MENU SLUITEN

De Grensdriehoek

Wandelvakantie

 • Land: Italië
 • Gebied: Oostenrijk – Italië – Slovenië
 • Niveau: 2 – 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Logies & Ontbijt

Land: Italië
Gebied: Oostenrijk – Italië – Slovenië
Niveau: 2 – 3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

Deze wandeltocht biedt u de unieke ervaring om in één week drie landen te ontdekken namelijk het zuiden van Oostenrijk, Italië en daarna Slovenië.
Geniet van een mooie en gemakkelijke tocht door indrukwekkende berglandschappen die de kenmerken dragen drie verschillende culturen.
De start is in Villach. Hier voelt u al dat Zuid-Europa nabij is. In Italië loopt u door een klein stuk van de regio Friuli-Venezia Giulia. Deze regio kenmerkt zich door de meer dan 100 km lange Karnische berggroep die ligt tussen de stroomgebieden van Drau, Gail, Tagliamento en de Julische Alpen.
Één van de hoogtepuntem van de tour is zeker het Italiaanse bedevaartsoord Monte Lussari. Niet minder indrukwekkend is het Sloveense deel van de wandeltocht dat loopt door het Triglav Nationaal Park en Kransjka Gora.

Reisplan Wandelvakantie De Grensdriehoek

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2 – 3

Dag 1

Individuele aankomst in Villach.

Dag 2

Villach – Feistriz a.d. Gail
Duur: 5 – 6 uur. ↑200 m ↓125 m.
U start uw wandelweek in de levendige binnenstad van Villach en staat binnen no-time midden in de natuur. Met de trein gaat u van het stadscentrum naar Villach Warmbad. U wandelt langs de oude Romeinse weg en de rivier de Gail door natuurpark Schütt. Het indrukwekkende Dobratsch-massief omringt u. Aan het einde van de wandeldag bereikt u het kleine dorp Nötsch en vervolgens Feistritz a. d. Gail.

Dag 3

Feistriz a.d. Gail – Camporosso
Duur: 4 – 5 uur. ↑ 375 m ↓ 1075 m.
U heeft een transfer naar het startpunt van vandaag, de Feistritzer Untere Alm. Vandaag passeert u de grens met Italië en wandelt u door een ongerept natuurlandschap met prachtig uitzicht op de Dobratsch en de idyllische Gailtal-vallei. Dit gebergte wordt gekenmerkt door een prachtig alpenlandschap. Tijdens de afdaling ziet u al snel de kerk van Camporosso, de eindbestemming van vandaag.

Dag 4

Camporosso – Monte Lussari – Camporosso
Duur:  4 – 5 uur. ↑ 975 m ↓ 975 m.
De luswandeling van vandaag brengt u naar de beroemde Monte Lussari, een bedevaartsoord voor Italiaanse, Slavische en Duitse gelovigen. Hier heeft u een adembenemend uitzicht over de gehele bergketen van de Julische Alpen. Wilt u uw wandeldag inkorten dan is het alternatief de kabelbaan van Camporosso naar Monte Lussari (ticket niet inbegrepen) en vervolgens terug naar het startpunt.

Dag 5

Camporosso – Kransjka Gora
Duur: 5 uur. ↑275 m ↓200 m.
Middels een transfer gaat u naar het startpunt van deze tour. Van de voet van de machtige Mangart Groep wandelt u naar de Witte Meren (Laghi di Fusine). Deze kleine en fascinerende meren zijn ontstaan vanuit gletsjers en liggen idyllisch in een dichte sparrenbos aan de voet van de berg Mangart. Geniet van de fascinerende weerspiegeling van de bergen in het water. Via brede plateaus, weilanden met veel water, veenmoerassen en dennenbossen, loopt u over de Sloveense grens naar het beroemde Kranjska Gora.

Dag 6

Rustdag of wandeling in de omgeving van Kransjka Gora
Duur: 4 – 5 uur. ↑325 m ↓325 m.
Vandaag bent u vrij om de omgeving van Kranjska Gora – ook wel de Kitzbühel van Slovenië genoemd – te verkennen of te genieten een rustdag. Rondom deze chique plek zijn volop mogelijkheden voor kleinere en grotere wandeltochten. Het is de toegangspoort tot het beroemde Triglav Nationaal Park, met de hoogste berg van Slovenië.

Dag 7

Kransjka Gora – Villach
Duur: 4 – 5 uur. ↑650 m ↓950 m.
Vandaag met het openbaar vervoer naar Ratece. U verlaat Slovenië en keert terug naar Oostenrijk. Van de hoge vallei van Kranjska Gora wandelt u naar de Monte Forno. Deze markeert de grens tussen de twee landen. Vervolgens daalt u naar Arnoldstein en met de trein keert u terug naar Villach.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie De Grensdriehoek is de aankomst als volgt mogelijk: Elke zondag van 12 juni 2022 tot en met 18 september 2022.
Starten is niet mogelijk van 31 juli 2022 tot en met 7 augustus 2022 en op 4 september 2022.

Prijzen Wandelvakantie De Grensdriehoek

Wandelreis De GrensdriehoekReisperiodesPrijzen
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Reisperiode A12-06-‘22 t/m 12-07-‘22,
11-09-‘22 t/m 18-09-‘22
€ 719,-
Volwassenen per persoon o.b.v. 2-persoonskamer Reisperiode B13-07-'22 t/m 10-09-'22€ 769,-
Toeslag 1-persoonskamer alle reisperiodes€ 149,-
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Extra overnachting in Villach 2-pk L/O€ 59,-
Huur standaard fiets (21 versnellingen)€ 78,-
Huur E-bike€ 180,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Indien u met de auto komt kosteloos parkeren bij het hotel.
 • 7x overnachting in hotel 3*
 • 7 x ontbijt / ontbijtbuffet
 • Persoonlijke reisinformatie en uitgebreide wandelbeschrijving
 • Bagagevervoer van hotel naar hotel
 • Telefonische ondersteuning

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis heen en terug
 • Lunch en diner
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen