MENU SLUITEN

Catalonië

Wandelvakantie
 • Land: Spanje
 • Gebied: Catalonië
 • Niveau: 2-3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Logies & ontbijt

Land: Spanje
Gebied: Catalonië
Niveau: 2-3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & ontbijt

De wandelroute in de bergen van Catalonië verbindt drie natuurparken met elkaar door middel van een in 6 etappes bewegwijzerde route. Gedurende 106 km zullen wandelaars een steeds veranderend landschap ontdekken: van het stille uitgestrekte bos tot wilde en abrupte rotsformaties en uiteindelijk een magische berg.

De route omvat bergen van lage hoogte en weinig technische problemen en bevat echter aanzienlijke hoogteverschillen. Om de reis in 5 of 6 etappes te voltooien, is een minimaal niveau van fysieke fitheid vereist. U moet er rekening mee houden, dat de dag-etappes worden gelopen in een geschatte gemiddelde tijd van 4 tot 6 uur per dag.
Totale wandelafstand : 106 km.
Totale hoogteverandering : 3715 meter.

Reisplan Wandelvakantie Door het hart van Catalonië

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2-3

Dag 1W-E-Catalonië-kaart-01

Montseny.
Transfer van het vliegveld naar het hotel waar u de eerste nacht zult doorbrengen. Welkomstgesprek met onze gids, die u de route zal uitleggen. Overnachting: Hostal Montserrat.

Dag 2

De eerste dag in het natuurpark van Montseny.
Afstand: 23 km (het kan ingekort worden met een kleine overstap in de ochtend).
De route begint bij de Montseny en gaat het natuurpark in, dat werd uitgeroepen tot biosfeerreservaat. U wandelt door steeneikenbossen en over een zeer duidelijk pad omhoog naar een 1.195 m hoge heuvel vanaf waar u een aantal spectaculaire bezienswaardigheden van het park en de Pyreneeën aan de achterzijde kunt aanschouwen. Overnachting: Hostal L’Esquella.

Dag 3

De wildernis in.
Vandaag heeft u een makkelijke route, maar u klimt ook naar de rotsachtige kliffen van Cingles de Bertí, die ook spectaculair zijn. Vanaf hier is het panoramische uitzicht naar het oosten, zowel over de vallei van de Congost-rivier als het Montseny-massief, echt onvergetelijk. Altijd langs gebieden met kleine heuvels en passen gaat het pad door terrassen, langs historische gebieden, middeleeuwse vindplaatsen en watervallen. Transfer naar het hotel. Overnachting: Molí de la Torre.

Dag 4

Door de bossen.
Afstand: 15 km.
Tijdens deze dag gaat het pad door dennenbossen en velden. Dit soort omgeving zal het grootste deel van dit pad karakteriseren. U zult verder gaan over gemakkelijke, bewegwijzerde, onverharde paden en voetpaden richting Sant Llorenç Savall, altijd lopend door zeer bosrijk terrein. In Sant Llorenç wachten Teresa en haar familie op u. Overnachting: Hostal Cal Pla (rural hotel).

Dag 5

De prachtige bergen.
Afstand: 24 km of 16 km.
Deze route biedt een gelegenheid om enkele van de meest karakteristieke landschappen van het Catalaanse Serralada Litoral-gebergte te ervaren. Deze mediterrane perifere bergen hebben twee van hun meest onvergetelijke enclaves in de toppen van La Mola en El Montcau. De klim naar La Mola is optioneel (voeg 8 km toe, terug). Aan het einde van de dag zult u eindelijk Mura ontdekken, een middeleeuws dorp, dat slaapt in de stilte van deze bergen. Overnachting: Cal Carter Apartments.

Dag 6

Het onontdekte Sant Llorenç natuurpark.
Afstand: 20 km.
Tussen Mura en de stad Rellinars loopt de route overwegend door verlaten gebieden. De essentie van het landschap is het mediterrane dennenbos, een gebroken landschap geïrrigeerd door een waterloop (in het voorjaar). U zult de spectaculaire verborgen kant van het natuurpark van Sant Llorenç del Munt ontdekken. Overnachting: Mas Casajoana, incl. diner.

Dag 7

The magic mountain: Montserrat.
Afstand: 17 km of 12 km (indien u de trein neemt). Wandelend van Rellinars naar het klooster is het silhouet van de machtige berg Montserrat altijd aanwezig. De ruige toppen van de berg Montserrat lijken recht boven uw hoofd te zitten. Terwijl u stijgt, zult u genieten van de gebeeldhouwde rotsformaties van El Cavall Bernat, El Serrat de les Barretines, El Serrat del Vent en El Montgròs. Is er een andere mediterrane top spectaculairder en eerbiediger dan deze? Montserrat is beslist de heilige berg op zich. Als u niet naar het klooster wilt klimmen, kunt u de trein nemen vanaf Monistrol de Montserrat (niet inbegrepen).
Overnachting: Hotel Abat Cisneros.

Dag 8

Montserrat.
Uitchecken na het ontbijt en vertrek naar het vliegveld of naar Barcelona.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Door het hart van Catalonië is de aankomst in Montserrat als volgt mogelijk: van zaterdag tot en met donderdag van 01 februari 2024 tot en met 30 juni 2024 en 01 september 2024 tot en met 26 november 2024

Wandelvakantie Door het hart van Catalonië

Wandelreis Hart van CataloniëPrijzen per persoon
Back-pack
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer€ 675,-
Bagagetransport
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer€ 855,-
Overig
Toeslag 1-persoonskamer€ 238,-
Administratie kosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Toeslag halfpension (6x diner)€ 250,-
Transfer taxi Montserrat - Barcelona€ 185,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Transfer op de eerste dag van het vliegveld naar het eerste hotel
 • Als u met uw eigen auto komt, laat deze dan achter op de parkeerplaats Monistrol de Montserrat Cremallera. Wij komen u ophalen en brengen u naar het eerste hotel.
 • Welkomstbijeenkomst met de lokale gids, die Engels, Frans of Duits spreekt
 • 7x overnachting in lokale accommodaties
 • 7x ontbijt
 • 1x diner
 • GPS-tracker met de dagelijkse route
 • Kaart voor elke dag
 • Transfers zoals beschreven
 • Toeristische informatie over de route en de locaties
 • Noodnummer van onze lokale vertegenwoordiger

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunch en 6x diner

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.