MENU SLUITEN

Coast to coast

Wandelvakantie

Vernieuwd

 • Land: Groot-Brittannië
 • Gebied:
  Noord Engeland
 • Niveau: 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Groot-Brittannië
Gebied: Noord Engeland
Niveau: 3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

Tussen St. Bees aan de Ierse Zee en Robin Hood’s Bay aan de Noordzee loopt het bijna 300 km lange Coast to Coast Path. Deze indrukwekkende trektocht voert u in 16, 17 of 18 dagen door de mooiste landschappen van het noorden van Engeland. U wandelt achtereenvolgens door drie nationale parken. Geen dag is hetzelfde: in de dalen slingerende riviertjes, oude boerderijen en kleine romantisch gelegen dorpjes. Hoger in de heuvels zijn de open vlaktes begroeid met gras en hei en u heeft er eindeloze vergezichten.

U wandelt met een dagrugzak met daarin de spullen, die u onderweg nodig heeft. Een lunchpakket koopt u onderweg in een dorpje of kunt u in uw B&B bestellen. U overnacht namelijk in verschillende pensions of B&B ’s op basis van logies en ontbijt.
De ligging van de accommodaties is zeer divers. Uit eten kan meestal dicht in de buurt van het overnachtingsadres.

Algemene informatie
De dagelijkse kilometers zijn slechts gemiddelde trail-km’s  en omvatten niet de afstand van de trail naar uw accommodatie. Wij verwachten niet, dat u meer dan 1,5 km van de route af moet wijken om uw accommodatie te bereiken. Als uw accommodatie verder ligt (dag 6), wordt er standaard een transfer aangeboden. U wordt op dag 7 weer teruggebracht naar het startpunt.
U slaapt in zeer sfeervolle accommodaties. De eigenaren zullen u zeker van dienst zijn met leuke tips over de route of met tips waar u lekker kunt gaan eten ’s avonds.

Wij hebben er voor gekozen om deze route in te delen in 2 etappes:

 • 1e deel van St. Bees naar Kirkby Stephen (zie onderstaand reisplan)
 • 2e deel van Kirkby Stephen naar Robin Hoods Bay

Indien gewenst kan de route ook als één geheel geboekt worden.


All Photo’s Copyrighted Contours Holidays

Reisplan Wandelvakantie Coast to coast: 1e deel van St. Bees naar Kirkby Stephan

8 dagen / 7 nachten – Niveau 3

Dag 1

Aankomst in St. Bees. Overnachting op basis van logies en ontbijt.

Dag 2

St. Bees – Ennerdale Bridge. Duur: ca. 6 uur. ↑645 m ↓547 m Afstand: 23 km.
Vanaf de zee wandelt u naar het dichtbij gelegen ruige en bergachtige Lake District. Het hoogste punt van deze dag is Dent Hill ( 352m.) Eindpunt vandaag.

Dag 3

Ennerdale Bridge – Rosthwaite. Duur: ca. 7 ½ uur. ↑1028 m ↓1044 m Afstand: 23 km.
Een heerlijke rustige wandeldag door de bergen waarbij u onderweg veel meren ziet. Vandaag is er een keuze: omhoog naar Red Pike en over High Stile naar de iconische Haystacks en langs Inominate Tarn of de makkelijkere route naar Black Sail Youth Hostel en vervolgens naar Loft Beck . In beide gevallen komt u langs de Honister Slate mine – de laatste werkende leisteenmijn in Engeland – voordat u daalt naar het dorp Rosthwaite, gevolgd door Stonethwaite.

Dag 4

Rosthwaite – Grasmere. Duur: 5 ½ uur. ↑547 m ↓563 m Afstand: 15 km.
Volg de vallei naar het zuidoosten langs Greenup Gill, daarna bergopwaarts en over de vallei (via Lining Crag) naar Greenup Edge (ca. 600 m boven zeeniveau). Het gebied, dat u doorwandelt, is een verlaten gebied en mogelijk drassig. Wandel over de mossen en bergen om Easedale te bereiken en volg de beek / vallei naar beneden om Grasmere te bereiken.
Grasmere is een zeer aangenaam dorp, met een 14e-eeuwse kerk, een populaire bakkerij, die een beroemde peperkoek verkoopt (goed als energievoedsel!). Grasmere is ook de thuisbasis van Dove Cottage, zoals het dit ook ooit was voor de dichter William Wordsworth.

Dag 5

Grasmere – Patterdale. Duur: 5 ½ uur. ↑541 m ↓458 m Afstand: 16 km.
U verlaat het dorp in noordoostelijke richting en loopt bergopwaarts richting Grisedale Hause en Grisedale Tarn (580 m boven zeeniveau). Vervolgens daalt u af naar Grisedale langs een aangenaam pad, dat uiteindelijk steeds ruiger wordt.  Daarna volgt u de vallei naar beneden om Patterdale te bereiken, nabij de oevers van Ullswater.

Dag 6

Patterdale – Shap. Duur: 7 ½ uur. ↑900 m ↓798 m Afstand: 27 km.
Vandaag begint u met een klim waarbij u een indrukwekkend uitzicht heeft over Fairfield, Helvellyn, Hartsop en Kirkstone Pass. U gaat verder naar, het hoogste punt (780 m.) van dit deel van de Coast to Coast Walk, vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt op Haweswater en Riggindale. U daalt nu af naar Haweswater om vervolgens over glooiend terrein richting Shap te wandelen.

Dag 7

Shap – Kirkby Stephen Duur: ca. 8 uur. ↑452 m ↓532 m Afstand: 33 km.
De route van vandaag gaat door het Yorkshire Dales National Park. De omgeving waar u wandelt is nu een kalksteenlandschap. U kunt ver van u af kijken en wandelt en passeert af en toe een dorp of een of een afgelegen huis. Ga over de Smardale Bridge, een prachtig stuk Victoriaanse architectuur van een lang geleden verdwenen spoorlijn. Daarna verder naar het kleine maar levendige stadje Kirkby Stephen, gelegen in het hart van de mooie Eden Valley

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.
Naar wij hopen, zien wij u de volgende keer hier weer terug om het 2e deel (Kirkby Stephen naar Robin Hoods Bay) van deze uitdagende route te gaan wandelen.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Coast to coast is de aankomst als volgt mogelijk: dagelijks van 1 april 2024 tot 20 oktober 2024.

Wandelvakantie Coast to coast

Wandelreis Coast to coastPrijzen per persoon
Volwassenen in 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 999,-
Toeslag 1-persoonskamer€ 225,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht logies/ontbijt 2-pk vanafop aanvraag
Treinreis vanaf elk station in NL naar St Bees vanaf€ 500,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 7x overnachting in kamers met eigen badkamer in geselecteerde B&B’s, hotels, pensions en pensions langs de route
 • 7x ontbijt
 • Bagagetransfer 1 stuks p.p.
 • Kaarten met de aangegeven route
 • Een informatiepakket met een routebeschrijving, een paklijst, etc.

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunch en diner

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.