MENU SLUITEN

West Highland Way

Wandelvakantie

 • Land: Schotland
 • Gebied: West Highland Way 3 of 1
 • Niveau: 2
 • Aantal dagen: 9 of 6
 • Verzorging: Logies & ontbijt

Land: Schotland
Gebied: West Highland Way 3 of 1
Niveau: 2
Aantal dagen: 9 of 6
Verzorging: Logies & ontbijt

Schotland (Engels), Scotland (Schots) en Alba (Schots-Gaelisch) is een voormalig koninkrijk en vormt met Engeland, Noord-Ierland en Wales één staat: het Verenigd Koninkrijk. Het omvat het noordelijke deel van het eiland Groot-Brittannië en grenst in het zuiden aan Engeland.
Schotland kent een eigen rechtsstelsel, vlag, bankbiljetten en binnenlands bestuur.
In de internationale betrekkingen speelt als soevereine staat alleen het Verenigd Koninkrijk een rol.
Hoewel de regering daarvan Schotland een land noemt, is het dat niet in de strikte betekenis van ‘onafhankelijke staat’, maar wel in een wat ruimere betekenis van ‘begrensd gebied met een politieke identiteit’. Het parlement van Schotland werd afgeschaft in 1707. Toen Labour de Britse verkiezingen won in 1997 werd een referendum gehouden in Schotland om dit terug in te voeren, wat de Schotten accepteerden met 75%. Het werd aldus heringevoerd in 1998.
Schotland telt ruim 5,1 miljoen inwoners en leeft vooral van aardoliewinning in de Noordzee, visvangst en schapenteelt.  Andere belangrijke inkomstenbronnen zijn de moderne technologie, whisky en toerisme. De Hooglanden hebben vooral extensieve veeteelt en zijn zeer dunbevolkt.
Schotse muziek is uniek en wordt vooral gespeeld met de doedelzak. De Highlandgames, als cultureel fenomeen, zijn internationaal bekend en het is de gelegenheid waar muziek, dans en poëzie voor typisch Schots amusement zorgen. Er zijn 2 Nationale Parken en veel kastelen, die nog steeds in goede staat verkeren en voor het publiek toegankelijk zijn. Het golvende landschap geeft een enorme ruimte en rust aan de bezoekers.

West Highland Way 3 – 153 km – 9 daagse reis
De West Highland Way is het eerste lange afstand-voetpad van Schotland en is in 1980 geopend. Sinds die tijd is het pad heel populair geworden en zo’n 70.000 mensen lopen deze route elk jaar. Deze 7 dagen durende route omvat de volledige 153 km. Het voetpad doorkruist de mooiste en indrukwekkendste landschappen van Schotland. Startend vanaf de rand van Glasgow, de grootste stad van Schotland, bereikt de West Highland Way al snel de afgezonderde en houten oostelijke oevers van Loch Lomond, voordat het landschap zich ontvouwd in de brede vallei van Strath Fillian. De route klimt vervolgens geleidelijk naar Tyndrum en de Bridge of Orchy naar Kingshouse. Verbazingwekkende berglandschappen omgeven de West Highland Way wanneer de route de heuvelen doorkruist naar Kinlochleven en Glen Nevis, waar de route eindigt aan de periferie van Fort William.

West Highland Way 1 – 7 daagse reis

Voor mensen die dat wensen is er een kortere variant beschikbaar.
Van Milngavie naar Fort William.
7 dagen / 6 nachten, niveau 2.

Reisplan Wandelvakantie West Highland Way 3

9 dagen / 8 nachten – Niveau 2

Dag 1

Aankomst in Glasgow.
Accommodatie in Milngavie.

Dag 2

Milngavie – Drymen.
Afstand: 19 km.
Een relatief eenvoudige start naar de West Highland Way op voetpaden, sporen en landweggetjes zonder grote beklimmingen. Accommodatie in Drymen.
Afstand: 19 km. Hoogteverschil: 90 m.

Dag 3

Drymen – Rowardennan.
Afstand: 25 km.
Goede voetpaden of sporen voor het grootste deel van de route. Onderweg een spectaculair uitzicht over Loch Lomond vanaf de Conic Hill. Vanaf Balmaha loopt de route tussen de weg en de oevers van Loch Lomond. Accommodatie in Rowardennan.
Afstand: 22,5 km. Hoogteverschil: 360 m.

Dag 4

Rowardennan – Inverarnan.
Afstand: 22 km.
Het stuk naar Inversnaid bestaat voornamelijk uit sporen door bosgebied, die de oostelijke oevers van Loch Lomond volgen. Af en toe zijn er omleidingen over rotsachtige paden met rotsmassa’s en zwerfkeien. Het deel van de route van Inversnaid naar Inverarnan is met afstand het ruigste stuk van de West Highland Way. Hier maakt het pad een kronkelige route langs Loch Lomond met veel klimmen en dalen. Een stevige wandeling, maar dat wordt gecompenseerd door de prachtige omgeving. Accommodatie in Inverarnan.
Afstand: 22,5 km. Hoogteverschil: 240 m.

Dag 5

Inverarnan – Tyndrum.
Afstand: 20 km.
Het pad en de sporen hebben een goed loopoppervlak. Het eerste deel bestaat vooral uit een oude militaire weg en het vervolg van de route gaat over goede paden en sporen. De beklimmingen en afdalingen zijn gematigd. Een boeiende dag van wandelen door valleien en lage passen temidden van opmerkelijke berglandschappen. Accommodatie in Tyndrum. Afstand: 21 km. Hoogteverschil: 300 m.

Dag 6

Tyndrum – Kingshouse.
Afstand: 30.5 km.
Hoofdzakelijk is het oppervlak onder de voeten goed maar bij Rannoch Moor is er geen enkele vorm van bestrating op de weg. Het natuurschoon is wederom schitterend. Accommodatie in Kingshouse op meer-persoonskamer.
Afstand: 32 km. Hoogteverschil: 330 m.

Dag 7

Kingshouse – Kinlochleven.
Afstand: 14.5 km.
Beklim Devils Staircase naar het hoogste punt van de West Highland Way (550 meter). Geniet voor u begint aan de lange afdaling naar Kinlochleven nog van de spectaculaire omgeving. Accommodatie in Kinglochleven.
Afstand: 14,5 km. Hoogteverschil: 540 m.

Dag 8

Kinlochleven – Fort William.
Afstand: 23 km.
Het laatste deel van de route heeft erg goede paden. Er is een stijle klim uit Kinlochleven, waarna er geen serieus hoogteverschil meer zal zijn. Het deel van de route door Nevis Forest is een beetje ruig, maar het vervolg van de route daalt af over een prima weg naar Fort William. Accommodatie in Fort William.Afstand: 22,5 km. Hoogteverschil: 200 m.

Dag 9

Fort William – Glasgow.
Een drie uur durende rit van Fort William naar Glasgow,in waar de tour zal eindigen.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie West Highland Way is de aankomst als volgt mogelijk: Dagelijks van 21 maart tot en met 15 oktober 2022.

Prijzen Wandelvakantie West Highland Way 3 en 1

Wandelreis West Highland Way (WHW)WHW 3WHW 1
Volwassenen per persoon in 2-persoonskamer logies en ontbijt€ 1040,-€ 780,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 493,-€ 370,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Bagagetransport 1 stuks p.p.
 • Vervoer van Fort William naar Glasgow
 • Informatiepakket
 • Gedetailleerde wandelkaarten
 • 24-Uurs telefonische helpdesk
 • 7x Overnachtingen op eigen kamer
 • Verzorging: logies en ontbijt

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
 • Administratiekosten
 • Lunches / diners
 • Vervoer naar de startplaats in Glasgow
  • Tip: per vliegtuig naar Glasgow / Edinburgh

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.