MENU SLUITEN

Hadrian Wall

Wandelvakantie

 • Land: Groot-Brittannië
 • Gebied:
  Cumbria en Northumberland
 • Niveau: 2
 • Aantal dagen: 8
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Groot-Brittannië
Gebied: Cumbria en Northumberland
Niveau: 2
Aantal dagen: 8
Verzorging: Logies & Ontbijt

In Noord-Engeland vormen Cumbria en Northumberland de meest noordelijke graafschappen, die aan Schotland grenzen. Bronnen van inkomsten zijn de schapenteelt, de mijnbouw en in toenemende mate het toerisme!

Het noorden is namelijk erg rijk aan natuurschoon: het merengebied Lake District is een belangrijke toeristische trekpleister. Ook vormen de in het zuiden gelegen Yorkshire Dales een bron van toerisme. Het beeld, dat men in deze omgeving aantreft, bestaat uit donkere heuveltoppen, steile hellingen, groene dalen met stapelmuurtjes en stevige boerderijen en veldschuren. De heuvels ogen als majestueuze toppen, vooral als deze besneeuwd zijn.

Na zware regenval veranderen de kleine stroompjes in woest kolkende rivieren. In Cumbria zijn restanten te vinden van de Muur van Hadrianus (Hadrian’s Wall), de grote Romeinse muur die door Keizer Hadrianus werd aangelegd om de Romeinen te beschermen tegen invallen vanuit het noorden. Een prachtige wandeltocht volgt deze oude scheidslijn. De muur van Hadrianus is gebouwd in een periode van 6 jaar in opdracht van de Romeinse Keizer Hadrianus, die naar Brittannia kwam in 122 n.C. De muur werd gebouwd om de “de Romeinen van de barbaren af te scheiden”, een doel waarvoor de muur 250 jaar dienst heeft gedaan. Hadrian’s Wall Path National Trail is een ononderbroken route van 134 km met bewegwijzering, die zich uitstrekt van kust tot kust van Bowness-on-Solway in het westen naar Wallsend in het oosten. De route gaat door één van de mooiste delen van Groot Brittannië, van de glooiende velden en de ruige heide naar de levendige steden als Carlisle en Newcastle. De historie van de muur van Hadrianus is begrijpelijk in beeld gebracht door de fortificaties, musea en kastelen, die je bijna om de mijl tegenkomt. Fantastische voorbeelden hiervan kunnen worden gevonden langs de gehele route. Zij bieden unieke en inspirerende inzichten. De muur van Hadrianus is 135 km lang.

Reisplan Wandelvakantie Hadrian Wall

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2

Dag 1

Aankomst in Carlisle.
Komt u aan in NewCastle ( bijvoorbeeld per boot of vliegtuig) dan neemt u de trein naar Carlisle.

Dag 2

Bowness-on-Solway – Carlisle (24 km).
Rit naar Bowness-on-Solway, waar de wandeling begint. Er volgt een gemakkelijke wandeling naar Carlisle.
Accommodatie in Carlisle.

Dag 3

Carlisle – / Brampton (18 km).
Dit is een eenvoudige wandeling, die u meevoert door schilderachtige dorpjes en over mooie landweggetjes. De route eindigt in Walton, een dorpje dat er uitziet als een ansichtkaart, met de imposante Church of St. Martins met gotische uitstraling als stralend middelpunt. Vanaf hier is er een korte rit naar het hotel in Walton of Brampton, wat leuke dorpjes zijn.

Dag 4

Walton / Brampton – Twice Brewed (26 km).
Rit van Walton / Brampton naar Birdsowald Fort. In het Birdsowald museum zijn onder andere een driedimensionaal model van de Irthing vallei en een 1:1-model van een Romeins toilet te zien. Vanaf het museum is de wandeling geweldig en hier wordt de indrukwekkende schaalgrootte van de muur pas echt duidelijk. Dit onderdeel van de wandeling eindigt in Once Brewed en is vlak bij het indrukwekkende Vindolanda Roman Fort and Museum. Vindolanda is een van de meest fascinerende en spannende opgravingen uit de Romeinse wereld.  Accommodatie in Twice Brewed.

Dag 5

Twice Brewed – Wall – Chollerford (19 km).
Een onvergetelijk deel met authentieke uitzichten, die u altijd al wel eens heeft willen zien.
Accommodatie in het kleine dorpje Wall.

Dag 6

Wall/Chollerford – Heddon-on-the-Wall (24 km).
U wandelt veelal over velden, die gescheiden zijn van de wegen door hagen en hekken. Het is een makkelijke dag rustig doorwandelend. Op dit deel is van de tocht maar weinig zichtbaar van de Romeinse overblijfselen.
Het is mogelijk deze wandeldag in te korten door het nemen van een bus.
Accommodatie in Heddon-on-the-Wall.

Dag 7

Heddon-on-the-Wall – Newcastle (24 km).
De dag begint met een leuk stukje heuvelafwaarts naar de Tyne. De uitzichten rondom Heddon zijn prachtig. Dit is tevens de laatste kans om een groot deel van de muur te zien. De wandeling eindigt in het centrum van Newcastle bij de Millenium Bridge. Accommodatie in Newcastle.

Dag 8

Na het ontbijt terugreis of verlenging van uw reis met enkele nachten in Newcastle. Prijs op aanvraag.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Hadrian Wall is de aankomst als volgt mogelijk: Dagelijks van eind april tot medio oktober 2020.

Prijzen Wandelvakantie Hadrian Wall

Wandelreis HadrianwallPrijzen
Volwassenen per persoon in 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 785,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 250,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen

Inbegrepen

 • Overnachtingen op basis van logies en ontbijt in pensions
 • Bagagetransport 1 koffer p.p.
 • Vervoer van Carlisle naar Bowness-on-Solway
 • Informatiepakket
 • Gedetailleerde wandelkaarten
 • 24 uurs telefonische helpdesk

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Vervoer naar de startplaats Carlisle
  Tip: per KLM vlucht naar New Castle
 • Lunch en diner
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.