MENU SLUITEN

West Highland Way

Wandelvakantie

 • Land: Schotland
 • Gebied: West Highland Way
 • Niveau: 2 – 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Logies & ontbijt

Land: Schotland
Gebied: West Highland Way
Niveau: 2-3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & ontbijt

Schotland (Engels), Scotland (Schots) en Alba (Schots-Gaelisch) is een voormalig koninkrijk en vormt met Engeland, Noord-Ierland en Wales één staat: het Verenigd Koninkrijk. Het omvat het noordelijke deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het zuiden aan Engeland.
Schotland kent een eigen rechtsstelsel, vlag, bankbiljetten en binnenlands bestuur.
In de internationale betrekkingen speelt als soevereine staat alleen het Verenigd Koninkrijk een rol.
Hoewel de regering daarvan Schotland een land noemt, is het dat niet in de strikte betekenis van ‘onafhankelijke staat’, maar wel in een wat ruimere betekenis van ‘begrensd gebied met een politieke identiteit’. Het parlement van Schotland werd afgeschaft in 1707. Toen Labour de Britse verkiezingen won in 1997 werd een referendum gehouden in Schotland om dit terug in te voeren, wat de Schotten accepteerden met 75%. Het werd aldus heringevoerd in 1998.
Schotland telt ruim 5,1 miljoen inwoners en leeft vooral van aardoliewinning in de Noordzee, visvangst en schapenteelt.  Andere belangrijke inkomstenbronnen zijn de moderne technologie, whisky en toerisme. De Hooglanden hebben vooral extensieve veeteelt en zijn zeer dunbevolkt.
Schotse muziek is uniek en wordt vooral gespeeld met de doedelzak. De Highlandgames, als cultureel fenomeen, zijn internationaal bekend en het is de gelegenheid waar muziek, dans en poëzie voor typisch Schots amusement zorgen. Er zijn 2 Nationale Parken en veel kastelen, die nog steeds in goede staat verkeren en voor het publiek toegankelijk zijn. Het golvende landschap geeft een enorme ruimte en rust aan de bezoekers.

West Highland Way – 121 km – 8 daagse reis
De West Highland Way is het eerste lange afstand-voetpad van Schotland en is in 1980 geopend. Sinds die tijd is het pad heel populair geworden en zo’n 70.000 mensen lopen deze route elk jaar. Deze 6 dagen durende route omvat het grootste gedeelte van de volledige West Highland Way. Het voetpad doorkruist de mooiste en indrukwekkendste landschappen van Schotland.

Voor mensen die dat wensen is er een langere variant beschikbaar.
Van Milngavie naar Fort William.
10 dagen / 9 nachten, niveau 2-3.

Reisplan Wandelvakantie West Highland Way

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2 – 3

Dag 1

Aankomst in Glasgow en met het openbaar vervoer naar Drymen.

Dag 2

Drymen – Rowardennan.
Duur: 5 ½ uur Afstand: 22 km
Goede voetpaden of sporen voor het grootste deel van de route. Onderweg een spectaculair uitzicht over Loch Lomond vanaf de Conic Hill. Vanaf Balmaha loopt de route tussen de weg en de oevers van Loch Lomond. Accommodatie in Rowardennan.

Dag 3

Rowardennan – Ardlui.
Duur: 5 uur Afstand: 22 km
Vandaag loopt u een groot deel van de tijd in de schaduw van de berg Ben Lomond terwijl u het Loch Edge Pad volgt. Vandaag geen beklimming maar slechts wat kort heuvelachtig terrein. Vanaf Ardleish, kunt u het veer pakken dat naar de westkant van het Loch gaat ( ongeveer £ 3 niet inbegrepen). Heeft u zin om nog meer te wandelen of als het weer minder is, loop dan door naar de Beinglas-boerderij of de Inverarnan Drover’s Inn om een ​​taxi te bellen om je naar het hotel te brengen (niet inbegrepen).

Dag 4

Ardlui – Inveroran
Duur: 5 of 7 uur Afstand: 24 ¼ of 34 km
Vandaag kunt u kiezen: naar Loch Tulla is een lange wegdie geschikt is voor de stevige wandelaar. Wij raden u aan om de taxi (inbegrepen) te gebruiken om u naar Crianlarich of verder te brengen, om de dag in te korten tot een betere afstand. Crianlarich ligt onder een andere bergtop: Ben Mor. De route, grotendeels door de vallei, gaat langs het oude klooster van St. Fillan, over een rotsachtig pad bij Dalrigh en vervolgens via de oude mijnnederzetting Tyndrum. Vervolgens gaat het pad omhoog naar de toppen van Ben Lui en Ben Dorain en dan door naar Loch Tulla (Inveroran), een prachtig gelegen meer omringd door grove dennen.

Dag 5

Inveroran – Kingshouse.
Duur: 4 uur Afstand: 16 km.
U start over een oude militaire weg, over de Ba-brug. Het uitzicht wordt steeds indrukwekkender. Misschien ziet u zelfs herten en eventueel een geweldig samenspel tussen land, meer, bergen en lucht. De weg gaat slingerend tot aan de oude herdersherberg nabij de poort naar Glencoe. Dit alles ligt in de schaduw van de meest indrukwekkend uitziende berg van de tour, Buachaille Etive Mor.

Dag 6

Kingshouse – Kinlochleven.
Duur: 3 ½ uur Afstand: 14 ½ km.
Beklim Devils Staircase naar het hoogste punt van de West Highland Way (550 meter). Geniet voor u begint aan de lange afdaling naar Kinlochleven nog van de spectaculaire omgeving. Accommodatie in Kinglochleven.

Dag 7

Kinlochleven – Fort William.
Duur: 5 uur Afstand: 22 ½ km.
Het laatste deel van de route heeft erg goede paden. Er is een steile klim uit Kinlochleven, waarna er geen serieus hoogteverschil meer zal zijn. Het deel van de route door Nevis Forest is een beetje ruig, maar het vervolg van de route daalt af over een prima weg naar Fort William. Accommodatie in Fort William.

Dag 8

Fort William – Glasgow.
Na het ontbijt vertrek of verlening van uw reis.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie West Highland Way is de aankomst als volgt mogelijk: dagelijks van 23 maart 2024 tot en met 19 oktober 2024.

Wandelvakantie West Highland Way

Wandelreis West Highland WayPrijzen per persoon
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer logies en ontbijt€ 1210,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 499,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x overnachting pension of B&B
 • 7x ontbijt
 • Bagagetransport 1 stuks p.p.
 • Informatiepakket
 • Gedetailleerde wandelkaarten
 • 24-Uurs telefonische helpdesk

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunches / diners
 • Tip: per vliegtuig naar Glasgow / Edinburgh

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.