MENU SLUITEN

Ontdek Georgië

Wandelvakantie

 • Land: Georgië
 • Gebied: Georgië Rondreis
 • Niveau: 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Volpension

Land: Georgië
Gebied: Georgië Rondreis
Niveau: 3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Volpension

Georgië is een land van oude steden, geweldige landschappen, eeuwenoude tradities, gastvrije mensen en het fantastische Kaukasus gebergte. In het televisie programma “Wie is de Mol” heeft u kennis kunnen maken met dit zeer gastvriendelijke land.
U wandelt in Stepantsminda, beter bekend als Kazbegi – gelegen in het midden van de Kaukasus, aan de voet van de berg Kazbegi (5.047 m). U ziet steile toppen,  bedekt met een laagje sneeuw. Deze regio is adembenemend mooi en u kunt hier nog aan de drukte ontsnappen om de bergen en valleien in alle rust te verkennen.

Reisplan Wandelvakantie Ontdek Georgië

8 dagen / 7 nachten – Niveau 3

Dag 1

Aankomst in Kutaisi.
Vervoer vanaf Kutaisi vliegveld naar hotel in Kutaisi.

Dag 2

Kutaisi – Gelati – Gori – Uplistsikhe – Gudauri (300 km).
Na het ontbijt vertrekt u naar het Gelati-klooster (12e eeuw) dat de middeleeuwse architectuur in Georgië weergeeft. Een klooster dat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Hierna gaat u de stad Uplistsikhe bezoeken, welke is uitgehouwen in de rotsen. Vervolgens gaat u naar Gori, een klein stadje langs de beroemde Zijderoute, beter bekend als de geboorteplaats van de Sovjetleider Joseph Stalin. Verder op de route brengen we nog een bezoek aan het architectonische complex Ananuri (17e eeuw) alvorens u aankomt in Gudauri voor diner en overnachting.

Dag 3

Gudauri – Truso Valley – Stepantsminda (40 km). Duur wandeling: 3 tot 4 uur ↑100 m ↓ 100 m.
Na het ontbijt de transfer naar het dorp Okrano om vandaar te beginnen aan de wandeling naar Truso Valley. De valley is bekend vanwege zijn mineraal water bronnen. De wandeling van vandaag loopt naar de bron van rivier de Tergi en terug. Vandaag komen we langs een grenscontrole post dus vergeet het paspoort niet. Na de wandeling met de transfer naar Stepansminda waar u overnacht.

Dag 4

Stepantsminda – Gergeti Trinity Church – Sabertse Pass – Stepantsminda. Duur wandeling: 8 uur. ↑1080 m ↓1080 m.
Vandaag rijden we met een 4×4 auto door mooie dalen en bosachtig gebied naar de Gergeti Trinity kerk uit de 14e eeuw. Deze kerk is gelegen op 2170 m van waaruit u de besneeuwde toppen van de Caucasus kunt zien. Tijdens de wandeling geniet u van unieke natuur en schitterende uitzichten. U wandelt richting de berg Kazbegi en naar de Sabertse pas op 3000 m. Als de tijd het toelaat kunt u een kijkje nemen bij één van de hoogste gletsjers van de Caucasus. Vervolgens weer terug naar Stepantsminda voor diner en overnachting.

Dag 5

Stepantsminda – Juta  – Mt. Mukhadze –  Gudauri (50 km). Duur wandeling: 8 uur. ↑ 1080 m ↓1080 m.
Vandaag rijden we met een 4×4 auto over de onverharde weg door Sno Vally naar het dorp Juta. Juta is gelegen in het midden van het adembenemende Sno Valley en is één van de hoogst gelegen dorpjes, 2150 m. in de gemeente Kazbegi. We gaan richting de berg Chiukhi, 3482 m. Na een tussenstop bij een meer gaan we naar de top van de berg Mukhadze op 3289 m. Dit biedt adembenemende uitzichten. Vervolgens dezelfde weg terug en met de transfer naar Gudauri voor diner en overnachting.

Dag 6

Gudauri – Khada Gorge  – Mtskheta – Tblisi (120 km). Duur wandeling: 6 uur ↑100 m ↓ 1300 m.
Na het ontbijt wandelt u door de prachtige vallei van Khada, aan de voet van de bergen van Gudauri, een uitloper van het Kaukasusgebergte. Na de picknick wordt u met de auto naar Mtskheta  gebracht. U stopt onderweg om het Jvari-klooster (6e eeuw) te bezoeken. Dit klooster ligt op de top van een berg. Vervolgens bezoekt u de Svetitskhoveli-kathedraal (11e eeuw). Wandel nog even door de smalle straatjes van Mtskheta alvorens u naar Tbilisi wordt gebracht voor diner en overnachting.

Dag 7

Tblisi – Kutaisi (260 km).
Vandaag start u met het bezichtigen van de hoofdstad Tbilisi. De highlights van Tbilisi liggen zeer dicht bij elkaar. Uw excursie begint bij het Metekhi-plateau (13e eeuw), daarna naar het Narikala-fort (4e eeuw), dat de skyline van de oude stad domineert. U bezoekt ook nog ondergrondse zwavelbaden, een synagoge en een kathedraal. Na deze mooie stadswandeling reist u naar Kutaisi waar u dineert en overnacht.

Dag 8

Kutaisi – Vliegveld Kutaisi
Na het ontbijt transfer naar het vliegveld van Kutaisi.

Let op! Aantal deelnemers: minimaal 2, maximaal 10 deelnemers.

Aankomstdata

13–07-2024, 03-08-2024, 24-08-2024 en 27-09-2024

Wandelvakantie Ontdek Georgië

Wandelreis Ontdek GeorgiëPrijs
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer volpension€ 2299,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Extra nachtop aanvraag
Vliegreis Eindhoven - Kutaisi v.v. vanaf€ 185,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Transfer van en naar het vliegveld
 • Engels sprekende gids
 • Transfers conform programma
 • Berggids dag 3 t/m dag 6
 • 1x hotel in Tbilisi
 • 2x hotel in Kutaisi
 • 2x hotel in Gudauri
 • 2x hotel in Stepantsminda
 • Entreekosten Uplistsikhe Cave town
 • 6x ontbijt
 • 4x picknick (dag 3, 4, 5 en 6)
 • 4x diner (dag 2, 3, 4, en 5)
 • Dagelijks 1 fles water p.p.

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Vlucht naar Kutaisi v.v.
 • Entree gelden niet vernoemd in het reisprogramma

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.