MENU SLUITEN

 

Wandelreizen met bagagetransport

U wandelt graag individueel (zonder gids) met uw familie, uw partner of vrienden. U wilt zelf uitmaken wanneer en waar gestopt wordt. U brengt uw tijd graag door op mooie plaatsen.
Tijd om uw wandelreis met IDTravel te boeken.
Zo werkt het:
Voor uw dagelijkse wandeling is een kleine rugzak met benodigdheden tijdens de tocht voldoende.
Per reis is uw bagagetransport verschillend geregeld: bij hotels is het meestal inclusief transport, bij berghuttentochten over het algemeen niet. Zie uw reisbescheiden. Met de wandelkaarten en routebeschrijvingen, alsmede de wetenswaardigheden van hetgeen u ziet tijdens uw wandeling, bent u volledig geïnformeerd.
De routebeschrijving, die u ontvangt, kan in het Duits zijn. Ook eventuele kaarten kunnen in het Duits zijn.
IDTravel probeert waar mogelijk de beschrijving in het Nederlands uit te geven.
Naast de wandelreizen van plaats naar plaats met vrijwel dagelijks wisseling van hotels, treft u tevens reizen aan waarin slechts een enkele maal van hotel wordt gewisseld. Of zelfs een wandelweek vanuit één en dezelfde plaats. Er is ook een groepsreis met gids/begeleider.
In de mooiste hotels hebben wij voor u kamers met douche/bad en toilet geboekt. Een gezellige atmosfeer en een goede keuken zijn voor ons buitengewoon belangrijk. Comfort heeft steeds de hoogste prioriteit, want na een enerverende etappe doet een frisse douche en een goede maaltijd wonderen. Wij hebben dan ook de grootste moeite gedaan de hotels volgens deze criteria uit te zoeken. Bij sommige reizen kunt u uit 2 niveaus kiezen!!!

Populaire bestemmingen

Een selectie uit het uitgebreide assortiment wandelvakanties

Schotland West Highland Way

West Highland Way

Niveau: shoe shoe shoe2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 23 maart t/m 19 oktober 2024
Verzorging: Logies en ontbijt

Spanje Catalonië

Catalonië

Niveau: shoe shoe shoe2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: Diverse periodes
Verzorging: Logies en ontbijt

Groot-Brittannië Kanaaleilanden

Kanaaleilanden

Niveau: shoe shoe shoe2
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 01 april t/m 31 oktober 2024
Verzorging: Logies en ontbijt

Oostenrijk Donau Höhenweg

Donau Höhenweg

Niveau: shoe shoe
Duur: 7 dgn. / 6 nachten
Periode: 04 april t/m 28 september 2024
Verzorging: Logies en ontbijt

Duitsland Moezel

Moezel

Niveau: shoe shoe
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Periode: 23 maart t/m 13 oktober 2024
Verzorging: Logies en ontbijt

Andere landen, andere gewoontes

Ieder land vraagt van reizigers een zekere tolerantie om zich in te stellen op de gewoontes en gebruiken.
Wij proberen u een prima standaard aan te bieden, maar zijn daarbij natuurlijk afhankelijk van aard en gewoontes in het gekozen land. Zo kan het in Frankrijk of Italië wel eens voorkomen, dat het ontbijt wat eenvoudiger is dan wat wij in Nederland gewend zijn. Daarentegen is vaak het diner in deze landen weer veel uitgebreider dan u verwachtte.

Verzekeringen

Kosten van een reisverzekering, vanaf € 2,00 per dag exclusief € 3,50  poliskosten, en een annuleringsverzekering, 6,9 % van de reissom exclusief € 3,50 poliskosten. zijn niet opgenomen in de gepubliceerde prijzen. Wij raden u dan ook aan een reisverzekering en/of een annuleringsverzekering af te sluiten. Voorkomen is beter dan genezen.
U kunt IDTravel niet verantwoordelijk stellen voor schade waar tegen dit soort verzekeringen een dekking hebben. Geef in het boekingsformulier aan welke verzekering(en) u wenst en wij zorgen voor de afhandeling. Sluit u via IDTravel geen reis- en/of annuleringsverzekering af dan gaan wij ervan uit, dat u daar zelf zorg voor draagt. 

Conditie

Voor de wandelreizen heeft u een normale conditie nodig en een beetje uithoudingsvermogen. Het sportief bezig zijn, zal u veel plezier opleveren. Iedere reis is anders. Elke wandeltocht heeft weer een ander verloop. Onvoorspelbare factoren, zoals weer, temperatuur en uw vorm-van-de-dag, hebben zeker invloed. Onderstaande niveau-indeling dient als hulpmiddel bij het kiezen van de wandeltocht, die het beste bij u past. Bij iedere reis staat het niveau vermeld.

Wandelen: Niveau indeling

Het niveau vertelt iets over het terrein, de duur van de wandeling en de vereiste conditie. Al onze wandelvakanties hebben een niveau-aanduiding.

shoe Niveau 1 van 4: licht

Eenvoudige wandeling voornamelijk op goede wandelpaden zonder noemenswaardige stijgingen. U heeft voor deze categorie weinig ervaring nodig. Geschikt voor ongetrainde deelnemers. Duur van de tochten zelden langer dan 4 uur.

shoe shoe Niveau 2 van 4: gemiddeld

Wandeltocht op wat meer geaccidenteerd terrein. Etappes in zowel vlak als heuvelachtig gebied. Rustige stijgingen en afdalingen met bijzondere uitzichtpunten. Met een normale conditie en enige wandelervaring echter goed te doen zonder noemenswaardige moeilijkheden.

shoe shoe shoe Niveau 3 van 4 : uitdagend

Wandelreis met hogere moeilijkheidsgraad, grotendeels in het hooggebergte.
Soms zijn de wandelingen ook langer dan 6 uur zodat van u een goed uithoudingsvermogen wordt gevraagd. U voelt zich zeker op dat niveau, houdt van sportieve uitdaging en bent fit genoeg. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en u kunt uw krachten goed indelen.

shoe shoe shoe shoe Niveau 4 van 4: zwaar

Voor de routiniers op wandelgebied. U heeft de nodige ervaring op inspannende bergwandelingen ook in het hooggebergte. De duur en de hoogteverschillen, die overwonnen moeten worden, zijn inspannend. U doet aan duursport en uw conditie is erg goed. U bent Trittsicher en heeft geen last van evenwichtsstoornissen. U houdt van een sportieve uitdaging en bent fit/gezond genoeg. U bent in het dagelijks leven actief op sportgebied en kunt uw krachten goed indelen.