MENU SLUITEN

Lechtal Wanderweg

Wandelvakantie

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied: Lechtal
 • Niveau: 2
 • Aantal dagen: 8/7/6
 • Verzorging: Volpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Lechtal
Niveau: 2
Aantal dagen: 8/7/6
Verzorging: Volpension

Heeft u wel eens gedacht aan het wandelen van de Lechtal Wanderweg? Hier is uw kans.
U start iedere dag vanuit dit hotel Kreuzeck. U neemt de bus naar uw startpunt, wandelt de door u gekozen route en komt met de bus weer terug in Weissenbach am Lech.
De wandelroutes zijn zeer goed gemarkeerd met het speciale Lechtal Wanderweg embleem.
De dagtrips kunt u dus, al naar gelang uw conditie, korter maken of zelfs verlengen.
Met de gratis buskaart kunt u dit eenvoudig iedere dag zelf beslissen.
De Lechtal Wanderweg langs één van Europa’s laatste zgn. wilde rivieren is door de Europese Unie uitgeroepen tot Premium Wanderweg. U moet deze gewoon een keer gelopen hebben!
Hebt u nog vragen neem dan contact met ons op!

Reisplan Wandelvakantie Lechtal Wanderweg

8/7/6 dagen 7/6/5 nachten – Niveau 2

Wandelsuggesties voor uw vakantie Lechtal Wanderweg
Gedurende uw verblijf kunt u afhankelijk van het aantal dagen dat u verblijft in Weissenbach am lech zelf uw indeling maken door een keuze te maken uit onderstaande mogelijkheden.

Keuze 1

Formarinsee naar Lech am Arlberg. Duur ca. 5 uur. Afstand 14 km.
De Formarinbach, één van de twee bronstromen van de Lech, ontspringt bij het Formarinmeer. Enkele kilometers later verenigen de Formarinbach en de Spullerbach zich tot de rivier de Lech. De Alpe Formarin ligt ten noorden van het Formarin-meer. Vervolgens gaat het langs het steenbokmonument, dat het herstel van de steenbok herdenkt. Hier woont nu de grootste steenbokkenkolonie van Europa van ongeveer 600 exemplaren.

Keuze 2

Lech am Arlberg naar Lechleiten. Duur ca. 5 uur. Afstand 14 km.
De tweede Lechweg-etappe brengt u van Lech am Arlberg naar Grenztobel, hier loopt ook de gemeentegrens tussen Lech en Warth. U steekt de Geißbrücke over en wandelt gestaag bergopwaarts naar het Walserdorp Warth. Vanuit het dorpscentrum loopt de Lechweg langs de historische Walserhus en de parochiekerk van Warth. Vervolgens loopt u een kleine hangbrug over richting Gehren en Lechleiten, die u weer terug leidt naar Tirools grondgebied.

Keuze 3

Lechleiten naar Holzgau. Duur ca. 6 uur Afstand 17 km.
U wandelt over het panoramapad richting Steeg. U heeft een prachtig uitzicht op de Lech-vallei. Enkele haarspeldbochten op de oude federale weg leiden uiteindelijk naar de rivier de Lech. Langs de oevers van de Lech wandelt u over een brug het dorp Steeg in. Vanaf Steeg leidt een onverhard pad u richting Hägerau. Over de Jochweg gaat het pad verder naar Holzgau.

Keuze 4

Holzgau naar Elbigenalp. Duur ca. 5 uur. Afstand 13 km.
Voor mensen zonder hoogtevrees leidt de Lechweg over een spectaculaire voetgangershangbrug. Als u geen hoogtevrees heeft, neemt u de alternatieve route die door het Höhenbach-dal loopt en langs de Simms-waterval. Op houten loopbruggen gaat het Schigge-landschapsjuweel verder richting Stockach. Hier wandelt u gestaag omhoog naar het dalstation van de Jöchelspitzbahn in het Benglerwald. Van daaruit leidt het lange-afstandswandelpad u door de Modertal-kloof naar Seesumpf en verder naar Bach. De Lechweg leidt u rechtstreeks van Bach naar Elbigenalp aan de oevers van de Lech.

Keuze 5

Elbigenalp naar Stanzach. Duur ca. 7 ½ uur Afstand 19 km.
De Lechweg loopt van Elbigenalp direct langs de rivier naar Häselgehr. Vanaf Häselgehr loopt u langs de kerk richting het gehucht Luxnach. Voorbij de Doser-waterval gaan de Burweg en Panoramaweg verder naar Elmen en naar Vorderhornbach. Over een mooi pad wandelt u naar het dorp, waar een onverharde weg u verder naar Stanzach leidt.
Deze route verkorten kan, dan stapt u namelijk éen of meerdere haltes eerder op de bus naar Weissenbach.

Keuze 6

Stanzach naar Wängle. Duur ca. 8 uur. Afstand 21 km.
Welkom bij de wilde rivier. De Lechweg leidt u nu langs de rivier met zijn grindbanken en door het karakteristieke wilde rivierlandschap. Wandel verder langs de oever van de rivier tot aan de Johannisbrücke en dan verder langs de Baggersee. Vanuit Weißenbach wandelt u naar de Rotlech-kloof en vervolgens naar Rieden en langs de bedladingswaterval naar Ehenbichl. Het pad loopt van Ehenbichl naar Höfen om uiteindelijk in Wängle te stoppen.
Deze route verkorten kan, u stopt gewoon in Weissenbach.

Keuze 7

Wängle naar Füssen im Allgäu. Duur ca. 8 ½ uur. Afstand 24 km.
Vanuit Wängle leidt de Lechweg aanvankelijk over de Höhenpanoramaweg. Vanaf daar leidt een pad naar de Costaries-kapel, vanwaar u een prachtig, panoramisch, uitzicht heeft op het Reutte-bekken. Nu gaat het verder richting Frauensee en dan verder naar beneden naar Hinterbichl, waar u de rivier oversteekt richting Pflach. Op het laatste stuk verlaat u de Lech en wandelt u over bospaden naar de Alpsee gelegen op Beierse dus Duits grondgebied.
Daarna gaat het naar de Kalvarienberg en naar monding van de Lech.
Deze keuze verkorten kan, dan stapt u namelijk éen of meerdere haltes eerder op de bus naar Füssen of u rijdt terug naar Weissenbach.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Lechtal Wanderweg is de aankomst als volgt mogelijk: Vanaf 15 april 2024 tot en met 15 november 2024.

Wandelvakantie Lechtal Wanderweg

Lechtal Wanderweg prijzen per persoonVariant A:
8 dagen / 7 nachten
Variant B:
7 dagen / 6 nachten
Variant C:
6 dagen / 5 nachten
Volwassenen€ 691,-€ 604,-€ 517,-
Kinderen t/m 12 jaar*€ 589,-€ 518-€ 447,-
Toeslag 1-persoonkamer€ 98,-€ 84,-€ 70,-
Toeslag reisbureauregeling**€ 9,-€ 8,-€ 8,-
Overig
Administratiekosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht hotel (incl. half pension)€ 87,-
Verlengingsnacht hotel kinderen t/m 12 jaar* (incl. half pension)€ 71,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.
** = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Hotelovernachtingen in Weissenbach am Lech op basis van volpension (ontbijt, lunchpakket of lunchbon, diner)
 • Wandelkaart
 • Lechtal Gästekarte met o.a. gratis buskaart
 • Gratis parkeren bij het hotel

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard