloemenweiden gelopen en marmotten gespot.

In alle hutten werden wij gastvrij ontvangen en was het uitzicht en de omgeving mooi. Ook de mensen van het hotel waren erg vriendelijk en de service was top.

De prachtige landschappen zullen ons bijblijven.

Wij gaan in de toekomst zeker nog eens een huttentocht doen!

Bedankt voor het organiseren van onze reis.

Hartelijke groet,
Marius Koops en Lina Zheng

San Martino di Castrozza ( 08-07 tot 14-07-’19) Trentino
Van: Klaske
Verzonden: zaterdag 13 juli 2019 18:51
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Een super gave tocht!

Hoi Willem. (En collega’s)

We zijn vanmiddag weer aangekomen bij hotel Jolanda in San Martino Di Castrozza. En wat een hartelijke mensen hier.
Jeetje wat hebben we het geweldig gehad!
Fantastisch weer, een mooie tocht, wat moeilijker werd gemaakt door de hoeveelheid sneeuw die er nog lag.
Maar bij deze alvast een bedankje!
De mooie foto’s volgen nog.
We gaan eerst nog 2 weekjes verder met onze vakantie.

Vriendelijke groet Mark en Klaske.

Onderwerp: huttentocht Stelvio Nationaal Park Juli 2019

Goedemorgen,

Gisteren zijn we teruggekomen van vakantie, de afgelopen week hebben we de Berghuttentocht Stelvio NP - Val di Sole variant A gedaan.
Wat een schitterende tocht. We hadden gekozen voor de tocht met enkele sneeuwvelden, omdat we wel van een beetje sneeuw houden. Door het slechte voorjaar lag er nog heel veel sneeuw in de bergen, wat de tocht alleen maar mooier maakte (en hier en daar ook wel wat makkelijker te belopen).
Organisatorisch was alles prima voor elkaar. Op elke locatie werden we met open armen (en soms met schnapps) ontvangen.
Het enige punt waar we echt problemen hebben gehad, was op de Fürkelescharte. Het laatste stuk om op de pas te komen, is dermate steil, dat het in onze ogen niet meer veilig is. De ondergrond bestaat vooral uit losse stenen en gruis, je hebt nergens houvast. Als je valt, val je een aardig eind de diepte in. En eenmaal halverwege, is teruggaan ook geen optie meer. Op deze plek hebben we behoorlijk peentjes gezweet, maar het is gelukt om zonder kleerscheuren, met uitzondering van een paar blauwe plekken, de pas te halen. Ik weet niet in hoeverre jullie daar invloed op uit kunnen oefenen, maar een staalkabel over de laatste 20 meter zou een heel verschil maken!

Bedankt voor deze prachtige huttentocht.

Vriendelijke groet,

Evert & Manon
------------------------------------------------------------------

Reactie IDTravel.

Hallo Evert en Manon.

Hartelijk dank voor deze mooie review.

Komende dagen wordt aan het pad gewerkt want tot op heden kon men niet met het juiste materiaal boven komen.
Dus binnen een paar dagen is dit probleem opgelost los van het feit dat de sneeuw op dit pad nu eindelijk helemaal verdwenen is.
Nog een prettige vakantie en nogmaals bedankt voor dit bericht.

Met vriendelijke groet / Mit herzlichen Grüssen / Best Regards

Willem van der Tier

Van: "waswaal"
Aan: "info"
Verzonden: Vrijdag 12 juli 2019 14:30:25
Onderwerp: Val di Sole 28 tm 1 juli

Hallo IDTravel

Bedankt voor de fantastisch geregelde huttentocht..
Vanaf het hotel in Malè en weer terug in hotel Pippo.
Het was fantastisch.. een dikke 10 plus.

In juni was er 'boven' nog aardig wat sneeuw gevallen..dat maakte de tocht wel behoorlijk zwaar.. we moesten vaak van het pad af omdat de sneeuw te zacht was( je zakte te ver weg) en/of de gemarkeerde plekken ook niet te vinden waren door de sneeuw.

De 4 uur per dag lopen voor deze tocht werden dan door ons bij lange na ook niet gehaald..de tweede dag (Gleek Collecchio) zelfs 7,5 uur.. Maar wat was het prachtig onderweg...twee zeer fijne refugio's ...zeker bij Dorogoni ..waar we zeer goed bijgepraat werden qua conditie van het weer, bij de tocht en eventuele alternatieve route's.

Gelukkig hadden we alle dagen wel zeer mooi weer bij het lopen (We vertrokken met 35 graden uit Malè)

Al met al een reis om met zeer veel fijne herinneringen naar terug te kijken.. het was geweldig..

Vriendelijke groet

Ben & Betsy

Berghuttentocht Italië / Val di Fassa / Rosengarten
Van: Werner Kool
Verzonden: dinsdag 26 februari 2019 19:48
Aan: ID Travel
Onderwerp: Dank voor je goeie organisatie en het meedenken

Beste Willem,

Afgelopen september heb ik fantastische dagen gehad in de Rosengarten. Dank je voor het meedenken en het op maat maken van de huttentocht. Deze zomer ga ik weer en dan zal ik zeker weer om tips en jouw organisatie vragen.
Echt super!!

Mijn reactie mag je gerust plaatsen op je site.

Hartelijke groet,

Werner KoolVan: Conny Jansen
Verzonden: zondag 2 december 2018 12:53 Aan: ID Travel Onderwerp: huttentocht Rosengarten 31 juli- 6 augustus

Dag IDTravel, beste Willem

Het is een beetje laat, we zijn al een hele tijd terug. Maar ik wil toch nog laten weten hoe enorm wij hebben genoten van onze tocht door de Val di Fassa/Rosengarten. Wat was het geweldig!!! De opbouw van de wandelingen, de overnachtingen in de hutten en ons start- en eindhotel Piccolo in Vigo di Fassa. Echt super!

Daarom bedankt voor de prima organisatie en de goede keuzes die jullie gemaakt hebben.

Groetjes, familie Sweere/Jansen, HaringhuizenTour: Blauwe Silvretta A versie 7 dgn.
17 september 2018

Hoi IDTravel.

We hebben erg genoten van de huttentocht. Alles was erg goed verzorgd. Documentatie, treinreis, wandelkaart, brochures, bustijden etc. Als we ons meldden bij hotels en hutten met de mededeling dat we via IDTravel kwamen, verscheen er steeds een stralende lach op de gezichten! Prettige ontvangst en IDTravel heeft ook daar een goede naam! We liepen een mooie route met mooi opties tot uitbreiding.

Hartelijk dank voor de zeer verzorgde reis!

Met vriendelijke groet,

Anneke van der Geest

13 september 2018
Berghuttentocht Dolomieten

Beste Willem,

We zijn in augustus naar de Dolemieten geweest voor een wandelvakantie in Fal di Fassa.
We hebben een super vakantie gehad, prachtige en afwisselende tochten. Met overweldigende uitzichten.
De hutten waren prima. De rif. Fr. August was echt een toppertje, heerlijk eten en goede service.
Over het algemeen hadden we prima weer, 2 x s middags regen maar toen zaten we net in een hut te lunchen. En een keer onweerde het s nachts.
Kortom een tocht om niet te vergeten.

Hartelijke groet,

Tiny en Laura

30 augustus 2018
Onderwerp: Italie Berghuttentocht Val Gardena - Val di Fassa Dolomieten Cat. 2-3 Type A (8 dagen) Individueel

Beste Willem,

Gisteren zijn we teruggekomen van een prachtige wandeltocht door de Dolomieten. Ondanks dat het de slechtste week van de hele zomer was volgens de receptionist van Piccolo hebben we er erg van genoten. In de ochtend en tijdens de paden die stijl en smal waren, hadden we gelukkig steeds mooi weer. Met de hoeveelheid regen die wij hebben gehad, waren een aantal van deze paden naar ons idee gedeeltelijk onbegaanbaar geweest. Rond de middag begon het dan te plenzen en te onweren. Uren in de stromende regen gelopen maar dat mocht de pret niet drukken. Bij de Marmolada aangekomen, bleek de lift net gesloten te zijn vanwege het slechte weer maar na 10 minuten mochten we alsnog naar boven. Halverwege begon het opnieuw te onweren en hard te regenen. Niet prettig om dan in een open ijzeren kooitje te staan :( . 's Avonds klaarde het op en hadden we een fantastisch uitzicht over Lago di Fedaia en alle omringende bergen. De wandelingen zijn erg mooi en heel afwisselend van omgeving en qua lengte (rond de 15 km) prima te doen. Op dag 5 hebben wij een alternatieve route gelopen. We hebben de gondel naar boven genomen bij Passo Sella en zijn afgedaald door de Langkofelscharte naar Rif. Vicenza en daar vandaan de 527 naar Rif. Sasso Piatto. Dit is een indrukwekkende tocht met zo'n 700 mtr dalen over rotsachtige paden en 350 mtr stijgen, te lopen in 4,5 uur.
Dag 6, 26 augustus, werden we wakker in een witte wereld: ruim 40 cm sneeuw! Gevoelstemperatuur ver onder nul. De pas naar Rif. Passo Principe was daardoor helaas afgesloten en in overleg met Willem(IDTravel) zijn we nog een nacht in Rif. Sasso Piatto gebleven. De volgende dag wilden we via de 533 en 580 afdalen naar Mazin maar dat werd afgeraden door onze gastvrouw. Er lag nog te veel sneeuw. Zij raadde aan om de 557 naar Rif. Fr. August te lopen en daar vandaan de gondel naar Campitello te nemen. En we zijn blij dat advies opgevolgd te hebben! Sommige stukken waren nog bedekt met sneeuw of glad door opgevroren smeltwater en daar waar het wel gesmolten was, was het erg drassig en glibberig door modder.

Tip: zelfs al is het hartje zomer, vergeet je muts en handschoenen niet!

Al met al hebben we echt een fantastisch mooie week in een fantastisch mooi gebergte gehad!

Met vriendelijke groet,

Joke en Matthijs30 augustus 2018
Berghuttentocht Val Gardena - Val di Fassa Dolomieten Cat. 2-3

Beste Willem,

We hebben enorm genoten van de huttentocht in Val di Fassa, afgelopen juli.
Prachtige wandelingen, fijne hutten, duidelijke beschrijving. Kortom: goed georganiseerd.

Hartelijk dank!

Vriendelijke groet,

Lucia van Waveren


Sfeerbeeld van de Stelvio NP - Brenta Dolomieten.
21 augustus 2018
Foto's gemaakt en ter beschikking gesteld aan IDTravel door Y. Swennenhuis

Berghuttentocht Blauwe Silvretta.
Juli 2018.

Hallo Willem,

We zijn vorige week terug gekomen van onze silvretta tocht en we hebben het super leuk gehad !
Super hotel om mee te starten en alle hutten vonden wij ook veel luxer als verwacht ! Heerlijk gegeten overal en het wandelen was ontzettend leuk en mooi. Af en toe best pittig maar goed te doen. Wij hebben het goed naar onze zin gehad, heel veel leuke mensen ontmoet, zeker voor herhaling vatbaar !

De trein ging wat minder ivm uitvallen van treinen en vertragingen maar bij de info balie werden we prima geholpen.

Heel erg bedankt voor de organisatie !

Groetjes Dianne en loes!

Van: Iris Lubbe
Verzonden: woensdag 15 augustus 2018 14:43
Aan: ID Travel
Onderwerp: Huttentocht Slowakije

Hallo Willem,

We zijn nu al enige tijd terug van onze huttentocht in Slowakije. Het land was voor ons nieuw en we hebben enorm genoten van de prachtige omgeving. Ook viel het weer ons ontzettend mee. We hadden veel regen verwacht maar uiteindelijk heeft het maar één dag echt geregend. De paden waren ontzettend goed onderhouden en prima aangegeven. Ook de verzorging in de fijne hutten was weer super geregeld. Het was heerlijk om eens twee tochten zonder grote tas te kunnen maken. Hoewel ik meestal met stokken loop, heb ik ze deze vakantie weinig gebruikt. Dit heeft vooral te maken met de grotendeels stenen ondergrond waar we over hebben gelopen. Ook waren de tochten qua moeilijkheid en zwaarte erg goed te doen. Het was wel een stuk drukker op de routes dan we gewend zijn van eerdere huttentochten, maar dat hadden we mogelijk kunnen verwachten omdat het gebergte kleiner is. In principe was dat niet erg, alleen de tocht naar de top van de Risy was echt filelopen en die tocht zouden we dan ook niet nogmaals maken. Ik weet niet of de andere routes in de omgeving zijn die minder druk bezocht worden. Mogelijk zou er een alternatieve route opgenomen kunnen worden in de reisbeschrijving.
Verder hebben we echt een heerlijke week gehad en we hopen zeker nogmaals gebruik te maken van jullie service.
Bedankt voor de organisatie van de reis!

Met vriendelijke groeten,

Gerhard en Iris

Slowakije: Berghuttentocht Hoge Tatra
Van: chris verhoeven
Verzonden: woensdag 8 augustus 2018 13:12

Hoi Willem,

Thnx voor de service!. We hebben een prachtige trip gemaakt. Uitstekende service. Geweldig gebied. Uitgekiend en goede routes. Prettige mensen! Vooral de laatste chata(Popradské peso) was - met de sauna! - een prettige afsluiter.

De bijgeleverde wandelkaart had een 1 : 25.000 kaart kunnen/moeten zijn. 50.000 is te weinig gedetailleerd en een te groot gebied om op te lopen. Daar staat tegenover dat de routes erg goed zijn gemarkeerd.

Op de ‘ringpad’; de verbindingswandelpad aan de zuidzijde van de Tatra die de skiliften en P’s met elkaar verbind was wel erg druk. Eenmaal naar de toppen toe - en vroeg vertrekken! - dan viel het goed te doen.

We gaan nog wel eens terug!

Groeten!

Chris

6-8-2018
Berghuttentocht Blauwe Silvretta versie A
Hallo Willem,

We zijn vorige week terug gekomen van onze silvretta tocht en we hebben het super leuk gehad !
Super hotel om mee te starten en alle hutten vonden wij ook veel luxer als verwacht ! Heerlijk gegeten overal en het wandelen was ontzettend leuk en mooi. Af en toe best pittig maar goed te doen. Wij hebben het goed naar onze zin gehad, heel veel leuke mensen ontmoet, zeker voor herhaling vatbaar !

De trein ging wat minder i.v.m uitvallen van treinen en vertragingen maar bij de info balie werden we prima geholpen.

Heel erg bedankt voor de organisatie !

Groetjes Dianne en Loes!Van: Henri Bolk
Verzonden: zondag 29 juli 2018 11:53
Aan: idtravel
Onderwerp: Holzgauer Wetterspitz

Hallo Willem,

Gisteren teruggekomen van onze wandelreis Holzgauer Wetterspitz. We hebben genoten van deze mooie maar ook zware wandeltocht. Prachtige route en mooie vergezichten. De eerste en vierde dag is voornamelijk klimmen en daardoor pittig. De 2e dag is technisch moeilijker maar o zo mooi terwijl de derde dag makkelijk is, maar wel de langste afstand, en door een heel ander landschap voert dan de overige dagen.
De verzorging in de hutten is prima al valt de Simms hütte voor wat het eten betreft tegen. De Ansbacher hütte en gasthaus Hermine zijn uitstekend met heerlijk eten. Bij Hermine hadden we zelfs een privé douche en over de stroomvoorziening heb je daar echt niets te klagen. Geen WiFi of telefoonverbinding maar onderweg wordt je zelfs gewezen op het laatste moment dat er nog contact met de buitenwereld mogelijk is.
Kortom, een aanrader voor de wat gevorderde bergwandelaar.

Tip: in de beschrijving van de eerste wandeling aangeven dat de fontein waar je rechtsaf moet slaan richting de Fritzhütte aan het einde van het dorp is. Sommige andere wandelaars gingen in het dorp al richting de Ansbacherhütte en die route is zwaarder en minder mooi.

Met vriendelijke groet,

Henri Bolk

Van: van Wingerden
Verzonden: maandag 23 juli 2018 23:11
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Lechtal Holzgauer Wetterspitz

Geachte heer van Trier, beste Willem,

Vorige week hebben we de Huttentocht Lechtal Holzgauer Wetterspitz Cat.2-3 gelopen. Een schitterende tocht, waar we met plezier op terugkijken.
Bijgaand een paar foto’s en onderstaand onze indruk van deze reis.

Dag 1
Wandeling: Een hele mooie wandeling. Door het alleen maar stijgen en het warme weer werd deze door ons als zwaarste dag ervaren.
Ansbacher Hutte: Prima avondeten, ontbijt en 4-persoonskamer. Voor de kamer moesten wij wel 4,00 euro per persoon en 12,00 euro per hond extra betalen. De lunch (2 boterhammen met kaas en/of ham) was voor de grote eter karig.

Dag 2
Wandeling: Een schitterende wandeling. Zwaar (en zeker voor de honden) door de vele paden met enkel gruis en steentjes.
F. Simms Hutte: Een zeer warm welkom. Ook voor de honden, waar geen extra kosten aan verbonden waren. Het avondeten, het ontbijt en de lunch waren prima verzorgd. Het slaapverblijf was uitstekend.

Dag 3
Wandeling: Mooi en goed te doen.
Gasthof Hermine: Gezellig en een heerlijk terras. De kamers waren prima. Avondeten, ontbijt en lunch (zelf klaar te maken) goed verzorgd. Voor de honden moest in totaal 20,00 euro betaald worden.

Dag 4 en 5
Doordat één van de honden geblesseerd was, zijn twee personen teruggelopen naar Bach gelopen en vervolgens met de bus naar hotel Trochana. De andere twee personen hebben dag 4 en 5 bijeen gevoegd en zijn naar hotel Trochana gelopen.
Wandeling: Mooie en zeer lange (twee dagen in één J ) wandeling. De paden waren wel minder goed onderhouden.
Hotel Trochana Schitterend hotel met mooie kamers. Het avondeten (bij terugkeer zelfs een zeer uitgebreide BBQ), het ontbijt en de lunch (eerste dag en zelf klaar te maken) waren uitstekend.

Enkele aandachtspunten om misschien in de reisbeschrijving op te nemen:
- Wijzen op het meenemen van voldoende contant geld voor een biertje, cola, extra bord spaghetti en evt. hond. Wij (onze eigen schuld) hadden hier niet goed over nagedacht, dus kwamen net uit met ons contante geld.
- Voor de grote eters is het meenemen van extra snack repen, pinda’s, etc. aan te raden. Zie dag 2.
- Wij vonden de tocht minder geschikt voor honden. Met name op dag 2.

Tot slot: wij kunnen deze wandeltocht een ieder aanprijzen.

Nogmaals bedankt voor de uitstekende organisatie en het regelen van een vervroegd verblijf in hotel Trochana, omdat wij de tocht hebben moeten afbreken door de blessure van de hond.

Met vriendelijke groet,

En waarschijnlijk tot ziens (huttentocht Zwitserland staat ook op het verlanglijstje),

Janny, Marcel, Marlies en Ivar

Van: T.P. Koopman
Verzonden: donderdag 19 juli 2018 13:30
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Berghuttentocht Tirol variant B

Hallo Willem,

Hierbij laten wij je weten dat we een fantastische reis hebben gehad.
Bijgaand verslag en bijgaande foto's mag je wat ons betreft gebruiken op je website

Bedankt voor de puike organisatie!

Met vriendelijke groeten,

Tjitske en Riekend Koopman.

Berghuttentocht Tsjechië Reuzengebergte
Van: Joris Wouters
Verzonden: zondag 4 februari 2018 13:42
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht

Geachte heer Van der Tier,

Het is inmiddels al weer 6 maanden geleden dat we in Tsjechië hebben gewandeld maar wilde ID Travel alsnog, en langs deze weg, laten weten dat onze wandeltocht door het Reuzengebergte uitermate goed bevallen is. Accommodaties en verzorging overtroffen onze verwachting ruimschoots. Wat een scherpe prijs en een verrassend mooie omgeving!

Heel veel dank!

Met vriendelijke groet,

Joris Wouters


Foto © Joris Wouters


Val di Sole Huttentocht. Augustus 2017.
Van: redactie wandelkrant te voet
Verzonden: dinsdag 10 oktober 2017 16:43
Aan: ID Travel
Onderwerp: Reactie voor op de site

Hallo Willem en collega's,

Voor het eerst in ons leven wandelden we serieus in de hoge bergen tijdens de 6-daagse berghuttentocht Val di Sole. En het was geweldig.
De start in het gastvrije hotel waar ze heerlijke maaltijden serveerden voelde echt comfortabel. En dan is het al gauw aan de wandel. De routebeschrijvingen waren goed beschreven en de routes in het veld met de rood-witte markeringen altijd duidelijk. Met onderweg de bijzondere planten, de geweldige uitzichten, de stilte, beken en watervallen, dit is wandelen in een betoverende omgeving.
De routes zijn spannend en op sommige momenten wel pittig. We deden iedere dag in ieder geval langer over de geplande tijdsduur…
Maar eenmaal in de hut komen de sterke verhalen, de warmte en gezelligheid. De hartelijke mensen in de hutten serveren heerlijke voedzame maaltijden en de sfeer is erg leuk, vooral als ze na het eten nog even muziek maken. We hebben veel aardige mensen leren kennen. Als ook de Italianen in het drukste vakantieweekend komen overnachten, is het wel een warme nacht, maar dat was slechts één keer het geval. En als je de volgende dag bij de beklimming plotseling een enorme gletsjer voor je ziet opdoemen, ben je dat allang vergeten.
Deze wandeltocht is zeer afwisselend, stoer en betoverend mooi. We hebben gezegd dat we dit graag een keer per jaar willen blijven doen…

Frank en Annett

Huttentocht Val Gardena / Val di Fassa
Van: Trudy en Co
Verzonden: donderdag 5 oktober 2017 14:24
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht

Huttentocht ,Val Gardena –Val di Fassa 10 September 2017

Hallo Willem,

wij willen je nog even bedanken voor de mooie tocht in de Dolomieten .
De eerste dag hadden wij al een paar keer een regenbui,maar met goede kleding was dat geen probleem.
maar dag 2 startte wij met 3 uur in de stromende regen ,en na 3 uur ging de regen over in sneeuw ,en echte dikke sneeuw vlokken, alles werd wit om ons heen ,de bomen lagen vol sneeuw en het leek net of wij in een kerstkaart liepen, maar na verloop van tijd kwamen wij bij het stuwmeer uit (Lago di Fedaia), maar er lag ondertussen zo veel sneeuw ,en onze schoenen waren doorweekt ,en het was erg koud .
dus toen zijn wij het eerste de beste hotel bij het stuwmeer binnen gegaan ,en gevraagd of ze nog een kamer hadden ,want naar Rif.Fiacconi was gewoon niet te doen ,wij hoorde dat daar 30 cm.sneeuw lag ,dus veel te gevaarlijk.
Hier heb ik de hut afgebeld ,en de plaatselijke agent (Daniëla Ricci).
Daniëla heeft ook nog eens met de hut gebeld en met het hotel (Castiglioni),en die heeft geregeld dat wij niets hoefde te betalen in Castiglioni ,dat heeft ze allemaal omgeboekt Top geregeld !!!!!
De dag erna ,konden wij ook helaas de route niet voortzetten ,want s’nachts had het gevroren ,en alle sneeuw was ijs geworden ,dus toen moesten wij helaas over de weg naar Campitello,en daar met de lift verder.
maar de rest van de dagen konden wij gelukkig wel lopen ,het was koud maar prachtig, en blij dat wij handschoenen mee hadden ,die hebben wij heel veel keer aangehad.

Nogmaals bedankt voor de geweldige organisatie

Co en Trudy

Huttentocht Lechtal
Van: Leeuwen-Rijnja, W.J.M. van (Hellen)
Verzonden: woensdag 4 oktober 2017 18:59
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: fotos vakantie augustus

Beste heer van der Tier,

Dit is een aantal van de fotos die we van onze trip hebben genomen en waar we volgens mij zelf niet opstaan. Als u wilt kunt u deze gebruiken, als u ze mooi genoeg vindt.

Met vriendelijke groet,

Hellen Rijnja

Huttentocht Val Gardena / Val di Fassa
Van: Mark Leenheer
Verzonden: zaterdag 30 september 2017 19:20
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Ervaringen Val di Fassa Huttentocht

Beste Willem,

Ik wil nog even doorgeven dat we enorm genoten hebben van de 8 daagse huttentocht die we vanaf 11 juli dit jaar zijn gestart.
De eerste dag en nacht in Hotel Picollo, Vigo de Fassa was al heerlijk. 's Avonds iedereen dezelfde maaltijd maar die was ook heerlijk en de sfeer was zeer gemoedelijk.
De volgend dag op pad met de rugzak op naar de eerste hut.
Alle hutten waren geweldig, sommige eenvoudig (inclusief de maaltijden) andere luxer maar ze lagen allemaal erg mooi.
De wandelingen waren over het algemeen goed te goed, soms pittige klimmetjes.
We hadden veel geluk met het weer. Eigenlijk elke dag veel zon en alleen 's avonds soms een flinke regenbui.
Bij aankomst in een hut had ik elke keer het gevoel dat ik een biertje wel echt verdiend had!
De route was goed te volgen, zeker met de mooie en gedetailleerde kaart van het gebied.
De eerste de beste lift die we zouden nemen voor aanvang van de eerste wandeling ging niet in verband met een technische storing.
Na overleg met andere wandelaars was al snel een alternatief gevonden maar dat betekende wel meer wandelen die dag.
Wij hebben er voor gekozen om onderweg te lunchen. Meestal kwamen we wel een mooie hut tegen!
Een heerlijke vakantie die we afgesloten hebben met een paar dagen Venetië.

Met vriendelijke groet,

Mark Leenheer

Van: van Lierop, Ingrid
Verzonden: maandag 25 september 2017 13:47
Aan: ID Travel
Onderwerp: Huttentocht Dolomieten - Val di Fassa 3 september - 8 september

Hallo Willem,

Ik wil je even teruggeven dat we enorm genoten hebben van de huttentocht door de Dolomieten.
Het was voor ons de eerste keer dat we überhaupt een wandeltocht in de bergen gingen maken, maar met de juiste voorbereiding is alles goed verlopen. Ik heb elke beklimming elke dag opnieuw vervloekt, maar het was meer dan de moeite waard J J
Vakantie seizoen was natuurlijk beëindigd in september, waardoor we zelfs een enkele keer als enige in de berghut (Rif. San Nicolo) aan het overnachten waren.
In de bijlage een aantal van mijn favoriete foto’s.

Gelukkig werkte het weer mee (in het weekend wel sneeuw gevallen op hogere hoogte maar weinig hinder van gehad), anders had ik twijfels gehad om sommige stukken over te stekken.
We zijn af en toe verkeerd gelopen doordat we de “signing” miste en zelfs de laatste dag in een verkeerd dal uitgekomen, maar dat levert weer een mooi verhaal op J

Mijn reisgenote en ik zijn super enthousiast geworden over de huttentocht en kijken al uit naar de volgende uitdaging.
Staan jullie toevallig ook op de vakantie beurs in januari?

Met vriendelijke groet,

Ingrid van Lierop

Huttentocht Tirol.
Van: Caroline Leek
Verzonden: donderdag 31 augustus 2017 19:31
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: Reiseunterlagen.

Beste Willem,

Ik wil jullie nog even bedanken voor de erg goed georganiseerde huttentocht van eind juli! Prettige afstanden, goede route omschrijvingen, prettige afstanden en goed geregeld met de hutten, ook qua eten. Van de Gehrenalm, naar Gimpelhaus, naar Krinnenalpe, naar Landsberger Hutte, naar Bad Kissinger Hutte. Erg genoten van de prachtige landschappen, de gezellige hutten en het lekker bezig zijn in de natuur. Ik was alleen maar op de bergen heb je altijd aanspraak.

Ik heb me gewoon aan de voorgestelde routes gehouden dus geen verdere tips voor reizigers.

Groetjes,

Caroline Leek


Berghuttentocht lechtal: De Adelaarsroute.
Onderwerp: reisverslag Adler route...
31-08-2017

Beste ID travel, Beste Willem,

Bij deze een korte terugkoppeling van de ‘Adler route’ Als je stukjes wilt gebruiken of nog vragen hebt, altijd welkom...

Ik ben op 16 aug naar Oostenrijk afgereisd om wat in te lopen en te acclimatiseren. Na 2 dagen kom ik aan in het hotel Troschana. Een mooie plek met vriendelijke mensen waar ik hartelijk wordt ontvangen en ID travel een ‘ begrip’ is. Die nacht regent het stevig, maar de volgende ochtend, na een heerlijke nachtrust, trekt de regen weg en is de temperatuur van ongeveer 30 graden gedaald naar 16 graden. Een prima temperatuur om de tocht naar de Ansbacher hutte te starten!

Een mooie, pittige klim met onderweg een leuke stop. ’s middags kom ik aan in de hut met wederom veel vriendelijke mensen en een eerste lekker biertje en s’avonds een heerlijke pasta maaltijd!

De volgende dag start ik met een mooie maar pittige route. Na een lekkere wandeling en klim komen er aardig wat staalkabels aan te pas om langs de rotsen het meertje te bereiken. Daarna een leuke klim met boven een prachtig uitzicht over 2 meertjes, 2 dalen en panoramaview…
Het einde van de tocht is zeer pittig omdat de de laatste klim over rotsen gaat met weinig houvast en geen ondersteuning…. Dus met de nodige adrenaline eindig ik eind van de middag bij het Kaisersjochhaus. Heerlijke plek, mooie uitzichten, fijn personeel en goed eten! De kaiserschmarn is zeker aan te raden!

De volgende ochtend weer lekker fris, prima wandelweer, en een lange dag voor de boeg. Bij de leutkircher hutte kort overleg met de eigenaren over het vervolg van de route. Zoals door ID travellers aangegeven is de lange route naar het dal zeker pittig, maar goed te doen. Het alternatief wordt door de eigenaar van de hut afgeraden, zeker omdat ik alleen ben, ivm een gevaarlijk stuk aan het einde van het pad naar de stuttgarter hutte.
Onderweg naar boven kom ik 2 tiroler dames tegen die van de andere kant toch het gevaarlijke stuk gaan bekijken. Beide keren na een half uur terug omdat ze het niet aandurven. Dus zeker de moeite om dit te vermelden in de reisbescheiden en na te vragen bij de hut eigenaren!
De lange tocht is zeker de moeite waard en heerlijk rustig!

Aan het einde een prachtige hut, het lijkt inderdaad wel een hotel, met echte kamers, maar het is zo rustig dat het lager ook een kamer op zich lijkt. Helaas is de laatste wandeldag aangebroken en ga ik na een goede nachtrust op weg naar Lech. Een mooie route met verschillende opties, maar zeker net de lift! Zonde om na al die mooie uitzichten het laatste stuk niet mee te pakken. langzaam daal ik af door weides vol koeien en met Lech in de verte steeds mooier zichtbaar!

Na aankomst in Lech even wennen aan de ‘drukte’ en een lekkere koffie. met de bus naar Flirsch om te genieten van een lekkere Sauna, heerlijke maaltijd en een goede nachtrust. De volgende ochtend op weg naar een ander stukje Oostenrijk om nog even afscheid te nemen van de bergen met een hele leuke, fijne en zeker uitdagende tocht achter de rug!

Hartelijk dank voor de organisatie en graag tot een volgende tocht !

Met vriendelijke groet

Corné

Huttentocht Lechtaler Alpen A. versie
Van: Micha v.d. Herik
Verzonden: woensdag 30 augustus 2017 12:39
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Lechtaler Alpen 8 dagen Cat3-4 Review: Prachtig, uitdagend en gevarieerd!

Beste Willem,

Wij hebben ontzettend genoten van de 8 dagen in de Lechtaler Alpen. Zogezegd een prachtige, uitdagende en gevarieerde route. Erg leuk om te lopen; aan het begin van de eerste dag is het nog een breed grindpad, al snel gaat het van smalle alpenpaadjes tot lopen over rotsen en klettersteigen over steile bergkammen. De tocht is goed te doen en de uren lopen op de routebegeleiding komen veelal overheen met wat we daadwerkelijk gelopen hebben; wel hebben we meestal per dag een extra spitze meegepakt omdat we niet te vroeg bij de hut aan wilde komen. Daardoor waren we meestal iets langer onderweg maar nog steeds ruim om tijd (rond een uur of 4) bij de volgende hut.

De hutten zelf zijn mooi en gastvrij. Bij het zeggen van onze naam ging al gauw het belletje rinkelen bij de gastheer of -vrouw: ‘IDTravel?’ en was het snel duidelijk. Dit was erg handig. In de hutten is altijd een goede sfeere Memminger Hütte is zogezegd wat drukker doordat de lange-afstandsroute, de E5, langs die hut gaat. Het heeft iets minder een ‘berghut-sfeer’ maar het is er wel erg gezellig. De route ernaartoe is ook erg mooi en ook het pad vanaf de Memminger naar Württemberger is een prachtig stuk lopen.

Wat tips of ander advies:
-Met de trein is het prima te doen om te reizen naar Weißenbach; wij hadden zelf treintickets geboekt vanaf Utrecht op Reutte met de trein vanwaar we de bus pakten naar het hotel; de bus kost €7.50 p.p.

-Bij de bushalte Steeg-Prenten op de eerste wandeldag is het goed opletten; Negeer hierbij de bordjes naar rechts waar Stüttgarter Hütte opstaat, maar volg de omschrijving op de routebegeleiding naar links, tussen de huizen. Dit scheelt een groot deel dat je anders langs een asfaltweg loopt.

-Op de laatste dag zijn we vanaf Madau direct naar Bach gelopen en daar pas de bus gepakt terug naar Weißenbach am Lech. Dit is goed te doen en een leuk pad, aangegeven met ‘Erlebnis-weg’.

-De bus van Bach naar Weißenbach, op de laatste wandeldag, zit niet in het budget van de reis. Het kaartje hiervoor valt buiten de reissom en kostte voor ons €6.40 p.p.

-Bij het hotel krijg je per overnachting een soort OV-kaart waar je 1 dag gratis mee kan reizen. De bus van Weißenbach naar Steeg-Prenten op dag 1 is hierbij inbegrepen bij het budget, net als eventueel vervoer op de dag van vertrek. (Dit was bij ons dus de bus terug naar Reutte.)

-Bij de hutten is al het eten inbegrepen: ontbijt, een lunchpakket en avondeten. Echter zitten de drankjes hier niet bij in; iets om rekening mee te houden. De lunchpakketten zijn 2 tot 4 broodjes met meestal een reep en/of een appel erbij; prima, maar zelf wat eten meenemen van thuis voor onderweg is wel handig. Het ontbijt en avondeten waren goed, qua hoeveelheid en ook qua smaak.

-Op de routebegeleiding die we meekregen stond ‘’Tot nu toe hebben nog niet veel mensen deze tocht compleet voltooid’’. Dit is voor ons een raadsel, omdat de wandelroute goed te doen is. Met een beetje wandelervaring in de bergen, een goede conditie, en geen angst om af en toe stukjes te klauteren is de tocht prima te doen; zelfs in de hitte van eind augustus, toen wij de route liepen.

-Wij hebben dus geen enkele dag slecht weer gehad en compleet de route kunnen lopen. Met slecht weer zullen sommige paden ronduit gevaarlijk zijn; iets om rekening mee te houden. Echter is een omwandeling altijd mogelijk.

-Wij hebben de tocht gelopen zonder wandelstokken, hoewel het wel als een goede tip op de paklijst stond. Het is maar net wat je gewend bent om mee te lopen; zelf vonden we het handig om onze handen constant vrij te houden en de rotsen of kabels vast te houden.

Al met al hebben wij een erg goede week gehad waar we enorm van hebben genoten. Wij willen IDTravel bedanken voor de goede service en de uitstekende vakantie!

Met vriendelijke groet,

Micha & Wouter


Van: Michelle Kruitwagen
Verzonden: dinsdag 29 augustus 2017 12:37
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Tips Rosengarten bergwandeltocht

Goedemiddag meneer/mevrouw,

Vorige week hebben wij (onder de naam Brinkman) de Rosengartentocht gelopen in Italie.
Het was prachtig, we hebben erg genoten, ook de prijs/kwaliteit verhouding vonden we goed.

We hebben wel een paar tips voor de volgende wandelaars om de tocht nog mooier te maken, kunnen jullie daar wat mee?

Dag 2: Je kunt luchen of iets drinken bij berghut Taramelli, je kunt daar je rugtas achterlaten en dan doorlopen naar Torn de Valacia (echt fijner, de lunch zou je dan niet mee hoeven nemen)
Dag 3: Bij aankomst in het dal kun je voordat je de rivier oversteekt naar rechts, richting Baita alle Cascate. Zo kom je op een prachtige plek met waterval (die je anders mist) en ook daar kun je lunchen of iets drinken in een leuke hut, Baita alle Cascate. De afstand scheelt niets.
Dag 4: Goed om te vermelden dat de liften gesloten zijn tussen 12.00 en 14.00 uur! Precies de tijd dat je bij de liften aankomt.
Dag 5: Zonde dat je op de laatste wandeldag een deel op de autoweg loopt terwijl er genoeg mooie paden in het bos zijn. De route was niet bijzonder op deze manier.

Hoop dat jullie deze tips kunnen verwerken in de informatie voor de volgende wandelaars.

Nogmaals, we hebben het super gehad!

Met vriendelijke groet,

Michelle Kruitwagen.

Reactie ID Travel:
Wij zullen deze opmerkingen meenemen in de reisbescheiden die wij nog gaan versturen naar wandelaars die nog op pad gaan.
Heel hartelijk bedankt voor de tips.


Huttentocht Blauwe Silvretta A versie.
Van: PJ-Hartman
Verzonden: dinsdag 29 augustus 2017 13:04
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Blauwe Silvretta

Hallo ID Travel,

Dit jaar voor het eerst een berghuttentocht gemaakt. Blauwe Silvretta, 7 dagen.
We hebben erg genoten. Het was fysiek soms zwaar en het weer zat niet altijd mee, maar het was zeer de moeite waard!
De reisbescheiden waren keurig op tijd binnen. Duidelijke wandelkaart erbij. Onderweg waren de routes ook goed aangegeven. Het verblijf in de hutten was prima, net als het eten. Alpengasthof Zeinisjoch stak er wel met kop en schouders bovenuit, zowel qua eten als de vriendelijkheid van het personeel. Hoewel de vergelijking misschien niet helemaal terecht is, dit was namelijk niet een berghut zoals de andere hutten. De sfeer in de berghutten is super!
Hotel Post in Galtür is ook een prima hotel.
Al met al hebben wij een geslaagde vakantie achter de rug. Alles was prima geregeld door IDtravel. Voor herhaling vatbaar en wij zullen IDtravel zeker aanbevelen.

Groet, Peter en Renate Hartman.

Verstuurd vanaf mijn iPad


Huttentocht Val Gardena Val di Fassa.
29-08-2017

Hi Willem,

We hebben heerlijk gewandeld in de Dolomieten! Leuk contrast tussen de hutten en vooral de extra ingelaste wandeldag was top door het prachtige ruige gebied.
Dank voor jullie inzet om het toch allemaal geregeld te krijgen!

Marianne en Gerard


Van: Walter Van der Steen
Verzonden: vrijdag 18 augustus 2017 11:07
Aan: idtravel
Onderwerp: Huttentocht oostenrijk

Hoi Willem,

Via deze weg wil ik je nog even bedanken voor de prachtige zes daagse huttentocht die we hebben gehad in Oostenrijk tirol weisenbach am lech.

Alles zat mee:
Het weer
De groep was fantastisch
De route was niet te moeilijk en niet te makkelijk
Prachtige tochten en omgeving

Wel zou ik de routebeschrijving van de eerste dag iets aanpassen. Bijna iedereen liep het eerste stuk verkeerd omdat niet stond aangegeven dat je na weisenbach eerst de brug over moet. Daarna in het plaatsje rieden kun je een route volgen en ik zou het plaatje van de lech wandelroute toevoegen. Dan is het een stuk duidelijker. Verder stonden wij een andere dag op de lijst van de krinnenalpe maar de eigenaar heeft dit perfect opgelost met een andere slaaplocatie voor ons gezin. Hij heeft ons persoonlijk gebracht en gehaald.

In de bijlage de groepsfoto. Was echt een klik s-avonds, voor zowel kinderen als de volwassenen met het delen van de ervaringen.

Kortom. We hebben genoten.

Mocht je nog andere vragen hebben dan hoor ik het graag.

Groetjes

Walter

Berghuttentocht Tirol C. aug. 2017.
Van: Toon van Riel
Verzonden: vrijdag 18 augustus 2017 11:18
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht

Beste Willem,

Net terug van een weekje wandelen, mijn eerste keer op deze wijze, wil ik je hartelijk bedanken voor je adviezen en bemiddelingen. Het was ronduit geweldig, heb genoten.

Hoop tot gauw!!!

Groeten,

Toon van Riel
Tilburg

Verstuurd vanaf mijn iPad


Reactie van klanten die onderweg zijn: Huttentocht Blauwe Silvretta, 17-08-17
Van: johannesnas1
Verzonden: donderdag 17 augustus 2017 10:53
Aan: idtravel
Onderwerp: Groeten uit Tirol

Vandaag de 3e wandeldag.
Mooi is de Silvretta!

Groeten familie Nas / ten Vaarwerk

Schotland: West Highland Way aug. 2017
Van: annemarie van den boogaard
Verzonden: vrijdag 11 augustus 2017 17:06
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Scotland

Hoi Willem. Ben al ietsje meer dan een week terug van een geweldige WHW wandeling. Het was mooier dan ik verwacht had en had was echt Anne-marie-weer: regen en wind en af en toe wat zon .De accommodaties waren prima: vriendelijke mensen en zeer behulpzaam. Dit kon ik me zeker nog herinneren van mijn vorige Schotland reis.

Ook de busreis van Fort William naar Buchannan Station was prima geregeld. Kleine bemerkingen.

Dag 2: Ik liep te ver door. Ik had de afslag Drymen gemist. Daardoor een behoorlijk pittig stuk omgelopen en daardoor moest ik weer terug lopen via de autoweg. Lag overigens wel aan mezelf. Dag 4 was al als zwaar bestempeld, maar doordat je al om het meer geklauterd was, was het stuk daarna, naar The Drovers Inn best vermoeiend en lang. Dit hoorde ik van meer wandelaars .Dag 6: Deze viel, ondanks beschrijving, erg mee. Was vroeg gestart, maar was om 14.00 al in Kings House. Dag 8: Het einde van de wandeling heb ik een ander route genomen, die werd aangegeven door een houten bewegwijzeringspaal. Deze ging boven Fort William langs, met prachtig uitzicht over deze plaats, het water er omheen en op Ben Nevis.

Al met al een prachtige wandeling.

Dank je/jullie wel voor deze prachtige ervaring.
Warme groet.
Anne-Marie Verhagen-van den Boogaard.


briefing in Rif Dorigoni door de hut eigenaresse
augustus 2017
Ciao Cecilia, brother,Clara and other sweet people of the Rifugio S. Dorigoni,

Here some good memories of our trip a couple of weeks ago.
We spent 2 nights in your Rifugio, with great pleasure!

We wish you good weather, nice clients, a wonderful season.
And, as we said: don’t change anything! You are doing great!!!

With love,

Mirjam and Anton “Gisel” Gijselhart .

Berghuttentocht Salzburgerland: 30 juli 2017
Van: tineke.van.keulen
Verzonden: donderdag 10 augustus 2017 7:38
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Fam. Van Keulen berghuttentocht Abtenau

Beste Willem,

Hartelijk dank voor het meedenken en goed organiseren van onze 7 daagse tocht welke we vrij kort van te voren bij je geboekt hebben. Met de trein zijn we ontspannen begonnen aan onze reis, ook in tijd kan daar geen auto tegenop! Het weer was fantastisch, we realiseerden ons dat bij regen er andere elementen een rol spelen, zoals koude, gladheid en de weg niet kunnen vinden. Iedere dag was anders, en ook de hutten varieerden in comfort.( van dinsdag tot zaterdag geen douche). Never mind met 4 drinkflessen water krijg je ook een schoon gevoel:
de Alpen douche! Regelmatig hebben we toch nog moeten vragen naar het juiste pad, als er tenminste mensen in de buurt waren. Het kwam voor dat je op een tocht 3 uur lang geen mens ziet.
Moeder en dochter kijken terug op een fantastische ervaring, welke bij tijd en wijle echt wel pittig was door klauterwerk en of lengte. Hotel Gutjahr aan het einde was de beloning. Heerlijk gewoonweg! Nogmaals dank voor de uitstekende organisatie van deze reis.

Anne Marleen en Tineke


Van: bart.smits@
Verzonden: maandag 7 augustus 2017 11:33
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Terugkoppeling Huttentocht Stelvio

Beste Willem,

Wij willen nog even terugmelden dat onze huttentocht door de Stelvio uitstekend is verlopen. Het programma etc. klopte als een bus en de tocht was mooi opgebouwd. Het was best pittig voor de jongste (9 jr) maar zeker te doen.

Speciale vermelding voor de Dorigoni hut: zeer gastvrij m.n. op de regendag, gezellig, goed eten en goede instructies voor de gletscheroversteken.

Hartelijk dank en wellicht tot een volgende keer.

Best regards / met vriendelijke groet,

Fam Smits , Maastricht


Onderwerp: ervaring 8 daagse huttentocht Val di Fassa
Verzonden: 6 aug. 2017 13:18
Van: deesvliet
Aan: info@idtravel.nl

Prima reisorganisatie. Vragen werden op korte termijn beantwoord. Reisinformatie was zeer compleet, bij het Piccolo-hotel in Vigo di Fassa lagen de laatste papieren klaar.

De rustdag waar wij om gevraagd hadden werd op advies van ID travel geregeld in de Friedrich August Hütte. Wát een prima plek was dat. Ook in culinair opzicht…

We liepen met vier personen (51, 49, 18, 18) Opvallend was dat meerdere gezinnen met kinderen in deze leeftijd de huttentocht liepen.

De wandelingen waren soms pittig maar te doen. De uitzichten adembenemend mooi.

Heel veel dank aan ID travel voor deze onvergetelijke week.

Familie van der Werff Huizen


Van: Wagter Smitt
Verzonden: vrijdag 4 augustus 2017 20:31
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: individueel

Hallo Willem,

Wat een prachtige tocht hebben we gemaakt in de Val de Sole! We hebben waanzinnig genoten.

En..... jij dacht dat je voor ons een individuele reis had verzorgd, maar kijk maar eens op de foto. Dat krijg je er van als je ons allemaal samen in de bus naar het beginpunt van de trekking zet...!

Het was dus niet alleen een prachtige tocht, maar ook heel gezellig met deze groep mensen, waarvan 2 stellen eerder afhaakten vanwege het feit dat ze variant B hadden geboekt.

Hartelijke groet, en hopelijk tot volgend jaar,

Anton Gijselhart en Mirjam Smitt.

18-7-2017
Onderwerp: Stelvio Huttentocht A.
Reactie ID Travel:Deze huttentocht valt onder de categorie 3. Dat wil zeggen voor ervaren bergwandelaars

Ha Willem,

We zitten in Innsbruck en wachten op de nachttrein.
Wat een week! Echt helemaal geweldig!
De gletschers, de passen van 3000 m en meer, de hutten en vooral: Cecilia van Dorigoni. En geluk met het weer.
Zeer genoten van deze mooie en ook pittige tocht (ik zou ook namens de fam. Vulto het predicaat beginners er maar vanaf halen.)
Wel triest dat de gletschers zo snel smelten. In 9 maanden tijd bij tocht 2 toch een meter of 200 korter. Cecelia vroeg zich af of deze tocht over 5 jaar nog als sneeuw/ijstocht gedaan kan worden.
Maar wat een belevenis!

Dank en graag weer tot volgend jaar.

Met vriendelijke groet,

Theo en Sam van Vlodrop


Huttentocht Val di Sole A.
Van: Irene de Bloois
Verzonden: zondag 16 juli 2017 14:51
Aan: ID travel
Onderwerp: klantreactie op onze reis Stelvio met sneeuwvelden

Ha Willem,

Wij hebben een prachtige, zware, van alles wat qua weer, tocht achter de rug. Het was een hele belevenis! Leuke mensen ontmoet waarmee we deze hele tocht zijn opgetrokken! Vorig jaar de Val die Fassa (Gardena) gedaan.

Door het slechte weer was het wel extra zwaar. Zeker categorie 3+ of zelfs 4!

Irene en Fred


10-7-2017
Huttentocht: Val di Sole A versie met sneeuwvelden.

Wij zijn weer terug in hotel Pipo.
Wij hebben een super tocht gehad. Fantastisch!
Wandelen over de Gletsjer was indrukwekkend en goed te doen.
Mede dankzij de goede uitleg (en fotootjes) van Cecilia, de gastvrouw van Rif Dorigoni.
Dankjewel voor het regelen van deze super vakantie.

Hartelijke groet.

Daan en Aria L.


Van: Familie de Winter, Wassenaar
Verzonden: Mei 2017
Aan: IDTravel
Onderwerp: De Winter 4 op huttentocht in Oostenrijk:

Van 17 mei t/m 21 mei 2017 hebben wij als 4 broers voor het eerst berghuttentocht Tirol versie B gedaan. Aangezien het nieuw was voor ons waren we heel benieuwd hoe het ons zou bevallen en maakten we vooraf een voorstelling. Achteraf kunnen we stellen dat het onze verwachtingen ruimschoots heeft overtroffen. We willen onze ervaringen dan ook graag delen.Dag 1:
Onze vakantie begon bij Hotel-Pension Kreuzeck in Weißenbach alwaar we gastvrij werden ontvangen. Nadat we de sleutel van onze ruime kamer in ontvangst hadden genomen, hebben we in de achtertuin van het hotel onder het genot van een drankje in het zonnetje even uitgerust van de reis. ‘s Avonds kregen we een heerlijke Oostenrijkse maaltijd opgediend waarna we de mooie omgeving hebben verkend en wat dronken in een nabijgelegen restaurantje ‘Sommer3’.
Dag2: Kreuzeck- Gehrenalm (877 hoogtemeters)
De dag begon met een door het hotel verzorgd uitgebreid ontbijt en we kregen ook een lunchpakketje voor later op de dag. Met de routebeschrijving in de hand gingen we te voet richting Wängle en kwamen we vervolgens aan de voet van onze 1e berg. Er volgde een pittige klim over kleine paadjes en af en toe stopten we om uit te rusten en te genieten van een adembenemende uitzicht die indrukwekkender werd naarmate we hoger kwamen. Na 2 uur klimmen verrees uit het niets onze 1e berghut: Gehrenalm.
We beloonden ons zelf met een groot glas bier die we ons goed lieten smaken terwijl we over het dal uitkeken. Aangezien we de 1e en nog enige gasten dit seizoen waren was het er rustig en hadden we een slaapzaaltje voor ons vieren. Heel luxe dus! We hielpen de gastvrouw met het sjouwen van de boodschappen die in een bakje aan een kabelbaan werden bezorgd en als dank kregen we een schnaps van haar. De gastvrouw bereidde een Oostenrijks diner voor ons en enige tijd erna doken we onder de wol.
Dag3: Gehrenalm – Gimpelhaus (564 hoogtemeters)
De dag begon opnieuw met een uitgebreid ontbijt en we maakten een lunchpakketje voor onderweg. Er was ons al verteld dat we onderweg naar de volgende hut door besneeuwde stukken zouden komen en op aanwijzingen van de beheerders van Gehrenalm volgden we een alternatieve route die het makkelijkst begaanbaar was.
Wat die dag volgde was een ontzettend mooie route op smalle paadjes langs mooie dalen met fantastische uitzichten. De wandeling was divers met weiden, besneeuwde gedeelten, bosrijke stukken, watervalletjes en rotsachtige delen. Onderweg zagen we voor het eerst berggeiten die ons vanaf afstand bekeken. Halverwege de dag kwamen we al bij onze 2e berghut aan: Gimpelhaus.
Gimpelhaus onderscheidde zich van Gehrenalm doordat het veel groter was en wat luxer qua faciliteiten. Zo waren er veel meer douches, toiletten en slaapzalen. Omdat het seizoen net begon, was het ook hier nog rustig en hadden we opnieuw een eigen kamer voor ons vieren. Ook Gimpelhaus was schitterend gelegen op de rand van een berg met een fenomenaal uitzicht over een dal met o.a. Nesselwängle en Haldensee. Omdat het weer ’s middags omsloeg bleven we die dag verder binnen en genoten we van wat drankjes en een heerlijke maaltijd in een gezellige Oostenrijkse entourage. Bij goed weer kan je nog verder richting de top van de Gimpel lopen.
Dag 4: Gimpelhaus- Krinnenalpe (462 Hoogtemeters)
Na het ontbijt vertrokken we met onze rugzakken en een lunchpakketje om een flinke afdaling te maken naar Nesselwängle en vervolgens de aan de overzijde gelegen berg te beklimmen naar onze laatste berghut: Krinnenalpe
Een van ons die een wat minder goede conditie had ging met de kabelbaan omhoog en de overige 3 klommen vol goede moed verder. Krinnenalpe was in onze ogen de leukste berghut die we waren tegengekomen.
Niet te klein, niet te groot en ontzettend gezellig met zijn authentieke Oostenrijkse stijl en gastvrije eigenaars. Wat voelde wij ons daar thuis! We zijn die middag zelf nog wat verder de berg opgegaan en opnieuw door de sneeuw gelopen en ervaren hoe mooi Oostenrijk is, met zijn natuur. We zagen die middag naast berggeiten ook herten en een Alpenmarmot.
We aten die avond heerlijke Hauspfanne en hebben daarna nog een wandeling gemaakt en de ondergaande zon bewonderd.
Dag 5 (126 hoogtemeters)
Na de frühstuck met oa heerlijke bergkazen uit het Tanheimer tall begonnen we aan het laatste deel van de berghuttentocht. Dit begon met een afdaling naar Nesselwängle en vervolgens over de “Alter Gachtpass” in de richting van Weißenbach am Lech. We waren blij deze bergpas op onze laatste dag nog te kunnen bewandelen.
Het was heel mooi, met zijn oude muren, diepe afgronden en bezienswaardigheden onderweg. Na 3 uurtjes lopen kwamen we op onze eindbestemming Weißenbach am Lech aan en konden we terugkijken op een geweldige ervaring.

     

     
(foto's geplaatst met toestemming van "De Winter 4")Van: J H
Verzonden: zondag 1 januari 2017 21:09
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: orderbevestiging / factuur; SGR en annuleringsvoorwaarden; materiaallijst

Dag Willem,

Ondanks dat het al enige maanden geleden is dat we terug gekomen zijn uit Italië, willen we jou toch nog laten weten dat we enorm genoten hebben van deze prachtige wandelvakantie.
Het was echt een fantastisch mooie omgeving om te wandelen.
De hutten waren ook goed (van een traditionele hut tot wat meer luxe).

We willen jou heel erg bedanken voor de goede organisatie en de prachtige ervaring die we opgedaan hebben.
Voor herhaling vatbaar! We zullen jouw organisatie zeker aanbevelen bij vrienden, familie en andere bekenden.

Met vriendelijke groet,

E en J


Van: Ziggo mail
Verzonden: zaterdag 26 november 2016 17:10
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: toezenden reisverslag

Beste,

Hierbij zend ik een reisverslag van de huttentocht die door Peter Boeren bij u geboekt is voor begin september.
We hebben erg genoten en het was een mooie wandeling. Alles wat u geregeld heeft klopte. Dus we zijn zeer tevreden, wat wij graag laten uitkomen in bijgevoegd verslag.Met vriendelijke groet,

Erik van Tellingen en Peter Boeren.

Klik HIER of op de foto hier boven voor het pdf reisverslag van berguttentocht Val Gardena.Van: Ronny Bruynseels
Verzonden: zaterdag 12 november 2016 19:14
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht blauwe Silvretta.

Hallo Willem,

Het heeft wat op zich laten wachten, maar wij willen laten weten dat wij een fantastich bergavontuur hebben beleefd met schittende natuur en stalend weer!
De eerste dag naar de Wiesbadener Hütte was een zeer pittige tocht van 9u wandelen. We hebben dan ook voor de uitdagende route gekozen, maar Oh zo schoon, zelfs door de sneeuw gestapt en geklommen. Spannend, maar in groep zo geweldig.

Dag 2 naar de Saarbrückner Hütte was ook schitterend. We hadden besloten om 's morgens een uurtje vroeger te vertrekken om tijdig in de hut aan te komen. Slim na dag een beetje onderschat 😉.

Ook de zon was weer van de partij. En wat een gezellige hut met superlekker eten!

Dag 3 afdalen tot in Partenen om daar lekker te lunchen en dan in een redelijk warme dag te klimmen tot Alpengasthof Zienisjoch. Ook daar een warm onthaal en lekker dinér en zalige bedden.
De laatste dag zijn we opgesplitst en zijn de dames de korte routte naar hotel Post en de mannen de pittige tocht langs de Heilbronner hütte.

Wij willen jullie dan ook bedanken voor het aanraden van deze prachtige tocht!

We hebben zo genoten van alles dat we besloten hebben om volgend jaar een nieuwe tocht te ondernemen 😃. Wij kijken alvast uit naar de zomer!!!
Ik stuur nog enkele foto's door in volgende mail.

Dankbare groeten,
Fam.Bruynseels en vrienden.

Huttentocht Val di Fassa – Rosengarten september 2016.
Van: Thea en Dick
Verzonden: dinsdag 4 oktober 2016 21:33
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Val di Fassa Rosengarten

Dag Willem,

Afgelopen september ( van 9 t/m 15 ) hebben wij een prachtige huttentocht gemaakt.
Voor de prima organisatie willen we je hartelijk bedanken.

Alles was uitstekend geregeld en met de gedetailleerde kaart was verdwalen bijna onmogelijk.
Alleen de laatste dag hebben we geïmproviseerd, omdat we geen zin hadden in de bustocht. We hebben het ‘Agatha Christie’ pad toen laten zitten en zijn naar Pozza di Fassa terug gelopen.

Nog even over de ‘hutten’; dat waren voor ons hotels; aangezien we de hutten in Nieuw Zeeland gewend zijn. Die zijn meer basis en missen de luxe die we in Italië hebben ondervonden.

Het weer zat ongelooflijk mee; elke dag was er een stralend blauwe lucht. Beter hadden we het niet kunnen treffen.

We zijn ons inmiddels al aan het oriënteren voor de volgende huttentocht; misschien komen we nog wel langs voor jouw advies.

Met vriendelijke groet,

Thea en Dick


Huttentocht Lechtaler Alpen A.
Van: jan en hiltje
Verzonden: dinsdag 13 september 2016 11:35
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: ervaringen huttentocht

Dag Willem,

Afgelopen week hebben we de huttentocht door de Lechtaler alpen gelopen. Was een prachtige ervaring en hebben enorm genoten! Complimenten voor deze tocht.
Een paar opmerkingen ter evaluatie. Start- en eindhotel in weissenbach was prima. Naar ons idee klopte de bushalte bij Steeg niet in de routebeschrijving. Wij liepen langs de weg nog 1 bushalte door en gingen daar omhoog. Maar wellicht hebben wij een foutje gemaakt…?
Tocht naar stuttgarter hutte en verblijf aldaar was OK.
Mooie tocht naar het kasierjochhaus (prima hut), vooral totaan de leutkircher hutte. Daarna wat saai. De derde dag was er sneeuw en moesten we via dal (petneu/ schnang) weer omhoog naar de ansbacher hutte (prima hut). Was jammer, maar heel duidelijk dat rechtstreekse passage niet kon. Dag 4 richting memminger hutte begon erg koud en was lang en zwaar. Prachtige tocht wel. Goed om te melden dat handschoenen zowel warm moeten zijn als geschikt om langs stalen kabels te lopen.

Aankomst in de Memminger Hutte was wel even wennen. Een grote en strak georganiseerde fabriek. Kwestie van smaak kan je zeggen

In een grote E5 stroom vertrokken we naar het Wurtemburgerhaus (prima hut). Gelukkig bogen we snel af en waren we weer praktisch alleen. Mooiste tocht van de week. Mooi weer hielp ook mee. De laatste dag was ook erg mooi. Steile afdaling was leuk om te doen. Wij zijn doorgelopen naar Bach ipv wachten op de bus in MADAU. Is ons prima bevallen. Zou ik ook als alternatief meegeven in de routebeschrijving.

Alles bij elkaar een mooie ervaring. Wij waren beiden goed fit en hadden beperkte ervaring in de bergen. Ging echter heel goed. Wel van belang dat mensen geen hoogtevrees hebben want er zijn passages bij die echt uitdagend zijn wat dat betreft.

Voor ons is een herhaling met ID travel zeker de moeite waard.

Met vriendelijke groet,

Maaike en Jan


Reactie huttentocht Val di Fassa
Van: Helga Boone
Verzonden: zaterdag 10 september 2016 9:03
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Wandelvakantie Dolomieten

Hallo,

Na nu een week thuis te zijn van een fantastische vakantie in Italië even tijd om jullie (en in het bijzonder één collega die zoveel moeite heeft gedaan om dit voor elkaar te krijgen)te bedanken.
Wij hebben een 4 daagse trip gedaan in Val di Fassa,. We hebben enorm genoten! Onze jongens hebben ook enorm genoten,
het weer was goed, de hutten boven verwachting en de trip zelf ongelooflijk mooi!,
Alles duidelijk en overzichtelijk door alle info die we van jullie hebben gekregen.Ronduit TOP!.

Nogmaals erg bedankt.

Vr.groet

Fam. Joziasse uit Middelburg


Reactie Huttentocht Lechtaler Alpen A.
Van: JW Holtrop
Verzonden: donderdag 8 september 2016 22:37
Aan: ID Travel
Onderwerp: Huttentocht Lechtaler Alpen, variant A

Hallo Willem,

bij deze wat terugkoppeling over onze tocht. We hebben een prachtige week gehad. 1 dag regen, rest zeer aangenaam: niet te heet, maar wel regelmatig een zonnetje.
Dit was niet onze eerste bergwandeling en ook niet onze eerste huttentocht in de Alpen. Deze tocht is zeker een van de mooiere die we gedaan hebben. Prachtig afwisselend ruige & groene wandeling. Ik voeg een paar fotos bij:)

Trein en bus sloten prima op elkaar aan, zowel heen als terug.
Wij kwamen om 18.56 in Fussen aan. Belletje naar Kreuzeck, werd ons verteld dat de keuken sloot om 19.00! Beetje verwarrend. Uiteindelijk kwamen we daar en kregen we toch nog wat te eten.

De inschatting van de zwaarte van een dergelijke tocht is iets wat niet echt makkelijk lijkt te zijn. Dit was een cat 3/4, wat klaarblijkelijk redelijk pittig moet zijn.... een feit wat nog eens extra aangeduid werd in de brief met reisbescheiden waarin je stelde dat nog niet zoveel mensen de tocht volledig hadden uitgelopen.

Nu we de tocht gelopen hebben, verbaast het ons: er was slechts 1 dag waar we inderdaad de ingeschatten tijd van 6 a 7 uur nodig hadden. Dit was de 2de dag waar we de omweg via Boden Alp namen omdat het ons werd afgeraden met slecht weer (onweer, hoosbuien, dus ook nog een uurtje gescholen) de kortere route van Erlachalpe naar Kaiserjochhaus te nemen.

Alle andere dagen waren we aanzienlijk korter onderweg. (even voor 8 uur op pad, en voor 11ven aangekomen bijvoorbeeld, waar in de beschrijving staat dat die route 5 a 6 uur duurt. Op de site staat zelfs 7 uur). We probeerden rustiger aan te doen maar wilden onze natuurlijke wandeltred niet teveel geweld aan doen, liepen via extra spitzen waar we konden en plakten er 's middags extra wandelingen rond de hut aan vast natuurlijk. Op zich maakt dat niet veel uit, maar graag zouden we een volgende keer een route willen proberen waar de hutten toch iets verder van elkaar liggen.

Verder: zoals wij al verwachtten waren de "lunchpakketten" summier. Wij hadden zelf reepjes en wat krentenbollen meegenomen voor onderweg

Over de bus vanaf Madau: gezien het feit dat het busje om 09.10, 15.10 en 17.10 gaat hebben wij enkel een korte pauze bij Hermine gehouden en zijn daarna doorgelopen via de Hohenweg naar Bach (aardige route, de "Madau Erlebnis"). Misschien het vermelden waard voor als mensen nog puf hebben:) Kwart voor 1 in Bach, uitgebreid lunch en de 14.30 bus naar Weissenbach am Lech.

Met vr. groeten,

Jan Willem Holtrop

Reactie Huttentocht Val Gardena / Val di Fassa
Van: Fam Hoevenberg
Verzonden: woensdag 31 augustus 2016 21:34
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: RE: reisbescheiden.

Beste Willem,

Ik wil je even laten weten dat we een ontzettend mooie week hebben gehad in de Dolomieten. Het weer was prachtig en alles was goed geregeld.
De route was goed te doen, ook met de kinderen (13 en 10 jaar). En we hebben dankbaar gebruik gemaakt van de Panorama-pas. Zo konden we op de eerste dag heerlijk beginnen met de 2 kabelbanen. Op dag 2 was het verleidelijk om met de lift naar de hut van de Marmolada te gaan, maar dat hebben we toch niet gedaan. Zelfs onze jongste zoon was achteraf blij dat hij zelf de klim naar boven had gemaakt ipv de kabelbaan. Op dag 3 hebben veel gebruik gemaakt van de pas en van de schitterende uitzichten kunnen genieten.
Dag 4 was ook prachtig maar door het mooie weer en de vakanties van de Italianen was het heel erg druk op de route. Maar natuurlijk wel geweldig hoe de Italianen met de hele familie er op uit trekken. Dag 5 was echt een bijzonder mooie dag. Vanaf het moment dat de tocht begon tot de pittige hellingen waardoor het leek alsof je op de maan was beland.
Op de laatste dag was het afdalen makkelijk, Binnen 2 uur zat je weer tussen de kabelbanen en die hebben we dan ook allemaal genomen. Eerst 3 stoeltjesliften naar beneden, dan weer omhoog en vervolgens weer met de cabine-baan tot in Vigo di fassa. De buskaartjes hebben we niet hoeven te gebruiken.

De hutten waren prachtig en ook erg luxe (Pian dei Fiacconi was minder luxe en overvol, maar deze lag echt geweldig). Ook de mensen van het Piccolo Hotel waren erg vriendelijk en behulpzaam. Kortom het was een erg mooie reis.

Bedankt!

Linda Heurman


Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht Dolomieten
28-8-2016
Hallo Willem,

Bedankt voor het organiseren van een top vakantie! We hebben het heel erg leuk gehad en alles was goed geregeld!

Met vriendelijke groet,

Sietse en Sofie

Onderwerp: Ervaringen Huttentocht Hoge Tatra
27-08-2016
Hallo Willem,

Het was een mooie tocht, prachtige natuur, zeer de moeite waard. Natje en droogje is prima geregeld. Slechts 1x 6-persoons kamer, verder met z’n vieren op 4-persoonskamer, heel fijn.
Enkele kanttekeningen:
- we hebben wel meer huttentochten gedaan, beschikken over een goed conditie en wandelen veel en misschien voldoet de tocht niet aan de criteria, maar wij vonden het meer categorie 4 dan 3, vooral de 4e en 5e dag waren behoorlijk inspannend.
- het is goed om te weten dat je vrijwel permanent over rotsen en keien loopt, die schots en scheef liggen (zie foto). Ook dat is pittig en vergt goede concentratie om misstappen en blessures te voorkomen,
- ook goed om te weten : in de 4e dag zit een , in onze ogen een uitdagende klettersteig”
Vereist goed conditie, fysieke fitheid en geen hoogtevrees!

Tip: we reisden met auto naar Brussel/Zaventem, vlogen naar Bratislava, reisden met de trein naar Poprad en namen de -goedkope- taxi naar Tatranska Lomnica (extra dagje Bratislava is aan te bevelen).

We hebben genoten van het Hoge Tatra gebergte (nog 3 foto’s )

Met vriendelijke groet,

Wim, Ellen, Gitte en Jaap,

  

  Onderwerp: Huttentocht Tiroler Alpen.
27-8-2016
Beste Willem,

Bedankt voor een zeer geslaagde reis in Oostenrijk! We hebben genoten van de prachtige omgeving en de soms uitdagende wandeltocht.

Nog een organisatorisch puntje. In het online-bookingsformulier is het niet mogelijk om voor de treinreis aan te geven vanaf waar je wilt vertrekken, en of je nog een tussenstop wil maken. Het is alleen mogelijk om aan te geven dat je met de trein komt, niet hoe en wat. Dit alles wekt tevens de indruk dat wij zelf de treinreis moeten regelen en dat dat niet voor ons gedaan wordt.

Dit gezegd hebbende, de treinreis en de hele vakantie zijn super verlopen! In de bijlage vind je nog een aantal foto's van onze vakantie voor de website. Hopelijk hebben jullie er wat aan.

Nogmaals hartelijk bedankt voor het organiseren van deze vakantie!

Groetjes,

Anneloes en Leonoor

Reactie ID Travel:
Indien onze gasten een treinreis boeken, nemen wij altijd eerst even persoonlijk contact op om één en ander door te spreken wat betreft wensen en prijsstelling.26-augustus-2016
Onderwerp: terug Huttentocht Dachstein Tauern

Willem,

Gisteravond ben ik terug gekomen van mijn reis naar het Dachsteinergebergte.
Mijn complimenten voor de uitvoering, de tickets en het reisoverzicht. Alles klopte precies! Op de terugweg was er een omleiding, wat niet in de reispapieren stond. Maar dat komt, begreep ik, omdat die mutaties pas twee weken van tevoren in het systeem van de treinen worden gezet. En ik had gevraagd om de kaartjes eerder te krijgen. Vandaar dat jou geen blaam treft.
Ik heb Markus en zijn broer leren kennen als betrokken hotelgastheren.

Toen ik bij Gsengalm aankwam zat Markus daar ook en hij wist dat ik zou komen!
Het hotel was fantastisch, deed nergens moeilijk over.

De almen waren heerlijk van eenvoud, de routes soms zwaar, maar dat hoort erbij.
Ik heb ervan genoten en het feit dat de hond mee was maakte het extra bijzonder voor me.
Ook heb ik het getroffen met het weer.

Dank voor het regelen van de reis.

Wie weet tot later.

Gr.

Anneke K.


26-auguatus-2016
Onderwerp: Huttentocht Val Gardena

Hallo Willem,

We willen jou en id-travel bedanken voor de fantastische tocht die we afgelopen week hebben gemaakt door de Dolemieten. Mooie routes, goede "hutten", wij vonden het gewoon hotels, en een goede beschrijving van de te lopen routes.

We zullen wellicht komend jaar al, weer gebruik maken van jullie diensten.

Groet,

Ellen en Richard J.


Van: Bernadette Verberne
Verzonden: woensdag 17 augustus 2016 14:53
Aan: idtravel
Onderwerp: Review 6-daagse Huttentocht Val Gardena Variant B - 30-07-2016 t/m 4-8-2016.

Donderdag 4 augustus zijn wij teruggekeerd van onze 6-daagse huttentocht in Val di Fassa. Wij hebben een indrukwekkende vakantie gehad. Enorm genoten.

Het contact met ID-travel was bijzonder plezierig. Voorafgaand aan de boeking konden we telefonisch goed overleggen. De informatie die we ontvingen voor ons vertrek was uitgebreid en daarmee konden we ons goed voorbereiden op onze trip. Op de geplastificeerde (!) kaart konden we al vast onze route bestuderen.

De eerste dag van onze vakantie werden we hartelijk ontvangen in hotel Piccolo in Vigo di Fassa en kregen daar onze bus- en liftpassen en nog een goede detailkaart van het gebied. Wij hadden nog niet eerder een meerdaagse tocht door de bergen gemaakt. De zorgvuldigheid die wij van ID-travel ervoeren heeft zeker bijgedragen aan het vertrouwen waarmee we onze vakantie begonnen.

De tweede dag liepen we vanuit hotel Piccolo naar Rif. Contrin. Deze dag zat het weer niet mee. Het motterde 's-morgens en later op de dag kwamen daar stevige buien bij, met af en toe onweer in de verte. Het werd daardoor een pittige wandeling, die naar ons idee voor sommigen niet aan te raden is. Wij begrepen dat de tweede lift kort nadat wij die hadden genomen werd gesloten, maar toen liepen wij dus al verderop in de bergen. Een ander stel liep ook deze route en het was nuttig om elkaar af en toe tegen te komen onderweg. We hebben ervan geleerd dat we ons beter op de weersvoorspellingen moeten oriënteren. Wellicht is het een idee om de wandelaars te voorzien van een app of link naar site die betrouwbare informatie over het weer ter plaatse geeft?

In de loop van de derde dag trok het weer bij en kwamen we aan bij Rif. Pian dei Fiacconi. Een geweldige plek om te verblijven. Zeer vriendelijke mensen (complimenten aan Guido Trevisan en zijn team!). De volgende ochtend was een stralende dag en zijn we nog even naar de bovenste hut gelopen voordat we aan ons dagprogramma begonnen.

De vierde dag liepen we naar Rif. Friedrich August. De wandeling gaat over pad 601, een druk belopen route. Op de kaart die wij van het management van hotel Piccolo ontvingen stond de suggestie om bij Passo Pordoi de lift naar Sas Pordoi (3000m) te nemen. Dat hebben we gedaan. We hoorden iemand zeggen "welcome to the moon", en daar was geen woord aan gelogen. Indrukwekkende woeste plek. Ook dit is een alternatief dat we graag aanbevelen!

Opmerking ID Travel: Rif Friedrich August Hütte was de laatste nacht. De dag daarop zou men de normale route lopen die wij hebben beschreven Men heeft er voor gekozen om een alternatief te lopen.

In Rif. Friedriech August overlegden we met een familie die de 8-daagse huttentocht liep. De route die zij voor de volgende dag op het programma hadden staan sprak ons zeer aan. Het betrof een wandeling rondom het Plattkofel massief. Gezien de lengte van de wandeling (21.5 km) is het belangrijk om goed time-management te doen om op tijd bij de liften te kunnen zijn (laatste vertrekt 17:30 naar Campitello; wij waren er om 17:00). Voor ervaren wandelaars achten wij dit zeker goed te doen. Wij waren ruim op tijd in hotel Piccolo om ons te kunnen opfrissen voor het diner.

Wij hebben een geweldige trip gehad en zullen vast nog eens terugkeren naar de ongerepte schoonheid van de Dolomieten. Dank voor de goede zorgen van ID-travel (Willem in het bijzonder)

Met vriendelijke groet,

Bernadette & Rob


Klantreactie Berghuttentocht Trentino - Val di Sole
Van: Elmar Jonasse
Verzonden: woensdag 17 augustus 2016 9:49
Aan: ID Travel
Onderwerp: huttentocht Trentino

Beste Willem,

Graag willen wij nog laten weten dat de door jullie voor ons op het laatste moment geregelde huttentocht in de Val di Sole(18/7 tot 25/7) echt fantastisch was. Een ongelofelijk gevarieerde tocht, lekker veel sneeuwvelden en een spectaculaire oversteek over de gletsjer op een tamelijk grimmige dag, een mooie balans tussen inspanning en ontspanning, erg goede hutten(zo was er overal een douche, hoeft niet, maar is toch wel heerlijk), met gastvrije ontvangst en heerlijke Italiaanse bergmaaltijden, zorgzaamheid en gezelligheid. Heel veel dank daarvoor.

Wij zinnen nu op een volgende keer met onze 4 zonen, want die vinden zoiets ook geweldig.

Nogmaals hartelijk dank.

Elmar & Patricia Jonasse


Klantreactie Huttentocht Val Gardena – Val di Fassa B versie. 16 auguatus 2016

Beste Willem,

Het was super, we hebben genoten van iedere minuut ook al hebben we 1 dag 7 uur in de regen gelopen. Prima geregeld allemaal. De Klettersteig was ontzettend leuk.
Het waren wel pittige tochten, maar we houden wel van een uitdaging.
Ontzettend vriendelijke mensen in het hotel en in de hutten. En.... we hebben een edelweiss gezien.
Heel fijn dat het omboeken toch nog gelukt was.
We hebben al gekeken naar volgend jaar, dus wie weet, zie je onze naam dan weer terugkomen..

Mvg Theo en Ingrid


Huttentocht Tirol, reactie van een klant.

Van: keesvanw
Verzonden: dinsdag 16 augustus 2016 11:34
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Tirol

Beste Willem,

We hebben 3 weken geleden met veel plezier de bergtocht vanuit pension Kreuzeck te Weissenbach am Lech gemaakt. Het was prima georganiseerd, daarvoor dank.
Met name de Gehrenalpe en zeker de Krinnenalpe hut was geweldig. Bad Kissinger ligt als mooiste maar de sfeer in de hut was commercieel.
Normaal lopen we niet graag 2 keer hetzelfde stukje maar het pad naar en van de Bad Kissinger was er gelukkig mooi genoeg voor. Zelfs mijn puber zoon vond het prachtig. We hebben daarna ook de highliner en Neuschwanstein bezocht. Beide goede tips van ID Travel om dat na de tocht te doen.
De tocht was prima te doen. Gek genoeg zat het venijn aan het begin, de beklimming naar de Gehrenalpe. Best pittig, maar dat zal de eerste dag geweest zijn. Het regende ook wat.
In pensioen Kreuzeck vertelde men dat er nog een tweede tocht met de bus daarvan vertrekt.
Benieuwd welke dat is, want we kijken er naar uit om volgend jaar weer een tocht te doen en dan mag die best nog wat zwaarder zijn.

Nogmaals bedankt voor het organiseren.

Met vriendelijke groet,

Kees en Bran van Wingerden


Berghuttentocht Val Gardena / Val di Fassa 8 dagen, reactie van Belgische gasten.

Van: Geert VANH
Verzonden: maandag 15 augustus 2016 20:26
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: informatie

Beste Willem

Wij zijn sinds zaterdag nacht terug van een prachtige reis in de Fassa vallei van de Dolomieten .
Wij willen je graag bedanken voor de schitterende huttentocht die wij met ons gezin konden maken dankzij jullie mooi uitgestippelde route en refugio's .
Wij hebben ervan genoten en het trekken met de rugzak spreekt ons meer aan dat dag-wandelingen vanuit één of meerdere locaties .
Het onderweg zijn en moeten bereiken van de volgende stap bood een enorme meerwaarde . Ook onze kinderen zijn zeer enthousiast .
Wij zullen jouw reisorganisatie zeker aanbevelen aan vrienden en kennissen in België .

Met vriendelijke groeten

Geert Vanh.


12-augustus-2016
Berghuttentocht: Val di Fassa
Allereerst dank aan Willem voor het regelen, op het laatste moment, van de reis.
Onze vakantie was al begonnen en in het Schwarzwald kregen van hem te horen dat het was gelukt.
Tijdens deze dagen in Zuid Duitsland hebben we ons ook voorbereid op onze eerste huttentocht .
De wandeling van 5 dagen was in een woord fantastisch. De indrukken die we hebben opgedaan zijn moeilijk in woorden te bevatten, zo mooi en indrukwekkend was het.
De tocht zelf ging ook prima. Vooraf dacht ik dat de summiere routebeschrijving voor een hele dag wellicht wat weinig was, maar het werkte heel goed.
We hebben de 2e dag vanwege het hevige onweer met veel regenval een alternatieve route genomen waarbij de goede wandelkaart ons heeft geholpen.
Het is moeilijk om 1 dag als de mooiste te zien, toch vonden we beide dat de wandeling op dag 4 wel de mooiste was.
Al met al een heerlijke huttentocht (prima hutten en verzorging, ook voor een vegetariër) en zeker niet onze laatste.

Uschi & Gerald


10 augustus 2016
Van: Bernard van der L.
Onderwerp: Even een berichtje over de Huttentocht Tirol.

Hallo Willem,

Zondag terug gekomen van een super vakantie in Tannheimertal en Zillertal.
De huttentocht was top, sommige stukken voor ons zwaar maar wel te doen.
Prachtige vergezichten, mooi natuur, lekker eten en drinken en goede, gastvrije en verzorgde hotel/hutten.
Ieder met zijn eigen karakteristieken. wat wil een mens nog meer.

Klein min puntje, en ik denk voor jou wel van belang. In het grootte Gimpelalm is de overnachtingsplaats voor honden rond uit slecht.
Ik begrijp dat de honden niet op de kamers mogen geen probleem.
Maar zorg dan wel voor een goede plaats, kennel oid.
Tevens was onze hond toevallig de enige ik vraag me af hoe dit is als er meerdere honden zijn. Je kunt niet zomaar honden bij elkaar leggen!!
Ik hoop dat je hier wat mee kunt voor andere honden bezitters.

Nogmaals, wij en onze zonen van 17 en 18 jaar hebben genoten.
Zeker voor herhaling vatbaar.

Nog toegevoegd een groepsfoto van de ID Travelers genomen bij Martin bij Krinnenalpe)

Vriendelijke groet,
Fam. B van der L. uit Oss

Reactie van ID Travel.
Wij gaan in contact treden met Gimpelhaus om te vragen hoe ze in de toekomst een en ander kunnen verbeteren. Want ook de hond moet een goede rustplaats hebben!!


Van: Lisette Jong
Verzonden: donderdag 4 augustus 2016 15:12
Aan: idtravel
Onderwerp: reiservaring 8-daagse huttentocht Val di Fassa Dolomieten

Beste Willem,

We hebben een fantastische 8-daagse wandelvakantie gehad in de Dolomieten. We wilden graag de bergen in en kozen voor ID travel omdat we geen ervaring hadden met dit soort tochten (één van ons was zelfs nog nooit in de bergen geweest). Maar op onze goede conditie zouden we het wel redden. Het bleek een heel goede keuze.
Alles was prima geregeld en we kregen vantevoren alles opgestuurd wat we nodig hadden.
We waren dan ook (blij) verrast door de gemarkeerde wandelkaart die we bij aankomst in het hotel ook nog eens kregen.
De tocht was goed gebalanceerd en de geschatte tijden klopten voor ons.
Door slecht weer deden we er soms wel net wat langer over. Het weer zat ons over het algemeen niet erg mee; we zijn geen enkele dag droog aangekomen in de hutten. Maar daardoor waardeerden we ieder zonnestraaltje en elke opklaring des te meer. De uitzichten waren schitterend en de variatie in landschappen was iedere keer weer een geschenk.
Hotel Piccolo was een heerlijke aankomst locatie.
De laatste wandeldag vertrokken we nog eerder dan de vorige dagen. We zaten als een van de eerste aan het ontbijt en we zouden toch eindelijk wel eens een keer droog aan willen komen.
De afdaling ging soepel en we waren al heel snel in Gardeccia. Daar namen we helaas het verkeerde pad, we vervolgden 546 in plaats van 540 en een heel eind in de afdaling begonnen we ons toch af te vragen waarom Willem ons toch langs deze geasfalteerde weg stuurde.
De kaart erbij en al snel werd duidelijk dat dit ook helemaal niet de bedoeling was. We hadden ook al zo’n 400 meter teveel afgedaald en dat voelden we in onze knieën.
Nog met het idee om de route vanaf Campedie weer op te pakken, pakten we de twee liften voor Pera weer omhoog naar Campedie. Daar begon het weer alweer wat minder te worden en met een van ons zat het fysiek niet mee deze dag, dus we besloten van hier toch maar direct af te dalen naar Vigo di Fassa.
Een laatste uitdaging kon er nog wel vanaf dus in plaats van met de lift zijn we via pad 544 lopend afgedaald. Dit namen onze knieën ons uiteraard ook niet in dank af, maar het was toch de moeite waard om het dorp en het hotel geleidelijk dichterbij te zien komen.
Na een lekker lunch op een terras in het centrum van Vigo naar het hotel en genoten van een laatste avond en natuurlijk de sauna.

De volgende dag zijn we richting het Garda meer vertrokken om nog even relaxt na te genieten van de geweldige tocht. Nogmaals bedankt voor deze mooie ervaring en de goede zorgen. We kijken nu al uit naar de volgende wandelvakantie. De Hoge Tatra lonkt!

Hartelijke groeten,

Lisette & Karlijn


Van: johannesnas1
Verzonden: woensdag 3 augustus 2016 20:45
Aan: idtravel
Onderwerp: ID travel groep dolemieten

Wij zijn allen gestart op zondag 1 augustus en genieten van een prachtige tocht.

Groeten vanaf de Friedrichshütte, Emma, Matthijs, Han, Rinske, Nicole en Hans.

Van: Beatrijs Blom
Verzonden: zondag 24 juli 2016 19:49
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Val di Fassa 7-daagde huttentocht

Met 9 vrouwen, ervaren en onervaren, jong en oud, hebben wij de afgelopen week een iets aangepaste huttentocht ( 5 wandeldagen) in Val di Fassa ondernomen.
We hebben een fantastische week gehad door de variatie in tochten, de grandioze uitzichten, de onverwacht luxe hutten met schitterende uitzichten en lekker eten, ook al troffen we een enkele keer ook een ouderwets intieme hut met lager en sober sanitair.
Maar ook daar hadden we het prima.
Overdag liepen we gemiddeld 5 uur zodat we alle tijd hadden.
Voor de diehards viel er her en der wel een extra klim te doen.
De Dolomieten zijn wel druk maar juist door het verblijf in de hutten werd het in de namiddag heerlijk stil.
Mooi weer is wel echt een vereiste hier omdat je anders al die mooie pieken rondom mist. Gelukkig hadden we dat geluk.
Heerlijke week dus, prima verzorgd!
Verstuurd vanaf mijn iPad=


21-juli-2016
Onderwerp: Schotland / West Highland Way

Goedendag Willem,

We zijn weer terug in Nederland en het was geweldig om te doen The Highland Way. Alles was netjes geregeld en de slaap plaatsen waren super! Bedankt hiervoor.
Heb nog wel een vraagje, want we willen ook heel graag een huttentocht doen in IJsland, maar dit word op uw site niet aangeboden. Komt dit misschien nog?
Hoor het graag van u.

Mvg Marco di Marzio

Reactie ID Travel:
Hallo Marco.
Tot op heden gaan wij geen huttentocht maken in IJsland maar wat niet is kan nog komen want wij blijven ieder jaar opnieuw zoeken naar nieuwe, voor onze gasten, aantrekkelijke mogelijkheden. Nogmaals bedankt voor jullie reactie en naar ik hoop tot een volgende keer.

Willem / ID Travel.


Van: kj.dewolf
Verzonden: maandag 18 juli 2016 15:23
Aan: info@idtravel.nl

Onderwerp: Dank voor mooie Tirolreis

Beste Willem, we zitten in de icetrein terug naar Nederland na een heerlijke wandelweek in de Tiroler Alpen.
De routes waren mooi, de verzorging in de hutten prima. Alleen het weer was wat minder.
We hebben zelfs in natte sneeuwbuien gelopen.
Maar dat geeft een heroisch tintje aan het geheel. Alles was prima verzorgd.
Veel dank voor deze mooie reis.
Ook veel dank voor de tip om in plaats van de zevendaagse reis met rustdag de achtdaagse tocht te maken.
De wandeling naar Landsberger hutte, maar vooral die van Landsberger hutte naar beneden langs de meren hadden we niet willen missen.
Hopelijk tot volgend jaar.

Katelijne en Karen de Wolf

Drunen/Nijmegen

Verzonden vanaf Samsung Mobile.


18 juli 2016
Onderwerp: Fantastische week in de Dolomieten / Val di Sole Stelvio N.P

Beste Willem,

We zijn onlangs teruggekomen van onze wandeltocht Val di Sole.
We hebben een fantastische week gehad. Wat een prachtige tocht.
De route is zeer gevarieerd; nu eens loop je door groene weides vol bloemen en kleine beekjes, dan klauter je een stuk over de rotsen en het volgende moment bevindt je je op een sneeuwhelling.
En op vrijwel elk moment kan je genieten van spectaculaire uitzichten.
De route was uitdagend maar goed te doen.
Als je op tijd vertrekt ben je in alle hutten weer op tijd aanwezig.
We hebben zelf geen lunchpakket meegenomen maar hadden repen en noten mee en konden elke middag in de hutten nog lunchen als we daar aankwamen.
Na elke wandeling werden we hartelijk ontvangen in de gezellige en luxe berghutten en stond er weer een heerlijke maaltijd voor ons klaar.
We waren met name enorm positief verrast door de gastvrijheid in hut Dorigoni, waar de eigenaresse beide avonden dat we daar waren de tijd nam om met ons de daaropvolgende route te bespreken en ons bij de tweede aankomst ontving met de woorden: ‘Jullie zijn weer thuis!’.

Het was wederom een bijzondere ervaring, fantastisch geregeld en we kunnen deze mooie tocht zeker aanbevelen!

Groeten en heel hartelijk dank,

Gerhard en Iris


Huttentocht Val Gardena / Val di Fassa 8 dgn.
Van: Irene de B
Verzonden: zondag 10 juli 2016 20:43
Aan: ID travel
Onderwerp: Prachtig

Beste Willem,

We hebben een pracht van een wandeltocht gemaakt in de Dolomieten. Pittig, daarom uitdagend en zeer verrassend.
We hebben goed weer gehad, een paar buien de eerste 2 dagen, maar kortdurend.
Om te beginnen bij het begin: Piccolo, een heel goed hotel, lekker eten, prima!
Nacht 1 in Contrin, samen met bijna 100 oud-militairen, hilarisch. Mooie wandeltocht.
Nacht 2 Fiacconi, boven het stuwmeer: we gaan in luxe vooruit! Mooie wandeling, mooi uitzicht.
Nacht 3 in Friedrich August: we worden in de watten gelegd. Handdoeken van het hotel! Heerlijk eten, live met Italianen en 14 Chinezen naar het voetbal kijken en tussendoor een kudde herten langs rennend. De lift naar Canazei is maar een uurtje dicht. 12.45-13.45 uur.
Nacht 4 in Piaza, helemaal nieuw (nog niet helemaal af), beetje te nieuw/groot, maar heerlijk geslapen. Pracht van een wandeling. We beginnen de kilometers te voelen, we zijn onderweg de uitdaging aangegaan om boven even te eten....
Nacht 5 in Principe, weer lekker knus. Inderdaad een zware wandeling, er lag veel sneeuw volgens de lokale man. Er waren veel afzeggingen door de sneeuw zei hij. Was op het laatst heel pittig. Ook wel gevaarlijk. Veel steenlawines, maar we zijn er gekomen. Laatste stukje vanaf de kam naar Principe duurde een uur, terwijl het binnen handbereik lag. Deze dag hebben we er een uur langer over gedaan dan "begroot". De rest van de wandelingen tijd klopte als een bus.
Wandeling 6 was gelukkig makkelijk en kort, we hebben dus de eerste lift genomen en op naar Piccolo.

De wandelkaart die we in Piccolo kregen was gearceerd en de route 5, de zware, liep anders. Was het dan toch de bedoeling dat we die alternatieve route zouden hebben moeten lopen?:>))

Een pracht van een vakantie. Volgend jaar weer!

Groetjes Irene en Fred

Van: Marjo van Kessel
Verzonden: maandag 13 juni 2016 15:45
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Val Gardena september 2015

Dag Willem,

Na de geweldige ervaring in de Tiroler Alpen september 2014 hebben we in september 2015 de huttentocht Val Gardena ondernomen.
Een werkelijk prachtige omgeving en alles was weer perfect geregeld. Onze complimenten en hartelijke dank daarvoor!
De routes worden goed aangegeven, de ontvangst in de hutten is elke keer weer even hartelijk en het eten is heerlijk.
We hebben het enorm getroffen met het weer, helder en zonnig en niet te warm, kortom heerlijk wandelweer.
De tocht op dag 5 van Rifugio Sasso Piatto naar Rifugio Passo Principe vonden wij inderdaad de machtigste en mooiste route.
Daarbij kwam nog bij dat er de nacht ervoor sneeuw was gevallen waardoor het landschap nog indrukwekkender was.
Voordat we vertrokken heeft de huttenwirt bij Rifugio Passo Principe geïnformeerd of de pas goed begaanbaar was.
Het zou goed te doen zijn, er lag 5 cm sneeuw en het was niet ijzig.
Zij heeft ons nog op de kaart een andere route laten zien waarbij we niet de pas hoefden over te steken.
Omdat zij ons niet kon vertellen of dat een beter alternatief zou zijn hebben we besloten om ons aan de “hoofdroute” te houden.
De Antermoia pas was lastig om over te steken, er lag 5-10 cm sneeuw op de paden, naast het pad verdwenen onze wandelstokken 20-30 cm in de sneeuw.
We hadden het geluk dat er nog iemand voor ons de pas was overgestoken zodat we konden zien waar we moesten lopen.
Misschien heeft iemand ervaring met de route om de pas heen, deze loopt van Rifugio Antermoia over 583 naar Rifugio Vajolet.

Ron en Marjo van Kessel

Van: Mirjam D
Verzonden: donderdag 9 juni 2016 18:15
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht
Huttentocht Tirol

Beste Willem van Trier,

Wij zijn gisterenavond teruggekeerd van een hele mooie beleving in Tirol!
Voor ons de eerste keer dat wij zo'n huttentocht gemaakt hebben, maar zeker niet de laatste!
Bedankt voor deze route en de verzorging daar om heen!

met vriendelijke groet,

Mirjam D.


mei 2016
Beste Willem,

Wij zijn nu een paar dagen terug van onze huttentocht in Oostenrijk en we hebben het net als vorige keer fantastisch gehad! We konden helaas ivm weersomstandigheden niet de oorspronkelijke tocht doen, en maakten nu twee tochtjes in verschillende gebieden, maar het alternatief werd ter plaatse heel netjes met ons besproken. De route werd uiteindelijk wat korter dan gepland maar was zeker erg mooi. De tocht was makkelijk te lopen en bood ons prachtige uitzichten over de bergen en het bos. En wie had gedacht dat we in mei nog tot ver boven onze knieën in de sneeuw zouden wegzakken! Een bijzondere ervaring. In de hutten en de hotels werden we hartelijk ontvangen en goed verzorgd. Al met al hebben we een heerlijke week gehad en hopen we snel weer een tocht te kunnen maken!

Heel hartelijk bedankt voor alle goede zorgen.

Groeten,

Gerhard en Iris


Van: Jo Willems
Verzonden: zondag 22 november 2015 10:41
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Salzburgerland / Dachstein West

Dag Willem.

Even een vraagje…………
Wij hebben in juni van dit jaar de Huttentocht Tirol gelopen. (Bert, Jo en Martin)
Dit is ons zo goed bevallen dat we nu al druk bezig zijn om komend jaar (eind)juni weer een huttentocht te gaan lopen.
Aangezien onze beentjes af en toe niet meer zo goed willen, stellen we jou deze vraag.
Is het mogelijk om de “Huttentocht Salzburgerland / Dachstein West”, ook in een versie van 7 dagen te krijgen?

M.v.g.

Jo W.

Hoi Willem,

Een beetje een late reactie, maar ik wilde je toch nog laten weten dat onze huttentocht rondom de Val Gardena top was!
Het berggebied is goed ontsloten door de vele liften, zodat je kunt variëren in de route. Wij hebben grotendeels de route gevolgd zoals je die gesuggereerd hebt. De wandeltijden klopten precies. De omgeving is waanzinnig, van alpenweiden via puinhellingen naar echt alpien gebied.
Regelmatig uitzicht op de Marmolada en het Sellamassief. Doordat het gebied zo ruig is onderscheidt het zich duidelijk van andere gebieden in de Alpen waar we eerder waren. Lopen met stokken is een must, zeker als je langs de westelijke helling van de Catinaccio d'Antermoia afdaalt, door het losse puin is het eigenlijk geen doen zonder.
Ik was blij verrast door de hutten, we konden bij aankomst nog een biertje drinken op een zonnig terras en het eten was prima. Bij elke hut is een douchegelegenheid, een luxe die je niet bij elke huttentocht treft.

De klettersteigtrip kwam er niet meer van.

Wel hebben we in de dagen die we over hadden, nog mooi kunnen fietsen.

Het rondje om het Sellamassief is een pareltje waarvan ik echt genoten heb.

Met vriendelijke groeten,

Taco en Jonneke


Van: Jan Ketting
Aan: idtravel
Onderwerp: Voor de site

Dag Willem,

Het zou eerst een strandvakantie worden. Griekenland, nee nu niet.
Een idee was geboren.

Het plan werd, Eerst naar Oostenrijk, dan Portugal.
Het hele Portugal verhaal heeft m,n meisje geregeld ik vond dan ook dat ik het stoere werk moest regelen.

Na wat muisklikken kwam ik op de site van id-travel en dat leek me wel wat.
Ik had eigenlijk meteen de huttentocht in de Silvretta in gedachten maar Willem van ID Travel vertelde dat dit wel een hele pittige tocht is. Zeker omdat er iemand mee ging die nog nooit bepakt een huttentocht gedaan had. We hebben het doorgenomen en het werd de tocht in Tirol. Zelf had ik daar al veel gelopen en had er direct zin in.
Nadat de data bekent waren ging id-travel aan de slag en dat hebben ze zeer punctueel gedaan.
Het leek ons leuk om met de trein te gaan en dat bleek geen enkel probleem.
De hutten werden besproken, de treinkaarten werden geregeld, Via de post werd alles opgestuurd, De vouchers voor de hutten. De complete treinreis heen en terug. Folders, wandelkaarten, en de tel. nummers.
Alles keurig op tijd. We hadden het vrij kort van te voren besproken, maar dat bleek geen enkel probleem.

Op naar Oostenrijk,

Om half acht in de trein richting Mannheim. We waren Amsterdam centraal amper uit en hadden al vertraging. Een wisselstoring. Maar wat bleek, internationale treinen wachten keurig op mekaar. Onderweg belden we in houtje touwtje Duits naar het pension want we werden bij het station opgehaald.
De Oostenrijkers blijken altijd weer hartelijke mensen. We kregen de sleutel van onze zimmer. De rugzakken boven gezet en voor we het wisten zaten we lekker te eten.

We hebben de hele week heerlijk gelopen. Prachtig weer. Mooie blauwe luchten. Van hut naar hut. Alle keren dat we aankwamen werden we als eregast ontvangen. Je geeft je voucher af en alles is geregeld. Prima eten, heerlijk geslapen, en de volgende dag een lunchpakket. En geloof me, je hebt daar echt genoeg aan. Lekker stevig brood met dikke plakken kaas, ham, fruit. drinken. alles voor de komende tocht.

In bergen denk je niet in afstanden. Hutten en plaatsen worden altijd in uren aangegeven. De paden zijn goed te vinden.

Ik zou ID Travel zeker aan anderen aanraden. Je weet dat s,avonds je eten en bed klaar staan. Heerlijk lopen, genieten en gemzen, roofvogels etc. gezien. En dan die rust. Het gevoel van de bergen kun je moeilijk omschrijven. Het is puur genieten.

Nogmaals bedankt voor de goede zorgen. We gaan zeker terug.

Willeke en Jan


Van: Esmeralda Grauss
Verzonden: zaterdag 12 september 2015 14:56
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Silvretta gebergte Groepsreis Blauwe Silvretta.(29/9 - 5/9 2015)

Beste Willem,

We willen je even laten weten dat we een fantastisch mooie huttentocht, Groepsreis Blauwe Silvretta, hebben gemaakt in het Silvretta gebergte vanuit Galtür. We zijn inmiddels een week terug en genieten na van mooie herinneringen. We hadden een leuke groep en we hebben veel gelachen met elkaar. Het hotel en de hutten waar we verbleven waren prima en de tochten waren prachtig en zeer uitdagend. Hier en daar was het wat aan de gevaarlijke kant, maar doenbaar o.l.v. een gids. Aan het einde van de 6-daagse tocht waren we érg moe, omdat het vijf pittige tochten achter elkaar zijn. We weten nu wat jullie verstaan onder categorie 3.

We gaan volgend jaar zeker weer een huttentocht maken !

Met vriendelijke groet,

Eric en Esmeralda Graus


Van: Gijs Veldhuizen
Verzonden: donderdag 27 augustus 2015 10:15
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht

Beste Willem,

Alweer een tijdje terug maar ik wou je toch nog even mailen en bedanken voor de goede zorgen.
Ik heb echt een fantastische tijd gehad en ben een ontzettend mooie ervaring rijker. Ik heb de laatste dag de Leilachspitze beklommen. Dit was een intense route maar gaf me wel de uitdaging die ik nodig had. Met knikkende knieën en veels te zwaar bepakt de berg op geklommen maar het uitzicht was het meer dan waard en een flinke boost voor men ervaring. Alles was echt fantastisch geregeld en ik ben echt super blij hoe het is gegaan. Ook Miranda die een stukje met mij heeft gelopen heeft ondanks het hele gebeuren nog een prachtige route gelopen de 2e dag. Wel leuk hoe je elkaar dan weer ontmoet.

Nogmaals enorm bedankt voor de goede zorgen. Wie weet tot ziens!!

--- Met Vriendelijke groet,

Gijs Veldhuizen

Verstuurd vanaf mijn MacBook Pro


Van: Sietske Hobbelink
Verzonden: woensdag 26 augustus 2015 19:29
Aan: 'ID Travel'

Beste Willem van der Tier,

Wij zijn inmiddels alweer een maand terug na onze huttentocht (Blaue Silvretta) maar wilden je nog even bedanken omdat alles perfect geregeld was!!

Eigenlijk doen we alle voorbereidingen het liefst zelf en dit was voor ons dan ook voor het eerst via een 'bureau'.

Maar we moeten eerlijk zeggen: heerlijk om niets te hoeven doen. Wat een luxe.

De wandelingen en hutten/slaapplekken waren prima en een prachtige omgeving. Wie weet nemen we volgend jaar zomer nogmaals contact op om dan met kinderen erbij te gaan.

Vriendelijke groet,

Sietske Hobbelink


Van: annemarie
Verzonden: woensdag 26 augustus 2015 11:14
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: onze complimenten!

Beste mensen van ID Travel,

Wat hebben wij genoten met z’n vieren tijdens de wandeltocht in Val Gardena!!!!!
En dat kwam niet alleen door het weer!
We zijn erg tevreden met de organisatie, alles was keurig, keurig verzorgd.
De route goed uitgeschreven, kaarten, passen, de hutten goed geregeld, en het hotel van begin en eind was fantastisch!<
br /> We mochten onze auto’s parkeren in de parkeergarage van Hotel Touring, dat gaf een zeer veilig, fijn gevoel.
We werden er zeer hartelijk ontvangen, heel persoonlijk, de kamers zeer netjes en het eten was grandioos!!!
Dit hotel mag zeker worden aangeraden voor volgende reizen!

Afijn,
We weten niet of jullie nog aan evaluatieformulieren doen, maar dit is vast uitgesproken.
Kleine details ter verbetering gaan echt over de allerkleinste dingen, en die willen we met jullie delen als daar interesse voor is.

In ieder geval,
Wij gaan jullie aanbevelen, en boeken misschien volgend jaar weer!

Jan en Annemarie van Zessen.
Anne en Daniel Opbroek – van Zessen


Van: Titus Frehe
Verzonden: dinsdag 25 augustus 2015 0:10
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Ervaringen Lechtaler Huttentocht

Graag willen wij iets vertellen over onze ervaringen tijdens de Lechtaler Huttentocht die wij gelopen hebben (van 24 t/m 30 juli).

Wij vonden deze huttentocht erg mooi en leuk om te doen. De afstanden en de zwaarte waren goed te doen voor ons, met onderweg ook stukken uitdagend klim- en klauterwerk. Alles was prima geregeld, de omschrijvingen van de tochten waren duidelijk en het eten in de hutten vonden wij erg lekker. Het weer werkte ook goed mee, soms wel wat mistig maar gelukkig geen regen.

De eerste 2 dagwandelingen naar de Ansbacher Hütte en Kaisersjochhuis waren we er al rond 13.30 uur. We hebben dan ook aardig doorgelopen. Over de tocht naar de Stuttgarter Hütte hebben we wel de hele dag gedaan. Daarbij zijn we ’n paar keer iets afgeweken van de route, om niet te vroeg aan te komen. Bij Hirschpleiskopf (op weg naar Leutkircher Hütte) een omweg en vlak voor de Stuttgarter Hutte nog de Fanggekar Spitze beklommen. Onderweg kwamen we nog ’n aantal leuke dieren tegen zoals marmotten, schapen en steenbokken.

Het enige minpuntje vonden we de extra dag in de Ansbacher Hütte die wij extra hadden geboekt, achteraf hadden we toch liever gelijk de volgende dag doorgelopen naar de volgende hut.

En tot slot nog ’n tip voor jullie paklijst: een EHBO-setje met blarenpleisters! (die had ik wel nodig en gelukkig ook bij me)

We hebben ook veel foto’s gemaakt, zie ons webalbum: http://frehe.net/s/bTDa3

met vriendelijke groet,

Titus Frehe en Kars Beugels


Van: A.R. Klokke
Verzonden: donderdag 20 augustus 2015 11:27
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: gewijzigd reissschema en facturen / voucher

Beste Willem,

Tot mijn verbazing heb ik niet eens een evaluatieformulier gehad, (heerlijk) maar dan wil ik toch spontaan even melden dat de reis prima verlopen is.
Erg veel dank voor het omboeken op het laatste moment. I.v.m. instabiele oude vader was het fijn dat we wat speling hadden met de laatste rustdagen in het hotel, en we wat eerder naar huis konden dan gepland.

Ik heb veel ervaring met bergwandelen en wilde dit maal iets wat een beetje “voorgekookt/ georganiseerd” was vooral omdat het voor de kinderen aangenaam moest zijn qua hoogteverschil op een dag. Dat vind ik zelf soms lastig om uit te zoeken.

Het was een mooie gebalanceerde tocht, met zowel het ruwe stenenwerk op hoogte bij de gletscher, als ook een daltocht door de bomen en het grasland. De kinderen heb ervaren wat het is om een aantal uren te moeten stijgen zonder dat het teveel was.

De kinderen (10,15 jr) hebben het super gevonden en de oudste denkt er zelfs over om dit later ook te gaan doen met haar vrienden. Missie geslaagd dus!!

Hartelijke groet,

Arina Klokke


Onderwerp: Panoramaweg Dachstein Tauern ervaringen

Beste Willem,

We mochten eind juli de Dachstein-Tauern Panoramaweg-100 vanuit Mandling lopen. En deze is ons prima bevallen.
Misschien wat practische punten als feedback:
1. Indien je de Dachstein Gletscher wil bezoeken dan is dat op zichzelf een zeer kostbaar uitstapje (35,- p.p.). Maar het tweede hotel in de reeks geeft de dagkaarten uit die voor van alles in het dal kostenloos te gebruiken zijn, waaronder: busdiensten en éénmalig in die week de Gletscher bezoeken. Wij hebben de eerste helft wandelen van dag twee ingeruild voor die Gletscher tocht en de bus terug genomen met retour een aansluiting op de “Post-bus” naar het plaatsje “Haus”. Dit is een aanrader voor die Gletscher. Let wel op dat die dagkaarten steeds maar voor 24 uur na uitgifte geldig zijn. Niet ieder hotel heeft ze.
2. Bij het wandelen is verstandig om de uitgebreide gebiedskaart steeds erbij te houden. Omdat het bos en alpenpaden blijven die niet altijd eenduidig zijn uitgepijld.
3. De horeca is prachtig en riant. Maar niet zeer dik gezaaid. Wij hadden een rol boterhamzakjes bij ons. En bij ieder ontbijt hebben we gevraagd om 4-6 extra broodjes bij te mogen kopen. Die bakken ze in de regel dan extra erbij (het verse brood komt allemaal uit de afbak-oven). Men heeft niet standaard te veel broodjes per wandelstel. Maar voor 1-2 euro per broodje heb je heerlijk beleg op een vers broodje. En zo voordelig kan je onderweg nergens terecht. Maar het is vooral handig omdat de eetgelegenheden niet erg dik gezaaid zijn op de Panorameweg zelf. Maar op deze manier is dat geen enkel probleem.

Met vriendelijke groet, greetings,

Helga en Carel


Van: Kolkman/Aalders
Verzonden: dinsdag 18 augustus 2015 14:17
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: klantreactie Huttentocht Salzburgerland/ Dachstein West

Hoi Willem,

Zijn nu paar dagen terug van onze “Versie A”.

Wat bijzonder prettig was, is dat de hoteleigenaar vooraf uitgebreid de tijd nam om de tocht door te spreken. Die ervaring hadden we 3 jaar geleden niet met de huttentocht Tirol. ( Overigens een bijzonder fraaie tocht, die goed in balans was.)

We hebben geen drup regen gehad. Wel was het erg warm om te lopen, vooral in de volle zon en dan meerdere uren met de rugzak op omhoog...

Deze tocht is erg wisselend qua afstanden/ belasting. De 3e en 6e dag zijn pittige lange tochten terwijl de andere dagen een relatief korte loopafstand hebben. Vooral de brandende zon maakte het zwaar met het lange stijgen. Wel een mooie tocht qua uitzicht en verrassende hutten. De gastvrijheid in de hutten is ook wisselend, over het algemeen goed met een enkele uitzondering ( onze nederlandse gastvrouw).

We waren erg blij met al het water dat we onderweg konden vinden, maakten dankbaar gebruik van de stroompjes onderweg( even handen en gezicht nat) en daarnaast het (drink)water bij de “tappunten”. ‘s Avonds even ons shirt uitgespoeld en ‘s morgens weer aan...

Erg veel vlinders ontmoet en bloemen gezien. Ook hagedissen, sprinkhanen etc.

We hebben een uitstekende vakantie gehad.

Bijgaand nog een paar van onze foto’s.

Groeten van JetVan: wandapeter
Verzonden: zondag 16 augustus 2015 14:43
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: klantenreactie

Met onze twee jongens van 10 hebben wij de verkorte Dolemieten huttentocht gewandeld.
Het was een bijzonder avontuur waar we nu met plezier aan terugdenken.

De reisinformatie van ID travel met de bagagelijst, routeinformatie, contactpersonen en lift- en buspassen was prima verzorgd en duidelijk, waardoor we vol vertrouwen zonder gids op pad konden. Bij het hotel konden we onze bagage voor de 2e vakantieweek ook stallen. Dat was prettig.
En toen op pad… vol goede moed, in vol ornaat de bergen in.

Onze ervaringen / tips:
* slapen in Lager gaat prima met grotere kinderen. Uiterlijk rond 21.30uur is het stil en donker;
* eten in de hutten was goed verzorgd. Overal konden we lunchpakket meekrijgen;
* wandelduur soms 1,5 keer langer met gezin; tempo ligt lager en meer pauzes nodig;
* bij schuilen voor onweer niet tegen rotswand leunen; die kan bliksem geleiden;
* de passen van Rifugio Sasso Piatto naar Rifugio Passo Principe waren een erg grote uitdaging; groot bravo en knuffels!

Volgend jaar doen we graag een vergelijkbare tocht… met iets minder pittige klim;)

Hartelijke groet,

Wanda Smit


Van: Frits en Jolanda Kruiswijk
Verzonden: zaterdag 8 augustus 2015 9:25
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: Huttentocht

Beste Willem,

Huttentocht Lechtaler alpen.

Algemene indruk:
Een zware, maar prachtige en goed georganiseerde tocht door een relatief
onbekend gedeelte van de Alpen. Het bewijs dat je ook pittige tochten kunt
organiseren zonder erg hoge bergen te betrekken in je programma. Een
aanrader voor iedereen die ervaring heeft met het bergwandelen en houdt van
stevige uitdagingen. Veel dank aan ID Travel. We hebben genoten!!

Jolanda en Frits Kruiswijk


Van: Tim
Verzonden: zaterdag 8 augustus 2015 8:34
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Silvretta

Servus ID-travel,

Huttentocht Silvretta (B) zit er spijtig genoeg op. Was een zeer leuke ervaring om op die manier door de bergen te wandelen en in de bergen de blijven logeren! Alles was in orde. Hutten waren allemaal gezellig. Eten was overal dik in orde. Veel keuze van wandelpaden waardoor je zelf kon kiezen hoe moeillijk je het wilde maken. Heel gevarieerde tocht. Het weer was schitterend! (zie foto). Heb maar 1 keer in regen moeten wandelen. Ook andere mensen ontmoet die via ID-travel dezelfde tocht deden, groetjes aan Adwin, Wouter, Veerle en Mark. Daarna nog een heel mooie maar vermoeiende week in het Ötztal vertoefd.

Dankjewel voor deze geweldige reis, een aanrader.

Groeten vanuit België,
Tim

Van: José Backhuijs
Verzonden: donderdag 30 juli 2015 23:04
Aan: ID Travel
Onderwerp: Review huttentocht Dolomieten

Beste Willem

Nadat we jou op de wandel en fiets beurs in de RAI hebben ontmoet hebben we besloten om de huttentocht in de Dolomieten te gaan lopen.
Het was een geweldige ervaring en inspanning . Elke hut had zijn eigen sfeer en dynamiek en ze waren allemaal fantastisch. Waar het mogelijk was hadden we een eigen kamer geboekt ,wat natuurlijk comfortabel was. De tweede hut Fiacconi was een slaapzaal met veel gasten die vroeg wilden vertrekken 5.00 uur om een overtocht te maken via de klettersteig.
In de volgende hut hebben we s'avonds een fantastisch schouwspel gehad van onweer , spectaculair , het personeel kwam zelf ook voor de ramen staan om van dit schouwspel te genieten. En dan natuurlijk de een na laatste dag met de grootste uitdaging. Een flinke klimpartij naar misschien wel de meest speciale hut van de tocht. Na de laatste klim zagen we eindelijk de hut liggen . Hij leek wel geplakt in de wand . Daar was nog een stevige afdaling voor nodig om daar te komen. Wel een beetje moeilijk omdat het hard geregend had en de weg een beetje weggevaagd was . Maar met een beetje geduld zijn we er gekomen. Een hut waar je alleen wandelend kan komen. Ook het eten in de hutten was overal uitstekend .
Al met al een super vakantie zonder een drup regen en lekker eten.
Willem bedankt voor je service en het is een echte aanrader.........

Groeten José

Verstuurd vanaf mijn IPad=


Van: annie aspers
Verzonden: maandag 20 juli 2015 23:03
Aan: willem ID Travel
Onderwerp: Hallo Team ID Travel

Hallo Team ID Travel !
Graag willen wij jullie even laten weten dat wij veel hebben genoten van jullie hutten-tocht in De Hoge Tatra in Slowakije !
Omdat het wel een eindje rijden was vanuit Limburg , hebben we er twee heenreis dagen voor uitgetrokken , mede omdat we graag Auswitch wilde bezoeken .
De eerste wandeldag hadden we wat regen , maar op de Tweede dag brak de zon door en bleef de verdere week schijnen !
Wij hebben al vele hutten op onze tochten bezocht , maar we waren onder de indruk van de Slowaakse hutten !
Wat een vriendelijke mensen , lekker eten , menige keer mochten we uit het hele menu kiezen wat we wilde eten met het diner ! Hut Zelene pleso trakteerde op een gratis drankje bij het diner , ( in Zamkovskeho hut waren we onder de indruk van de vriendelijke dame die iedereen met een glimlach te woord stond , ( op ons lunchpakket werd ons een mooie dag en smakelijk eten gewenst ! ) het zijn de kleine dingen die het doen !
In alle hutten werd Engels en Duits gesproken , op alle bedden lagen schone lakens klaar , we hadden onze lakenzakken voor niets meegenomen !
De bergen zijn erg ruig en mooi ! vele bloemen en veel gemzen gezien ! De tochten zijn best wel pittig , maar wij hebben al meerdere hutten tochten gelopen en konden het wel aan !

Wij hebben wat foto's geplaatst van onze tocht, op deze link mag een ieder die bekijken die dat leuk vind !

vriendelijk groeten , Peter, Maureen, Petra , Jan , Theu en annie

http://beta.myalbum.com/album/3WciGKpY35CCHuttentocht Tirol juni 2015

Hoi Willem,

Het is alweer enkele weken geleden en we kijken nog steeds met veel plezier terug naar deze wandel vakantie. Het was voor ons de eerste keer, maar we hebben al besloten om volgend jaar weer zo’n wandel tocht te gaan maken.
Wat hebben we genoten van de wandelingen in Tirol (5 hut overnachtingen) en wat hebben we geluk gehad met het weer. Alles was ook perfect verzorgd. De lunch pakketten waren goed verzorgt met extra fruit en een energie reep.
De eerste dag konden we in verband met een aardverschuiving niet starten op de geplande locatie, maar is in overleg tussen de beheerster van hotel Kreuzeck en de Füssener Hütte besloten om een alternatieve route te nemen. Taxi werd geregeld en voor 2 euro p.p. werden we naar de nieuwe start locatie gebracht. Top!

In de hutten hebben we steeds een fijne slaapkamer voor ons drieën gehad. Alle hutten, op een na, waren ieder op hun eigen manier prima. Het was gezellig en het eten was goed. Het eten bij de Krinnenalpe sprong echter wel boven alles uit. Heerlijk en veel te veel. Tevens fantastisch personeel! De Landsberger Hütte was jammer genoeg een groot minpunt betreffende de ontvangst en verzorging. Totaal ongeïnteresseerd personeel en de baas zelf heeft het woord ‘onvriendelijkheid’ waarschijnlijk uitgevonden. Dit is ook de enige plek waar eenieder die van ID travel daar was, 's morgens zeer vroeg is vertrokken. Daarentegen was de locatie van deze hut magnifiek (zie onderstaande foto).
We hebben heel veel mooie bloemen, reeën en gemzen met jonkies gezien.
Verheugen ons al op het volgende jaar.

Jo, Martin en Bert

Stein (LB)

Onderwerp: Huttentocht Tirol

Beste ID travel,

We zijn alweer een weekje terug van een fantastische wandeltocht.
Het was een prachtige ervaring.
Complimenten voor de door u geselecteerde hotel en hutten.
Met name Krinnenalpe was een voltreffer.
Hier hadden wij onze rustdag ingepland! Dank voor jullie advies hierin.

De Landsberger hütte ligt op een prachtige plek.
Qua gastvrijheid viel hij echter een klein beetje uit de toon.
De baas was een beetje een knorrig type.
Het bewonderen van een freie kletterpartij recht tegenover het terras was een mooi Schouwspel

Wij hebben een geweldige week meegemaakt mede dankzij jullie organisatie.

Dank daarvoor!

2 zeer tevreden wandelaars.
Q de Veer.

Verstuurd vanaf mijn iPad


Op zondag 28 juni was ID Travel, Willem en Dagmar, op werkbezoek in Italië om enige hutten te bezoeken.
Wij troffen daar, na het leek, een hele familie maar ze hadden elkaar ontmoet als individuele wandelaars en aan het einde van de wandelweek leek het wel één grote familie.
Iedereen was heel enthousiast over deze trekking en er werd direct gevraagd naar nieuwe tochten in deze regio.
Ervaringen werden uitgewisseld en tot slot ging iedereen op de foto.

ID Travel wil jullie hartelijk bedanken voor jullie deelname.

Willem / ID Travel

Van: Guido Dekker
Verzonden: maandag 15 juni 2015 20:20
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: boeking akkoord

Huttentocht Tirol juni 2015

Beste Willem,

We hebben genoten van de wandeling in Tirol (5 hutovernachtingen). Prima verzorgd en schitterende locaties. De eerste dag was meteen wel een zware, doordat we onderweg van Vils naar de Vilseralm werden teruggestuurd vanwege een versperring; er was eerder die week een ongeluk gebeurd met steenslag. Omlopen hebben we toen gedaan via een van jouw andere routes. Daardoor wel een lange dag gemaakt (7 uur onderweg), maar zeker de moeite waard. De andere dagen ging het perfect volgens plan.

De hutten zijn allemaal prima; de Fuessener hutte sprong er aan de bovenkant uit vanwege de vriendelijkheid en de sfeer (was ook helemaal vol op de zaterdagavond); de Landsbergerhutte, weliswaar prachtig gelegen, sprong er helaas aan de onderkant uit qua sfeer. Bij de andere drie hutten voelden we ons steeds zeer welkom en werden ook goed verzorgd, waarbij het ontbijt van Krinnenalpe nog net een klein beetje beter was dan bij Bad Kissingerhutte, maar beiden waren top.

Dank voor de organisatie; wij kijken terug op een prachtige tocht.
Groeten, ook namens mijn zoon,
Guido Dekker


Van: carla van d.
Verzonden: vrijdag 22 mei 2015 20:29
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: huttentocht dachstein west

Goede avond Willem

Wij zijn nu inmiddels terug van een onvergetelijke reis vanuit Abtenau / Salzburgerland.
Dankzij jullie is het allemaal perfect gelopen.
We hebben heel veel moois gezien, veel beleefd, het is zelf spannend geweest kortom:
Alles waar we opgehoopt hadden is uitgekomen. Zelf het weer was PERFECT. Voor mijn zoon van 14 was het wel een pittige tocht maar hij stapte er goed overheen en genoot van alle dagen.

Zeker in de toekomst gaan we weer zoiets ondernemen maar mischien met om de 2 dagen een rustdag ertussen.
De dagen vlogen voorbij en wij kwamen tijd tekort doordat wij wel s’avond net iets te laat aankwamen in ons bestemde hutje.
De hutten waren perfect, de één iets luxer dan de ander. De ander weer gezelliger beheerders, kortom van alles meegemaakt.
Dat maakt het ook grappig.

De trein reis heen en terug zijn allebei goed gegaan ook ondanks de treinstaking op de terugreis maar alles sloot prima op elkaar aan.

Het was mijn eerste wandelreis en zal zeker niet de laatste zijn.
Vond het wel spannend om het te gaan doen zo zeker met een kind.
Maar wij kwamen terug en het gaf ons allebei het gevoel dat we dit maar mooi gefikst hebben want zoals ik al zei sommige stukken waren voor ons behoorlijk zwaar.

Willem bedankt voor je organisatie en wij zullen zeker weer aan je denken als wij het weer in de benen krijgen.
Succes verder

Groet Carla en Jochem van D.
Uit Bemmel


Van: Antsje Lootsma
Verzonden: zaterdag 27 december 2014 18:59
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Klantreactie Tiroler huttentocht

27 december 2014

Geachte heer Van der Tier, beste Willem,

Begin juli hebben wij met onze zoon van (toen) 9 de huttentocht in de Tannheimer Alpen gelopen. We hebben genoten! Wat een mooi gebied, wat is er toch veel te zien. Maar ook: wat een goed georganiseerde reis. Alles klopte: de routes waren duidelijk, de hutten goed, het eten lekker en meer dan genoeg. Wij waren ook blij met de dagelijkse lunchpakketten. De tocht is echt goed te doen voor minder ervaren lopers zoals wij. Voor onze zoon waren de afstanden en de hoogteverschillen al helemaal geen probleem: hoe lastiger de paadjes, des te leuker hij het vond. Al met al een heel geslaagde vakantie, waar we alle drie met veel plezier op terug kijken. Bedankt voor de goede organisatie!

Met vriendelijke groet,

Antsje, Auke en ChrisVan: Pim & Joke
Verzonden: dinsdag 23 december 2014 11:54
Aan: 'IDTravel'
Onderwerp: Huttentocht Val Gardena - Dolomieten

Beste Willem!

Ik ben mij aan het oriënteren op onze zomervakantie van 2015 en realiseer mij nu pas dat ik nooit heb laten weten hoe wij onze huttentocht ‘Val Gardena’ hebben beleefd.
Mijn moeder en ik hebben van 30 augustus tot en met 6 september 2014 via jullie organisatie deze huttentocht gelopen: in één woord fantastisch!
De route was goed aangegeven en prima te belopen (soms gemakkelijk, soms uitdagender maar altijd goed te doen), de hutten gezellig met goede bedden en heerlijk eten, de liftenkaart was een uitkomst en het uitzicht tijdens de tocht was fantastisch!
De route was zeer zeker afwisselend: bossen, alpenweides, hoge rotsvlaktes, schartes, sneeuwvelden: we hebben het allemaal gezien en bewandeld.
Jammer was wel dat we de tweede dag niet bij onze refugio op de Marmolada konden komen omdat de lift door de harde wind niet werkte en naar boven lopen geen optie was (een pittige klim en wij hadden al 4-5 uur in de benen zitten: mijn moeder is 72 jaar!).
Wij hebben toen een hotel onderaan de Marmolada genomen en de gemaakte extra kosten gedeeltelijk van jullie terugontvangen: prima opgelost dus geen probleem.
Mijn moeder en ik hebben ontzettend genoten van deze prachtige allerlaatste huttentocht samen: het was voor haar een bijzondere afsluiting van decennia bergwandelen.
Wij hebben dan ook maar één conclusie: fantastische huttentocht dus een prachtige belevenis die je niet mag missen!
Met vriendelijke groeten,

Joke Folge en Dini Bakker

Van: Laurens Seinhorst
Verzonden: dinsdag 16 december 2014 20:34
Aan: idtravel
Onderwerp: vraag trektocht

Beste Willem,

We zijn dit jaar weer met jouw organisatie op pad geweest (Dolomieten).
Het was een geweldige huttentocht. Helaas wat ziek geweest, maar de tocht was perfect.
We zijn ons alweer wat aan het oriënteren en omdat we waarschijnlijk weer gebonden zijn aan de laatste week september wordt het soms wat lastig.
Al leert de laatste jaren ons dat eind september wel een goede week is.

We hebben al een mooie mogelijkheid gezien bij jou:
Huttentocht Salzburgerland / Dachstein West NIEUW Cat. 2-3
3 versies: A=8dgn

Alleen wil ik vragen of de 8 dagen versie ook in 7 kan? Er zijn namelijk twee aaneengesloten dagen van 3 en 3,5 uur die volgens mij wel aaneengesloten kunnen. Dat wordt dan een best pittige dag, maar dat moet bij ons wel kunnen.

PS. nog even wat foto's toegevoegd van de wandeltocht dit jaar :)

Met vriendelijke groet,

Laurens Seinhorst17 november 2014
Tiroler Huttentocht aangepaste versie.

We kijken terug op een heerlijke week. De omgeving is prachtig, we hebben gemzen, bergmarmotten en reeën gezien.
Het eten in de hutten was prima, de kamers schoon. We vonden het voor een 'beginnersreis' wel wat aan de pittige kant, we waren vaak de hele dag onderweg (inclusief oh's en ah's en pauzes).

De hond heeft het iets minder getroffen, ze had na een paar dagen opengelopen pootjes door de scherpe ondergrond. We hadden een plekje in de rugtas gereserveerd, en daar heeft ze een paar dagen in meegelift.
(Ze is dat gewend en vindt dat leuk.) We trokken alle bekijks en werden regelmatig op de foto gezet.

Dank je wel voor deze uitstekend verzorgde reis, we komen zeker weer een keer wandelen bij id-travel!

Hartelijke groet,

Taco Pennings en Jonneke Sterrenburg

Van: Marion van Draanen
Verzonden: woensdag 1 oktober 2014 22:10
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: Super mooie tocht door Tiroler Alpen

Hallo Willem,

De Huttentrektocht door de Tiroler Alpen was echt geweldig. Alles prima georganiseerd. Vooral de lunchpakketten zijn ons erg goed bevallen. Scheelt toch weer voor een week lunch meedragen.
Hutten waren meer dan goed met als uitschieter de Krinnenalpe. Wat een gezellige hut met ontzettend vriendelijke huttenwaard en waardin en super lekker eten! We zijn er onze “rust” dag tussen de tocht en de rit naar huis zelfs nog terug geweest om de Krinnenspitze te beklimmen en te lunchen bij de Krinnenalpe.
Over het algemeen hebben we de routes uit de beschrijving gevolgd en wat toppen zoals de Große Schlicke, Rote Fluh, Schochen Spitze en Aggenstein beklommen. Naar de Bad Kissinger Hutte zijn we vanuit Gran niet omhoog gelopen maar hebben we de kabelbaan naar Fussener Jochle genomen en vandaar naar de hut gelopen. Ook een erg mooie route
Het weer is ook prima geweest. Laatste dag alleen in Schonbichl de trein naar Pflach genomen i.v.m. met een enorme onweersbui.
Ik stuur wat foto’s mee. Denk dat je dat wel leuk zult vinden.

Dank je wel voor de fantastische organisatie. Wij boeken graag nog een keer een reis bij je.

Vriendelijke groet,

Marion van DraanenVan: marga
Verzonden: woensdag 17 september 2014 21:08
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Dolomieten Val di Fassa

Beste Willem,

SUPER , GEWELDIG een zeer mooie ervaring deze goed georganiseerde wandelingtocht door de Dolomieten.
Goede aangegeven wandelroute's, prima overnachting locatie's,en heerlijk gegeten.
Vooral de tweede dag van deze tocht zal ons altijd bij blijven na een paar uur wandelen kwamen wij aan bij Pian dei Fiacconi en gingen daar met de kabelbaan omhoog (2626m).
In de rifugio was het gezellig druk met bergwandelaars, gezinnen, en kinderen maar .. nadat de laatste lift (17.00)naar beneden was gegaan en er een klein groepje mensen overbleef daalde daar een serene rust neer, goed aangekleed want het was best koud genoten wij van de ondergaande zon zittend tegen een rots aan.
Af en toe je ogen dicht en en dan weer open, keek je tegen de Marmolada aan die alsof het getekend was daar in de lucht hing.
Fantastisch was het of de wandeling naar Passo Principe behoorlijk pittig maar wat een super mooie ervaring we hebben daar een kudde berggeiten gezien die met een grote cirkel om ons heen de bergen invluchten.
En zo hebben we nog vele zeer mooie indrukken gekregen van dit prachtige natuurgebied, als je maar even nadenkt over deze huttentocht zeggen wij DOEN!!

Peter en Marga van Ham
Van: Vrouwenvoetbal RKMSV Meijel
Verzonden: donderdag 11 september 2014 21:45
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Tsjechië

Beste mensen van ID-travel,

We zijn net terug van een 3-daagse huttentocht in Tsjechië. We hebben genoten van de wandelingen in het Reuzengebergte en van de gastvrije “hutten” (hotels) waar we onderweg hebben overnacht. Alles was prima geregeld, de hotelkamers waren perfect in orde en ook op het gebied van eten en drinken zijn we niets te kort gekomen. Een minpuntje moet ons van het hart: na drie dagen wandelen moest er van Velka Upa teruggereisd worden naar Harrachov waar onze auto stond, dit is met het openbaar vervoer (op zondag) bijna niet te doen. De busreis duurt, inclusief 3 of 4 keer overstappen, ongeveer 5 uur! Aangezien we dezelfde dag nog door wilden reizen naar Polen voor het tweede gedeelte van onze vakantie, was dit voor ons geen optie en hebben we uiteindelijk een taxi moeten nemen om nog enigszins op tijd terug te zijn in Harrachov. Voor de rest alleen maar positieve ervaringen mede dankzij het perfecte weer!

groetjes,

Henk en Carin Ulen

Van: M.Nijland
Verzonden: vrijdag 12 september 2014 10:39
Aan: ID Travel
Onderwerp: Huttentocht Lechtaler Alpen.

Geachte hr van der Tier,

Dankzij jullie inspanningen hebben we een geweldige huttentocht gelopen in de Lechtaler Alpen.

De route had de nodige uitdagingen qua weer en route maar we hebben volop genoten van de prachtige vergezichten en de perfect geregelde hutten-overnachtingen.
kortom een huttentocht zoals we voor ogen hadden.

Nogmaals veel dank voor jullie inzet.

met vriendelijke groet.

Maarten en Hennie Nijland

Van: Margriet B
Verzonden: dinsdag 9 september 2014 21:00
Aan: info@idtravel.nl

Beste Willem,

Mijn man en ik hebben de huttentocht in de Dolomieten gedaan. We waren wel wat gespannen van tevoren, want: kunnen wij dit wel? Nooit eerder gedaan, dus daarom even gebeld met Willem om onze wandelervaringen te vertellen. We zouden het wel kunnen. Het klopte, de tocht was goed te doen, soms makkelijk, soms wat moeilijker. Ook het aantal uren dat er voor stond, klopte aardig. De natuur is werkelijk prachtig, het is eigenlijk constant genieten van de omgeving. Wel hadden we een beetje pech met het weer, best veel regen. Mijn advies is, om op de paklijst een dunne muts en handschoenen erbij te zetten. Ondanks het weer was het een prachtige reis , goed verzorgd met kaarten, beschrijving, en liftpas. Wij hebben een extra dag in laten bouwen, niet persé nodig, wel leuk om een dagje je eigen gang te gaan.
Na de huttentocht hebben we nog een week aan het Caldonazzomeer gezeten, vandaar nu de reactie pas.

Willem en organisatie, hartelijk bedankt voor de mooie reis!

Henk en Margriet B.

September 2014
Onderwerp: Ervaringen huttentocht Tirol

Beste Willem,

Tijd voor een terugkoppeling op onze wandeltocht in Tirol. Het was super. Veel leuker en mooier dan we hadden verwacht. We hadden het liever een paar jaar eerder ontdekt! In grote lijnen was alles erg goed, en heel erg goed georganiseerd. Met name ook het hele traject van advies en boeking en het toesturen van alle spullen: veel complimenten!

Als echte beginners was het natuurlijk afwachten, maar de tochten waren goed te doen en ook onze zonen (12 en 18) vonden het geweldig. De hutten waren allemaal gezellig en goed en het eten was heerlijk. Wel is er soms veel verschil tussen de hutten: van super luxueus tot erg eenvoudig (geen douche, geen elektriciteit) en van heel klein tot tamelijk massaal (Gimpelhaus).

Dan nog even wat punten die ons speciaal zijn bijgebleven:
 • voor echte beginners zijn een paar tips handig: genoeg contant geld meenemen, staat ook in de reisbescheiden en er rekening mee houden dat je soms lange tijd geen mobiel bereik hebt en soms ook even geen elektriciteit in de hutten. En dat je onderweg weinig gelegenheden tegen komt om iets te kopen (alles meenemen dus). Niet erg, maar wel goed om te weten.
 • het is goed om te weten dat de tochten soms, ook afhankelijk van het weer, lang zijn.Vroeg vertrekken is vaak het beste.
 • goede bergwandelschoenen zijn echt nodig. Bij onze zoon ging 1 schoen kapot, gelukkig vlak voordat we langs sporthuis Rief in Nesslwangle (aanrader voor wandelspullen)kwamen.
 • een telescopische stok is aan te bevelen (lijkt suf maar help echt)
 • lange broek mee voor de avonden
 • zwembroek mee voor de bergmeertjes
 • altijd route- en weer-advies vragen aan de Huttenwirte
 • specifiek voor onze wandeling vanaf Zum Schwanen: de bus rijdt niet altijd volgens het schema. In de schoolzomervakantie rijdt deze niet langs het startpunt van de wandeling, maar rechtstreeks naar Fussen, en ook later en minder vaak. Eigenlijk is het handiger om met het treintje achter het hotel te gaan. Dat geldt zeker ook voor de terugweg.
 • de lunchpakketten die we van de hutten meekregen waren steeds erg goed!
 • het Kletterwald is erg leuk (voor de kids), met goede begeleiding
 • Fuessener: super. Goed eten.
 • Gimpel Haus: unieke plek, wel erg massaal en niet heel gezellig.
 • Krinnenalpe: beste Huttenwirt!
 • Landsberger Hutte: fantastische wandelingen in de buurt naar verschillende toppen. Op zaterdag topdrukte en erg gezellig.
 • Bad Kissinger Hutte is een echte aanrader: geweldige hut op superlocatie. Uniek.
 • als je dan toch in Zum Schwanen bent: een bezoek aan Fuessen is zeer aan te raden.
 • als je nog tijd over hebt: Neuschwannstein maar niet doen: erg toeristisch en heel erg druk. Lijkt wel Eurodisney: wachtrijen van uren (voor het witte kasteel, het andere kasteel kan je zo in).

Samenvattend: we hebben van de reis genoten en gaan zeker vaker een huttentocht doen.
Dus: dank voor het goede advies en de uitstekende organisatie en graag tot volgende keer.

Vriendelijke groeten

Norbert , Jeanine Schreuders en Olivier en Felix
Nieuwerbrug aan den Rijn
www.boerderijbuitenland.nl

Augustus 2014
Huttentocht Dolomieten: aug. 2014

Beste Willem,

Wellicht nogal laat, maar nu ik weer volop terug ben in Nederland, wil ik je toch nog even laten weten dat onze reis prima verlopen is, waarvoor dank! Na de huttentocht hebben wij onze vakantie nog wat verlengd, dus we zijn pas een week terug in NL, vandaar de late reactie...

We hebben een prachtige tocht gehad in de Dolomieten! Het landschap was overweldigend mooi. We hadden niet verwacht dat het op sommige plaatsen zo toeristisch zou zijn, maar dat mocht de pret niet drukken... Het is ook leuk om te zien dat de Italianen zo massaal met de hele familie, van heel jong tot heel oud, de bergen in trekken waar dat gemakkelijk kan met liften e.d. Natuurlijk waren er ook stukken waar het heel rustig was en we vrijwel niemand tegenkwamen.

De geplande route was voor ons goed te doen. Op sommige stukken hebben we iets andere (moeilijkere) routes gelopen. Ik zal je later nog wel wat meer details daarover sturen. Verder was de verzorging in de 'hutten' (eigenlijk meer hotels!) prima. Het eten was erg uitgebreid en de bedden prima. De meeste nachten hadden we een eigen kamer met z'n 5-en, dus dat was prettig.

We konden onze auto overigens gewoon bij hotel Trento laten staan, wat wel makkelijker was dan naar Vigo di Fassa te moeten.

Later dus wat meer, maar voor nu wilde ik je alvast een teken van leven geven en bedanken voor het regelen op zo'n korte termijn!

Hartelijke groeten,

Silvie, ook namens de rest van ons gezelschap

augustus 2014

Onderwerp: Complimenten voor de huttentocht!

Beste Willem,

Mijn man en ik hebben genoten van de Hutten-Wandeltocht Lechtaler Alpen B die we van 04 augustus t/m 10 augustus jl. gelopen hebben.

We hebben hem helemaal uit kunnen lopen (het weer zat ons ook mee: op de 1e en laatste dag een paar uur regen!) en vonden hem werkelijk schitterend!

De dag waarop we van het Kaiserjochhaus naar de Ansbacher Hutte liepen, vonden we het eerste deel (vanaf het Kaiserjochhaus gezien dus) op sommige stukken wel erg heftig. Daar zaten stukken tussen waar je wel staalkabels zou verwachten, maar die er niet waren. Uiteraard hebben we gewoon rustig aan gedaan en goed gekeken en elkaar geholpen en we hadden wat tips gekregen van andere Nederlanders (die ook een recensie voor je gingen schrijven en deze route andersom hadden gelopen) en hebben de hele wandeling uiteindelijk in 6 uur (inclusief pauze) gehaald. Het tweede deel van deze route vonden we overigens gewoon erg goed te doen.

De dag waarop we van de Ansbacher Hutte naar de Memminger Hutte liepen, vonden we de allermooiste. De route was niet te zwaar (op het stukje Nur fur Geubte na) en de uitzichten tijdens deze wandeling waren werkelijk grandioos!

Een kleine kantekening is dat we de Memminger Hutte te groot vonden. De andere hutten vonden we allemaal prima, maar de Memminger Hutte vonden wij te groot, waardoor de gezellige en nette sfeer verdween.

Overigens de duur die voor onze laatste dag beschreven werd, van de Memminger Hutte naar Bach, klopt helaas niet. Volgens de bordjes moet dit 5:15 uur zijn. Wij hebben dit in 5:00 uur gelopen (incl. pauze), omdat we regen hadden en kampten met veel modder op ons pad naar beneden.

Al met al hebben we ontzettend genoten. Alles was supergoed geregeld.

In iedere hut wisten ze meteen dat we via ID-Travel hadden geboekt en werden lunchpakketjes voor ons gemaakt.

Super! We willen je dan ook ontzettend bedanken voor deze goede service!

Wij zullen in de toekomst zeker nogmaals zo'n prachtige huttentocht gaan maken.

Vriendelijke groet,

Maaike S.

Van: Margreet Marcker
Verzonden: maandag 25 augustus 2014 11:25
Aan: @idtravel.nl
Onderwerp: huttentocht dolomieten

Goedemorgen Willem,

Ik wil je allereerst laten weten dat we de huttentocht in de Dolomieten heel bijzonder vonden.

Ik had van te voren niet bedacht en opgezocht dat het zo mooi en hoog zou zijn.

Er zijn wel wat angsten overwonnen bij mij. Dat ik op sommige punten dacht; Oke, ik ga terug of dit ga ik echt niet doen, hoor. Maar dat waren beide natuurlijk geen opties, dus knopje omdraaien en gewoon gaan. En het viel dan toch weer mee. Het was echt heel mooi, alle hutten waren goed, lekker eten, goede slaapplaatsen, leuke mensen ontmoet. Andere Nederlandse gezinnen. Hoe is het met het gezin uit Zeeland gegaan? Zij kregen te maken met een sterfgeval van haar vader. Ik zou graag een kaart willen sturen, maar heb geen adres.

MVG Margreet

Van: W, Ralph
Verzonden: zaterdag 23 augustus 2014 14:30
Aan: @idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Lechtaler Alpen A - 09 augustus 2014 / 16 augustus 2014

Beste Willem,

Als eerste wil ik je bedanken voor het op en stel en sprong regelen van een hotelkamer wegens het onderbreken van onze tocht in de Lechtaler Alpen. Wij waren hier zeer tevreden over want het was niet mogelijk om die avond naar huis te rijden vanwege mijn knieblessure.

De huttentocht zelf was een zeer prachtige en uitdagende tocht. De eerste twee dagen hebben wij onze ogen uitgekeken in de Oostenrijkse Bergen ondanks het weer. Wat een prachtige omgeving!

Daarom was het ook extra zuur dat we deze tocht op de derde dag moesten afbreken.

Wij waren ook zeer tevreden over het eten en de gastvrijheid van het hotel en de eerste twee hutten! Dit is gewoon van hoge kwaliteit. Echter vonden wij wel dat op de derde tocht een paar gevaarlijke situaties waren ontstaan wegens het ontbreken van staalkabels die in onze ogen wel aanwezig zouden moeten zijn. Op sommige plaatsen op de eerder gelopen routes vraag je af waarom die kabels daar hangen en waarom op tocht nummer drie deze kabels ontbraken….

Als deze kabels er hadden gehangen zou dit een fantastische route zijn vooral met het uitzicht op het dorpje en de meren.

Nogmaals wil ik je bedanken voor je inzet en hoge mate van servicesverlening zowel voor als tijdens de tocht en dat deed ons (vooral mij) erg goed.

Onze volgende tocht zal zeker via jou verlopen.

Met vriendelijke groet,

Ralph W.

Augustus 2014

Beste Willem,

We zijn net terug van onze wandeltrip in Oostenrijk. Het was een echte SUPER REIS!

Bedankt,

Jan en Johan Van Tongelen

Van: Toiny en Maarten Verbeek
Verzonden: donderdag 21 augustus 2014 21:42
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: wandeltocht Havelland - Potsdam

Beste Willem,

Wij willen je heel erg bedanken voor een fantastische wandelvakantie, die je voor ons op het allerlaatste moment nog hebt geregeld.
Dit was de eerste keer wandelen voor ons en onze 16 jarige zoon.
De combinatie van wandelen, het vervoer van de bagage en het slapen in een hotel maakt het tot een actieve en luxe vakantie.
Deze manier van vakantievieren was voor ons nieuw en zal zeker niet de laatste keer zijn.
De tocht was erg mooi. Het 1e hotel had (zoals je al had gezegd) een Oost Duitse uitstraling, met een hartelijke eigenaar. Het steakhouse in Dallgau had inderdaad heerlijke gerechten.
De 2e dag hebben we vooral door de Döberitzer Heide gewandeld, een prachtig natuurgebied. De combinatie van een uitgebreide wandelkaart met een GPS apparaat zorgde ervoor dat we niet bang hoefden te zijn om te verdwalen. De verrassing aan het einde van de tocht was dan weer het volgende hotel, waarover we steeds enthousiaster werden omdat ze steeds maar mooier en luxer werden.
Dag 3 was wisselend, het begon ietwat saaier vanwege de kilometerslange tocht langs het kanaal waar veel insecten actief waren. Nadat we eenmaal de Göttin See waren overgestoken werd de tocht steeds mooier en de vergezichten echt onvergetelijk. Vanaf hier werd het recreatiegebied van de Berlijners steeds duidelijker. Dat was ook dag 4 erg goed te zien, de route voerde ons vooral over wandelpaden en maar weinig straten met druk verkeer. Dag 5 Postdam is een echte culturele dag, waarbij je van het ene naar het andere kasteel en slot kunt wandelen. Het lukt alleen niet om dan ook nog alle kastelen te bezoeken. Dag 6 leidde ons weer terug naar het heidegebied om uiteindelijk weer uit te komen bij het 1e hotel, waar we nog genoten hebben van een goede rustnacht. Daarna zijn we vertrokken naar het hotel in Berlijn, dat was minder dan 1 uur rijden naar de locatie midden in het centrum; 50 m. naar de U-bahn en 80m. van het KaDeWe en de Kurfurstendam. Het was ook fijn dat we hier onze auto konden parkeren , die we tijdens deze 5 dagen niet meer hebben aangeraakt.
Berlijn is een hele mooie wereldstad, waar de nadruk voor de toeristen toch wel echt ligt bij de Muur tussen Oost en West. Vooral het Joods Museum was erg indrukwekkend, evenals het uitzicht vanaf de Reichtstag.
Wat vooral opviel was dat het weer in Nederland erg regenachtig was en wij nog steeds in onze korte broek door de stad wandelden. (landklimaat?)

Al met al was de combinatie van 1 week wandelvakantie in combinatie met 1 kleine week cultuur voor ons de ideale vakantie.

Dank je wel voor dit advies

Met vriendelijke groet,

Toiny, Jorrit en Maarten Verbeek

Augustus 2014

Huttentocht Dolomieten, Val di Fassa

Wij waren genoodzaakt 2 weken later op vakantie te gaan. Gelukkig kon onze huttentocht doorgaan door de welwillende inzet van Willem van ID Travel.
Alles heeft hij in korte tijd om kunnen zetten en zodoende togen wij met de route helemaal ingekleurd op de kaart, vanuit Pozza di Fassa naar de eerst hut. Een fantastische 1e dag, boven verwachting, mooie vergezichten, nog niet beseffende dat je de volgende dagen daar zelf zult lopen.
De 2e dag hebben we route 619 voor experts genomen, dat was een flinke kuitenbijter en voldaan streken we neer in de hut met uitzicht over de Marmolada. Helaas nam het weer een bewolkte wending dus trokken we de 3e dag in regencape naar onze volgende bestemming.
Halverwege werd het droog, maar helaas bleven de wolken rond de toppen van Piz Boé hangen, maar toch een heerlijke wandeldag. Ook ons rondje om de hoge pieken van de Sella hielden we niet droog. Wat geniet je dan van zo’n warme houtkachel en een gezellige avond met een paar spraakzame Duitse jongens.
Dag 5 is inderdaad een adembenemende dag. Na een lekker lang vlak stuk waar de koeienbellen je begeleiden komt er nog wel eerst een flinke klim waarna je beloond wordt met fascinerende rotspartijen en een vallei waar zoveel rust vanuit straalt. Echt magnifiek. Je voelt je dan zo klein. En je denkt: 'is dit ook Europa?'
En dan de laatste dag weer voldaan naar het hotel in Pozza di Fassa.

Ronduit een geweldige tocht, intensief, maar goede hutten, lekker eten, leuke ontmoetingen, en een mooie ervaring rijker!
Dolomieten, je moet ze gezien hebben. En die Piz Boé daar gaan we zeker nog eens voor terug, maar dan wel met helder weer.

Karel en Jose van Helden / Zoeterwoude

Huttentocht Blauwe Silvretta 26-07-2014 tot 02-08-2014

Beste Willem van der Trier,

Eindelijk was het dan zover, een wandel vakantie met mijn zoon. Na het zoeken op het internet en lezen van de diverse reviews zijn we uiteindelijk uitgekomen bij ID-Travel. Van hun uitgebreide aanbod van huttentrektochten hebben we uiteindelijk die van deze (individuele) huttentocht gekozen, dit was er eentje van cat. 2-3. We kozen voor deze huttentocht omdat deze tocht mooie uitdagende wandelingen had. Vol goede moed en met veel zin gingen we per trein op reis. Het was ook de eerste keer dat we per trein naar een vakantie bestemming reisden. De reis verliep vlekkeloos, en de dag erna konden we dan eindelijk aan de wandeltochten gaan beginnen. De wandelingen waren goed te doen, en van de diverse opties die er bij de wandeling omschreven stonden namen we niet altijd de makkelijkste optie, waardoor soms het klimmen en klauteren wel eens tegen viel, maar als je dan eenmaal bij de hut aankwam kon je jezelf een schouderklopje geven voor de gemaakte inspanning. In alle hutten werden we warm ontvangen en het gaf je het gevoel een gewaardeerde ID-Travel reisgenoot te zijn. Aan het reilen en zeilen in zo’n berghut moesten we wel even wennen, omdat wij dit ook nog nooit hadden ervaren. Het leven in de hutten is eenvoudig, de slaapgelegenheden zijn oké, het ontbijt is voldoende en het avondeten was, ondanks dat het een vastgesteld menu was wat je kreeg, voldoende, lekker en goed. Aan alles komt een einde, en dus ook aan deze wandelweek. Ondanks het minder goede weer wat we hebben gehad hebben mijn zoon (23) en ik (53) een top week gehad. Tijdens de terugreis bleek dat onze reisdocumenten niet helemaal in orde waren waardoor we alsnog een treinticket moesten kopen en een bekeuring kregen, erg vervelend allemaal na zo’n mooie vakantie. Bij thuiskomst hebben we gelijk contact opgenomen met Willem van ID-Travel en binnen 2 dagen was de zaak afgehandeld en werden we door ID-Travel schadeloos gesteld. Een uitstekende service dus van hun.

Wij mogen nu achteraf wel zeggen dat alles perfect geregeld was door ID-Travel, dat je overal als een graag geziene gast ontvangen wordt, en dat ze zich inspannen om eventuele problemen zo spoedig en correct mogelijk op te lossen waarbij ze niet aan hunzelf denken maar graag een tevreden klant willen hebben.

Beste Willem, bedankt voor de fijne vakantie,

Groetjes Ben en Rik Kraan.

Onderwerp: Huttentocht Lechtaler Alpen A, cat 3-4

Beste heer van der Tier,

bedankt voor de kaart, is een mooi cadeau!

Wat een heerlijke, fantastische tocht door de Lechtaler Alpen. Uw beschrijving is geen letter gelogen! Uitdagend, inspannend, avontuurlijk, bij tijden pittig, elke dag weer geweldige uitzichten. Ik heb genoten van elke minuut tussen die bergen. Temeer daar ik de eerste avond in de Stuttgarter Hütte kennis maakte met vijf Duitse mannen (32 tot 43), met wie ik (64) de rest van de week de tochten heb gelopen. De klik was er meteen, het weer de hele week zonnig en lekker warm. Beslissingen namen we gezamenlijk, op de wat moeilijker gedeelten (ja, die zijn er!) hielpen we mekaar en 's avonds in de Wirtschafts- of Gastraum was het gewoonweg gezellig, met een Radler of een Weizen. Afwijkend van het programma zijn we in één dag van Kaiserjochhaus naar de Memmingerhütte gelopen: over een uitdaging gesproken. Om 8 uur vertrokken, om half zeven in een bomvolle Memmingerhütte. Een inspannende,pittige tocht, maar wat een voldoening! Nog wel eten gekregen, slapen in het winterkwartier was letterlijk schouder aan schouder. Ook dat hebben we 'overleefd' en door deze dag 'winst' zijn we na het Württemberger Haus nog via de Steinseehütte doorgelopen naar de Hanauer Hütte . Van daaruit afgedaald naar Boden en na een flinke mars door het Bschlaber Tal vanaf Elmen met bus en trein terug naar Reutte en Pflach.

Wat een geweldige week! Ik ben in voor een gelijkaardige tocht, wie gaat mee?

Luuk de Keijzer, Harderwijk
juli 2014


Van: Linda Prince
Verzonden: dinsdag 24 juni 2014 19:56
Aan: Willem van der Tier
Onderwerp: Panoramaweg Dachstein

Beste Willem,

In de week van 7 tot 15 juni hebben mijn man en ik samen de Panoramaweg in het Dachsteingebied in Oostenrijk gelopen.

Wat hebben we het fantastisch gehad! Ikzelf had al behoorlijk wat wandelervaring maar voor mijn man was het én de eerste wandelreis, én de eerste keer in de bergen. Af en toe was dan ook behoorlijk zwaar voor hem en misschien als volkomen onervaren wandelaar ook wat te hoog gegrepen. Er waren twee dagen bij van 6 uur wandelen volgens de beschrijving maar daar hebben wij wel wat langer over gedaan.. We troffen de eerste dagen uitzonderlijk warm weer met temperaturen tot zo'n 35 graden. Urenlang bergopwaarts valt dan niet mee. Gelukkig genoten we van de luxe dat onze bagage dagelijks naar het volgende adres werd gebracht. Dat was voor mij als backpacker een hele nieuwe ervaring die goed bevallen is.

Alles was tot in de puntjes verzorgd, elke dag ontvangst in een leuke Gasthof, op een mooie boerderij en zelfs een keer in een berghut. Altijd een mooie schone kamer en een prima maaltijd. We konden een paar keer gebruik maken van de Dachstein Sommerkarte, waarmee we zelfs een uitstapje naar de Dachstein-gletsjer hebben gemaakt. Dit kostte ons niets extra. 's Avonds na het eten vaak leuke gesprekjes met de gastheer of -vrouw onder het genot van een goed glas wijn.

De prachtige natuur en vergezichten over het Ennstal, de stuk voor stuk goed verzorgde en veelal luxe overnachtingsadressen en de vriendelijke bewoners hebben voor een onvergetelijke vakantie gezorgd. Dit was onze eerste reis met ID-Travel, maar wat ons betreft niet de laatste! Onze hartelijke dank!

John en Linda

Koog aan de Zaan


Van: Jeroen Adema
Verzonden: dinsdag 17 juni 2014 11:50
Aan: idtravel
Onderwerp: Huttentocht Jeroen Adema

Beste Willem,

Via deze weg wil ik je hartelijk danken voor het organiseren van mijn huttentocht door Oostenrijk. De ervaring heeft de verwachtingen meer dan overtroffen. Vooraf ging ik er enigszins van uit dat het wandelen redelijk gemoedelijk zou zijn, maar ik had alle vrijheid om de tochten actiever en intensiever te maken. Daarnaast ben ik heerlijk tot rust gekomen en heb ik genoeg tijd gehad om te lezen. Voor mij een heerlijke balans tussen sportief zijn, genieten van de natuur en van heerlijke rust. Ik ben je erg dankbaar voor de organisatie ervan, dat heeft me alle ruimte gegeven om te kunnen genieten.

Mochten vrienden van me op zoek zijn naar iets soortgelijks, dan zal ik je zeker aanraden.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Adema


Mei 2014.

Als je met vrienden praat over vakantie in Portugal roept iedereen direct in de Algarve of in Lissabon te zijn geweest. Een enkeling was wel eens in Porto. Maar langs de rivier de Douro heeft nog vrijwel niemand gereisd. Wij deden dat wel . Door Cristina en Barbara werden wij hartelijk rondgeleid door dit prachtige gebied. Met een kleine groep. We hebben veel gewandeld in de natuur en in dorpjes en de kleine steden Vila Real en Lamego. Voor het vervoer werd gebruik gemaakt van een privé-busje. Daarmee werden we ook opgehaald van en teruggebracht naar het vliegveld van Porto. Wij hebben erg genoten van deze prachtige reis. Het gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Langs de Douro rijgen zich de terrasvormige wijngaarden aaneen. Hier groeien en rijpen de druiven. Daarvan worden de portwijnen gemaakt. Schitterend om te zien vanaf de rivier of vanuit de trein. Wij bezochten ook “Casa de Mateus”. Daar kwam in vroeger jaren de ooit in Nederland zo populaire Mateus rosé vandaan. Voor wijnliefhebbers is in deze reis ook nog een uitgebreid bezoek aan de kelders en de fabriek van de Murganheira espumante weggelegd. Maar het is niet alleen wijn langs de Douro. Zo kwamen we in het natuurgebied Serra do Alvão, in slaperige, historische dorpjes, op markante uitzichtpunten en op zijn tijd in kleine cafeetjes voor een lekker kopje koffie. We zijn ook niet vergeten dat wij dagelijks genoten van een rijke warme maaltijd, inclusief drankjes, zoals goede wijn uit de regio. Een hele mooie reis dus, waarbij het hotel in Vila Real en de Quinta in Lamego de toetst der kritiek royaal konden doorstaan.

Wilt u van ons een advies over deze reis? Snel boeken en laat u verwennen.

Het vliegen met Ryanair is voor ons probleemloos verlopen. Goede vluchten en (redelijk) op tijd.

Dank voor de service.

Joke en Frits Kool


Goedenavond Willem,

We overwegen om volgend jaar weer een tocht te gaan doen. En dan natuurlijk met jou organisatie. Het is ons zeer goed bevallen en de andere mensen die we hebben ontmoet ook. (De familie van Tiel uit Grave)

De eerste dag is alles nieuw en indrukwekkend. Zeer afwisselend, je kijkt je ogen uit . Het traject 613 B is spectaculair mooi. En de Rif. Contrin ligt in een schitterende omgeving.

De tweede dag begint iet wat saai vergeleken met de eerste dag. Maar de route 619 naar de Col di Bousc maakt veel goed. Met regen zou dit stuk link zijn geweest, maar bij ons was het droog.

De derde dag ook weer veel afwisseling. We hebben vanaf Pordoi via Lupo Bianco de route 655 opgezocht en dit is een prachtige, gestaag oplopend, pad. Auto breed en prachtige uitzichten op het Sella-massief achter je. De beloning is de uitstekende douche en maaltijd in de Friedrich August hütte.

Dag 4 hebben wij de lift naar de Toni Demetz hütte genomen. en vervolgens de route 525 naar Rif. Vicenza gelopen. Veel klauteren maar vanaf de Vicenza hütte gaat het over naar een zacht en groen landschap. Het contrast kan bijna niet groter. De Sasso Piatto hütte was groot en druk toen wij aankwamen. Maar 's avonds bleven de "slapers" over en werd het rustig en hebben we ook hier heerlijk geslapen.

De 5e dag is inderdaad de indrukwekkendste. Over de groene weiden naar de pas de Duron, dan aan je rechterhand een enorm massief. En dan de steile klim naar de pas de Ciarejoles. Tot hier veel groen, maar dan komt het hooggebergte naar de Antermoa-pas. Tot de laatste klim vrij eenvoudig te lopen en dan, deels over sneeuwvelden, naar boven. Maar de beloning is er één van formaat. Alleen de foto's die ik heb ingestuurd kunnen dit overbrengen. Rif. Passo Principe ligt op een unieke locatie. De hut is eenvoudiger dan de vorige, beperkte douche en toilet faciliteiten, maar de locatie en uitzichten maken alles goed.

De laatste dag verliep voor ons op het einde iets anders dan verwacht. Eerst veel Italianen die we tegen kwamen. Op hoogte gekomen via de lift in de buurt. Na de tocht tot aan de Karerpas te hebben uitgelopen waren wij tegen 1515 uur bij de bushalte. De bus zou om ongeveer 1530 komen dus mooi op tijd. Dat was de bus ook bijna, maar de chauffeur gaf aan dat zijn dinst er op zat. En niemand, ook geen Italiaan, mocht zijn bus in. Aangezien de volgende bus om 1730 werd verwacht zijn we gaan lopen. In een straf marstempo liepen we laatste 8.8 km (we hebben dit de volgende dag opgemeten) in 1.5 uur naar het fantastische Hotel Piccolo. We voelde ons toen, net als de voetballer Romario, wel een beetje moe.

Vooraf was ik benieuwd naar de afstanden en uren te lopen. Onze nieuwe Duitse vrienden Frank en Dieter hadden een GPS waaruit bleek dat we gemiddeld zo'n 20 km per dag liepen. Dat lijkt veel, maar door de afwisseling, duidelijk route beschrijving en indrukwekkende bergwereld valt dat enorm mee. De hutten-discipline is ook voor niemand storend. Het is om 2200 uur stil, je laat je slaapplek netjes achter en er is veel respect voor elkaar. Je bent met gelijkgestemden, dus niet bang voor je spullen te verliezen, mijn camera gewoon in mijn rugzak gelaten tijdens diner en douchen. Gemiddeld is er om 0700 uur ontbijt. Dus je krijgt meer slaapuren dan vooraf verwacht.

Kortom, een aanrader voor een ieder van de bergen houdt

Groet en tot ziens

René Groenendijk

Ps: Als je een ambassadeur nodig hebt voor een positief verhaal over jou huttentochten mag mijn mailadres doorgeven.


Van: Lisette Rentmeester
Verzonden: woensdag 11 september 2013 17:37
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Tirol

Beste Willem,

Beter laat dan nooit wilde ik je toch nog even heel erg bedanken voor de prachtige week die ik heb beleefd in Oostenrijk.

Door jou fantastische inzet heb ik het zo naar mijn zin gehad dat ik volgend jaar denk ik weer ga. De tochten waren zeer goed te lopen en zeker de man van de Krinnenalpe was zeer aardig. Hij liet ons voordat we zijn gaan lopen verschillende routes zien om te lopen en overal de plus en minpunten bij, zeer handig ! Elk verblijf was verder goed geregeld en de mensen waren erg vriendelijk. Het was heel fijn om elke dag een lunch pakketje mee te krijgen aangezien we inderdaad soms geen hutten tegen kwamen.

Misschien een klein opmerkingspuntje voor mensen die deze tocht ook gaan doen; de een na laatste dag is erg lang, je moet hierbij echt zorgen dat je vroeg vertrekt anders haal je niet op tijd het eten bij de volgende hut. Doordat wij rond 9 uur pas vertrokken waren kwamen we iets over 18 aan en moesten we eigenlijk direct aanschuiven.

Verder was alles helemaal prima en hebben we zelfs een week uitzonderlijk weer gehad met elke dag zon en 30 tot zelfs 35 graden!

Heel erg bedankt dus voor de mooie route, de leuke hutten en de goede service!

Met vriendelijke groeten,

Lisette


Onderwerp: huttentocht Val Gardena
26 aug. 2013

Hallo Willem,

Graag wil ik je nog laten weten dat mijn vriend en ik een geweldige trektocht door de Dolomieten hebben gemaakt, het was in een woord Fantastisch!! Wij hebben genoten van de mooie wandelingen, de fijne hutten, het prachtige & diverse landschap en de goed georganiseerde trektocht, heel veel dank!

Hierbij nog 2 puntjes feedback:
- Dag 1, route 613B (alpinistenpad) is inderdaad goed te doen met enige ervaring (zoals je beschreef) - echter zou ik het afraden of een alternatief bieden aan mensen die voor het eerst een trektocht maken of die hoogtevrees hebben.

Mocht je nog nieuwe routes uitzetten voor trektochten in de Dolomieten dan houden wij ons zeer aanbevolen, we zouden het graag nog een keer willen doen.

Nogmaals heel veel dank!

Hartelijks,
Hubertine en Tim


Van: Daniel van Denderen
Verzonden: vrijdag 16 augustus 2013 10:19
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: Hoge Tatra west-oost oversteek

Hoi Willem,

We zijn net weer een paar dagen terug! Graag wil ik je bedanken want het was echt een super mooie tocht en alles was prima geregeld!
Er was zelfs interesse vanuit een deel van de groep om volgend jaar een vergelijkbare trektocht te doen en als die interesse blijft kloppen we volgend jaar zeker weer bij ID travel aan!

Heel erg bedankt!

Groetjes,
Daniel


Van: Trudy en Co
Verzonden: zaterdag 24 augustus 2013 11:06
Aan: info@idtravel.nl


Hallo Willem ,

Ik wil graag even reageren op de wandeltocht in het Lechtal.
wij vinden het echt wel categorie 4 ,want de moeilijke passages waar je langs moet zijn echt wel pittig te noemen , en je moet zeker geen angst hebben.

Wij vonden hem Zwaar , Spannend maar Prachtig en hebben er enorm van genoten ,een Belevenis .

Hartelijke groeten

Co en Trudy J.


Van: Marco
Verzonden: zaterdag 24 augustus 2013 20:55
Aan: ID Travel
Onderwerp: Klantreactie Lechtaler Alpen

Aan alle lezers.

Van 12 tot en met 19 augustus aan de Lechtaler Alpen tocht begonnen.

Een rustige heenreis vanuit het Zuid-Limburgse via de Moezel bracht ons in de middag al in Pflach in Oostenrijk. Het hotel Zum Schwanen is een rustig hotel met leuke kamers, een hartelijk ontvangst en ‘s avonds een goede maaltijd. s’ Morgens met de bus naar het busstation in Reutte om daar over te stappen richting Lech. Bij de halte Krabachtal (na anderhalf uur in de bus) uit gestapt en meteen zaten we op de route. Een mooie route die naar mate we verder kwamen zwaarder werd. Uiteindelijk was het doel van deze dag de Stuttgartert Hütte. Dit was onze eerste ervaring met zo’n hut. Omdat het niet druk was werd ons een tweepersoonskamer aangeboden in plaats van een plaats in het lager. Maaltijden waren goed en het uitzicht fantastisch. De volgende hut waar we naar toe moesten was het Kaiser Joch Haus met een rust die dag in de Leutkircher Hütte. Een mooie tocht met verschillende landschappen en dieren. Vandaag voor het eerst Gemzen gezien. De tocht was iets zwaarder dan de eerste dag. Vanuit het Kaiser Joch Haus richting Ansbacher Hütte, een flinke afstand voor deze dag met veel variatie. Weer iets zwaarder dan de dag er voor. In de Ansbacher Hütte hadden we voor deze dag een rustdag staan. Deze dag even bijgekomen van onze eerste ervaring als bergwandelaar in de Alpen. Wat doe je dan op zo’n dag? Juist de Samsspitze op. Dichtbij de hut en na ongeveer een uur ben je boven bij het kruisbeeld. Een aantal foto’s gemaakt en een flinke rust genomen. Na een tijdje weer terug naar de hut en de rest van de middag heerlijk niets gedaan en ons opgemaakt voor de dag van morgen. Vandaag naar de Memminger Hütte. Het begon ‘s morgens al meteen met een aantal bokken op het pad, aaibaar. Daarna het pad weer op om via een klauterpartij naar het volgende massief te gaan, mooi uitzicht en uiteindelijk een lange daling van meer dan 1000 meter om daarna weer een flinke stijging te maken. Weer zwaarder dan de dag er voor. De Memminger Hütte is wat groter en commerciëler, was ook helemaal bezet. Hier een hele gezellige avond gehad en ervaringen van de laatste dagen gedeeld. Nu weer door naar het Württemberger Haus. Weer zo’n geweldig mooie en zware dag. Beginnen met hoogtemeters te maken, dan weer klauteren om aan de andere kant het pad te volgen om daarna weer tussen en op de rotsen verder te gaan. Via een hoog punt met een prachtig uitzicht zag je de hut al liggen maar het duurde nog een hele tijd voor je hier was. Flinke daling over smalle paden en uiteindelijk weer door het gras kwamen we in de middag daar aan om ook nog genoeg tijd te hebben voor het terras.’’s Avonds nog een goede maaltijd en weer vroeg het bed in. Weer in het lager met een aantal mensen in de matrassenruimte. ’s Morgens weer vroeg op om snel weg te kunnen. Er werd regen verwacht. De keuze was als het regent gaan we meteen het dal in en kijken we wel hoe we weer terug in Pflach komen of als het niet regent dan gaan we volgens ons schema richting Madau naar Berggasthaus Hermine. Het was droog dus meteen na het eten weer begonnen. Eerst een klim boven weer iets dalen om daarna weer verder te klimmen. Van hieruit zo het alleen nog maar naar beneden gaan. Weer via staalkabels tussen de rotsen door en uiteindelijk met staalkabels een flinke afdaling gemaakt. Het hooggebergte weer uit en weer verder gedaald. Op het moment dat we weer tussen de bomen liepen begon het te regenen. We waren allang blij dat we niet meer hoog in de bergen zaten met dit weer. Het zicht liep terug naar een meter of vijf. Gelukkig zaten we al onder de achttienhonderd meter en was het relatief gemakkelijk geworden. Na een uurtje stopte de regen en konden we de regenspullen weer uit trekken. Het pad werd breder en we konden weer naast elkaar lopen. Het eerste stukje asfalt werd weer zichtbaar. Madau en Berggasthaus Hermine stond goed aangegeven. Op het laatste stukje moest je voor Berggasthaus Hermine nog even een klimmetje maken van maximaal 10 minuten. Hier kwamen we al rond een uur of een aan en zodoende konden we hier nog wat eten en drinken om uiteindelijk om tien over drie met het (pendel)busje mee te rijden naar Bach waar de lijndienst naar Reutte kwam. Het busje was acht euro per persoon eb scheelde al gauw 2 uur lopen. In Bach kwam de lijndienst bus snel en een dik uur later zaten we al in Reutte, even overstappen en tien minuten later zaten we al in hotel Zum Schwanen in Pflach. Heerlijk van een warme douche genoten. Goede maaltijd gehad en ‘s morgens een goed ontbijt om daarna huiswaarts te keren.

Een geweldige ervaring hebben we hier gehad die we de rest van ons leven niet meer zullen vergeten. Veel indrukken opgedaan. Fysiek werd het iedere dag zwaarder. Ook werd het elke dag uitdagender en mooier (en ruiger). De hutten zijn allemaal goed. Er kunnen douches zijn maar veel hebben alleen koud water. De eerste hut had warme douches en de Ansbacher hut had warme douches. Een euro is 60 seconden warm water. Dus nat worden daarna inzepen en bij de volgende euro uitspoelen. Een douche bij een hut was een pijp uit het bergstroompje en aan het eind van de pijp was een douchekop gemaakt, Koud dus!. De maaltijden in de hutten zijn van goede kwaliteit en de lunchpakketten zijn voldoende (met een extraatje erbij)

Gelukkig hadden we een goede conditie, weinig bergkilometers van te voren gemaakt maar wel veel gewone kilometers gemaakt. Voor deze tocht moet je beschikken over een goede conditie en uithoudingsvermogen. Leermoment voor ons was dat je niet teveel mee moet nemen. We hadden ieder een rugzak met 15kg. dat is veel te veel. maximaal moet je rond de 10 kg uitkomen (dit is inclusief 2 liter water). Je hebt maar 2 setjes kleding nodig, wel het liefst iedere dag schone sokken. Voor de rest ga je wat ruiken na een paar dagen. Dat maakt niet uit want dat is bij iedereen zo. Alle afval die je produceert gaat dus ook in je eigen rugzak mee terug naar het dal! Dus de flesjes die je vanuit het hotel met je eerste lunchpakket meeneemt draag je de rest van de week mee in je rugzak.

Het inchecken in de hutten was een waar genoegen, je hoefde maar ID-travel te zeggen en je wist dat het geregeld was, je kreeg dan meteen de nummers van je bedden, waar en hoe laat je kon eten en wat je voor de dag erop op je lunchpakket wilde hebben. Ik wil iedereen bij ID-travel daarom bedanken voor deze onvergetelijke reis. Ik ben blij dat ik deze trip gemaakt heb al moet ik erbij zeggen dat voor degene die dit ook willen gaan doen het misschien beter is om eerst een (iets) lichtere tocht te doen of dezelfde tocht maar dan ingekort.

Zou je deze tocht zonder ervaring in de Alpen toch willen lopen doe dan net als ons en boek er een rustdag bij. Aanrader. Iedereen die de sfeer wil proeven nodig ik uit om eens op mijn site te kijken. Je zult zien dat meerdere keren per jaar overal in Europa wandel. Maar deze tocht vond ik van alle tochten toch wel de mooiste. kijk op: http://www.nabjes.nl ga naar wandeltochten 2013 en klik dan op Oostenrijk Huttentocht. Probeer niet alle foto’s op een avond door te kijken maar doe er een paar avonden over. Anders wordt het teveel! Geniet maar net zoals wij ook hebben gedaan.

ID-Travel, nogmaals bedankt, onvergetelijk!!

met vriendelijke groet,

Marco Nab


Van: Ria Barto
Verzonden: vrijdag 23 augustus 2013 21:29
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: vakantie

Beste Willem,

Wij hebben bij jullie de huttentocht in Tirol geboekt. Wat hebben wij het naar onze zin gehad. Alles was perfect geregeld. De hutten waren heel verschillend maar daardoor juist erg leuk. Elke avond was het weer de vraag in wat voor soort hut we zouden overnachten. Ook het eten was iedere keer een verrassing. Een speciale vermelding toch wel voor de krinnealpe. De ligging was misschien iets minder zo net naast de lift maar dit werd ruimschoots goedgemaakt door de vriendelijke ontvangst en het heerlijke eten. Vooral het ontbijt was super.

Bedankt voor de reis.

Vriendelijke groet Ria en Charles Barto


Val Gardena Huttentocht.
19-8-2013

Beste Willem

We doen graag een duit in het zakje want ja, ook wij komen superenthousiast terug uit de bergen! Slechts een week van tevoren geboekt en dankzij de snelle actie van Willem binnen no time in Italie. De hoogtepunten uit onze reis waren de sfeer en gastvrije ontvangst in de hutten, lopen in de sneeuw terwijl het 25 graden is, de vele (zelfgebakken!) apfelstrudels en niet te vergeten de hoogtes zelf. Wat een uitzichten... Wauw!

De routes waren afwisselend, soms liepen we even in polonaise over brede paden en dan weer uren alleen tijdens een steile klim. Ook de verblijven waren afwisselend, soms op een grote slaapzaal met 20 man, de volgende dag op een klein zoldertje met twee. En altijd verzorgd & leuk!

Bedankt voor je sympathieke hulp bij onze reis.

Groeten Anouk en Fleur


16 augustus 2013
Hoi Willem,

Bij deze een kort stukje geschreven door een medereisgenoot!
Groetjes,
Daniel

-------------------------------------

Wandelen door de Tatra is een schitterende ervaring!

Lopen door de geurige dennenbossen. Klauteren op steile rotswanden. En prachtige fauna tegemoet komen, zoals de nieuwsgierige gems, de majestueuze arend (die we helaas alleen gehoord hebben) en de forellen die zwemmen door de frisse bergmeren. Last but not least adembenemende vergezichten vanaf de tatratoppen, die de pijn aan de voeten doen vergeten.
Dat we optimaal hebben kunnen genieten van deze reis, is zeker te danken aan de vlekkeloze organisatie van ID travel. (Niet te) pittige wandelprogramma's, prima overnachtingen met lekker eten, goede reisverbindingen; alles was top geregeld.

D'akujem!

ps bijgevoegd heb ik nog een foto met uitzicht vanaf de Koprovsky-top. Bovendien staat er een kek vogeltje op (de graspieper). Als je het leuk vindt, wees welkom hem op de site te plaatsen!

groetjes,

Maarten Mulder

Van: Ben Annelies Haisma
Verzonden: maandag 12 augustus 2013 17:12
Aan: ID Travel
Onderwerp: Huttentocht Tirol van de familie Haisma ter attentie van Willem van der Tier.

Beste Willem,

Door middel van deze mail wil ik je laten weten dat we zeer content zijn met de organisatie van onze huttentocht.!
We werden overal zeer gastvij ontvangen en kregen het gevoel een VIP te zijn als zijnde behorend bij ID Travel.

Het was over het algemeen vrij rustig in de hutten,behalve in de Landsberger Hutte dat scheelde maar zelfs hier hadden wij met ons gezin een aparte kamer!heerlijk gewoon en we kregen bij de maaltijd een toetje als enigen!
Slechts een keer moesten we ons lager delen met 2 andere gasten,dat is toch wel uniek vinden wij.
Er was zelfs een hut bij met een heuse badkamer dubbele wastafel en douche. Hier kregen wij kaiser-schmarren en huttenpfanne als diner en s morgens verse broodjes een eitje en jus d orange.Dat is toch geen hut meer maar een hotel!,dit was de Krinnenalpe.

We kijken terug op een heerlijke week het kon niet beter ook dankzij het fantastische weer en de prachtige natuur last not least

Wij zullen een ieder ID Travel aanbevelen, zelfs onderweg hebben we jullie al gepromoot.

Nog bedankt voor de snelle afhandeling van de annulering van ons ex-gezinslid.

Met vriendelijke groet,

Annelies Haisma


11 augustus 2013
Tiroler Huttentocht. Alleenreizend.

Hoi Willem,

Even laten weten dat ik het enorm naar me zin heb gehad in Oostenrijk. Veel mensen ontmoet en lekker gelopen.
Op mijn 'rustdag ' ben ik naar Tannheim gegaan waar je kan paraglyden. Ook een geweldige ervaring en zeker een aanrader ! :)

Groetjes Aleksandra


Van: Geert Vlaeminck
Verzonden: maandag 5 augustus 2013 17:21
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: huttentocht

Willem,

Ondertussen al een weekje terug van Oostenrijk en zoals beloofd een korte feedback.

Samen met 5 meestappers op de bus gesprongen naar Vils voor de start van het eerste deel.
Een onweer vergezelde ons een tijdje maar kon de pret van alleen zijn in de bergen niet bederven.
hut 1) Fussener Hutte. Eenvoudig , gezellig zoals een typisch hut moet zijn.

Tip voor dag 2 is dat je i.p.v. rond de berg, over de berg stap ( route 415 op de kaart ).
Vermoeiend maar spectaculaire wandeling.
hut 2) Gimpelhaus. Grote hut, vriendelijke bediening, beginplaats voor bergbeklimmers.

Dag 3 naar de krinneralpe. Mooie afdaling en de kans voor in het meer te gaan zwemmen ( haldensee )
De krinneralpe is met voorsprong de tofste hut. Super toffe eigenaar, lekker eten en een koningsontbijt.

Dag 4 naar Landsberghutte. Ook hier weer een tip Je kan een stuk afsnijden door pad 421a te nemen.
Steil maar mooi. Nog energie over kan je onderweg nog de schodenspitze beklimmen ( + 30 min. )
De landsberghutte is de meest drukke hut waar ganse groepen logeren.

Dag 5 terug naar gasthof Schwanen. Mooi en proper hotelleken waar ID Travel thuis is .

Eindconclusie is dat we een kort maar hevige wandelreis hebben gemaakt. De kinders ( 9-12-15 jaar ) vonden het supercool en een ware belevenis. Prachtig weer ( 1 onweerken ) en toffe compagnie.

De formule die we voorgesteld kregen paste perfect in ons mogelijkheid.
Alles tot in de puntjes geregeld ( waar Hollanders goed in zijn ) en zeker voor herhaling vatbaar.

Met nen welgemeende merci

Geert, Elsie, Robbe, Loeka en Kato


Van: Erik Visser
Verzonden: donderdag 1 augustus 2013 17:26
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Wandeltocht Val Gardena

Beste Willem,

Bij deze even een korte reactie van onze wandeling. Wij hebben er genoten van de uitgezette wandeltochten, rifugio's, uitzichten en het heerlijke weer! Ook is er goed rekening gehouden met het glutenvrije dieet Een vakantie ver boven onze verwachting!

Met vriendelijke groeten,

Erik Visser


Van: Henny Abbink
Verzonden: dinsdag 30 juli 2013 22:44
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Verslag lechtaler route 2

Wij hebben in januari of februari de organisatie ID-Travel ontmoet op de wandel en fiets beurs. Na een gesprek met Willem waren we zeer enthousiast over het aanbod wat zij hadden.
Thuisgekomen hebben we niet lang te hoeven na te denken en hebben de wandeling Lechtaler wanderweg 2 geboekt.
Deze wandelroutes gaat van haselgehr naar Fussen.
Bij aankomst in ons eerste hotel werden hartelijk ontvangen door de hotel eigenaar.
De volgende dag zijn we begonnen aan het eerste gedeelte van onze route. Deze ging van Stanzach naar Haselgehr. Een prachtige route welke afwisselend langs de rivier de Lech ging en dan weer door het binnenland met als toetje een paar leuke klimmetjes, maar goed te doen. In totaal 14km gelopen. In Haselgehr zijn we met de bus terug gegaan naar Stanzach. De volgende dag gingen we van Stanzach naar Weissenbach 12km.
Onderweg kwamen we nog een hangbrug tegen de Johannesbrucke.
Het merendeel van de route ging langs de Lech. Het laatste stuk ging door het binnenland.
Wederom een zeer afwisselende route.
Na een goede nachtrust zijn we de volgende dag van Weissenbach naar Wangle Reutte gelopen. Een afstand van 14 km. Een leuke wandeling maar met een pittige klim naar een klein kapelletje. Maar ondanks de vele zweetdruppels,het was zeker 28 graden, was het toch een geslaagde dag. De volgende begonnen we aan onze laatste deel van de wandeling.
Deze ging van Wangle Reutte naar Fussen over een afstand van 19 km. Dit deel van de wandeling ging overwegend door bossen. Bij aankomst in Fussen was het even puzzelen om het hotel te vinden maar het kwam allemaal goed.
De volgende dag zijn we met de bus terug gekeerd naar Stanzach.
Al met al kunnen we terugkijken op een schitterende wandelweek.
Het zat ons ook wel erg mee want we hebben constant ± 25 graden gehad en overdag geen druppel regen.

Verstuurd vanaf mijn iPad


Van: Gerrit Sikkema
Verzonden: maandag 29 juli 2013 14:26
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Huttentocht Silvretta

Beste Willem,

Gisteren terug gekomen van de Silvretta huttentocht.
Het was werkelijk fantastisch, een prachtige berg wereld, goed hotel, gezellige hutten en gast-vriendelijke mensen.
Ook grote complimenten voor de organisatie van ID Travel. Alles was top.

Met vriendelijke groet,

Gerrit Sikkema


Van: Peter Holterman
Verzonden: maandag 3 juni 2013 14:32
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: reisbescheiden

Beste Willem,

Wij zijn inmiddels alweer bijna een week terug van een lang weekend Oostenrijk. Hoewel het weer niet bepaald mee zat, de eerste dagen, hebben wij echt een fantastische tocht gemaakt. Alles was prima in orde, de mensen waren erg vriendelijk en het eten/drinken was erg goed geregeld. Een korte samenvatting:

Zum Schwanen: Erg vriendelijke mensen, prima accommodatie en goed eten.
Füssenerhütte: We werden erg vriendelijk ontvangen door de eigenaar, het was echt back to basic. Dat zijn we niet meer gewend en juist daarom was het erg bijzonder!
Gimpelhaus: Een zware tocht gehad over de besneeuwde Sabajoch. Compleet het tegenovergestelde van de Füssenerhütte, maar wederom vriendelijke mensen en heerlijk gegeten.
Krinnenalpe: We zijn hier ontzettend verwend door Martin. We hebben echt fantastisch gegeten en het ontbijt was uitzonderlijk! Helemaal super!
Bad Kissingerhütte: Het was een pittige wandeling vanaf Grän, maar absoluut de moeite waard. Deze hut staat op de mooiste locatie van alle hutten tijdens de tocht. De hut zelf was de minste van de hutten. De gastheer en -vrouw waren veel minder open/vriendelijk/gastvrij als de andere en ook het eten was (vergeleken met de eerdere hutten) eigenlijk matig. Ook het lunchpakket was matig.

Al met al onze complimenten voor het samenstellen van de tocht en de goede organisatie. Ik zal ergens deze week nog een paar foto's opsturen van de tocht. Als ik nog ergens een recensie kan plaatsen dan doe ik dat ook graag!

Groeten,

Peter


17 september 2012
Onderwerp: Feed back op wandelvakantie Dolomiten

Beste Willem van der Tier,

Wij zijn inmiddels alweer een paar weken terug uit Italië waar we hebben genoten van een heerlijke wandelvakantie (huttentocht Dolomieten).
Via deze email willen we je dan ook graag complimenteren voor de mooie trip en je enige feed back geven zodat je de reis wellicht nog iets kan verbeteren.
Even bullit gewijs enkele punten:
 • De reis is erg mooi; goed te doen met kinderen van 12+ en zeer goed verzorgd
 • Accommodaties zijn prima (en waren voor ons zelfs boven verwachting); redelijk goede bedden, prima eten, vriendelijke bediening
 • Hut Contrin is recent gerenoveerd; in de naastgelegen hut zijn de oudere vertrekken, maar in het hoofdgebouw hebben ze de kamers erg mooi gerenoveerd. We konden daar kiezen voor een luxere kamer door 10 euro pp extra te betalen. Je zou kunnen overwegen om dat standaard in het aanbod op te nemen.
 • Rif Pian die Fiaconi op de Marmolada moet je zeker aanhouden in het programma; genieten!
 • Ons advies zou zijn om hut Friedrich August vast op te nemen in de reis. Erg leuke hut, mooie ligging en prima slaapvertrekken. We hebben later de oorspronkelijke hut gezien en die leek ons minder leuk (zeker qua ligging omdat die op een groot parkeerterrein staat, terwijl je bij Friedrich August prachtig uitzicht hebt
 • In de beschrijving wordt dag 4 als een rustige dag beschreven. Dat vonden wij niet. Zeker het uitstapje naar Rif Vicenza voor een lekkere lunch viel erg zwaar omdat dat een uur stevig klimmen/dalen extra was. En aangezien er geen andere hut in de buurt was en we wel wilden lunchen hebben we de klim ondernomen. Dat uitstapje naar deze hut is echter wel zeer aan te bevelen. Mooie klim, prachtig uitzicht. Wij adviseren om deze dag iets anders te beschrijven zodat mensen zich anders voorbereiden op de dag.
 • Dag 5 is weliswaar de langste dag, maar absoluut de topper. Prachtig. Ons advies zou zijn die dag een klein beetje in te korten door hem te laten eindigen bij een andere hut. Die ligt tussen de reusachtige bergen, mooi gelegen, leuk sfeertje. Het grote voordeel is dan dat de laatste dag iets meer heeft. Wij vonden de laatste dag iets te makkelijk. Door dag 5 iets eerder te stoppen krijg je een win win: deze hut lijkt een hele leuke hut en de krachten, maar ook de mooie vergezichten worden dan iets beter verdeeld over dag 5 en 6
 • Tot slot hadden wij geluk dat we op zondag eindigden in Piccolo want we werden daar getrakteerd op een 6 gangen diner: erg leuk en erg lekker
Kortom, we hebben er van genoten en raden andere mensen zeker aan deze trip te gaan doen.

Met vriendelijke groet,

Alice Mathijssen en Coert Peters

PS: Het hotel op de heenreis was ook prima.

17 september 2012
Onderwerp: Huttentocht Val Gardena

Hallo Willem

Van 1 juli tot 8 juli hebben mijn vrouw en ik de huttentocht in Val Gardena gelopen. Wij vinden de tochten goed uitgezet. De door jou geleverde beschrijving was zeer duidelijk. De tochten waren soms zwaar maar zeer mooi. De natuur in de Dolomieten is onbeschrijflijk mooi. De kwalificatie zwaarte 2/3 was juist. Met name de voorlaatste dag was de tocht zwaar. Dit kwam en door het terrein en de lengte van de tocht.
Het verblijf in de hutten was zeer fijn. Sommige hutten (Friedrich August Hutte en Sasso Piatto) waren zeer luxueus. De mensen die de hutten runden waren zeer vriendelijk en zeer behulpzaam.
Het hotel Piccolo, van waar wij onze tocht begonnen en waar wij onze tocht beeindigden was erg goed. Mooie kamers, goed eten, vriendelijk en behulpzaam.
Wij hebben ideaal wandelweer gehad. Half bewolkt en een temperatuur tussen de 20 en 25 graden. Dit maakte het wandelen ook prettig.
Kortom: deze huttentocht is voor mensen met een redelijk goede conditie een aanrader. In de toekomst hopen wij deze tocht nog eens over te kunnen doen.

Met vriendelijke groet

Marijke Franssen en Bert Geurts

Van: Emiel
Verzonden: vrijdag 7 september 2012 10:38
Aan: IDTravel
Onderwerp: document

Dag Willem

Net weekje terug van de tocht.
En nu alweer zin.

Was echt super. Uitdagend maar goed te doen. Alles top geregeld, treinreis, hotel en hutten.
Qua weer heb ik alles meegemaakt. 1ste dag veel regen, vervolgens 4 dagen zon met superscherpe luchten en de laatste dag zelfs sneeuw.

De beschrijving van de tocht klopt helemaal: prachtige bergen en 100 % genieten. De beschrijving van de route klopte qua zwaarte en duur ook helemaal. Beter dan de bordjes ter plekke ;-)

Ik heb eigenlijk maar 1 opmerking: Sommige stukjes zijn best gevaarlijk qua stijlheid en rutsch gevaar. Geen probleem als er draad e.d. is. Maar dat had door de AlpenVerein toch echt beter gekund. Zeker geen aanmerking op IDtravel, wel een verbeter suggestie voor de Alpenverein.

Groet Emiel

Van: H. Senneker
Verzonden: vrijdag 7 september 2012 12:05
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: Wandeltocht val gardena

Beste Willem,

Hier nog een reactie van ons over de wandelvakantie. We hebben een hele mooie, leuke en relaxte wandelweek gehad in de bergen. De tochten waren goed te doen met onze kinderen, eigenlijk liepen ze ons eruit. De beschrijving van de tochten was ook goed. We hebben ons aan de standaardwandelingen gehouden en waar mogelijk de kabelbanen genomen. De hutten waren ook prima in orde, op één keer na, kregen we iedere keer een 4p kamer en ook het eten was overal erg lekker. Het weer was ook lekker, over het algemeen een zonnetje met wat bewolking. Alleen op de tweede dag bij het stuwmeer zat helaas alles flink in de wolken. Deze unieke plek moeten we nog een keer met zonlicht bekijken.

Onze zorg over de klettersteig was inderdaad niet nodig, er hingen wel wat kabels op de route maar het was inderdaad goed te doen.

Groetjes,
Henk en Carla Senneker

11 september 2012
Hoi Willem,

wij hebben een geweldige week gehad in de Tiroler Alpen.
Soms wel echt afzien bij het klimmen.
We vonden het leuk dat de hutten zo verschillend waren.
De Krinnenalpe sprong er wat eten en gezelligheid wel boven uit.
Ook hebben we leuke mensen ontmoet. Dezen hadden ook via jou geboekt.
Ontzettend leuk dus. We hebben iets, "te laat" ontdekt ervaren we en gaan het zeker weer doen.

Al met al een geweldige ervaring!

groet

Harry, Ineke en Rob Koster

Van: k de Koeijer
Verzonden: zaterdag 11 augustus 2012 15:51
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: RE: Kennismakingsbijeenkomst en 1e bulletin

Huttentocht Juni 2012 als voorbereiding op de Kilimanjaro.

Hallo willem

En hierbij ook een kleine selectie van de foto's van onze huttentocht in Oostenrijk.
We hebben het prima naar ons zin gehad met vanaf de 2e dag hartstikke mooi weer, goed te volgen routes en leuke hutten.
De Füssener hutte was de eerste en eigenlijk ook de minste. We waren de enige gasten en de gastheer was nou niet echt heel spraakzaam.
Bij Gimpelhaus hebben we even op het terras gezeten en een poging gedaan om je groeten over te brengen. Het kwam niet helemaal goed over want het was daar ook erg druk. Het is dan ook een mega grote hut en we vonden het eigenlijk wel prima om nog een stuk verder te lopen.
De Krinnen Alm vonde we helemaal geweldig. Aardige mensen, mooie hut(warme douche), koud bier en heerlijk eten. Aan de hand van de voucher had men ook gezien dat Marianne de dag ervoor jarig was geweest en kregen we een extra drankje aangeboden. Uitgebreid ontbijt en lekker lunch om mee te nemen!!
De Landsberger hutte staat op een wel hele mooie lokatie! Wat een uitzicht. Relaxed volk die de hut runnen, en de eigenaar is idd wat apart maar verder wel okee hahaha.
Schitterend om er heen te lopen en er vandaan te lopen.
De laatste hut, BadKissinger Hutte, was gezellig vol, goed eten en ook een super lokatie.
We hebben onze spullen goed uit kunnen proberen, de rugzakken, schoen en stokken. En alles werkte prima. We weten wel dat we ontzettend veel geluk hebben gehad met het weer en dat het allemaal heel anders was geweest met regen.

Prima geregeld Willem, bedankt daarvoor!!

Van: Wilma Lommers
Verzonden: maandag 6 augustus 2012 22:28
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Silvretta tocht juli 2012

Goedeavond Willem,

Zoals beloofd zou ik je laten weten hoe onze huttentocht is geweest. Wel het was in een woord GEWELDIG.

De gids zul je wel kennen, Oswald slechts 79 jaar. Als ik dat dan nog kan en er zo gezond uitzie teken ik vandaag. Sympathieke gids en erg veel ervaring. En dat blijkt achteraf maar goed ook. Er lag namelijk nog erg veel sneeuw voor juli.
De 1e dag met de ritzenjoch was een stevige opwarmer. De 2e dag was lang maar geweldig mooi. De drie toppen gehad met een prachtige wandeling over de bergkam.
Vanuit jamalhut was het de bedoeling over de getschnerscharte te gaan maar zowel de gids als de mensen in de jamalhut gaven aan dat het te steil was met veel te veel sneeuw. De gids ging daarom over dejamtslgletser naar boven. In ganzenpas, aangelijnd aan elkaar over de gletser bedekt met sneeuw. Fantastisch.
De volgende dag was de silvretta hut de bedoeling, maar de rote furka was volgens oswald te zwaar met veel te veel sneeuw. Dat ging hij niet doen, zijn we via litznersattel naar de saarbrucknerhut gegaan. Pittige wandeling, leuke originele hut.
We hadden wat tijd dus over maar gezien het mooie weer, elke dag tijdens het wandelen de zon, droog weer hadden we niets te klagen.
We vonden het een geweldige ervaring in een prachtige omgeving. Het is echt een aanrader om volledig tot rust te komen en prachtige gesprekken te hebben in de hutten.

We krijgen als het goed is nog foto,s van de reisgenoten, zal er dan nog een paar doorsturen.

Willem bedankt.

Peter en Christiaan Lommers Verstuurd vanaf mijn iPad=

Van: Cynthia van Nigtevecht
Verzonden: zaterdag 4 augustus 2012 12:04
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: RE: boeking huttentocht.

Hallo Willem,

Ik wilde even laten weten hoe het ons is vergaan!

We hebben een fantastische week gehad in de bergen van Oostenrijk. Alles was prima geregeld, vanaf het hotel t/m het einde. We hebben heerlijk gegeten in de hutten, de sfeer was heel goed en leuk. Leuke mensen ontmoet en boven op alles hadden we ook nog eens 4 dagen mooi weer! Ikzelf vond de tocht vrij zwaar, maar mijn man en zoon konden dit prima aan.

Ondanks dat de Leutkircher hutte niet op onze overnachtingslijst stond hebben we het er heerlijk gehad. De waard en zijn vrouw zijn hele lieve mensen en hebben ons goed opgevangen en verwend.

Natuurlijk hadden wij contant geld meegenomen, alleen niet erop gerekend dat wij natuurlijk 1 hut + eten moesten betalen. Wij kwamen dus voor de Kaiserjochhaus geld tekort voor drinken, en wij mochten een gedeelte van de kosten overmaken als we thuis waren zodat wij niet zonder geld zouden zitten. Voor het vertrouwen in ons hebben wij hen uiteraard heel erg hartelijk bedankt!

De reden dat wij de Kaiserjochhaus niet op tijd hadden bereikt kwam doordat de snellere route vanaf de Stuttgarterhutte niet meer bereikbaar was, door steenlawines was de route onderbroken en het was te gevaarlijk om hiermee door te gaan. Dus we moesten weer terug en via de langere route naar de Kaiserjoch. Bij navraag in de Stuttgarter hutte hebben wij niet gehoord van een onderbroken route. Wij hadden echter al 2 uur voor niets gelopen, en kwamen daardoor pas om 17.00 aan in de Leutkircherhutte. Wij hadden er toen 9 uur wandelen opzitten en vonden het niet meer verantwoord om door te lopen.Bij een tussenstop op een boerderij hebben wij water gekregen en ook gehoord van de ingestorte route en de bergsport vereniging zou deze nog moeten repareren. Iedereen ging dus via deze boerderij (Bodenalp). De waard van de Leutkircherhutte heeft voor ons gebeld en doorgegeven dat wij de volgende dag aan zouden komen. En de volgende dag hebben wij nog 3 uur gewandeld naar de Kaiserjochhaus. Het was al met al toch nog een pittige wandeling en we waren blij dat we deze uitgerust en wel hebben gelopen. Het Kaiserjoch haus was ook een fantastische hut, waar wij heerlijk hebben gegeten. Deze waard heeft ook gebeld naar de Ansbachter hut dat wij de volgende dag niet zouden komen.

Al met al hebben wij het als heel mooi en fijn ervaren om een paar dagen in de bergen te zijn, we hoefden nergens over in te zitten, alleen met elkaar in de natuur te zijn. Je vergeet even alles om je heen. Heerlijk!

Wij hebben de bonnetjes bewaard van de kosten van de Leutircher hut, zullen wij die opsturen, zodat dit verrekend kan worden?

Nog heel erg bedankt dat je even de tijd voor ons nam tijdens het telefoongesprek, en voor de goed geregelde reis!

Met vriendelijke groet,
Cynthia en Ronald van Nigtevecht

Van: jean-marie binst
Verzonden: maandag 30 juli 2012 15:07
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Wandeltour Dachstein geslaagd

Beste ID-Travel-organisator,

Was het van de gezonde in- en ontspanning? Was het van de overaanwezige Gemütlichkeit van de logiesuitbaters. Of was het van de adembenemende vergezichten? Of van trots om dit alles 'helemaal alleen onderweg' ervaren te hebben? We weten het niet, maar de tranen stonden zowaar even in de ogen te glimmen toen de laatste hoteluitbaatster ons vroeger dan verwacht (en voor de eerste keer zelfs vroeger dan de bagage) ontving. Ze had een gouden medaille voor ons klaar en een Urkunde für anerkennswerte alpine Leistung in der Region Schladming-Dachstein. Jawohl, we snapten er niets van maar begrepen dat het voor onze moed, ons uithoudingsvermogen, onze zelfopoffering (een halve dag in gietende regen), onze alsmaar versnellende tred ( de voorziene stapuren van het boekje werden goed behaald), onze durf en ons enthousiasme was. Kortom, we kregen een sportmedaille die ons deugd aan het hart deed. En we vonden zelfs dat we ze zeer verdiend hadden, want we hadden nog nooit zo een trekking samen ondernomen.

Over het parcours niets dan lof: de pluspunten waren,:

* dagelijkse variatie in het te volgen pad (eens meer bos, eens meer verzichten, eens bergbeekjes aan je zij, dan langs paarden, koeien, schapen, geiten, ja ook reeën)
* verrassende logies: een berghotel (waar we de nacht alleen sliepen , zonder de eigenaars), een boerderij (waar het welnessgedeelte een 5-sterrenhotel evenaarde), eens logeren met culinaire verwennerij (we wilden graag eens verse forel eten hadden we vooraf gemaild, en kregen die zelfs), eens een 4-sterrenhotel, en overal deugddoende wijn.
* vriendelijkheid alom , bij elke aankomst (we zijn vegetariërs, en het hele menu aanpassen bleek nooit een probleem – iemand plukte zelfs verse eierzwammen uit het bos ).
* zeer hulpvaardige gastdames bij het logement (schoenen laten drogen in de verwarmingskelder, etc. – een lunchpakket op een vroeger uur klaarzetten, etc>.)
* de combinatie niet toeristische dorpjes, een stadje, en bergverblijven is goed gebalanceerd zodat je wat van alles aangeboden krijgt qua omgeving en sfeer: eigenlijk een soort toeristische promotour over wat Oostenrijk aan verscheidenheid te bieden heeft
* grote troef op diverse vlakken: het verrassingseffect: plots koeien op je weg, plots een steil pad dat glibberig is door de regen, plots een bank op 'dé' mooiste plek van Europa, dan weer een sprookjesbos, een steenmijn, een waterval, een avondfestival in een dorp, )

Negatief:
· Eigenlijk niets, tenzij dat enkele wegwijzerbordjes werden weggehaald , maar na 100 meter maximum valt het al op dat je dan verkeerd zit, zodat het alternatief (de juiste weg) na 5 minuten alweer gevonden is.
· Je komt ook jezelf tegen onderweg, in al die rust en stilte – en dat is even wennen, mocht dat nog nooit eerder gebeurd zijn – maar dit is sowieso een prachtige ervaring.

Besluit:
Bedankt voor de suggestie om dit Dachstein-parcours aan te raden voor 'beginners'. Vanaf nu hopen we elk jaar dergelijke tour te kunnen maken.

ANN (55) & JEAN-MARIE (57) BINST (België)

Van: Arjen Langerak
Verzonden: maandag 16 juli 2012 19:58
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: wandelreis

Geachte heer van der Tier,

We zijn al weer een paar weken terug van de heerlijke wandelreis in Oostenrijk.
Het was een mooie route en ook het weer zat mee: 1 dag regen slechts en verder werd het steeds zonniger en warmer…
We werden overal heel hartelijk ontvangen en dat is erg fijn na een inspanning.
Het eten was goed en ook de variatie in overnachtingsadressen vonden we erg leuk.

Heel hartelijk bedankt voor de fijne vakantie die we door uw organisatie hadden en bijgevoegd een foto die laat zien hoe we ons soms een pad moesten banen en we ons ontdekkingsreizigers voelden….Met vriendelijke groet,

Janneke Langerak

Tiroler huttentocht.

Van: Hans Swinnen
Aan: ID Travel
Onderwerp: retour

Hallo Willem,

We zijn ondertussen terug en hebben een super leuke wandelervaring opgedaan !

Met dank voor de goede zorgen (en snelle organisatie) en tot een volgende keer…

Hans Swinnen en Zonen

Van: Kätheli Boerlage
Verzonden: woensdag 27 juni 2012 13:46
Aan: 'ID Travel'
Onderwerp: terug van wandelen in Hoge Tatra in juni

Hallo Willem,

Wij zijn weer terug van onze wandelweek in de Hoge Tatra. Het was echt geweldig! We hebben genoten.
De hutten waren prima, het eten, ook glutenvrij (!), was prima verzorgd en de mensen waren vriendelijk. Soms was de communicatie wat lastig omdat ze weinig Duits of Engels spraken. En ons Slowaaks en Russisch is niet zo best....:)

Vooral de dagtocht via het Piecne Sedlo en de tocht naar de Rysy waren indrukwekkend. Alles prima aangegeven met markeringen.
Met de Duitse groep en berggids hadden we prettig contact. Soms hebben Marek en ik even overleg gepleegd. De afdaling van de top van de Rysy tot aan het pad, in stromende regen en mist, hebben we samen met de Duitse groep gedaan achter Marek aan (biertje als dank), verder alles zelf gedaan.

Kortom, het was een topweek, dank!

Tips:
1)wij wisten niet dat we geen lakenzak of slaapzak mee hoefden te nemen; in de hutten krijg je beddengoed en soms zelfs handdoeken.

Vriendelijke groeten,

Kätheli Boerlage


Van: Saskia Loch-Hofland
Verzonden: maandag 25 juni 2012 21:11
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: RE: reisbescheiden

Beste Willem,

het is alweer zo'n 2 weken geleden dat wij onze reis in Oostenrijk afsloten. Het is een heerlijke vakantie geworden! Inderdaad nog door sneeuw gelopen. Van de natuur genoten. Overal goed ontvangen. Een belevenis!

Onze dank dan ook voor de uitstekende organisatie. We zullen id-travel zeker bij anderen aanbevelen!

groeten van

Saskia Hofland en Dirk De Smet


Van: m.i.nieuwland
Verzonden: maandag 4 juni 2012 9:48
Aan: ID Travel
Onderwerp: Re: Voucher

Dag Willem

Wij zijn weer terug van onze huttentocht in Oostenrijk. Het was heerlijk om geen zorgen te hebben of er plek was in de hut, er was steeds op ons gerekend en dat was zeer comfortabel!! Het was Pinksterweek waarin veel Duitsers en Oostenrijkers vakantie hebben, dus het was ook echt heel vol in de hutten.
In Krinneralp waren we wel de enige gasten en zijn daar zeer gastvrij onthaald!
We hebben steeds volgens vraag bedden gekregen en niet in het Lager geslapen, ook dat was goed overgekomen. Dank.
De route was goed te doen ondanks de vele sneeuwvelden die er nog waren, maar dat maakte het juist extra mooi en bijzonder. Naar de Fussenerhutte hebben we bijna 600m door de sneeuw omhoog gelopen, prachtig, maar wel zwaar. Nu smelt de sneeuw snel door de regen.
De afwisseling in de route was goed, we hebben eigenlijk bijna alles gelopen volgens de beschrijving. Alleen het rondje Haldensee hebben we overgeslagen... en de laatste nacht heeft het vreselijk gewaaid/regen en stormachtig in de Bad-Kissingerhutte en zijn via Sebenalpe naar Vilseralm gelopen in de mist en regen, ook dat was mooi door de stilte die er dan is, om 12.00 uur in Vils, bus naar Pflach en auto genomen, om 22.00 uur weer thuis! De rest van de week goed weer, wat bewolkt maar droog en niet al te warm, prima dus.
We waren blij dat we met de bus naar Tannenheim zijn gegaan, want eigenlijk wil je niet in een stadje/dorp komen tijdens zo'n tocht, dus daar zo snel mogelijk weer weg, dat geldt ook voor Nesselwangle.

En verder:
-Heb ik alle stijgende meters en dalende meters in kaart gebracht per dag..... Totaal overigens 3700 m stijgen en dalen!!
Laat maar weten of je er iets mee wil.
Ik heb er wat foto's bijgedaan voor de indruk....
Nogmaals dank!!

Groet

Marianne , ook namens reisgenoot Paul!

Hieronder een klein stukje over hoe we de tocht hebben ervaren , vriendelijke groeten annie aspers Van 29 augustus tot en met 5 september met partner en 4 vrienden , de berghuttentocht in de Lechtaler Alpen beleeft , het was een fantastische week voor ons , met het geluk dat die hele week een stralende zon scheen , werden we getrakteerd op adembenemende uitzichten , met vaak een prachtige zonsondergang ! We hebben genoten van de avontuurlijke wandel-etappes , met soms een spannend stukje er tussen , veel gemzen , steenbokken en murmeldieren gezien ! Heerlijk gegeten in de mooie hutten , genoten van de vriendelijke mensen die er aanwezig waren ! Speciaal complimenten voor de beheerder van de Memminger hut , die om onze hongerige magen te stillen , royaal voor een tweede keer de borden vulde ! Alles is voortreffelijk georganiseerd , wij zijn dan ook dik tevreden , het was een geweldige week voor ons.

voor de geïnteresseerde heb ik openbaar voor iedereen de mooiste foto's op picasa geplaatst , hierbij de link ; https://picasaweb.google.com/102328438773052668220/EersteWandeldagHuttentochtLechtalerAlpen2011?authuser=0&feat=directlink
na een klik ; "op mijn foto's " kun je de foto's van de rest van de wandeldagen bekijken , Lieve mensen van ID Travel , hartelijk dank voor deze mooie week , vriendelijke groeten , Theu / Wim /Jac / Peter / Wiek / annie


From: North End Haarlem
To: info@idtravel.nl
Sent: Tuesday, September 06, 2011 9:46 PM
Subject: Vakantie Tirol.

Beste Willem,

Graag wil ik nog even zeggen dat ik met m'n zoon van 6 een super week heb gehad in de Tirol huttentocht.
Bedankt voor je snelle actie en goede communicatie.
De schitterende natuur, een week met m'n zoon die het, ondanks de pittige wandelingen geweldig vond, elke avond een nieuwe hut en lekker eten en na elke wandeling een klein meegebracht cadeautje.
Conclusie met een beetje conditie is dit zelfs voor een jongen van 6 jaar te doen.

De Oostenrijkers zijn erg gastvrij en gaven prima informatie over de condities van de paden, de afstanden en de weersverwachting.

Groeten,

Onno


From: JP Terlouw
To: ID Travel
Sent: Wednesday, July 27, 2011 6:27 PM
Subject: Re:

Hallo!
Wir sind wieder zurück und es war wunderbar!!
Het was een fantastische ervaring, we hebben zo veel meegemaakt en ben enorm trots op de drie tieners die het onder soms moeilijke omstandigheden zo goed hebben gedaan! Ik ben geen tiener tegengekomen, soms waren we geheel alleen in de hutten, ze hadden het niet willen missen!
We zijn warm en hartelijk ontvangen, zelfs soms met muziek en hebben gedanst! De Landsberger hutte was een uitzondering, uniek en schitterend gelegen maar wat een verschil, deze huttewirt verstaat zijn vak niet en weet geen sfeer te creeren, hier voelde we ons wat unheimlich, maar dat was ook het enige.
Wel zijn ook wij de eerste dag verkeerd gelopen en kwamen op de fussener jochle terecht, toch wel een omweg, ik denk dat daar een probleempje zit in de routeaanduiding of ik ben zo blond. Ik vind het leuk wat op de site te schrijven, te meer omdat ik eigenlijk hoop dat meer ouders hun tieners in beweging zouden moeten krijgen een fysieke en mentale uitdaging aan te gaan met zichzelf, trots te kunnen zijn om te kunnen zeggen, "Wir haben es geschaft"!
Met dank voor al het goede regelen voor af, groet ik jullie! Misschien volgend jaar de Lechtaler Alpen!

Ingrid de Koning


To: info@idtravel.nl
Sent: Monday, July 25, 2011 11:12 PM
Subject: huttentocht Lechtaler Alpen

Dank u wel voor deze schitterende huttentocht-wandel-reis.
Elk jaar vertoeven we wel eens in de bergen, af en toe werd er wel eens een huttentocht gedaan naar 1 of 2 hutten. Dit jaar lieten we ons uitdagen door een voorstel van idtravel.nl. Het geheel is schitterend uitgewerkt. Elke dag heeft zijn uitdagingen die naar het einde toe meer en meer avontuur aanbieden. Het begon met een rustig stijgende bergwandeling en eindigde met een uitdagende tocht over een bergkam, via een top en een steile afdaling naar beneden naar de laatste hut. Doch blijven de wandelingen haalbaar en zijn ze goed te doen zonder extra "bergbeklimmersmateriaal". Er is telkens voldoende tijd voorzien tussen 2 hutten zodat je de nodige tijd kan nemen om veilig en aangenaam te wandelen.
Volhoudingsvermogen is soms wel nodig maar je wordt extra beloond door de vriendelijke ontvangst in de hut.
Wij werden 2 ochtenden verrast met een laagje sneeuw (altijd even in de hut navragen of het veilig is om de tocht verder te zetten.) dus een goede jas en waterdichte broek zijn dan wel welkom. Bergschoenen zijn ook noodzakelijk.
Voor mij was het een schitterende reis met zeer veel variatie, enorme uitzichten, verrassende uitdagingen en elke avond ook hartverwarmende ontmoetingen in de hut. Ook de ontvangst in het hotel is prima.

Mieke Cosemans


From: Falco Huts
To: info@idtravel.nl
Sent: Thursday, July 21, 2011 10:33 PM
Subject: Huttentrektocht Lechtaler Alpen

Beste Willem,

Een week geleden hadden wij de laatste wandeldag van de hutentrechtocht Lechtaler Alpen achter de rug en het is een hele geslaagde huttentrektocht geweest.

Het was voor ons de eerste huttentrektocht en we waren zeer benieuwd naar het eten, het primitieve leven zo boven op de berg en 6 dagen achter elkaar wandelen.
Dit alles is ons zeer bevallen. Het eten in de hutten was heel erg lekker, het primitieve leven zoals geen (warme) douche is ons alles meegevallen en de 6 dagen wandelen is uiteindelijk goed bevallen. De eerste twee dagen waren zwaar, maar dat kwam vooral doordat we nog moesten wennen aan de rugzak die we moesten vervoeren. De volgende keer zorgen we dat we eerst een paar dagen kunnen in lopen. Conclusie: wij hebben een top week gehad in de bergen.
Wat voor ons een extra bevredigend gevoel heeft gegeven is dat wij de eerste waren die deze tocht hebben uitgelopen, van de 10 die het hebben geprobeerd. De hotel eigenaar gaf al aan: Sie sollen die ersten sein wie das schaffen en bij de laatste hut (Wurttembergerhaus) aangekomen, was de huteigenaar ook al zeer enthoussiast dat wij de eersten waren die het hebben gehaald:).

Opsommend wij vonden de tocht super!!!!

Zoals al eerder besproken was deze tocht een voorbereiding voor de beklimming van de kilimanjaro. Graag zouden wij alvast wat informatie over de tocht naar de kilimanjaro (zoals wandelkaarten, prijzen individueel en groep) en de safari (alle mogelijkheden en prijzen van zoals tent, loges, individueel en groep) ontvangen.

Wij zien de informatie graag tegemoet, zodat we alweer heerlijk naar de volgende vakantie kunnen toe leven.

Alvast bedankt en vriendelijke groet,

Falco Huts en Joyce Koornneef

From: Heldoorn, I (Ilva)
To: info@idtravel.nl
Sent: Thursday, June 30, 2011 4:02 AM
Subject: Verslag en foto's huttentocht Tirol

Hallo Willem,

We zijn inmiddels al weer anderhalve week terug van de Tiroler huttentocht. We hebben enorm genoten van de prachtige tocht, de geweldig mooie uitzichten, de goede verzorging in het hotel en in de hutten en van de goede Oostenrijkse keuken. Helaas was het beloofde hondenvoer voor onze twee honden niet geregeld bij de hutten, dus hebben we moeten improviseren in de eerste twee hutten. Daarna hebben we in een dorpje een zak hondenvoer gekocht en deze alsnog moeten meesjouwen...

Eigenlijk was het gebrek aan hondenvoer ons enige minpuntje van de hele week en organisatie. Alles was verder top geregeld en we hopen nog een keer zo een tocht te maken met onze honden, die het ook helemaal het einde leken te vinden. Ik heb een link naar onze vakantiefoto's in deze mail gezet. Van mij mag je die gebruiken voor op je website, zodat andere belangstellenden alvast kunnen zien hoe fantastisch mooi dit stukje Tirol is. http://www.mijnalbum.nl/Album=OUHWVHK8

Groetjes van Mario en Ilva


From: Stephanie Velthuis
To: ID Travel
Sent: Monday, June 06, 2011 8:25 PM
Subject: Mooie tocht!

Hallo Willem,

Afgelopen zaterdag zijn we teruggekeerd uit Oostenrijk na een mooie huttentocht! Erg goed geregeld allemaal; waarvoor onze dank!
Vooral de route over 'der Rote Fluh' was spannend! Verder was de tocht in omgekeerde richting goed te doen.

We willen je bedanken voor de organisatie en wat ons betreft tot ziens/horens.

Groetjes,
Vincent en Stephanie


From: Ria van den Dungen
To: ID Travel
Sent: Monday, August 16, 2010 1:41 PM
Subject: ervaringen vakantie

Dag Willem,

Net een weekje terug v.d. berghuttentrektocht in Oostenrijk. Terugkijkend op een hele mooie tocht door de bergen. Sieuwk en ik hebben een hele mooie vakantie gehad in de bergen in Oostenrijk. We hebben ontzettend genoten v.d. mooie vergezichten en de afwisselende natuurlandschappen en niet te vergeten de gezellige koeienbellengeluiden waar we heel vrolijk van werden.
Ik wilde je even laten weten dat wij heel tevreden terugkijken op de vakantie, het was soms toch wel afzien, nog nooit eerder een berghuttentrektocht gedaan, maar wetend dat die mooie uitzichten daar tegenover staan, maakte alles weer goed. Gelukkig hebbben we een keer dankbaar gebruik gemaakt van de stoeltjeslift naar de krinnen-alpenhutte.
Een extra vrije middag ingepland en de volgende dag weer vol goede moed verder. In de krinnenalpenhutte zijn we ontzettend verwend met het heerlijk avondeten, de specialiteit van het huis.( dat blijft je bij zoiets ). We waren de enige gasten op dat moment.
Ook hebben we er heel veel van geleerd, de volgende keer nog meer lichtgewicht spullen meenemen. dus zodat het gewicht lager uitvalt.
Verder hebben we in de meeste hutten een eigen kamertje gehad en daar waren we ontzettend blij mee. Dit hadden we niet verwacht en daar hebben we dan ook extra van genoten. We zijn goed ontvangen in de hutten en ook zeker in het Gasthof Zum Schwanen zijn we goed verzorgd, het eten en drinken was voortreffelijk, kortom een geslaagde vakantie.

Willem bedankt voor alles en als je nog een leuke andere berghuttentrektocht in jullie programma hebben horen wij het graag.

Vriendelijke Groeten Ria van den Dungen.


From: Annemiek Scholman
To: 'ID Travel'
Sent: Wednesday, August 11, 2010 10:56 AM
Subject: huttentocht

Hallo Willem van Tier

Hoewel wij al 3 weken weer aan het werk zijn, wil ik nog even laten weten dat wij een fijne huttentocht hebben gehad. De routes waren goed te lopen en duidelijk aangegeven. We hadden wel erg mooi weer(soms een beetje warm). Het was fijn dat de derde dag een rustige dag was, zodat we in het meer konden zwemmen. De hutten waren prima, het eten perfect. Ze hebben allemaal rekening gehouden met dieet van tom, maar de eigenaar van de Krinnenalpe had zelfs een speciaal toetje voor hem gemaakt.

Nogmaals bedankt en wie tot een andere keer

Annemiek Scholman, arnhem


From: Aart Last
To: 'ID Travel'
Sent: Saturday, July 24, 2010 9:45 AM
Subject: Boeking 1607 Hut - 944

Beste Willem van der Tier,
Gisteravond zijn wij teruggekeerd van een mooie en geslaagde huttentocht in de Tannheimer bergen in Oostenrijk.
Voor wat beelden van die tocht, zie:
http://picasaweb.google.nl/last.aart/HuttentochtTirol1523Juli2010?authkey=Gv1sRgCMLI3JvEq-jn8QE#

Met vriendelijke groet,

Aart & Sandra Last


From: Thea Andressen
To: info@idtravel.nl
Sent: Thursday, July 22, 2010 9:05 PM
Subject: FW: funeraire reis naar Schotland.

Beste Willem,

Afgelopen mei ben ik mee geweest met de funeraire reis naar Schotland.
Wat is het daar prachtig groen, ruim en heuvelachtig en wat een mooie ruïnes, kerken en vooral begraafplaatsen hebben we daar bezocht.
Volgens mij zijn jullie de enige touroperator in Nederland die dit soort funeraire reizen aanbieden.
Een groot succes mede door de goede en deskundige reisleiding van Rindert Brouwer en Jeannette Goudsmit.
Een goed en centraal gelegen hotel in Edinburg en een prima bus met dito chauffeur.
Alles ging ook in een rustig tempo zodat je overal ruim de tijd had om rond te kijken.
Hoogtepunten voor mij waren Edinburg, Glasgow en St.Andrews, ik heb daar zulke schitterende foto's kunnen maken.
Kortom Ik kan niet wachten tot ik volgend jaar met jullie mee kan op de funeraire reis naar Praag.

Thea Andressen
Almere