MENU SLUITEN

Auvergne Hoogland

Wandelvakantie

 • Land: Frankrijk
 • Gebied: Auvergne
 • Niveau: 1-2
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging:
  Logies & Ontbijt

Land: Frankrijk
Gebied: Auvergne
Niveau: 1-2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Logies & Ontbijt

De Auvergne bestaat uit een ruim 200 km lange bergketen Massif Central en het vulkanische hoogland met de niet meer actieve vulkanen. De natuur in de Auvergne is ongerept met indrukwekkende bergen, diepe dalen, kronkelende rivieren, kratermeren, watervallen, thermale bronnen, een schitterende flora en veengronden. In het grootste nationale natuurpark van Frankrijk ’the Auvergne Volcanoes National Park’ vindt u natuurreservaten en beschermde gebieden voor trekvogels. Dit is bij uitstek een regio voor mensen, die tijdens hun vakantie van de natuur willen genieten.

Het Auvergne-gebied met zijn vele vulkanen nodigt u met deze tocht uit een reis door de tijd te maken, die uitkomt bij het ontstaan van deze regio. U vindt hier contrasterende landschappen tussen dichte, wilde en verlaten wouden, oude gletsjervalleien en de vredige rust van de bergmeren. Gedurende de hele dag zult u geboeid blijven door het buitengewone, ongerepte landschap, dat zijn oorspronkelijkheid heeft bewaard.
Tussen de koepel- en kegelvormige vulkanen, met een mooie balans tussen gesteente en vegetatie, is het onderweg en na de tocht goed toeven en mag u de heerlijke lokale keuken niet missen. Het zal uw hart openen voor een lange vriendschap voor zowel het gebied als haar bewoners.

Reisplan Wandelvakantie Auvergne Hoogland: Tussen meren en vulkanen

8 dagen / 7 nachten – Niveau 1-2

Dag 1

Aankomst Clermont-Ferrand en check-in voor hotelovernachting.
Mogelijkheid om de stad te bezoeken en u moet zeker de uit zwarte lavastenen gebouwde kathedraal gaan bekijken.

Dag 2

Orcine – Puy de Pariou – Puy de Dome – Lachamps.
Duur: 4 ½ uur. Afstand: 13 ½ km. ↑ 680 m ↓ 550 m.
’s Morgens transport per taxi naar het dorpje Orcine waar de hike begint. Vandaar loopt u naar de 8000 jaar oude en fraaie sintel- en asvulkaan Pariou. Daarna gaat het naar de top van de overbekende Puy de Dome voor een fantastisch uitzicht over het ‘Puy’ landschap. U daalt af naar het dorpje Lachamps.
Overnachting in een accommodatie in Lachamps aan de voet van een reusachtige vulkaankegel.

Dag 3

Lachamps – Puy de Pourcharet – Orcival.
Duur:  5 uur. Afstand: 16 km. ↑ 350 m ↓ 454 m.
Na een korte klim over de lavastromen bereikt u de tweeling vulkanen ‘La Vache’ en ‘Lassolas’. Deze behoren tot de jongere sintelvulkanen waarvan er ongeveer 80 zijn in dit gebied.
U daalt af over lavastromen van de vulkanen en gaat over bergjes, door weilanden en gehuchten tot u het dorpje Orcival bereikt. Dit dorpje is bekend vanwege zijn middeleeuwse basiliek.
Overnachting in Orcival.

Dag 4

Orchival – Serviere Lake – Chambon Lake.
Duur: 6 uur. Afstand: 23 km. ↑ 660 m ↓ 653 m.
In de loop van de morgen bezoekt u Serviere, een klein kratermeer gelegen tussen het lava. Het heldere water is erg uitnodigend. U vervolgt uw weg door de bossen tot het dorp Pessade, daarna volgt Beaune-le-froid, bekend van zijn Nectaire kaas met zijn kaaskelders.
Hiervandaan daalt u af naar Chambon, met een klein natuurlijk meertje. Dit is ontstaan door een lavadam gevormd door de lava van de Puy du Tartaret. Overnachting bij Lake Chambon.

Dag 5

Chambon Lake – Saint Nectaire.
Duur: 4 uur. Afstand: 11 km. ↑ 230 m ↓ 390 m.
Vandaag een kortere wandeling maar wat meer cultuur. ’s Morgens loopt u rond het Chambon meer en passeert u het dorp Le Chambon-sur-Lac. Na de Puy de Tartaret, bezoekt u het middeleeuwse dorp Murol, bekend om zijn kasteel uit de 12e eeuw, dat gebouwd werd op een basalt uitsteeksel. ’s Middags loopt u verder naar het dorp Saint-Nectaire, beroemd om zijn kaas maar ook vanwege zijn prachtige romaanse kerk gelegen op de berg Cornadore. Overnachting in Saint Nectaire.

Dag 6

Saint Nectaire – Besse en Chandesse.
Duur: 5 ½ uur. Afstand: 14 km. ↑ 480 m ↓ 164 m.
’s Morgens gaat u door gehuchtjes en over weides en loopt u via oude lavastromen omhoog om daarna de Saint Victor-rivier te bereiken. Na de lunch verlaat u dit historisch rijke landschap en gaat u de zuidelijke hellingen van het massief op om het kleine ommuurde middeleeuwse dorp Besse en Chandesse te bereiken.
Overnachting in het hart van dit eeuwenoude dorp.

Dag 7

Besse en Chandesse – Top of Sancy – Mt Dore.
Duur: 6 ½ uur. Afstand: 20 km. ↑ 889 m ↓ 850 m.
Vandaag gaat u naar de toppen van Sancy, het hoogste punt in de Auvergne! Van Besse langs de Couze Pavin komt u hoger via de zomerweides. U zult langs de randen van een oude gletsjer lopen in het Natuurpark van Chaudefour, waar u op de bergkam ongetwijfeld marmotten en de wat schuwere gemzen zult spotten.
Er bestaat de mogelijkheid om op de top van de Sancy te staan, dat is heen en terug 1.30 uur extra lopen.
Na genoten te hebben van het prachtige uitzicht op de top passeert u de Great Cascade voordat u bij de thermale baden van Mont Dore aankomt.
Overnachting in le Mont Dore.

Dag 8

Mont Dore.
Na het ontbijt eindigt deze hike. Verlenging van uw verblijf hier is mogelijk. Er zijn veel uitgezette wandelingen rond Mont Dore. Vanuit Mont Dore kunt u per trein terug naar Clermont-Ferrand.

Route wijzigingen
De trip kan om veiligheidsredenen aangepast of veranderd worden i.v.m. het weer of onvoorziene omstandigheden. Gebeurtenissen buiten onze controle om kunnen de route wijzingen, te denken valt aan: afgesneden bergwegen, overstroomde rivieren, etc. Ter plaatse ontvangt u dan van onze coördinator een gewijzigde route.

Aankomstdata

Voor deze wandelvakantie Auvergne Hoogland: Tussen meren en vulkanen is de aankomst als volgt mogelijk: Dagelijks van 01 mei 2023 tot en met 24 oktober 2023.

Wandelvakantie Auvergne Hoogland: Tussen meren en vulkanen

U kunt kiezen voor bagagetransport of het zelf meenemen van de bagage (back-pack).

Wandelreis Auvergne HooglandPrijzen per persoon
Volwassenen in 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 640,-
Bagagetransport€ 170,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Toeslag halfpension (5x diner)€ 150,-
Extra overnachting Mont Dor in 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 81,-
Extra overnachting Clermont Ferrand in 2-persoonskamer logies/ontbijt€ 61,-

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • Hotels / pensions op basis van logies/ontbijt
 • Inclusief kaarten + logistieke informatie en info over de lokale natuur en cultuur
 • Taxi naar de start van de trekking op alle startdagen *

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag taxikosten op zon- en feestdagen. 2 of meer pers. € 21,- p.p./1 pers. € 42,- p.p.
 • Entreegelden voor de parken, musea en andere bijzondere plaatsen
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunchpakketten
 • Diner
 • Kosten parkeren Ca. € 10,- per dag
 • Terugreis Mont Dore naar Clermont-Ferrand

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.