MENU SLUITEN

Rome Via Francegena

Wandelvakantie
 • Land: Italië
 • Gebied: Omgeving Rome
 • Niveau: 3
 • Aantal dagen: 7
 • Verzorging:
  Volpension

Land: Italië
Gebied: Omgeving Rome
Niveau: 3
Aantal dagen: 7
Verzorging: Volpension

Wandelend de historie van Rome ontdekken.
Dompel uzelf onder in de geschiedenis en wandel langs eeuwenoude paden Rome Via Francegena. U wandelt via Tuscia door diverse middeleeuwse dorpen. Geniet onderweg van de mooie uitzichten. Aan het eind van elke wandeldag maakt u kennis met de plaatselijke historie.

Reisplan Wandelvakantie Rome Via Francegena

7 dagen / 6 nachten – Niveau 3

Dag 1

Met de auto arriveert u in Montefiascona, waar u overnacht.

Dag 2

Montefiascone – Viterbo.
Duur: 5 uur. (18 km)
De oude Romeinse geplaveide wegen leiden u, net als de pelgrims in het verleden, richting het platteland en de uitgestrekte ruimtes, die anticiperen op de Maremma. Als u de onverharde landelijke wegen volgt, bereikt u het thermale park van Bagnaccio. Reizigers en pelgrims vonden daar verfrissing voordat ze aankwamen in de Stad van de Pausen. Uw hotel ligt in de middeleeuwse sector van Viterbo. Na het inchecken in het hotel heeft u de tijd om de (oudste) wijk San Pellegrino te verkennen en het Palazzo Papale (het Paleis van de Pausen).

Dag 3

Viterbo – Vetralla.
Duur: 5 uur. (22 km)
Als u Viterbo verlaat, gaat u de Via Francigena op en loopt u langs holle straten, die door de Etrusken in de rots zijn uitgehouwen. De oude wegen leiden u naar de uitgestrekte ruimtes van de Maremma. Als u het pad vervolgt, bereikt u Vetralla, één van de meest authentieke borgo van Tuscia. Uw hotel ligt in het stadscentrum en na het inchecken raden wij u aan de stad met zijn smalle steegjes te bezoeken. Vetralla is bijzonder gastvrij voor de Via Francigena-pelgrims en haar burgers voegen voortdurend nieuwe diensten toe voor de reizigers.

Dag 4

Vetralla – Sutri.
Duur: 6 uur. (24 km)
De teelt van hazelnoten en kastanjes kenmerkt het platteland rond Vetralla en creëert een spectaculair landschap. Door het oude pad te volgen via bossen en weiden ontdekt u verborgen oude mausoleums, die de verhalen van de Romeinen en de Paladijnen weergeven. U bereikt het prachtige park van de oude stad Sutri met een Romeins theater, een mitreum en Etruskische graven. Wij raden u aan een bezoek te brengen aan het archeologische park. Als u de heuvel oploopt, die naar het dorp Sutri leidt, bereikt u uw accommodatie, een door een familie gerunde B&B.

Dag 5

Sutri – Campagnano.
Duur: 7 uur. (25 km)
Als u Sutri verlaat, volgt u de oude Via Amerina, die het prachtige Italiaanse platteland doorkruist. Onderweg ziet u kleine boerderijen, die groenten en fruit kweken. Dit gebied wordt Bio District van Via Amerina genoemd vanwege de hoge concentratie aan biologische boerderijen. Sommige producenten laten de reizigers graag hun eigendom en producten zien. U gaat verder op het pad tot u het landelijke dorpje Campagnano bereikt. U verblijft hier in een klein appartement in het centrum van het dorp, waar u alle voorzieningen aantreft.

Dag 6

Campagnano – La Storta.
Duur: 6 uur. (23 km)
Als u Campagnano verlaat, vindt u het heiligdom van de Maagd van Sorbo, dat de groene vallei domineert. Er is een interessante legende over dit heiligdom en een vermeende verschijning van de Maagd. U zult dit ontdekken als u het heiligdom bezoekt. Slechts een paar kilometer verderop bereikt u Formello, de laatste gemeente voordat u in Rome aankomt. Een deel van de gemeente Formello is de borgo van het eiland Farnese, waarvan het kasteel al duizenden jaren de rijke Etruskische kloof domineert. Uiteindelijk komt u in La Storta en wordt u verwelkomd in een klooster, waar u de pelgrimsgeest van vroeger zult ervaren. De nonnen bereiden een traditioneel zelfgemaakt diner voor u om u te laten herstellen van een zware dag.

Dag 7

La Storta – Roma.
Duur: 6uur. (19 km)
U nadert langzaam het einde van het pad. U klimt omhoog naar Monte Mario, waar de heilige stad verschijnt in al zijn schoonheid, en die u beloont voor de inspanningen van de afgelopen dagen. In het Vaticaan, na een bezoek aan de prachtige Kathedraal van San Pietro en de omgeving, ontvangt u eindelijk het Testimonium, dat uw wandeling bevestigt. Einde van de tour en vertrek.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Rome Via Francegena is de aankomst als volgt mogelijk: Dagelijks van 01 april tot en met 31 oktober 2021.

Prijzen Wandelvakantie Rome Via Francegena

Wandelreis Rome Via FrancegenaPrijs
Backpack volwassenen per persoon in 2-persoonskamer volpension april t/m oktober€ 595,-
Bagagetransport volwassenen per persoon in 2-persoonskamer volpension april t/m oktober€ 735,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 130,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Extra nachtop aanvraag
Treinreis (dagtrein) vanaf elk station in NL (2)op aanvraag
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 6x Overnachting op basis van logies en ontbijt
 • 6x Lunchpakket
 • 6x Diner
 • Routeboek
 • Toelichting van onze tour door de lokale gids
 • Transfer van vliegveld Rome naar Montefiascone
 • Transfer naar vliegveld na laatste wandeldag
 • 24/7 Assistentie

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Reis heen en terug
 • Bagagetransport

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.