MENU SLUITEN

Wandelen-Groot-01 Duitsland Wandelvakanties LEES MEER Wandelen-Groot-02 Groot-Brittannië Wandelvakanties LEES MEER

 

Wandelreizen met bagagetransport

U wandelt graag individueel (zonder gids) met uw familie, uw partner of vrienden. U wilt zelf uitmaken wanneer en waar gestopt wordt. U brengt uw tijd graag door op mooie plaatsen.
Tijd om uw wandelreis met IDTravel te boeken.
Zo werkt het:
Voor uw dagelijkse wandeling is een kleine rugzak met benodigdheden tijdens de tocht voldoende.
Per reis is uw bagagetransport verschillend geregeld: bij hotels is het meestal inclusief transport, bij berghuttentochten over het algemeen niet. Zie uw reisbescheiden. Met de wandelkaarten en routebeschrijvingen, alsmede de wetenswaardigheden van hetgeen u ziet tijdens uw wandeling, bent u volledig geïnformeerd. Naast de wandelreizen van plaats naar plaats met vrijwel dagelijks wisseling van hotels, treft u tevens reizen aan waarin slechts een enkele maal van hotel wordt gewisseld. Of zelfs een wandelweek vanuit één en dezelfde plaats. Er is ook een groepsreis met gids/begeleider.
In de mooiste hotels hebben wij voor u kamers met douche/bad en toilet geboekt. Een gezellige atmosfeer en een goede keuken zijn voor ons buitengewoon belangrijk. Comfort heeft steeds de hoogste prioriteit, want na een enerverende etappe doet een frisse douche en een goede maaltijd wonderen. Wij hebben dan ook de grootste moeite gedaan de hotels volgens deze criteria uit te zoeken. Bij sommige reizen kunt u uit 2 niveaus kiezen!!!

Coronaproof slapen tijdens uw huttentocht of bergwandeling

IDTravel heeft voor u mogelijkheden in Italië en Oostenrijk!
Heerlijk wandelen en de frisse berglucht opsnuiven en daarna heerlijk slapen op eigen kamer!
Geniet op een veilige manier van al het moois dat de bergwereld te bieden heeft.

Exclusief bij IDTravel:

Bergwandelen met slapen op eigen kamer

Bij onderstaande bergwandeltochten in Oostenrijk slaapt u met uw reisgezelschap op een eigen slaapruimte.
Tirol Bergwandelen
Lechtaler Wanderweg
Silvretta bergwandelen

Huttentochten en overnachten op een eigen kamer

in Italië is overnachten op een eigen kamer mogelijk bij alle huttentochten in de regio Val di Sole:
Val di Sole A, B en C
Brenta Dolomieten
Brenta Combi
San Martino di Castrozza

In de regio Val di Fassa is dit mogelijk tijdens de huttentochten:
Sassolungo
Labyrinth

Bij alle overige huttentochten in zowel Oostenrijk, Zwitserland als Slowakije streeft men er naar om, daar waar het mogelijk is, ieder reisgezelschap op een eigen slaapruimte onder te brengen.
Daar waar dit niet mogelijk is worden alle door de overheid gestelde regels strikt opgevolgd. Daardoor is de capaciteit in de hutten sterk beperkt.
Heeft u vragen, neem dan contact met ons op.

Populaire bestemmingen

Een selectie uit het uitgebreide assortiment wandelvakanties

Coast to coast

Coast to coast

Niveau: shoe shoe shoe2
Duur: 9 dagen
Periode: 1 april tot 31 oktober 2020
Verzorging: Logies & Ontbijt

Catalonië

Catalonië

Niveau: shoe shoe shoe2
Duur: 8 dagen
Periode: diverse mogelijkheden 2020
Verzorging: Logies & Ontbijt

Kanaaleilanden

Kanaaleilanden

Niveau: shoe shoe shoe2
Duur: 8 dagen
Periode: 1 april tot 31 oktober 2020
Verzorging: Logies & Ontbijt

Donau Höhenweg

Donau Höhenweg

Niveau: shoe shoe
Duur: 7 dagen
Periode: 2 mei tot 17 oktober 2020
Verzorging: Logies & Ontbijt

Auvergne Ezeltocht

Auvergne Ezeltocht

Niveau: shoe shoe
Duur: 4 dagen
Periode: 1 mei t/m 26 september 2020
Verzorging: Volpension

Moezel

Moezel

Niveau: shoe shoe
Duur: 8 dagen
Periode: 6 april t/m 13 oktober 2020
Verzorging: Logies & Ontbijt

Andere landen, andere gewoontes

Ieder land vraagt van reizigers een zekere tolerantie om zich in te stellen op de gewoontes en gebruiken.
Wij proberen u een prima standaard aan te bieden, maar zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van aard en gewoontes in het gekozen land. Zo kan het in Frankrijk of Italië wel eens voorkomen, dat het ontbijt wat eenvoudiger is dan wat wij in Nederland gewend zijn. Daarentegen is vaak het diner in deze landen weer veel uitgebreider dan u verwachtte.

Verzekeringen

Reisverzekeringen / annuleringsverzekeringen zijn niet opgenomen in de gepubliceerde prijzen. Wij raden u dan ook aan een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering af te sluiten. Voorkomen is beter dan genezen.
Geef in het boekingsformulier aan welke verzekering(en) u wenst en wij zorgen voor de afhandeling.
Sluit u via IDTravel geen reis- en/of annuleringsverzekering af dan gaan wij ervan uit, dat u daar zelf zorg voor draagt. U kunt IDTravel niet verantwoordelijk stellen voor schade waar tegen dit soort verzekeringen een dekking hebben.

Conditie

Voor de wandelreizen heeft u een normale conditie nodig en een beetje uithoudingsvermogen. Het sportief bezig zijn, zal u veel plezier opleveren. Iedere reis is anders. Elke wandeltocht heeft weer een ander verloop. Onvoorspelbare factoren, zoals weer, temperatuur en uw vorm-van-de-dag, hebben zeker invloed. Onderstaande niveau-indeling dient als hulpmiddel bij het kiezen van de wandeltocht, die het beste bij u past. Bij iedere reis staat het niveau vermeld.

Wandelen: Niveau indeling

Het niveau vertelt iets over het terrein, de duur van de wandeling en de vereiste conditie. Al onze wandelvakanties hebben een niveau-aanduiding.

shoe Niveau 1 van 4: licht

Eenvoudige wandeling voornamelijk op goede wandelpaden zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie weinig ervaring nodig. Geschikt voor ongetrainde deelnemers. Duur van de tochten zelden langer dan 4 uur.

shoe shoe Niveau 2 van 4: gemiddeld

Wandeltocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Rustige stijgingen en afdalingen met bijzondere uitzichtpunten. Met een normale conditie en enige wandelervaring echter goed te doen zonder noemenswaardige moeilijkheden.

shoe shoe shoe Niveau 3 van 4 : uitdagend

Wandelreis met hogere moeilijkheidsgraad, gedeeltelijk in het hooggebergte. Soms zijn de wandelingen ook langer dan 6 uur, zodat een goed uithoudingsvermogen gevraagd wordt. U voelt zich zeker op dat niveau, houdt van sportieve uitdaging en bent fit genoeg. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.

shoe shoe shoe shoe Niveau 4 van 4: zwaar

Voor de routiniers op wandelgebied. U heeft de nodige ervaring op inspannende bergwandelingen ook in het hooggebergte. De duur en de hoogteverschillen, die overwonnen moeten worden, zijn inspannend. U doet aan duursport en uw conditie is erg goed. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.