MENU SLUITEN

Kitzbuhel Drei Zinnen

Wandelvakantie

 • Land: Oostenrijk – Italië
 • Gebied: Tirol – Trentino
 • Niveau: 2 – 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Logies & Ontbijt

Land: Oostenrijk – Italië
Gebied: Tirol – Trentino
Niveau: 2 – 3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

De wandeling voert over de Kitzbüheler Alpen via het Hohe Tauern National Park met zijn gletsjervormige valleien en buitengewone bloemendiversiteit naar Trentino Zuid Tirol.
Het gebied wordt ruiger, de rotsen steiler en in de verte ziet u bergen met toppen van meer dan drieduizend meter hoog.
Via de Gsieser Törl steekt u uiteindelijk de grens over naar Italië / Trentino.
Langs alpenweiden en hutten daalt u af in het Gsiesertal. Statige boerderijen vindt u verspreid gelegen in het landschap.
De eindbestemming is niet ver weg. Let op er wacht nog een hoogtepunt op u aan het einde van de tour namelijk de Three Peaks / 3 Zinnen.
Deze zijn gelegen in het midden van de Dolomieten en zijn een UNESCO-werelderfgoed.

Reisplan Wandelvakantie Kitzbühel – Drei Zinnen

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2 -3

Dag 1

Individuele aankomst in Kitzbühel.

Dag 2

Kitzbühel – Jochberg. Duur: 4 ½ uur. ↑540 m ↓380 m.
Vanaf Kitzbühel loopt u onder de Kitzbüheler Südberge door. U passeert kleine dorpjes en rustieke boerderijen met prachtige bloemendecoraties. Het dorpskarakter van Aurach in Tirol, de verschillende gehuchten en de prachtige ligging aan de voet van de Kitzbüheler Alpen maken Aurach bijzonder. Het is voor niets dat de bekende Kitzbüheler kunstenaar en schilder Alfons Walde keer op keer heeft gekozen als onderwerp voor zijn schilderijen de kerk en het kleine dorpsplein van Aurach. Overnachting in Jochberg.

Dag 3

Jochberg – Mittersill. Duur: 5 ½ uur.↑ 820 m ↓ 800 m.
Met een transfer bereikt u het startpunt van vandaag. Door weelderige alpenweiden wandelt u de prachtige bergen in. Geniet van de rust en de flora en fauna. Via de Gauxjoch bereikt u de Trattenbachalm en de Hartkaserhöhe. Langs de heuveltop loopt de grens tussen de twee provincies Tirol en Salzburg. Indien u de afdaling van de Resterhöhe wilt vermijden, kunt u gebruik maken van de Panoramabahn Kitzbühler Alpen II om enkele hoogtemeters in te korten (niet bij de prijs inbegrepen). Vervolgens met de bus naar Mittersill.

Dag 4

Mittersill  – Matrei. Duur: 4 ½ uur. ↑ 650 m ↓ 650 m.
Met een transfer van Mittersill naar het Matreier Tauernhaus. Als u wilt, kunt u ook wandelen vanaf Hintersee over de Felbertauern en de St. Pöltener Hütte naar het Matreier Tauernhaus. In het begin klimt het pad gestaag tussen weilanden en door lariksbossen tot aan de Venedigerblick. Op het hoogste punt heeft u een prachtig uitzicht over de gletsjerwereld van de Großvenediger. Over een goed bewegwijzerd wandelpad, de Großvenediger en de omliggende bergen altijd in het zicht, wandelt u in de richting van Innergschlöss om vervolgens over schitterende alpenweiden terug te keren naar het Matreier Tauernhaus. Vandaar met het openbaar vervoer naar Matrei.

Dag 5

Matrei – Gsiesertal. Duur: 5 uur. ↑780 m ↓740 m.
Na een korte rit naar Mariahilf begint de wandelding van vandaag. Over schaduwrijke bospaden gaat u omhoog naar de eerste alpenweiden en de Gsieser Törl, vroeger een smokkelroute tussen Italië en Oostenrijk. U kunt bij helder weer genieten van een geweldig uitzicht over het dal naar de Pragser Dolomieten. Op weg naar het Gsiesertal vindt u de ene hut zich naar de andere: Oberberg-, Kradorferalm of Messnerhütte om er maar een paar te noemen. Overal is het lokale eten geweldig. De vele traditionele gerechten zijn eigenlijk te verleidelijk om te weerstaan: spekknoedels op kool, kaasknoedels, Kaiserschmarrn, Apfelstrudel en nog veel meer heerlijke lokale specialiteiten. Overnachting in het Gsiesertal.

Dag 6

Gsiesertal – Toblach. Duur: 3 ½ uur. ↑470 m ↓440 m.
U gaat steeds verder naar het zuiden en de Dolomieten liggen ondertussen op nog maar een steenworp afstand. Vanuit het Gsiesertal gaat het pad gestaag omhoog. De wandeling vindt grotendeels plaats in het schaduwrijke bos. Indien gewenst, kunt u de langere variant (5 – 6 uur) richting de „Schuieralm“ nemen. Het pad baant zich een weg naar Wahlen. Het dal wordt breder en biedt uitzicht op de Neunerkofel, Haunold, Dürrenstein en het Höhlensteintal.

Dag 7

Toblach – Drei Zinnen. Duur: 5 uur. ↑1025 m ↓125 m.
Met het openbaar vervoer gaat u naar rifugio Auronzo (ticket niet inclusief). Aan de zuidkant van de 3 Zinnen richting rifugio Lavaredo om vervolgens door te wandelen naar het hoogste punt van vandaag, Paternsattel op 2454 m. U heeft hier een schitterend uitzicht op de 3 Zinnen. De wandeling langs het noordelijk deel van de 3 Zinnen start hier. Via de westkant wandelt u weer terug naar uw startpunt.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Kitzbühel – Drei Zinnen is de aankomst als volgt mogelijk: Elke woensdag, zaterdag en zondag van 19 juni 2024 tot en met 11 september 2024.
Geen start mogelijk tussen 12 augustus 2024 tot 18 augustus 2024.

Wandelvakantie Kitzbühel – Drei Zinnen

Wandelreis Kitzbühel – Drei ZinnenReisperiodesPrijzen per persoon
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer Reisperiode A19-06-2024 t/m 09-07-2024€ 829,-
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer Reisperiode B10-07-2024 t/m 11-09-2024€ 919,-
Toeslag 1-persoonskamer alle reisperiodes€ 229,-
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Extra overnachting Kitzbühelop aanvraag
Extra overnachting Dobbiaco/Villabassa 2 pk L/O vanaf€ 89,-
Transport Dobbiaco – Kitzbühel op zaterdag en zondag (min. 4 pers)*€ 79,-

*alternatief is de trein in eigen beheer.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Indien u met de auto komt, kunt u uw auto kosteloos parkeren op de kleine parkeerplaats bij het hotel of op een parkeerplaats in de directe omgeving van het hotel.
 • 7x overnachting in hotel 3*
 • 7x ontbijt / ontbijtbuffet
 • Persoonlijke reisinformatie en uitgebreide wandelbeschrijving
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Telefonische ondersteuning
 • Service hotline

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunch en diner
 • Transport van Dobbiaco naar Kitzbühel