MENU SLUITEN

Silvretta Bergwandelen Hotel

Wandelvakantie

  • Land: Oostenrijk
  • Gebied: Vorarlberg
  • Niveau: 2-3
  • Aantal dagen: 8/7/6
  • Verzorging: Halfpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Vorarlberg
Niveau: 2-3
Aantal dagen: 8/7/6
Verzorging: Halfpension

Overnachten in het schitterende hotel Rössle 4* met zwembad / wellness in Galtür tijdens uw bergwandelvakantie.

Heeft u wel eens gedacht aan bergwandelen in de Silvretta regio? Hier is uw kans. Tussen half juni en half oktober kan op elke gewenste dag vertrokken worden.

Het landschap in de Silvretta wordt gedomineerd door de aanwezigheid van meerdere bergtoppen met een hoogte van meer dan 3000 m. Met name aan de noordzijde, in Oostenrijk en in Zwitserland ten noorden van de Flüelapas, is een groot aantal grotere en kleinere gletsjergebieden te vinden. Daardoor heeft dit gebied de bijnaam Blaue Silvretta gekregen. Hoewel ook deze gletsjers zich de laatste jaren steeds verder terugtrekken en de permafrost-grens stijgt, blijft het een uniek en fascinerend berggebied.

Hebt u nog vragen neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op!

Voor u hebben we een aantal dag wandelingen geselecteerd. Naast de hieronder vernoemde wandelingen hebben we nog 13 andere langere en kortere tochten beschikbaar. Deze ontvangt u na boeking van deze reis.

Reisplan Wandelvakantie Silvretta Bergwandelen vanuit hotel Rössle 4*

8/7/6 dagen / 7/6/5 nachten – Niveau 2-3

Galtür – Tour 1: Versailspitze

Duur: ca. 4 ½ uur Hoogteverschil: 571 meter Niveau: 2/3
U kunt Gasthof Zeinisjoch met de auto (gratis) of bus bereiken. Vanaf hier stijgt het pad lichtjes richting Heilbronner Hütte naar Verbella Alpe. Daarnaast loopt er een voetgangersbrug op de westelijke helling en van daaruit wordt middels haarspeldbochten de kam bereikt. U gaat verder tot aan de Jöchli en uiteindelijk over een brede bergkam in het zuiden tot aan de top, die een geweldig uitzicht op de bergreuzen van de Silvretta, de Rätikons en de Montafoon belooft.
Terugweg: aan het begin dezelfde weg terug, via een smal pad naar de brede oprit naar links en dan comfortabel terug naar Verbella Alpe en vandaar naar Gasthof Zeinisjoch.

Galtür – Tour 2: Heilbronner-Hütte

Duur: ca. 4 uur Hoogteverschil: 486 meter Niveau: 2/3
Zoals beschreven in tours 4 en 5, komt u aan bij Gasthof Zeinisjoch. Vanaf hier gaat de wandeling licht bergopwaarts, langs kristalheldere bergmeren en langs de Verbella Alpe naar de Heilbronner Hütte. Deze is al snel zichtbaar en ligt op de heuvel midden in de bergketen en biedt een prachtig uitzicht over het Schönverwalltal. Weg terug: dezelfde route maar met een totaal ander perspectief.

Galtür – Tour 3: Heilbronner Huette – Muttenjoch – Friedrichshafener Huette

Duur: ca. 6 uur Hoogteverschil: 1050 meter Niveau: 2/3
U kunt het Gasthof Zeinisjoch bereiken met de auto (gratis) of met de bus. Hier start de wandeling naar de Verbella Alpe, langs kristalheldere bergmeren naar de Heilbronner Hut . Vervolgens gaat de route verder naar de Friedrichshafener Hütte, langs prachtige meren, het Ochsental in, vanwaar de korte maar steile klim naar de Muttenjoch begint. Hier wacht u een prachtig uitzicht op de Gaisspitze (2.779 m), de Grieskogel (2.754 m) en de Fädnerspitze (2.788 m). Uiteindelijk brengt de afdaling u naar Friedrichshafener Hütte, waar u echt een pauze heeft verdiend. Terugweg: loop naar de parkeerplaats Friedrichshafener Hütte (bushalte Piel). Van hier met de bus naar Galtür.

Galtür – Tour 4: rondwandeling Vergiel

Duur: ca. 4 ½ uur Hoogteverschil: 660 meter Niveau: 2/3
Volg vanaf het dorpsplein in Galtür de borden naar het sport- en cultuurcentrum. Voorbij het huis Predigberg loopt deze route langs de bosrand richting Predigberg door het gelijknamige bos. Daar slaat u linksaf bij de splitsing en bereikt u uiteindelijk Bödale. Dit is ook een populair startpunt voor paragliders en biedt een prachtig uitzicht op de vallei naar Kappl in het oosten. Terugweg: licht afdalend naar het oosten naar Vergiel naar de Stafali-vijver. Over het hoge pad terug naar Galtür.

Galtür – Tour 5: Piz Buin-wandelpad

Duur: ca. 5 ½ uur Hoogteverschil: 622 meter Niveau: 2/3
U kunt de Bielerhöhe met de auto bereiken (gratis met de Silvretta Card all-inclusive, geen tol) of met de gratis bus. Hier loopt het pad links langs de dam tot kort voor het einde een brede wandelweg bij de wegwijzer naar links afbuigt en met een matige helling naar het Bieltal leidt. U volgt het pad naar de kreek en daarna over een smal wandelpad door naar het Bieltal. Tenslotte wordt de klim naar het Radsettel (2652 m) gevolgd door een afdaling tot aan de Wiesbadener-Hütte, waar u kunt genieten van een indrukwekkend bergpanorama. Enerzijds ziet u de Ochsental-gletsjer voor u, anderzijds maakt de Piz Buin indruk (3.312 m), de Silvrettahorn (3.244 m) of de sneeuwklok (3.223 m) met een adembenemende hoge rotsformatie. Terugweg: langs de autoweg terug naar Bielerhöhe.

Galtür – Tour 6: Getschnerscharte en overgang naar Bielerhoehe

Duur: ca. 6 uur Hoogteverschil: 839 meter Niveau: 2/3
Met de huttentaxi (kosten eigen rekening) komt u bij de Jamtalhütte. Het pad daalt dan voorzichtig over een goed begaanbaar pad over de Jambach. Van daaruit wandelt u over steil terrein over een toch gemakkelijk te beklimmen pad naar de Getschnerscharte. Tijdens het laatste deel van de klim kan het pad met sneeuw bedekt zijn, vooral in de vroege zomer.
Terugweg: vanaf hier volgt u de rechter klim naar beneden in het Bieltal en het dal uit naar Bielerhöhe. Hier heeft u een prachtig bergpanorama van de Getschnerspitze (2.965 m) en de Madlenerspitze (2.969 m). Met de bus kunt u comfortabel en gratis terug naar de vallei.

Galtür – Tour 7: Jamtalhuette

Duur: ca. 5 uur Hoogteverschil: 580 meter Niveau: 2/3
Volg vanaf het dorpsplein in Galtür het wandelpad langs het Hotel Gasthof zum Rössle, over de brug en dan rechts het Jamtal in. Van daaruit komt u bij het Alps Egg, Menta Alm (beheerde alp), Alpele, Schnapfen Alpe tot de Scheiben Alpe (beheerde alp ongeveer 1½ uur). Volg vanaf de Scheiben Alpe richting de vallei de weg naar de Jamtalhütte. Vanuit de hut heeft u een prachtig uitzicht op de Jamtal-gletsjer met een gezellige plek om te stoppen en uit te rusten. Daarnaast is er de mogelijkheid om specialiteiten uit de Paznaun regio te proeven. Weg terug: dezelfde weg terug.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Silvretta Bergwandelen vanuit hotel Rössle 4* is de aankomst als volgt mogelijk: Van 16 juni 2024 tot en met 10 oktober 2024.

Wandelvakantie Silvretta Bergwandelen vanuit hotel Rössle 4*

Silvretta Bergwandelen vanuit hotel Rössle 4* prijzen per persoonVariant A:
8 dagen
Variant B:
7 dagen
Variant C:
6 dagen
Volwassenen€ 740,-€ 641,-€ 539,-
Kinderen t/m 12 jaar*€ 404,-€ 360,-€ 290,-
Toeslag 1-persoonkamer€ 105,-€ 90,-€ 75,-
Toeslag reisbureauregeling**€ 9,-€ 8,-€ 8,-
Overig
Administratiekosten per boeking€ 23,-
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.
** = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

  1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

  • Hotelovernachtingen in Galtür op basis van halfpension (ontbijt en diner)
  • Wandelkaart
  • Parkeren bij het hotel

Niet inbegrepen

  • Uitgaven van persoonlijke aard