MENU SLUITEN

Hadrian Wall

Wandelvakantie

Vernieuwd

 • Land: Groot-Brittannië
 • Gebied:
  Cumbria en Northumberland
 • Niveau: 2-3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging:
  Logies en ontbijt

Land: Groot-Brittannië
Gebied: Cumbria en Northumberland
Niveau: 2-3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies en ontbijt

In Noord-Engeland vormen Cumbria en Northumberland de meest noordelijke graafschappen, die aan Schotland grenzen. Bronnen van inkomsten zijn de schapenteelt, de mijnbouw en in toenemende mate het toerisme!

Het noorden is namelijk erg rijk aan natuurschoon: het merengebied Lake District is een belangrijke toeristische trekpleister. Ook vormen de in het zuiden gelegen Yorkshire Dales een bron van toerisme. Het beeld, dat men in deze omgeving aantreft, bestaat uit donkere heuveltoppen, steile hellingen, groene dalen met stapelmuurtjes en stevige boerderijen en veldschuren. De heuvels ogen als majestueuze toppen, vooral als deze besneeuwd zijn.

Na zware regenval veranderen de kleine stroompjes in woest kolkende rivieren. In Cumbria zijn restanten te vinden van de Muur van Hadrianus (Hadrian’s Wall), de grote Romeinse muur die door Keizer Hadrianus werd aangelegd om de Romeinen te beschermen tegen invallen vanuit het noorden. Een prachtige wandeltocht volgt deze oude scheidslijn. De muur van Hadrianus is gebouwd in een periode van 6 jaar in opdracht van de Romeinse Keizer Hadrianus, die naar Brittannia kwam in 122 n.C. De muur werd gebouwd om de “de Romeinen van de barbaren af te scheiden”, een doel waarvoor de muur 250 jaar dienst heeft gedaan. Hadrian’s Wall Path National Trail is een ononderbroken route van 134 km met bewegwijzering, die zich uitstrekt van kust tot kust van Bowness-on-Solway in het westen naar Wallsend in het oosten. De route gaat door één van de mooiste delen van Groot Brittannië, van de glooiende velden en de ruige heide naar de levendige steden als Carlisle en Newcastle. De historie van de muur van Hadrianus is begrijpelijk in beeld gebracht door de fortificaties, musea en kastelen, die je bijna om de mijl tegenkomt. Fantastische voorbeelden hiervan kunnen worden gevonden langs de gehele route. Zij bieden unieke en inspirerende inzichten. De muur van Hadrianus is 135 km lang.

Reisplan Wandelvakantie Hadrian Wall

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Newcastle en doorreizen naar Whitley Bay.

Dag 2

Wallsend – Heddon. Duur: 7 uur. Afstand: 24 km.
Vandaag wandelt u langs de brede rivier de Tyne die door het centrum van Newcastle loopt om vervolgens de stad te verlaten. U laat de rivier achter u en gaat naar Heddon-on-the-Wall, een rustig dorp, om de nacht door te brengen. Hier vindt u een stuk van 100 meter intacte Hadrian’s Broad Wall.

Dag 3

Heddon – Chollerford. Duur: 7 ½ uur. Afstand: 26 ½ km.
Wandelend vanuit Heddon begint u steeds vaker delen van de muur zelf te zien. Na een paar mijl passeert u het Vindolanda Roman Fort. U passeert East Wallhouses – de thuisbasis van Robin Hood’s Inn, een fantastische oude pub, waar u een eventueel kunt stoppen voor een maaltijd. De rest van de wandeling loopt parallel aan de B6318 die helaas direct op de muur van Hadrianus is gebouwd.

Dag 4

Chollerford – Once Brewed. Duur: 5 ½ uur. Afstand: 19 km.
Als eerste passeert u vandaag het Chesters Museum, een belangrijke plek aan de muur. Vervolgens verloopt de weg licht stijgend naar Tower Tye, de Roman Road volgend. Na Shield wandelt u door een ruig landschap en vervolgens ziet u een groot aantal Romeinse ruïnes en forten. Deze eindigen bij Steel Rigg Peel Crags, op korte loopafstand van het gehucht Once Brewed.

Dag 5

Once Brewed –Lanercost. Duur: 8 uur. Afstand: 27 km.
Vandaag begint u met een klim naar Winshields Crags, het meest inspannende deel van de dag, waar u wordt beloond met prachtige uitzichten op enkele van de best bewaarde delen van Hadrian’s Wall. De route gaat verder over glooiend terrein. U wandelt naar Gilsland, waar u kunt ontspannen in een plaatselijk pub voordat u verder gaat richting Lanercost.

Dag 6

Lanercost – Carlisle. Duur: 5 uur. Afstand: 23 ½ km.
Ondanks dat er vandaag weinig bewijs van de muur te vinden is maakt u toch een mooie tocht over het platteland. Carlisle is een grote stad en beschikt over alle faciliteiten die u de afgelopen dagen misschien heeft gemist. Het prachtige kasteel, de kathedraal en het Tullie House Museum zijn allemaal een bezoek waard.

Dag 7

Carlisle to Bowness-On-Solway. Duur: 6 ½ uur. Afstand: 24 km.
Wandelend langs de rivier Eden verlaat u Carlisle. Via Burgh by Sands en een rustige weg naar Port Carlisle bereikt u Bowness-on-Solway. In dit gebied leven veel verschillende vogelsoorten. The Kings Arms in Bowness is een geweldige locatie voor een drankje en om na te praten over uw wandeltocht. Met bus of taxi gaat u terug naar Carlisle waar u overnacht.

Dag 8

Na het ontbijt terugreis of verlenging van uw reis met enkele nachten in Newcastle. Prijs op aanvraag.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Hadrian Wall is de aankomst als volgt mogelijk: Dagelijks van 27 maart 2024 tot en met 21 oktober 2024.

Wandelvakantie Hadrian Wall

Wandelreis HadrianwallPrijzen per persoon
Volwassenen in 2-persoonskamer logies en ontbijt€ 890,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 299,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7 overnachting in pensions
 • 7x ontbijt of ontbijtbuffet
 • Bagagetransport 1 koffer p.p.
 • Informatiepakket
 • 24 uurs telefonische helpdesk

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunch en diner
 • Tip: per KLM vlucht naar Newcastle

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.