Wandelvakantie Engeland

Wandelen over de Hadrian Wall Cat. 2


In Noord Engeland vormen Cumbria en Northumberland de meest noordelijke graafschappen die aan Schotland grenzen. Bronnen van inkomsten zijn de schapenteelt, de mijnbouw en in toenemende mate het toerisme! Het noorden is namelijk erg rijk aan natuurschoon: het merengebied Lake District is een belangrijke toeristische trekpleister. Ook vormen de in het zuiden gelegen Yorkshire Dales een bron van toerisme. Het beeld dat men in deze omgeving aantreft bestaat uit donkere heuveltoppen, steile hellingen, groene dalen met stapelmuurtjes, en stevige boerderijen en veldschuren. De heuvels ogen als majestueuze toppen, vooral als ze besneeuwd zijn. Na zware regenval veranderen de kleine stroompjes in woest kolkende rivieren. In Cumbria zijn restanten te vinden van de Muur van Hadrianus (Hadrian's Wall), de grote Romeinse muur die door keizer Hadrianus werd aangelegd om de Romeinen te beschermen tegen invallen vanuit het noorden. Een prachtige wandeltocht volgt deze oude scheidslijn. De muur van Hadrianus is gebouwd in een periode van 6 jaar in opdracht van de Romeinse keizer Hadrianus, die naar Britannia kwam in 122 n.C. De muur werd gebouwd om de "de Romeinen van de barbaren af te scheiden", een doel waarvoor de muur 250 jaar dienst heeft gedaan. Hadrian's Wall Path National Trail is een ononderbroken route van 134 km met bewegwijzering die zich uitstrekt van kust tot kust, van Bowness-on-Solway in het westen naar Wallsend in het oosten. De route gaat door één van de mooiste delen van Engeland, van de glooiende velden en de ruige heide naar de levendige steden als Carlisle en Newcastle. De historie van de muur van Hadrianus is begrijpelijk in beeld gebracht door de fortificaties, musea en kastelen die je bijna om de mijl tegenkomt. Fantastische voorbeelden hiervan kunnen worden gevonden over de gehele route. Zij bieden unieke en inspirerende inzichten.
De muur van Hadrianus is 135 km: 8 dagen / 7 overnachtingen/ 6 dagen wandelen

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze reizigers? klik hier

Programma 2019

Dag 1:Aankomst in Carlisle.
Komt u aan in NewCastle ( bijv. boot of KLM ) dan neemt u de trein naar Carlisle.
Dag 2: Bowness-on-Solway - Carlisle (24 km)
Rit naar Bowness-on-Solway, waar de wandeling begint. Er volgt een gemakkelijke wandeling naar Carlisle. Accommodatie in Carlisle.
Dag 3: Carlisle - / Brampton. (18 km)
Dit is een gemakkelijke wandeling die u meevoert door aangename dorpjes en over mooie landweggetjes. De sectie eindigt in Walton, een dorpje dat er uitziet als een ansichtkaart, met de imposante Church of St. Martins met gotische uitstraling. Vanaf hier is er een korte rit naar het hotel in Walton of Brampton, wat aangename dorpjes zijn.
Dag 4: Walton / Brampton - Twice Brewed (26 km)
Rit van Walton / Brampton naar Birdsowald Fort. In het Birdsowald museum zijn onder andere een driedimensionaal model van de Irthing vallei en een 1:1-model van een Romeins toilet te zien. Vanaf het museum is de wandeling geweldig en hier wordt de indrukwekkende schaalgrootte van de muur pas echt duidelijk. Dit onderdeel van de wandeling eindigt in Once Brewed en is dicht gelegen bij het indrukwekkende Vindolanda Roman Fort and Museum. Vindolanda is een van de meest fascinerende en spannende opgravingen uit de Romeinse wereld. Accommodatie in Twice Brewed.
Dag 5: Twice Brewed - Wall - Chollerford (19 km)
Een onvergetelijk deel met klassieke uitzichten die je altijd al wel eens hebt willen bezoeken. Accomodatie in het kleine dorpje Wall.
Dag 6: Wall/Chollerford - Heddon-on-the-Wall (24 km)
Veel overstappen en lopen aan de kant van de weg, meestal in velden gescheiden van de wegen door hagen en hekken. Het is een makkelijke dag rustig doorwandelend. Op dit deel is maar weinig zichtbaar van de Romeinse overblijfselen. Accommodatie in Heddon-on-the-Wall.
Dag 7: Heddon-on-the-Wall - Newcastle (24 km)
De dag begint met een leuk stukje heuvelafwaarts naar de Tyne. De uitzichten rondom Heddon zijn prachtig. Dit is tevens de laatste kans om een groot deel van de muur te zien. De wandeling eindigt in het centrum van Newcastle, bij de Millenium Bridge. Accommodatie in Newcastle.
Dag 8:
Na het ontbijt terug reis of verlenging van uw reis met enige nachten in Newcastle. Prijs op aanvraag.

Vertrekdata 2019:

Op individuele basis dagelijks van van eind april tot half oktober.

Reissom individuele reis 2019


  Hadrian's Wall   Prijs
  per persoon in 2-pers.kamer L/O :   € 785,-  
  1-persoonskamer toeslag:   € 250,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  

Inbegrepen in de reissom:

 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in pensions
 • Bagagetransport 1 koffer pp.
 • Vervoer van Carlisle naar Bowness-on-Solway
 • Informatiepakket
 • Gedetailleerde wandelkaarten
 • 24 uurs telefonische helpdesk

Niet inbegrepen:

 • Vervoer naar de startplaats Carlisle
  Tip: per KLM vlucht naar New Castle.
 • Lunches / diners
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen


Boek hier

Wandelen / Wandelvakanties