Berghuttentochten Val di Fassa Italië 2019

Val di Fassa / Het Fassadal is een gebied in de Noord-Italiaanse Dolomieten met de beroemde Marmolada, het Sellamassief en nog veel andere mooie dalen en burgruggen.
Kermerken voor Val di Fassa: Val di Fassa is gelegen in het hart van de Dolomieten. De Dolomieten zijn door hun unieke schoonheid uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Rondom deze mooie vallei liggen enkele beroemde bergtoppen als de Roda di Vael, de Sassolungo, het Sellamassief en de absolute koningin van de Dolomieten; de Marmolada. Op het hoogste punt, de Piz Boè (3151 m), komen de diverse provincies bij elkaar Het Sella massief ligt ten noorden van de Marmolada en ten oosten van de Langkofel (Sasso Lungo). Om het massief liggen vier paswegen die de dalen rondom de Sella met elkaar verbinden: de Sellapas, Pordoipas, Campolongopas en Gardenapas. In deze imposante regio heeft IDTravel een aantal uitdagende berghuttentochten georganiseerd.
Een berghuttentocht in de prachtige Italiaanse Dolomieten betekent wandelen door de bergen en de prachtigste plekjes ontdekken, maar ook blijven slapen in de bergen in berghutten! U verblijft in één of meer van onze mooie accommodaties en maakt elke dag volgens een vastgesteld programma een wandeling door het gebied in Italië.
U slaapt in berghutten recht onder de beroemde toppen die Val di Fassa herbergt.
IDTravel heeft alles voor u geregeld en georganiseerd zodat eten en slapen op grote hoogte voor u gereserveerd zijn. Bij iedere bestemming vindt u tevens de zwaarte van de berghuttentocht in Val di Fassa. Al deze berghuttentochten zijn individuele tochten.


Land: Italië
Regio: Val di Fassa - Dolomieten

Type reis: Berghuttentocht Variant A+B
Duur: 8 / 6 dagen
Prijs pp: vanaf € 430,-
Zwaarte: Cat. 2-3

Land: Italië
Regio: Val di Fassa - Dolomieten

Type reis: Berghuttentocht - Rosengarten
Duur: 7 dagen
Prijs pp: vanaf € 425,-
Zwaarte: Cat. 2-3

Land: Italië
Regio: Val di Fassa - Dolomieten

Type reis: Berghuttentocht - Labyrinth (geschikt voor families met kinderen)
Duur: 5 dagen
Prijs pp: vanaf € 315,-
Zwaarte: Cat. 2

Land: Italië
Regio: Val di Fassa - Dolomieten

Type reis: Berghuttentocht - Sassolungo
Duur: 6 dagen
Prijs pp: vanaf € 435,-
Zwaarte: Cat. 2-3Dolomieten - Timelaps:

Uitleg Wandel Categorie:

 • Categorie 1 van 4: makkelijk.
  Eenvoudige wandeling voornamelijk op goede wandelpaden zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie weinig ervaring nodig. Geschikt voor ongetrainde deelnemers. Duur van de tochten zelden langer dan 4 uur.
 • Categorie 2 van 4: beetje/af en toe moeilijk.
  Wandeltocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Rustige stijgingen en afdalingen met bijzondere uitzichtpunten. Met een normale conditie en enige wandel ervaring echter goed te doen zonder noemenswaardige moeilijkheden.
 • Categorie 3 van 4 : moeilijk.
  Wandelreis met hogere moeilijkheidsgraad, deels in hooggebergte. Soms zijn de wandelingen ook langer dan 6 uur, zodat een goed uithoudingsvermogen gevraagd wordt. U voelt zich zeker op dat niveau, houdt van sportieve uitdaging en bent fit genoeg. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.
 • Categorie 4 van 4: inspannend.
  Voor de routiniers op wandelgebied. U heeft de nodige ervaring op inspannende bergwandelingen ook in het hooggebergte. De duur en hoogteverschillen die overwonnen moeten worden zijn inspannend. U doet aan duursport en uw conditie is erg goed. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.
Let op: route- en andere wijzigingen voorbehouden

Nieuwsgierig naar ervaringen van onze reizigers? klik hier