MENU SLUITEN

Huttentochten & Wandelen

Reviews

HT-I-Indian Summer-oktober 2022-review-02

Land:     Italië.
Huttentocht:  Indian Summer.
Periode:    Oktober 2022

Beste medewerker,

Graag willen we doorgeven dat we een fantastische huttentocht hebben gehad. We hadden geboekt voor de Indian Summer tocht door de Dolomieten van 7 t/m 13 oktober.
We hebben mooie foto’s gemaakt die we graag aan jullie beschikbaar stellen om bijvoorbeeld op de website te gebruiken.
Daarnaast geven jullie ook al aan in de beschrijving dat er verschillende routes gelopen kunnen worden. We zijn hier een daar afgeweken van de door jullie geadviseerde route en geven die graag als tip door als alternatief of extra. Het was echt prachtig!
Op dag 2 kun je nadat je bent aangekomen bij de Antermoaihut nog een extra wandeling met mooi uitzicht naar de Pas de Laussa lopen. We hebben daar moeflons gezien die aan het einde van de middag zich vaker in dit gebied laten zien.
Op dag 5 kun je voordat je terugloopt naar Campitello di Fassa vanuit de rifugio Sasso Piatto de Sasso Piatto oplopen en heb je schitterend uitzicht op het dal waar je de dag daarvoor mogelijk door heen bent gelopen.
Het de ervaring in deze tijd van het jaar zouden we voor een volgende huttentocht in het voor- of najaar stijgijzers of iets anders meenemen waarmee we met onze schoenen meer grip hebben. Dat zouden we ook adviseren om op de paklijst te vermelden.

vriendelijke groet,
Carola en Sylvie

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Tiroler Alpen variant C.
Periode:    September 2022

Wij hebben in september de 6 daagse huttentocht Tirol gelopen. Het was voor ons een eerste ervaring wat huttentocht betreft.
De rust en pracht in de bergen, de eenvoud van de hutten (hoe fijn is dat om alleen maar te zijn en verder weinig prikkels die je kunnen afleiden van al het moois om je heen), de hartelijke ontvangst in alledrie de hutten (Lechashaueralm, Gimpelhaus en Krinnenalp), eten wat de pot schaft en altijd weer heerlijk, het avontuur waar de wandelingen ons zouden brengen, wat je onderweg tegenkomt (o.a. heel veel gemsen), het af en toe pittig op en af, zon/regen/regenbogen. Dit alles maakte het dat we nu al zeggen: een huttentocht is voor herhaling vatbaar. Het lopen met de rugzak viel ons 100% mee. Ook het pension Kreuzeck de 1e en laatste nacht is heel goed verzorgd, vooral een goede keuken. ID-Travel dank jullie wel voor deze mooie wandeltrip.

Groetjes Sandra

HT-O-Tiroler Alpen-september 2022-review-03
HT-O-Tiroler Alpen-september 2022-review-01
HT-O-Tiroler Alpen-september 2022-review-02
HT-O-Tiroler Alpen-september 2022-review-04

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Adelaarsroute.
Periode:    September 2022

Beste Willem,

Dank voor de organisatie van onze wandeltocht. We zijn i.v.m. hevige sneeuwval een dag eerder teruggekomen en hebben uiteindelijk de tocht van KaiserJoch hutte naar Stuttgarter Hütte niet kunnen maken. We zagen geen hand voor ogen en waren na 50 m al volledig naast het pad beland en konden ook geen markeringen meer vinden. We zijn uiteindelijk met een groep van 10 personen vanaf KaiserJoch Hütte naar beneden gelopen en hebben daar besloten terug te gaan naar NL.
Qua zwaarte waren de wandelingen goed te doen. We hebben soms zelfs gekozen voor zwarte paden i.p.v. rood. En qua lengte was het ook oké. Volgende keer proberen we wellicht nog wat langere wandelingen per dag te maken, zodat we niet te vroeg binnen zijn in de hutten. Dat was overigens wel erg gezellig!
Nogmaals dank en aangezien het een groot succes was, kom ik volgend jaar weer bij je in de lucht voor een nieuwe trip!

Gr. Job van der K.

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta.
Periode:    Augustus 2022

Beste Willem / Henry,

Bijgevoegd een van de favoriete foto’s van onze Silvretta huttentocht: bergmarmotten! En een mooi plaatje in de mystieke bergen!

Gr. Jolien

HT-O-Silvretta-Augustus 2022-Review-01
HT-O-Silvretta-Augustus 2022-Review-02
HT-O-SIlvretta Easy Going-September 2022-review-01
HT-O-SIlvretta Easy Going-September 2022-review-02

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta Easy Going.
Periode:    September 2022

Hallo Henry / Willem

Dank voor de mooie reis. Alles was echt uitstekend verzorgd en de wandelingen waren mooi.

Gr. Annemarijke  / Nijmegen.

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta B.
Periode:    September 2022

Begin september 2022 liepen wij, Hans (65) en Frans (63) met resp. schoonzoon Thomas (32) en zoon Teun (30), de Silvretta B van ID Travel. Vier dagen wandelen van hut naar hut door de machtige en prachtige bergnatuur van de Silvrettagruppe op de grens van Oostenrijk en Zwitserland.

Het laatste stukje van de autoreis vanuit Nederland, over de Silvretta Hochalpenstraße met zijn 34 haarspeldbochten naar de Bielerhöhe (€18 tol) en daarna richting Galtür, belooft al veel goeds.

De eerste wandeldag begon op een parkeerplaats in Wirl (1622 m) van waaruit we evenwijdig aan de hoofdweg onder een lekker zonnetje relaxed en begeleid door het geklingel van koeienbellen richting de Bielerhöhe (2037 m) liepen. Prima om de benen te laten wennen aan het bergop lopen en de rug aan de onwennige rugzak. Met uitzicht over de Silvretta Stausee hebben we bij gasthof Piz Buin nog genoten van koffie met -natuurlijk- apfelstrudel. We vervolgden de wandeling, eerst over een vlak pad langs dit stuwmeer en later over het bevoorradingspad, naar de Wiesbadener Hütte op 2443 m hoogte. In tegenstelling tot de ‘oudjes’ hadden de jongens weinig moeite met het af en toe stevig stijgende kiezelpad. Het mooie uitzicht op de gletsjer, een warme douche, een al dan niet alcoholvrije weizen en een lekkere maaltijd lieten de vermoeidheid gelukkig snel verdwijnen. Daar ontmoetten we nog een sportief stel van ong. 60 jaar die dezelfde tocht via ID Travel geboekt hadden en met hen hadden we een leuke avond.

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta B.
Periode:    September 2022

Begin september 2022 liepen wij, Hans (65) en Frans (63) met resp. schoonzoon Thomas (32) en zoon Teun (30), de Silvretta B van ID Travel. Vier dagen wandelen van hut naar hut door de machtige en prachtige bergnatuur van de Silvrettagruppe op de grens van Oostenrijk en Zwitserland.

Het laatste stukje van de autoreis vanuit Nederland, over de Silvretta Hochalpenstraße met zijn 34 haarspeldbochten naar de Bielerhöhe (€18 tol) en daarna richting Galtür, belooft al veel goeds.

De eerste wandeldag begon op een parkeerplaats in Wirl (1622 m) van waaruit we evenwijdig aan de hoofdweg onder een lekker zonnetje relaxed en begeleid door het geklingel van koeienbellen richting de Bielerhöhe (2037 m) liepen. Prima om de benen te laten wennen aan het bergop lopen en de rug aan de onwennige rugzak. Met uitzicht over de Silvretta Stausee hebben we bij gasthof Piz Buin nog genoten van koffie met -natuurlijk- apfelstrudel. We vervolgden de wandeling, eerst over een vlak pad langs dit stuwmeer en later over het bevoorradingspad, naar de Wiesbadener Hütte op 2443 m hoogte. In tegenstelling tot de ‘oudjes’ hadden de jongens weinig moeite met het af en toe stevig stijgende kiezelpad. Het mooie uitzicht op de gletsjer, een warme douche, een al dan niet alcoholvrije weizen en een lekkere maaltijd lieten de vermoeidheid gelukkig snel verdwijnen. Daar ontmoetten we nog een sportief stel van ong. 60 jaar die dezelfde tocht via ID Travel geboekt hadden en met hen hadden we een leuke avond.

Met een stevig ontbijt achter de kiezen en een lunchpakketje (€4) in de rugzak begonnen we aan de afdaling over hetzelfde pad als gisteren, terug naar de punt van het stuwmeer. Daar kozen de jongens voor de steilere en uitdagender route over het Litznersattel (2737 m) en wij besloten te kiezen voor het alternatief via het Madlenerhaus (1986 m). Met onze wat mindere conditie zal dat wat gemakkelijker zijn, dachten we, maar dat hebben we geweten! Het begon er al mee dat we (niet goed opgelet? gebrekkige bewegwijzering?) in het Großvermunt verkeerd liepen. Toen we daar achter kwamen was er al een uur verstreken, maar via een lastige afdaling, rivierdoorsteek en klim, kwamen we uiteindelijk toch weer op de juiste 302-route met de wit-rood-witte markering. Nu begon een (voor ons) stevige beklimming over een smal pad, dan weer glibberend tussen struiken, dan weer klauterend over rotsen door de Tschifernella. Al lang voordat we er waren konden we de Saarbrücker Hütte in de verte zien liggen. Wat een overweldigende vergezichten richting de hoge bergtoppen! Langs spiegelende bergmeertjes komen we uiteindelijk uit op het bredere pad, maar dan is het nog wel een stevig stukje stijgen naar de hut op 2538 m. De jongens zijn er al en ook zij hebben moeite gehad om de juiste route te vinden (en dat horen we later ook van anderen in de hut). Ook in de kleinere Saarbrücker Hütte (2538 m) was het personeel vriendelijk en de verblijf aangenaam.

Voor de derde wandeldag was regen voorspeld en die voorspelling kwam uit. De hele nacht had het flink geregend, zodat we pas om 9.00 u, toen het wat minder werd, konden vertrekken. We startten de afdaling naar de Vermunt Stausee (1743 m) met koude, natte sneeuw die later overging in regen. Zo konden we onze regencapes ook eens testen 😊. Het Litznersattel, waar de jongens gisteren nog overheen geklommen waren, zag wit van de sneeuw. De afdaling over het brede pad was goed te doen en we waren precies op tijd voor de bus die ons tot bij de Sivretta Seilbahn in Ischgl bracht (€8), waar we met de gondel naar het midden-station op 2320 m zweefden (€9,50). Inmiddels was de zon weer gaan schijnen, dus de regenkleding kon uit, van de afritsbroek werd een korte broek gemaakt en de zonnebril kon weer op. Het eerste stuk ging over een geleidelijk stijgende en door dennenbomen omzoomde asfaltweg door een skigebied tot berghotel Bodenalpe (1840 m) waar we op het terras een goed gevulde ‘gulaschsuppe mit brot’ nuttigden. Iets verder gaat de asfaltweg over in een gravelweg die nog steeds geleidelijk stijgt door het prachtig mooie Fimbadal. We liepen langs met rotsblokken bezaaide glooiende groene alpenweiden met koeien en paarden en we zagen veel alpenmarmotten en verbeeld je dat tafereeltje dan met hoge bergen op de achtergrond. Fantastisch! Er komen veel smeltwaterstroompjes uit de bergen die, samen met de overvloedige regen van die nacht en ochtend, van de Fimbabach een behoorlijk wild stromende beek maakten. Wij hadden dat geluk niet, maar van anderen hoorden we later dat ze ook gemzen en steenarenden hadden gezien. Voor ons was het bijna jammer dat de grote wit bepleisterde Heidelberger Hütte (2264 m) in zicht kwam. En oh ja, onderweg passeerden we nog de grens, dus we sliepen die nacht in Zwitserland. Overigens hebben we in alle drie de hutten heerlijk geslapen in een vierpersoonskamer met twee stapelbedden. Voor een paar euro konden we warm douchen en het eten -steeds gezellig met het Nederlandse stel- smaakte overal allerbest.

Op de laatste wandeldag kozen de conditioneel betere en fanatiekere jongelui ondanks de mistflarden voor de steile, uitdagende klim over de Ritzenjoch (2688 m) en de lange afdaling naar Galtür. Wij hadden wat spierpijn in de benen en pijntjes van de rugzak en vonden het prima om dezelfde relaxte weg terug te nemen door het mooie Fimbadal.

Hotel Rössl in Galtür vonden we misschien wel een beetje té luxueus, maar desalniettemin hebben we van die luxe wel genoten.

De huttentocht door de Silvretta was grandioos. Voor ons best wel pittig en soms spannend, maar uiteindelijk goed te doen. Alles was prima geregeld en verliep perfect.

Groeten van Thomas, Teun, Hans en Frans

HT-O-SIlvretta B-September 2022-review-02
HT-O-SIlvretta B-September 2022-review-03
HT-O-SIlvretta B-September 2022-review-01
HT-O-Höllengebergte-september 2022-review-01
HT-O-Höllengebergte-september 2022-review-02

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Höllengebergte.
Periode:    September 2022

Geslaagde vakantie Salzburgerland / Höllengebergte.

Goedemiddag heren,

Wij zijn vandaag weer terug in het hotel in Ebensee. Alles is helemaal goed gegaan! Wij zijn super blij met alles.
Eerste tocht duurde 3 uurtjes en lekker geklommen. 2e tocht duurde 2 uurtjes en hebben nog even een uurtje gewandeld naar de top bij riederhutte.
De 3e dag was pittiger en door de regen hebben wij daar lekker 6 uur over gedaan maar ook van genoten. Vandaag waren we binnen 4 uurtjes weer benenden gelijk opgehaald.
We zijn verrast met een kamer met sauna! En bubbelbad  wat fijn.

Mochten jullie nog iets willen weten aan tips of huttem, horen we het wel.

Groeten Jeffrey en Marcia H.

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta A.
Periode:    September 2022

Dag Henry / Willem,

Graag deel ik met je enkele ervaringen, tips en foto’s van onze geweldige huttentocht.

Met enige trots kan ik melden dat ik met mijn ouders van 77 en 75 jaar (!) deze huttentocht heb gemaakt. Mijn ouders zijn zeer ervaren wandelaars (13x Vierdaagse Nijmegen) maar hadden nog niet veel bergwandelervaring. Daarmee was deze huttentocht best aan de pittige kant. De niveau ‘2’ stukken waren goed te doen maar de ‘3’-tjes waren nét teveel van het goede. (Kan ook aan de leeftijd liggen). Daarom hebben wij op dag 4 een alternatief verzonnen om van Zeinisjoch Haus naar de Friedrichshafener Hütte te gaan. We zijn vanuit Zeinisjoch met de bus naar Galtür gegaan en hebben daar de ‘Tal-wanderweg’ richting Piel genomen en vervolgens de weg omhoog die we dag 5 weer naar beneden hebben gelopen. Op dag 2 hebben we de door jullie gesuggereerde optie via Madlener Haus (wanderweg 02) gelopen. Ook die was best pittig maar goed te doen.

Tips ter overweging:

  • Bij de eerste wandeldag is het wellicht goed om op te nemen dat de parkeerplaats bij het hotel beperkt is om de auto te laten staan maar dat in Wirl meer dan voldoende parkeergelegenheid is om de auto gedurende de huttentocht te laten staan.  Vanuit daar kan je zo aansluiten op jullie beschrijving voor de eerste wandeldag. Idem dito voor de laatste dag (via bus vanuit Piel terug naar Wirl of lopen via de Tal-wanderweg).
  • Het Zeinisjoch Haus valt een beetje uit de toon als je graag huttenovernachtingen wilt. Je zou de 3e wandeldag ook vanuit de Verbella Alpe kunnen doorlopen naar de Neue Heilbronner Hütte. Scheelt nauwelijks tijd, je kunt dan overnachten in de hut en je hoeft niet op dag 3 en 4 twee keer hetzelfde stuk te lopen.

Ik stuur nog enkele foto’s mee.
Veel dank voor deze mooie ervaring en wellicht tot een volgende keer!

Hartelijke groet,
Miriam Idema

Reactie IDTravel:
Wij verzamelen alle tips van onze wandelaar.
Deze leggen wij dan naast onze eigen ervaring die wij hebben met de tocht.
Daar waar wij denken dat het beter is de tocht aan te passen doen wij dit.
Vandaar dat wij blij zijn met elke tip die wij ontvangen!

HT-Silvretta A-september 2022-review-01
HT-Silvretta A-september 2022-review-03
HT-Z-Bärentrek Oost B-September 2022-review-03
HT-Z-Bärentrek Oost B-September 2022-review-02
HT-Z-Bärentrek Oost B-September 2022-review-01

Land:     Zwitserland.
Huttentocht:  Bärentrek Oost B.
Periode:    September 2022

Hallo Willem / Henry.

Net terug van bovenstaande Tour. Top geregeld en een leuke tocht! Het dicht op elkaar slapen in de hutten blijft een uitdaging 😉
Vooral het personeel in Stechelberg hotel & restaurant erg vriendelijk en meedenkend!

m.v.g.
Martijn R

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta Z.
Periode:    Augustus 2022

Hallo Henry.

Hierbij het verslagje van onze berghuttentocht Z in de silvretta.
Wat hebben we genoten van deze berghuttentocht. Alles was perfect georganiseerd.

Iedere dag was een belevenis: van prachtige uitzichten, marmotten, steenbokken, gemzen tot een gletjertocht met een gids.
We hadden echt het gevoel dat we 7 dagen in een andere wereld zaten. Een wereld waar je respect krijgt voor de natuur en waar je ziet hoe nietig wij als mens maar zijn. 7 dagen geen lawaai van het verkeer en de stad enkel maar rust.

Kortom we hebben de tijd van ons leven gehad in de prachtige bergen van de Silvretta.

Vriendelijke groet,
Mario.

HT-O-Silvretta Zwaar-review-augustus-01
HT-O-Silvretta Zwaar-review-augustus-02
HT-O-Silvretta A-Augustus 2022-02
HT-O-Silvretta A-Augustus 2022-03
HT-O-Silvretta A-Augustus 2022-01

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Silvretta A.
Periode:    Augustus 2022

Beste Henry en collega’s,

Via deze weg willen we jullie laten weten dat we een fantastisch verlof hebben gehad. De berghuttentocht Silvretta A was perfect georganiseerd.
We vonden de tocht gevarieerd en af en toe toch heel pittig om te stappen.
Indien het kan, zullen we volgend jaar wederom op jullie kennis en voorstellen beroep doen.

Mvg. Marc en Marina B
België / Bornem.

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Tannheimer Tal.
Periode:    Juli 2022

Geachte,

Inmiddels zijn wij weer veilig terug in Nederland. Na de huttentocht verbleven wij nog 2 weken in karinthie.

De huttentocht was geweldig. Werkelijk grandioos. Alles was zeer goed geregeld en verliep perfect.
De tocht was pittiger dan we hadden gedacht, vooral de tocht van Krinnenalpe naar Gehrenalm was fors maar geweldig!
De natuur was overweldigend, het landschap was prachtig. Het eten was prima.
De tocht was voor ons prima te doen, voor zoon en dochter van 6 en 8 was hij best pittig.
Dank jullie wel en tot ziens!

Groet Mischa M.

 

Reactie IDTravel:
Komend jaar vervangen wij de hut Gehrenalm door de Leachaschaer Alm.
Voor dit jaar was de Gehrenalm een “noodoplossing” daar een eerder ingeplande hut de gehele zomer niet beschikbaar was.
De tocht wordt dan ca. 1 uur korter en dus minder vermoeiend.

HT-O-Tannheimer Tal-review-Juli 2022-02
HT-O-Tannheimer Tal-review-Juli 2022-03
HT-O-Tannheimer Tal-review-Juli 2022-01

Land:     Italië.
Huttentocht:  Stelvio NP A.
Periode:    Juli 2022

Beste Willem, Henry

We zijn weer terug van de huttentocht Stelvio B, prachtige tocht!
Complimenten, echt een hele mooi tocht door een schitterend gebied.

Wel een paar opmerkingen, naast de ook terechte pluim die we bij deze dus uitdelen!
De vierde loopdag, van Nino Corsi naar Larcher, over de gletsjer, vinden wij wel wat pittiger dan door jullie benoemd.
Om deze dag toch verantwoord in de route op te kunnen nemen, adviseer ik de volgende extra beschrijvingen op te nemen:

  • Let op, deze etappe is behoorlijk pittig, start vroeg en informeer je ter plekke bij de hutten goed over de weersomstandigheden; bij mist of slecht weer is deze route af te raden. Goed zicht op de gletsjer is noodzakelijk! (wij hadden goed weer maar waren net op tijd over de gletsjer voor de opkomende buien die begonnen om 14u)
  • Zorg dat je stijgijzers hebt, die kun je lenen bij de hutten Dorigoni en Nino Corsi, of ect Hotel Pippo, deze stijgijzers maken het lopen over de gletsjer veel stabieler en is eigenlijk een must-have om de route onder deze omstandigheden die wij hadden goed te kunnen nemen.
    Reactie IDTravel: Wij geven aan dat je bij de hut de stijgijzers kunt lenen (gratis) en deze weer in de volgende hut kunt achterlaten.
  • De richting/klim/afslag vanaf de gletsjer naar de Forcola Pas is niet zo duidelijk aangegeven, lastig te vinden. Zorg dat je je goed informeert hoe je loopt. De bij goed weer zichtbare herkenningsstok op de Forcola pas fungeert als baken om de goede afslag te kunnen nemen, die info kregen we bij de Dorigoni hut en was erg behulpzaam.
    Reactie IDTravel: De bergwacht heeft de week nadat u de route heeft gewandeld opnieuw gemarkeerd.
  • De laatste klim vanaf de gletsjer omhoog naar de Forcola Pas is behoorlijk steil, en pittig. Schrik niet van glijdende stenen, dit is eigenlijk een passage alleen geschikt voor redelijk gevorderden. Het was al met al te doen, maar je kunt je afvragen of deze passage hoort bij een niveau 3 huttentocht, ik zou zeggen niveau 3-4 (alleen deze passage). Alle andere etappes waren prima te doen en goed passend voor niveau 3. Mocht je meer toelichting willen, bel gerust!

En dank voor deze tocht en goede organisatie, verder, alles verliep prima!

Martijn R.

Land:     Zwitsersland.
Huttentocht:  Bärentrek West A.
Periode:    Juli 2022

Dag Willem / Henry,

Graag kom ik nog even terug op de schitterende reis die we eind juli in Zwitserland gemaakt hebben via ID-Travel.
Langs deze weg wil ik u en uw team graag bedanken voor de voortreffelijke organisatie (dat was ook al zo bij onze vorige reis met ID-Travel): héél hartelijke dank!!!

Er was maar één klein probleempje: op 21 juli hebben we geslapen in Berghaus Bärschi, maar daar konden we geen avondeten nuttigen (de uitbaatster zei ook dat ze onze reservatie niet had doorgekregen, maar dat betwijfel ik, eerlijk gezegd).
De uitbaatster van Berghaus Bärschi heeft ons toen doorgestuurd naar de ‘buren’, het Berghotel Engstligenalp (er was zo ver van de bewoonde wereld ook geen enkel alternatief). Die maaltijd, voor een bedrag van 84 CHF, hebben we contant moeten betalen.
Bestaat er een mogelijkheid dat we deze maaltijd terugbetaald krijgen?

Met achtingsvolle groeten,
Philippe & Kaatje

 

Reactie IDTravel:
Helaas was de hut failliet verklaard op zeer korte termijn voor aankomst. Ook wij werden er door overvallen.
Wij maken het geld per omgaande aan u over.

 

Dag Willem / Henry,

We willen jou langs deze weg nogmaals heel hartelijk bedanken voor de snelle afhandeling van de terugbetaling!
In bijlage kan je enkele sfeerfoto’s terugvinden, weliswaar niet van zeer hoge kwaliteit waarvoor mijn excuses.
Volgend voorjaar mag je opnieuw een boekingsaanvraag van ons verwachten!
We kijken alvast uit naar een volgende ontmoeting en bedanken jou en je team voor de schitterende zorgen.

Philippe & Kaatje

HT-Z-Barentrek West A-Juli-2022-review-01
HT-Z-Barentrek West A-Juli-2022-review-03
HT-Z-Barentrek West A-Juli-2022-review-02
HT-Z-Barentrek West A-Juli-2022-review-04
HT-I-Sassolungo-Juli 2022-review-01
HT-I-Sassolungo-Juli 2022-review-02
HT-I-Sassolungo-Juli 2022-review-03
HT-I-Sassolungo-Juli 2022-review-04

Land:     Italië.
Huttentocht:  Sassolungo.
Periode:    Juli 2022

Dag Willem en Henry,

Wij zijn net terug van onze huttentocht “Sassalungo”. Wij hebben genoten van deze prachtige georganiseerde tocht met fijne hutten en heerlijk eten.
Het was af en toe een echt pittige maar dit mocht de pret niet drukken met de fantastische vergezichten en het verblijf in de hutten.
Ieder dag was weer een ander landschap en mooie uitzichten. Ik wil jullie dan ook hartelijk bedanken voor het meezoeken naar de juiste tocht voor ons gezin.
Wie weet tot ziens!

PS: Welke soortgelijke trip raden jullie ook aan met privé hutten?

Hartelijke groeten,
Monique (en familie) van der H.

 

Reactie IDTravel:
Kijk eens in Oostenrijk / Vorarlberg en dan de Silvretta B variant.

Land:     Italië.
Huttentocht:  Sassolungo.
Periode:    Juni 2022

Dag Willem / Henry.

In de week van 27 juni hebben mijn zoon en ik de Sassalungo gelopen. Het was een ongelooflijk mooie tocht. We genieten nog steeds na. Vanuit het hotel zijn wij met een gewone lijnbus naar de start gegaan.

We hadden goede refugios en hutten. En een heel fijn starthotel. De laatste refugio was ongelooflijk mooi ingericht, net vernieuwd. Het wat overal gezellig en het eten was goed, de sfeer was goed. Het was ongeveer half bezet. Wat dat betreft is deze periode een goede, er waren al wel veel Italianen aan de wandel. Zij hebben soms al vanaf begin juni vakantie. Maar we wandelden ook vaak hele stukken alleen, enerzijds ook fijn om her en der wel mensen te zien. En wat Nederlanders en anderen ontmoeten was ook weer leuk. Part of the fun.

Het was een tocht voor een goede conditie, met de tweede dag een bui in de rug ook wel spannend, maar tussendoor ook mooie hutten om wat te drinken of eten. De tocht was goed beschreven. We hadden ruim de tijd de andere dagen de tocht te doen. Niet opgejaagd door regen,….Vaak om uur of drie bij de volgende hut. Met steeds een hartelijke ontvangst. Het was genieten. De afdaling naar het grote groene zij dal, na de nacht in Antermoia, de hoge hut was vooral in het laatste deel ook pittig door de bossages. Wel heel mooi. Maar naar boven denk ik nog pittiger!

De laatste dag zijn wij bij de Sassalungo zelfs binnendoor gegaan, over de kleine pas. Dan met de wiebelige kabelbaan naar beneden, een pittige klim maar zeer de moeite waard. De eigenaar van de Refugio had gezegd dat als je de stenige tocht naar het Antermoia meer had gedaan je deze ook best kon doen, en dat was ook zo. Het was goed weer en we durfden het aan, mede ook vanwege de hut onderdaan waar we eerst wat konden drinken. Bovenaan nog wat gladde sneeuw en smalle stukken met kabel. Ik was wel blij om te klimmen, niet te dalen.

Het kabelbaantje uit het jaar nul was nog het meest spannend. De Nederlanders die precies dezelfde tocht deden als wij kwamen wij in het dorp in het dal weer tegen. Dus het maakte niet veel uit in tijd. Zij zaten in een ander hotel trouwens.
We zijn met de trein gegaan vanuit Nederland naar Bolzano en toen de bus. Terug was de bus aardig vol. Veel toeristen in het dal gebruiken deze lijn, maar het was een heel goede verbinding en een gezellige chauffeuse.

Het was geweldig. Pittig en spannend, maar met een goede conditie en wat lef heel goed te doen,

Groet van Izaak en Ingrid Nij B.

HT-I-Sassolungo-Juni 2022-review-01
HT-I-Sassolungo-Juni 2022-review-03
HT-I-Sassolungo-Juni 2022-review-02
HT-O-Silvretta-Juli 2022-review-01
HT-O-Silvretta-Juli 2022-review-03
HT-O-Silvretta-Juli 2022-review-02
HT-O-Silvretta-Juli 2022-review-04

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Vorarlberg / Silvretta
Periode:    Juli 2022

Een heerlijke week wandelen in Galtür

Beste Willem en medewerker(s),

Wij zijn terug van onze heerlijke week in Galtür, waarbij we voor het eerst geen huttentocht hebben gemaakt maar dagtochten. Dit door een knieblessure van één van ons. Gelukkig bleek de ‘berg-sensatie’ niet minder te zijn bij dagtochten en hebben we een superweek gehad! Wat zijn er veel mogelijkheden in het gebied, en het weer was véél beter dan de voorspellingen deden vermoeden – zoals meestal overigens.
We kozen: Dag 1 Versalspitze, dag 2 Bielerkopf (waarbij het rondje niet lukte ivm geen markeringen en kans op steenslag, werd onderaan op een bordje vermeld), dag 3 Jamtalhütte, dag 4 Ischl, dag 5 Wiesbadener Hütte (met stip op nr 1!!! Wat een werkelijk prachtige tocht is dat).
En natuurlijk was hotel Rössle weer super! Zéér genoten van de spa, het vriendelijke personeel, het uitstekende eten (zelfs regelmatig een gang laten staan omdat het té veel was).
Kortom, we zijn heel tevreden teruggekomen, ook al was dat mét corona….! Gelukkig zijn we geen van allen erg ziek, maar zijn toch thuis maar in quarantaine gegaan.

Hartelijke groeten en tot volgend jaar!
Mirjam en Anton.

Land:     Spanje.
Huttentocht:  Picos d’Europa.
Periode:    Juli 2022

Beste Henry en Willem,

Bedankt voor alle  informatie en boeking.
De reis was prima en naar wens verlopen en dus een aanrader.
Bedankt voor de organisatie!

Alle boekingen van de verblijven waren in orde behalve deze van de Refuge.
De persoon was niet op de hoogte van onze komst en we hebben ter plaatse extra €80 moeten betalen voor de overnachting met ontbijt en avondeten.
Kan dit bedrag nog gerecupereerd worden? Wij vermoeden dat de man niet alles tijdig heeft nagezien?

Bruno P.

Reactie IDTravel:
Inderdaad een vergissing van de huteigenaar. Wij maken het per omgaande aan u over.

HT-S-Picos de Europa-Juli 2022-review-03
HT-S-Picos de Europa-Juli 2022-review-01
HT-S-Picos de Europa-Juli 2022-review-02
HT-O-Silvretta A-Juli 2022-review-01

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Vorarlberg / Silvretta A.
Periode:    Juli 2022

Nog wat tips.

  • De route over de Radsattel van Galtür naar de Wiesbadener hut was pittig
  • Het laatste stuk naar de Saarbrücken hut was steil en uitdagend, je kunt als alternatief het grindpad volgen.
  • De bushalte in Partenen heet Bergbahnen,
  • Vanuit de Friedrichshafener hut wordt nergens Piel / route 8 aangegeven. Het mooist is Themenweg Galtür volgen met mooie uitzichten.

Met vriendelijke groeten,
Rolf K.

Reactie IDTravel:
Bedankt voor deze mooie aanvullende tips en foto’s. Wij nemen ze mee in de beschrijving.
Tot volgend jaar.

Henry / Willem.

HT-O-Silvretta A-Juli 2022-review-02
HT-O-Silvretta A-Juli 2022-review-03

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Vorarlberg / Silvretta A.
Periode:    Juli 2022

Hoi Willem en Henry,

Inmiddels twee dagen weer thuis na een fantastische huttentocht door jullie perfect georganiseerd.
Wij hebben genoten van deze pittig en zeer afwisselende tocht.
Volgend jaar weer een huttentocht, natuurlijk geboekt bij IDTravel.

Groetjes Jeannette en Hennie.

HT-O-Silvretta A-juli 2022-review-01
HT-O-Silvretta A-juli 2022-review-03
HT-O-Silvretta A-juli 2022-review-02
HT-I-Val di Sole/Stelvio NP-juli 2022-review-02

Land:                 Italië.
Huttentocht:     Val di Sole / Stelvio NP variant C
Periode:            Juili 2022

Dag Henry en Willem,

Het is allemaal goed verlopen.
Wij hebben een schitterende tocht gemaakt!

Gr Marian

HT-I-Val di Sole/Stelvio NP-juli 2022-review-03
HT-I-Val di Sole/Stelvio NP-juli 2022-review-01

Land: Oostenrijk
Huttentocht op maat in Tirol
Periode: begin juni.

Wij hebben met een groep van 14 personen een 4 daagse huttentocht gemaakt via IDTravel. Deels ervaren en onervaren deelnemers. De hutten waren vooraf gereserveerd door IDTravel en prettige plekken om te overnachten en om aan te komen na een wandeling van circa 5 uur.
Alle afstemming met IDTravel verliep zorgeloos. Goed bereikbaar en prima prijs/kwaliteitverhouding. Aanrader!

Peter K.  uit Amersfoort.

HT-O-Tiroler Alpen-review-juni-0
HT-O-Tiroler Alpen-review-juni-03
HT-O-Tiroler Alpen-review-juni-02
HT-O-Tiroler Alpen-review-juni-04
HT-O-Tiroler Alpen Zwaar-review mei 2022-03
HT-O-Tiroler Alpen Zwaar-review mei 2022-01
HT-O-Tiroler Alpen Zwaar-review mei 2022-02
HT-O-Tiroler Alpen Zwaar-review mei 2022-04

Land:     Oostenrijk.
Huttentocht:  Tirol Z
Periode:    Mei 2022

Dag Willem en Henry,
Inmiddels is ons tochtje al weer een klein weekje achter de rug.
We vinden het toch goed om je te complimenteren met deze fantastische route!
Het was een geweldig mooie tocht met een geweldige variatie.
Wat ons betreft volgend jaar weer!👍🏻

Vr gr Eddie K. en kameraden

Oostenrijk – Lechtal – Wetterspitz.
Reisperiode: september 2021.

Beste Willem en Henry,

Afgelopen september liepen mijn broer en ik de Holzgauer Wetterspitze-tocht. Het was onze tweede tocht via ID-travel.
We hebben een geweldige en perfect verzorgde week gehad. De tocht was conditioneel, en door enkele Klettersteig-passages, ook technisch uitdagend. Gaaf om te doen!
Slechts het noemen van IDTravel was in alle hutten voldoende om met een glimlach gastvrij te worden ontvangen, dat duidt op een goed netwerk.
Met name de 4e dag was er een om nooit te vergeten en gaf een echt hooggebergte-gevoel, met het beklimmen van de Feuerspitze als kers op de taart.
Als we dan een verbeterpunt moeten noemen, zou het de afdaling vanaf Gasthof Hermine naar Stockach zijn. Een meer alpine alternatief zou beter binnen de tocht passen.

Nogmaals dank voor de fijne tocht en graag tot de volgende!

Groeten,
Niels en Jasper

 

Reactie IDTravel.

  • Het beklimmen van de Feuerspitze is als een eventuele optie opgenomen in het programma.
  • Bij de zogenaamde Klettersteig-passages zijn geen extra hulpmiddelen nodig. De kabels dienen slechts als hulpmiddel, extra steun / veiligheid, bij het omhoog gaan.
  • Helaas is er geen alternatief wat betreft de route van de Ansbacher Hütte naar Hermine.
HT-O-Wetterspitz-review-01
HT-O-Wetterspitz-review-02
HT-O-Wetterspitz-review-03
Review-Sassolungo-september 2021-01
Review-Sassolungo-september 2021-04
Review-Sassolungo-september 2021-03
Review-Sassolungo-september 2021-02

Italië – Val di Fassa – Sassolungo.
Datum: september 2021.

Hallo IDTravel medewerkers,

Wij ondertussen weer terug thuis van een geweldige wandelvakantie, elke keer is het weer anders en dat is zo heerlijk. Echt even weg!
Op jullie reisinfo vroegen jullie wanneer er leuke foto’s genomen waren om die door te sturen. Bij deze!

Grtjs, charlotte en saskia.

Review-Sassolungo-september 2021-05

Italië – Dolomieten – Alta Via N1.
Datum: Augustus 2021.

Beste Willem,

We zijn op de terugreis na een prachtige wandelweek; heel erg genoten! Dank voor de goede organisatie.
Als trouwe klant misschien wel leuk om een keer wat foto’s te sturen die eventueel te gebruiken zijn op de site.

Paar kleine feedback punten:

  • In de hutten is de keus voor vegetarisch eten heel beperkt en groenten is zoals overal in de hutten vaak ver te zoeken.
  • De bus heen naar het meer lake Baia moet je reserveren. De eigenaresse van het hotel heeft ons daar op geattendeerd hoor maar we kwamen onderweg mensen tegen die 3 uur hadden moeten wachten, omdat ze het niet wisten en alle bussen vol waren. Via een QR-code kun je dat prima vanuit huis al regelen.

Tip voor lunch op de laatste wandel dag: absolute aanrader bij Cinque Torri is Rifugio Scoiatolli. De huisgemaakte pasta is onweerstaanbaar 👌🏻

Hartelijke groet, Angelique B.

Review-Alta Via N1-augustus 2021-01
Review-Alta Via N1-augustus 2021-02
Review-Alta Via N1-augustus 2021-03
Review-Brenda Dolomieten-Augustus 2021-02
Review-Brenda Dolomieten-Augustus 2021-01

Italië – Brenta Dolomieten.
Datum: Augustus 2021

Hoi Willem / Henry,

Wat was de Brenta huttentocht in 1 woord: fantastisch! Wij hebben enorm genoten en een onvergetelijke ervaring opgedaan! Heel veel dank voor je advies om deze tocht te gaan lopen.
Wat adviseer je voor een volgende keer vergelijkbaar met de Brenta? Hoeft niet persé in Italië te zijn.
Groetjes uit Kroatië! We hebben er nog een weekje aan vastgeplakt.

Groetjes Inge T.

Review-Brenda Dolomieten-Augustus 2021-03

Italië – Val di Sole / Malghe.
Datum: Juli 2021.

Goedemiddag,

Inmiddels een paar dagen terug van onze hutten tocht in de Brenta Dolomieten, Malghe comfort walking A. We hebben genoten van de wandelingen en het overnachten in de Malghe’s en rifugio Dorigoni. Als tip willen we nog het volgende meegeven. Dag 2 is qua afstand en duur niet al te lang. Er worden wel uitbreidingsmogelijlheden gegeven door jullie, maar die moet je dan direct bij vertrek doen. Wij vinden het prettiger om eerst de route naar de volgende overnachtingsmogelijkheden te lopen en dan ter plekke kijken of we nog een extraatje willen doen. Dit kon heel goed door het pad achter de Malghe Maleda Alta te nemen en dan door te lopen tot een kleine hut aan het eind van het pad, Baito Fassole, schitterende omgeving, je loopt een heel stuk langs een stroompje omhoog en via een soort plateau loop je het laatste stuk langs steenmannetjes richting de kleine hut (staat wat vee omheen). Echt een paradijselijke omgeving. Totaal heen en terug zo’n 1,5 a 2 uur lopen. Ik voeg een paar foto’s toe van dat stuk. Misschien kunnen jullie dit extraatje opnemen in de beschrijving.

Verder bijzonder genoten en super geregeld alles!

Hartelijke groeten,
Hans Brinksma en Adelinde van den Berg

Review-HT-Malghe-Juli-2021-01
Review-HT-Malghe-Juli-2021-02
Review-HT-Malghe-Juli-2021-03
Review-I-HT-BärentrekOostA-juli2021-01

Zwiterserland – Bärentrek Oost.
Datum: juli 2021.
Barentrek Oost A.

We hebben als gezin een hele mooie afwisselende trektocht gehad.
Heel laat de reis geboekt i.v.m. corona maar IDTravel heeft alles snel kunnen afhandelen.
Een tip voor als je met meerdere personen reist, neem een taxi vanaf Meiringen ipv de bus ( met meer dan 3 personen is dit voordeliger). De laatste dag stond er in de beschrijving dat je over een steile hangbrug ging maar deze zijn wij niet tegengekomen. De route vanaf de Oeschinsee naar Kandersteg was afgesloten ivm natuurgevaar, alternatieve route staat goed aangegeven.

Groetjes Fam van Dijk.

Review-I-HT-BärentrekOostA-juli2021-02
Review-I-HT-BärentrekOostA-juli2021-03

Italië – Val di Sole – Stelvio NP A.
Juli 2021.

Dag Willem en collega’s

Vorige week hebben wij de huttentocht Stelvio NP variant A gelopen.
Het was een prachtige tocht, we hebben enorm genoten en ook onze kinderen van 16 en 13 jaar oud vonden het geweldig!
Bedankt om ons deze tocht aan te raden, het was top!

Vriendelijke groeten,
Lydia, Luc, Nikki en Max

Review-I-HT-ValDiSole-juli2021-01
Review-I-HT-ValDiFassa-juli2021-01

Italië – Val di Fassa – juli 2021.
Tour: Sassolungo.

Dag Willem en medewerkers,

We zijn begin juli op huttentocht geweest en het was prima.
Zowel het hotel als de hutten waren ok.
Bedankt voor de goede organisatie.

Linda Van D.
België.

Juli 2021:

Hallo Willem en Henry,

Huttentocht zojuist afgerond. We vonden het fantastisch.
Nog een tip voor volgend jaar? Mag zelfs (max) 2 dagen langer. Geen kletteren! Daar zijn we niet op getraind.

Nicole & Jeroen

Review-HT-Oostenrijk-Tannheimer Tal-03
Review-HT-Oostenrijk-Tannheimer Tal-02
Review-HT-Oostenrijk-Tannheimer Tal-01
Review-HT-Italië-Panoramaroute

Juli 2021:

Hallo,

Eerste keer huttentocht en zeker niet de laatste. Zes wandelwagen in de prachtige omgeving van Val di Fassa, goede wandelafstanden per dag met duidelijke kaart en route. Leuke afwisseling tussen meer basic en meer luxe hutten. Alles top in elkaar gestoken door en fijn contact met Willem en Henry van IDTravel.

Dank en groet,
Lisanne en matthijs

Review-HT-Italië-Panoramaroute

Juli 2021:

Hoi Willem / Henry,

Ik heb een geweldige huttentocht gelopen en van alle dagen genoten. Het was trouwens een zeer pittige tocht door de aanwezige sneeuw. Ik moest elke dag door de sneeuw “wandelen”. Ik ben op dinsdag niet over de Getschnerscharte gelopen. Dit werd me door de eigenaar van de hut afgeraden, ik was zeer blij met deze tip
Op donderdag heb ik de gehele dag sneeuw gehad en bijna de weg niet kunnen vinden, zoveel  lag er. Ik ben onderweg op die dag een medewandelaar tegengekomen en zijn samen verder naar de hut gelopen. Deze tocht zal me altijd bij blijven dat weet ik zeker.
Ik ben mijn volgende huttentocht al aan het uitzoeken

Met vriendelijke groet,
Hans van G.

Review-HT-Oostenrijk-Silvretta Zwaar
Review-Adelaarsroute-Juli 2021-01

Juli 2021:

Helaas zijn we alweer een aantal dagen thuis en zelfs weer aan het werk, maar wilde je toch nog even bedanken voor de mooie ervaring die je ons hebt gegeven!

Alles was super geregeld en we werden dan ook overal goed ontvangen.
De tochten waren best pittig. En af en toe ook best spannend, maar met een goede conditie en een gezonde dosis durf hebben we de wandelingen zonder problemen uit kunnen lopen. We hebben, wind, regen, sneeuw, hagel en gelukkig toch ook zon gehad. Wat was dat een super mooie ervaring. Vooral de sneeuwvlaktes op grotere hoogte maakte het heel speciaal. Voor ons zeker voor herhaling vatbaar. En dan kunnen we ook zeggen, dat we nu toch wel een beetje ervaren zijn.

Jochem en Cindy

Review-Adelaarsroute-Juli 2021-02
Review-Adelaarsroute-Juli 2021-03

Juli 2021:

Trip was een groot succes!
Markus is een topper, kwam ons op laatste dag helpen toen mijn zoon het ff zwaar had en hij toevallig op zijn fiets in de buurt was.
Verheug mij op een volgende wandeling (ik moet rond 20 September in Basel zijn, ga je site bekijken of er iets moois te doen is in de buurt).

Groeten,
Michiel

Review-Pale di San Martino-April 2021-01
Review-Pale di San Martino-April 2021-02

April 2021:

Onder het mom van “beter laat dan nooit”, willen we jullie – nog steeds 😉 – hartelijk danken voor de geweldige vakantie in de Dolomieten, bij Pale di San Martino.
Aangezien we op dit moment opnieuw op zoek zijn naar een huttentocht, stuiten we weer op jullie site met de meest geweldige tochten en foto’s.
Waarschijnlijk wenst een goede vriend van ons met ons mee te gaan dit jaar, na onze jaloersmakende verhalen van september.
We hopen begin juli, vanaf 5/6 juli weer richting Oostenrijk/Italie/Slovenie te mogen; wat is jullie verwachting hierin?

Hierbij nog een korte review van vorig jaar:
Een onvergetelijke huttentocht in de omgeving van Pale di San Martino met adembenemende uitzichten.
Mocht je twijfelen tussen een van de wandeltochten in Noord-Italie voor niveau 2-3; twijfel dan niet langer en kies voor deze route!
Wij hebben deze tocht namelijk ervaren als een hike waarbij alle uiteenlopende facetten van een bergtocht aan bod komen.
Van heide, meertjes, groen en idyllisch, tot aan rotsachtige grijze valleien waar we ook gemzen hebben gespot, en waar je je waant in een maanachtig landschap.
Ook het aantal dagen is voor een wandelaar met normale tot redelijk sportieve conditie goed te doen.
Bij iedere accommodatie, met name bij Rifugio Passo Vales (zeg maar gerust berghotel 😉 ) en Rifugio Capanna Cervino, hebben we genoten van heerlijke 3-gangendiners en de Italiaanse gastvrijheid.
Wij kijken alweer uit naar onze volgende huttentocht, deze eerste 4-daagse tocht smaakt zeker naar meer!

Groeten, Ellen

Juli 2020:

We willen laten weten dat de reis weer fantastisch was. In juli dit jaar hebben we de huttentocht Val di Fassa gelopen. Een prachtig gebied en de klettersteig vonden we wonderschoon.
In de hutten was het met de coronamaatregelen goed geregeld.
Dank weer voor de organisatie!

Met groet,
Thea R.

Review-Val di Fassa-Huttentocht-04
Review-Val di Fassa-Huttentocht-01
Review-Val di Fassa-Huttentocht-02
Sassolungo-huttentocht-03
Sassolungo-huttentocht-04
Sassolungo-huttentocht-05

Augustus 2020:

Na een vervelende start van de vakantie omdat de auto in Duitsland kapot ging, gelukkig toch nog op tijd aangekomen in Vigo di Fassa om aan onze huttentocht te beginnen. Zodra we in de lift stapten (omhoog wandelen zat er vanwege tijdgebrek niet meer in), viel alle spanning van ons af en hebben we alleen nog maar genoten.

Wat een fantastisch mooi gebied om te wandelen, we vonden vooral de afwisseling tussen een soort maanlandschap en groene valleien erg mooi. Het was een pittige tocht met best wat hoogtemeters en wat spannende stukken, vanwege stukken pad die weggeslagen waren door steenlawines. De kinderen (12, 14 en 15) vonden het goed te doen en zouden net als wij ook nog wel een keertje willen!

De hutten waren goed, het eten was lekker. Kortom, een toptocht! Bedankt voor het regelen heren van IDtravel!

Groeten,

Peter, Marieke, Thomas, Merijn en Floor

Augustus 2020:

Goedemorgen

Wij zijn onderweg naar huis na een geweldige week oostenrijk. Via deze weg wil ik u heel hartelijk bedanken voor de geweldige tocht. De voorpret begon al toen we alle spullen kregen. Heel duidelijk en uitgebreid. De mondelinge uitleg van marcus gutjahr maakte dit alles nog duidelijker. Fijn dat hij ons wegbracht naar voglau en we zijn telefoonnummer mochten voor als we de weg even niet wisten of er wat anders zou zijn.

Vanaf moment 1 hebben we genoten. De route is zo afwisselen, de hutten zijn zo verschillend, echt geweldig. Dit was absoluut een van onze beste vakanties! Een klein detail nog voor de papieren beschrijving. Ivm ziekte van haar man is de stuhlalm hut niet meer in handen van een Nederlandse. Daarnaast is een klein uitstapje vanaf de rottenhof hutte naar de gosausee aan te bevelen. Die dag is het een korte wandeldag. Lopend of met de bergbahn zeker de moeite waard, met uitzicht op de gletsjer. Hier kun je zwemmen, een ronde lopen op het meer, een bootje huren of suppen.
Ik stuur nog wat leuke foto’s mee van het prachtige landschap. Maar nogmaals bedankt voor deze prachtige ervaring!

Groeten
Ageeth en André satter

Huttentocht-Oostenrijk-01

Augustus 2020:

Beste Willem, Henry,

Vorige maand hebben we de huttentocht Dachstein C gelopen. Hierbij wil ik jullie (sorry voor mijn late reactie) hartelijk bedanken voor de prima organisatie. Het was echt fantastisch!! Wat bijzonder om dit met mijn zonen te mogen beleven. Alles klopte: het hotel en de hutten met vriendelijke eigenaren,  het eten, de wandelingen. We hebben er ontzettend van genoten. Nogmaals bedankt!

Gr John R.

Augustus 2020:

Beste meneer van Trier,

Vanochtend hebben we onze 5-daagse huttentocht Sassolungo afgerond en we hebben enorm genoten!!! Dit was onze tweede huttentocht ooit en we zouden zo weer een nieuwe reis boeken!

Wat is het wandelen in de bergen toch een geweldige combinatie van rust, ruimte, prachtige natuur, onbeschrijfelijk mooie vergezichten, uitdaging, kleine pijntjes (door de zware rugzak) en fysieke inspanning. We hebben nu nog maar 6 dagen vakantie achter de rug, maar door de huttentocht hebben we het gevoel dat we al zeker 2 weken onderweg zijn! De fysieke inspanning zorgt ervoor dat je direct los komt van de dagelijkse stress.

Nu hebben we ook geluk gehad met het weer: terwijl Nederland te maken had met een hittegolf, liepen wij bij een aangenaam temperatuurtje en soms een fris briesje door Dolomieten. Bijna elke nacht was er onweer, maar toen zaten wij al lang en breed in de hut.
Deze huttentocht combineert extreme verschillen in landschappen en dat verrast in positieve zin: een soort ‘stenen-maanlandschap’ op wandeldag 2 (richting hut Antermoia) met op dag 3 een plotselinge overgang naar een groene vallei met mooie weides met loslopende koeien en paarden (best spannend om langs te lopen), een prachtige (verstopte) waterval in het dal en op de laatste wandeldag waarin je de grootste afstand aflegt passeer je ineens behoorlijke restanten sneeuw, kleine watervallen en een enkele ‘grot’ om vervolgens een groot skigebied in te wandelen.

Deze wandeltocht was voor onze jongens van 13 en 15 ook echt goed te doen. Ze kunnen nu niet kiezen welke huttentocht ze mooier/indrukwekkender vonden: de Sassolungo van dit jaar of Val du Sole, cat. C van vorige zomer. En dat hoeft ook niet natuurlijk…

Ik vond de Sassolungo-tocht in totaal spectaculairder, maar als enige minpunt wil ik de (toeristische) drukte benoemen. Op sommige punten passeer je dagjesmensen (op bepaalde wandelpaden zelfs met kinderwagens) in behoorlijke aantallen. Wanneer je dan verder het gebied in wandelt, raak je ze uiteindelijk wel kwijt. Dan ontstaat er vanzelf een splitsing in mensen die weer terug moeten richting dal en de bergwandelaars die overnachten op de berg. Dit zou deze wandeling misschien minder bijzonder kunnen maken, maar aangezien de natuur zo prachtig is en sommige delen makkelijk bereikbaar voor iedereen door de skiliften, is het ook begrijpelijk. Daar komt bij dat Corona wellicht de hang naar de natuur ook meer aangewakkerd heeft? Waarom rondlopen in een stad en telkens een mondkapje opzetten, wanneer je ook kunt genieten van de verse berglucht….

Zoals u merkt: we hebben wederom genoten. Dank voor uw geweldige organisatie: we hebben, net als vorig jaar, geen enkele voucher echt hoeven te tonen. Alleen het benoemen van onze achternaam opende elke toegang tot overnachting. Dat tekent een strakke organisatie.
Wat ook goed is om te benoemen; bij deze tocht was het meenemen van lunch niet echt nodig. Onderweg waren er telkens wel hutten te vinden waar je lunchen/iets drinken kon. Daar hadden we niet op gerekend. Dus als je echte rust zoekt, zal de tocht Val di Sole (C) je dat meer brengen.

Sassolungo-huttentocht-01
Sassolungo-huttentocht-02

Juli 2020:

Beste Henry en Willem,

Hierbij even een berichtje dat wij weer heelhuids thuis zijn aangekomen na een mooie huttentocht door Val di Rabbi. Het was tiptop geregeld en een hele mooie ervaring. Dank voor het regelen en hopelijk is de rust ook bij jullie weer wat weergekeerd.

Met vriendelijke groet,

Boudewijn van der M.

Juli 2020:

Hey Willem,

Wij zijn afgelopen weekend teruggekeerd van onze wandelvakantie in Vale di Sole. Wat mistig, maar zeker geen slecht weer gehad en wat hebben we genoten!
Het wandelniveau was voor ons ideaal (onervaren wandelaars, maar wel vrij sportief), alsook de lengte van de trip. Het enige wat we anders zouden gedaan hebben moesten we het nog eens doen, is misschien een extra dagje boeken om naar de termen te gaan achteraf of een typisch Italiaans restaurantje te bezoeken.

Wat feedback naar jullie betreft kunnen we ook zeer positief zijn: alles was duidelijk en in orde. Het Pippo hotel was keurig en Paula was zeer vriendelijk. Jammer wel dat de sauna ed niet open waren als gevolg van de coronamaatregelen. In de eerste berghut (Rifugio Stella Alpina) verliep communicatie iets minder vlot en is het eten ons wat misvallen, maar dat werd meer dan goed gemaakt door Rifugio Dorigoni. Wat een vriendelijke mensen daar! Lekker eten, comfort en vooral héél behulpzaam. Ze heeft ons wandeltips gegeven, het weer was niet ideaal dus ze stelde een alternatief voor, strikt met de hygiënemaatregelen, … We vonden het initieel wat jammer dat we twee maal in dezelfde hut zouden verblijven, maar wat waren we blij dat het in deze hut was.

De mist mag ons dan wel wat uitzichten gekost hebben, we hebben maar één namiddag regen gehad en zelfs steenbokken gezien. We zijn dus alle zes voldaan thuisgekomen.
Hartelijk dank en misschien tot een volgende keer 🙂

Groetjes,

Lisa Van L.

review-huttentocht-22072020

Oktober 2019: Specifiek aangepaste zwaardere versie van de Huttentocht Sassolungo in het Italiaanse Val di Fassa voor een klant. Maatwerk dus. Clip gemaakt 28 september 2019 door Jordi Snelders en met zijn toestemming gepubliceerd op het Youtube kanaal van IDTravel.

September 2019
Huttentocht Italie, Val di Sole
Onderwerp: Dank voor de geweldige ervaring!!

Beste meneer van Trier,

Het is eigenlijk zonde is dat u namens uw organisatie niet automatisch na afloop van de geboekte vakantie een korte vragenlijst stuurt of wellicht doet u dat normaal wel, maar durfde u het niet bij ons gezien de bijzondere situatie waarin we verkeerden afgelopen zomer?

Ik ben u zo ontzettend dankbaar dat u mij verhinderd heeft in de laatste dagen voor onze reis om de reeds omgeboekte reis alsnog te cancellen i.v.m. aangekondigd slecht weer in de bergen i.c.m. het verdriet dat we hadden. We hebben misschien 10 druppels gehad die paar dagen in de bergen en zo ontzettend genoten van de rust, de prachtig overweldigende natuur, de wandelingen en alles bij elkaar. Ik ben bezig met mijn foto-jaarboek en ben nu bij de huttentocht aanbeland en besluit u toch eindelijk maar eens een welverdiend bedankje te sturen. Mijn excuses dat ik daar niet eerder voor ben gaan zitten, maar ik denk dat u nog wel weet wie ik ben wanneer u onderstaande mail terugleest.

We hebben echt zo ontzettend genoten.
De aanloop naar de huttentocht was zwaar. Dat had natuurlijk alles te maken met het toch nog plotselinge afscheid van onze (schoon)moeder. Er moet dan zoveel geregeld worden in zo weinig tijd en alles moet goed zijn; vervolgens was de uitvaart op maandag gelukkig erg mooi en waardig, maar moesten we dinsdag in 1 ruk naar de Dolomieten rijden met slechts enkele uren nachtrust van tevoren.

Maar goed…. we zijn er gekomen, liefdevol ontvangen, aangeschoven voor het diner en daarna ons bed in gedoken voor de rust. De volgende dag moesten we natuurlijk ook weer vroeg op en begon de ingekorte 3-daagse huttentocht Stelvio NP. Het was prachtig, soms fysiek even een uitdaging (maar in het totaal echt goed te doen hoor), spannend (door de steilere stukjes/losliggende stenen i.c.m. het enthousiasme van onze jongens die graag vooruit renden), maar overall een geweldige uitdaging om met zijn 4-en dit avontuur aan te gaan. Het is absoluut voor herhaling vatbaar! De kinderen en wij hebben genoten van de lichamelijk inspanning en de uitdaging om op eigen kracht je een weg te banen door de prachtige natuur. Geweldig om de mensen te zien en ontmoeten die ook dit soort activiteiten ondernemen of de mountainbikers die de hutten per fiets bereiken!! De bedden hadden voor mijn 2 meter lange man wat langer mogen zijn, maar ach…. voor een paar dagen kwamen we er wel doorheen. We hebben sinds terugkomst meerdere mensen over onze geweldige ervaring verteld en meerdere malen reclame voor u gemaakt.

We hebben nog geen idee wat we komend jaar willen gaan doen, maar ik denk dat dit niet de laatste huttentocht voor ons geweest zal zijn. Nogmaals dank voor het meedenken, het regelen van deze prachtige reizen, uw overtuigingskracht als iemand om wat voor reden dan ook twijfelt om te gaan en uw flexibiliteit.

Dank dank dank!
PS. Ik heb een fotootje van ons meegestuurd die we op de weg terug naar het dal door een Nederlandse vader hebben laten maken die met zijn 2 kinderen op pad was. Deze foto zegt genoeg denk ik! 😊

Met vriendelijke groet,
Suzan W.

review-07-11-19
review-10-10-19-01

Groepsreis Blauwe Silvretta met 45 personen met 3 wandelgidsen en 3 berggidsen.

Willem,

Hierbij nog een korte review van onze berghuttentocht Blauwe Silvretta van 15-09-19 t/m 22-09-19:

Algemeen:
De algemene indruk van de tocht was geweldig, een zeer afwisselende en uitdagende omgeving die perfect aansloot bij onze wensen.

Verblijf:
Jamtalhutte: Een mooie hut waarin iedereen voldoende ruimte had voor zichzelf.
Wiesbadnerhutte: Een fantastische hut waarbij we zelfs een eigen ruimte kregen waarin we konden verblijven.
Silvrettahutte: Een zeer oude hut in een modern jasje. We werden ook hier op een fantastische wijze ontvangen.
Saarbruckehutte: Een prima hut waar weinig op aan te merken valt.
Hotel Fluchthorn 4*: Een prima hotel dat veel te bieden had. Het ontvangst, kamers en eten waren prima. Met name na de zesdaagse tocht is het heerlijk om terugkomen in het hotel waar je kunt genieten van alle luxe / wellness.

Gidsen:
De wandelgidsen die de hele week bij ons bleven waren heel aardig, de communicatie liep in het begin wat stroef maar dit werd gedurende de week beter. De verwachtingen tussen ons sloten de eerste dag niet op elkaar aan. Wij hadden verwacht dat de gidsen het tempo zouden aangeven en ons zouden aanspreken wanneer we te snel liepen, dit gebeurde helaas niet. Dit heeft ervoor gezorgd dat de eerste dag die bedoelt was als inloopdag en pittige dag werd voor sommigen. Na het incident van de eerste dag hebben we dit met de gidsen besproken en werd er de rest van de week op een goed tempo gelopen

Tocht:
Deze zesdaagse tocht sloot perfect aan op onze wensen. De extraatjes die we hebben kunnen doen zoals de gletsjeroversteek, het abseilen en klimmen maakt de tocht compleet. Met name de derde dag toen we een gesplitst programma hadden in overleg met de berggidsen waarbij de ene helft ging klimmen/abseilen en de andere helft een top ging beklimmen (Hohesrad 2934 m) was super. De 4e dag ging de tocht richting de Silvrettahutte (Zwitserland) dit was een enorme aanwinst voor de tocht gezien de omgeving hier zo anders is. Met name het zicht op de Silvretta gletsjer was fenomenaal.

De dagelijkse duur van de tochten was prima, wij waren gemiddeld zes uur per dag aan het wandelen.

Ik hoop je zo een goed beeld gegeven te hebben van onze tocht. Tevens heb ik nog wat foto’s bijgevoegd van de prachtige omgeving.

Met vriendelijke groet,

Hans (coördinator)

September 2019
Onderwerp: Huttentocht Silvretta

Dag Willem,

nog even een bericht betreft onze huttentocht ervaring.
Deze was prachtig, onze 2e huttentocht!

We kennen Galtür en het Silvretta gebergte van de wintersport en hadden daar al positieve herinneringen aan
De prachtige stuwmeren, watervallen en indrukwekkende bergen hebben ons een geweldige zomer wandelervaring bezorgd.

Met ook veel geluk wat de weersomstandigheden betreft, waar er veel regen werd verwacht hebben we geen wandeldag een poncho nodig gehad, maar wat ons betreft perfect wandelweer ervaren.

Grensverleggend was het ook zeker, de Litnersattel over bijvoorbeeld, pfff heftige klim.
Aangekomen bij de Saarbrücker Hütte was het fijn om terug te blikken op deze klim met een welverdiend biertje.
Wat een prettige mensen in de Saarbrücker Hütte, wat ons betreft de beste berghut (geweldige ligging, sfeer en gastvrijheid) van onze tocht.

Pittig (en spannend) was ook de klim de Muttenjoch hoog (wandeldag 4).
Uiteindelijk 4 prachtige wandeldagen waar we enthousiast op terug kijken.

Bedankt voor de organisatie.
Wie weet tot een volgende keer!

Groet Bauke en Annelie.

review-17-09-2019

Van: Boris de weijer
Verzonden: zaterdag 14 september 2019 15:43
Aan: IDTravel
Onderwerp: Oostenrijk Adelaarsroute / sept. 2019.

Hallo Henri en Willem
Ter afsluiting van onze laatste huttentocht, althans een poging daartoe, willen Ronald en ik heel graag onze ervaring delen op jullie site. Het volgende verhaal

Beste mede-reisliefhebbers,

Vol goede moed begonnen mijn compagnon Ronald en ik zaterdag 7 september jl. aan onze reis naar Oostenrijk. Doel, lopen van de Adlers Berhuttentocht. Na twee jaar ervaring met ID-Travel, huttentocht in Oostentijk en Italie, hadden we beiden weer heel veel zin in een volgende tocht. De Adlersroute staat bekend om zijn schoonheid, maar het is ook niet de gemakkelijkste om te lopen, aldus de verhalen. Ach, we draaien onze hand niet om voor een uitdaging. De afgelopen twee tochten zijn heel goed bevallen en dito georganiseerd.

Na heerlijk te hebben gegeten en te hebben overnacht in het hotel, Troschana in Flirsch (echte aanrader), begonnen we op zondag aan onze eerste tocht. Gestart met regen, helaas. Maar goed, daar heb je goede kleding voor bij je. Wij ook. Ondanks het slechte weer, enorm genoten van de tocht. Althans, een deel ervan. De regen ging naarmate we stegen over in natte sneeuw en toen in vaste sneeuw. Halverwege kwamen we aan in een tussen hut. Toch maar even gebeld met de huteigenaar waar we naar toe moesten. Vol optimisme gaf hij aan dat we wel redelijk boven konden komen, maar de volgende dag zou het diepe ellende worden met lopen. Er zou nog meer sneeuw gaan vallen en het pad om te lopen zou verdwijnen onder het witte goud.

We hebben vervolgens besloten om terug te keren naar Flirsch, waar we die ochtend gestart waren. Om een lang verhaal kort te maken, onze vakantie hield zo’n beetje op. Diverse scenario’s bedacht om onze tocht de volgende dag voort te kunnen zetten. Naast bijna onmogelijk, was het ook niet aantrekkelijk. We kwamen voor de tocht zoals deze aangeboden wordt. Alternatieven deden voor ons toch vooral afbreuk aan de schoonheid ervan. Laat staan dat het weer op 2400 meter hoogte ons goed gezind zou zijn.

Op maandag zijn we na overleg met ID-Travel, teruggekeerd naar Nederland. Beiden met een aardige kater. Maar niet van de behulpzaamheid van de heren van ID-Travel, integendeel. Ze heeft heel fijn met ons meegedacht, ook op zondag. Na intern beraad hebben we zelfs nog een deel van de reissom terug ontvangen. Hoe geweldig is dat. Toch een aardige pleister op de wond.

Nogmaals onze dank aan ID-Travel. We gaan de tocht zeker opnieuw proberen. En dan weer heel graag bij deze organisatie. Een aanrader voor iedereen, behulpzaam, meedenkend, niet duur en men weet waar de reizigers terecht komen. Chapeau!

Boris en Ronald

Van: Thea R
Verzonden: zaterdag 14 september 2019 17:01
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Re: [Boeking IDTravel] Huttentocht

Val di Sole Trekking.

Beste Willem,

Wat hebben wij genoten van de huttentocht! De variatie op de route, waarbij een vlak langs ons springende gems en het lopen over de gletsjer met stijgijzers hoogtepuntjes waren, de mooie meren, de fijne hutten. Heel erg bedankt voor het samenstellen van deze prachtige reis. Ook onze zoon van 17 jaar zei: volgend jaar weer? 😉

Hartelijke groet,

Thea R.

review-14-08-19-01

14 augustus 2019
Onderwerp: blauwe silvrette

Hallo Willem,

Wij zijn net een week terug van de mooie Blauwe Silvretta wandeling.
Prachtige wandelroutes en omgeving met prima wandelweer. Op een middag na met onweer en pittige hagelbuien.
Maar als dan alles weer gedroogd is en je een kop warme chocolademelk en thee met rum op hebt is dit ook weer een mooie herinnering.

We kijken terug op een zeer geslaagde week, die vanuit ID-travel uitstekend verzorgd was en de prettige ontvangst in de berghutten waarbij jullie naam overal bekend is.

De treinreis verliep niet zonder hindernissen. Dit was echter niet te wijten aan Id-travel.

Tip; misschien de treinreis wel wat vroeg laten starten, zodat je voldoende tijd hebt om in het aankomst hotel te komen. Nu was het maar afwachten of we dit zouden halen en moest er geregeld worden dat er nog wat te eten was voor ons. (Wat wel gelukt was).

Iris en Goedelieve

12 augustus 2019
Regio: Val di Fassa.
Tour: Sassolungo

Beste IDTravel team,

Brigit en ik willen IDTravel hartelijk bedanken voor de goede organisatie van onze huttentocht Sassolungo voor 6 dagen / 5 nachten. We hebben een fantastische tijd gehad met fraaie wandelingen en goede hutten (én lekker eten).

Voor dag 3 hebben we nog een tip. Jullie geven terecht aan dat je vanuit Ref. Vajolet de tocht kunt maken naar Alberto ( 1 uur heen en 1 uur terug). Bij de Ref. Vajolet is het aan te raden de rugzak te laten staan omdat de tocht naar Alberto best pittig is (wel zeker de moeite waard!).

Nogmaals dank en tot de volgende keer!

Vriendelijke groet,

Raymond van W.

Van: robin wilmsen
Verzonden: zondag 11 augustus 2019 19:38
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Berghuttentocht Val di Fassa – Rosengarten Dolomieten, 7 dgn

Dag IDTravel,

Ondertussen al een maand geleden zijn we teruggekeerd van een fantastische huttentocht in Rosengarten Dolomieten.
We wilden nog even laten weten dat we enorm genoten hebben van onze vakantie.
Alles was echt goed geregeld, de wandelingen, documentatie, de hutten, …
Het is echt een plezier dat je je daar zelf niet druk in hoeft te maken.
Alle wandelingen waren mooi uitgetekend op kaart, en kon je zelf naar wens nog aanpassen wat we ook gedaan hebben.

Misschien nog enkele tips voor andere geïnteresseerden: volgende keer nemen we zeker ook wandelstokken mee, deze kunnen toch handig zijn op de iets moeilijkere begaanbare stukken.
Regen poncho’s zijn zeer gemakkelijk bij regenweer, zeer snel aangetrokken en zo blijft alles droog inclusief de rugzak.

Hartelijk dank voor deze zeer verzorgde en mooie reis.

Groetjes
Robin en Jorien

Opmerking IDTravel:
Wij adviseren onze klanten altijd om met stokken te lopen en om een poncho mee te nemen.
Dit staat vermeld op onze paklijst die men ontvangt bij de reisbescheiden.

review-12-8-19-02
review-29-7-19-2a

Van: c.vos
Verzonden: zaterdag 27 juli 2019 14:58
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Reisverslagje.

Geachte heer van der Tier,

Wij zijn inmiddels een weekje terug na onze huttentocht in het Tannheimertal. Om te beginnen kan ik zeggen dat we een heerlijke week hebben gehad. Dat lag deels aan het weer, maar ook andere factoren maakten het voor ons een bijzondere week. Bijvoorbeeld de alleraardigste en behulpzame mensen in het dal en op de berg. We konden nergens even stilstaan of er kwam al direct iemand vragen of of we hulp nodig hadden. En op elke overnachtingsplek werden we allerhartelijkst ontvangen (soms ook met een heerlijke schnapps!!) . Het diner was wat je in een hut mag verwachten. Goed en voedzaam. Met een uitschieter in de Krinnenalpe. Wat had Wirt Martin zich uitgesloofd op zijn eenpansgerecht. Heerlijk, maar eigenlijk te veel. Ook over het ontbijt geen klagen. Overal genoeg keuze en eigenlijk steeds veel te veel. Ook het verblijf in de Landsberger Hutte was bij ons keurig verzorgd. Gewoon zoals het altijd in een (Alpenvereins)hut is. De lunchpakketten waren ook steeds goed verzorgd. Dat het soms niet de smaak is van iedereen kan de samensteller ook niet ruiken. Goed dat sommige hutten er daarom voor kiezen om het zelf klaar te laten maken. De wandelingen waren heel goed te doen. Dag 2 en 3 waren voor ons eigenlijk aan de korte kant. Naar de in de route aangegeven hoogteverschillen moet je nog eens kijken. Dat klopt volgens ons niet helemaal. Overigens waren de hoogteverschillen voor ons geen probleem. In de routebeschrijving is het lopen door Rieden summier beschreven. Als je schrijft dat bij het lopen door Rieden het symbool van de Lechweg moet worden gevolgd is het denk ik een stuk duidelijker.

We kijken terug op een zeer geslaagde week die van jullie kant uitstekend verzorgd was.

Zoals het er nu naar uit ziet zal het het niet de laatste keer zijn dat we een reis uitzoeken bij IDTravel.

Met een vriendelijke groet,

Kees Vos.

Van: Lina Zheng
Verzonden: vrijdag 26 juli 2019 17:56
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Ervaring huttentocht

Dag Willem,

Wij hebben enorm genoten van onze 6-daagse huttentocht in Val di Fassa. We zijn blij met het advies dat we van je hebben gekregen voordat we boekten. Dit was onze eerste huttentocht en wij hebben deze wandelingen ervaren als afwisselend, uitdagend en schitterend. We hebben besneeuwde toppen gezien, door bloemenweiden gelopen en marmotten gespot.

In alle hutten werden wij gastvrij ontvangen en was het uitzicht en de omgeving mooi. Ook de mensen van het hotel waren erg vriendelijk en de service was top.

De prachtige landschappen zullen ons bijblijven.

Wij gaan in de toekomst zeker nog eens een huttentocht doen!

Bedankt voor het organiseren van onze reis.

Hartelijke groet,
Marius Koops en Lina Zheng

review-29-7-19-1
review-14-07-2019

San Martino di Castrozza ( 08-07 tot 14-07-’19) Trentino
Van: Klaske
Verzonden: zaterdag 13 juli 2019 18:51
Aan: info@idtravel.nl
Onderwerp: Een super gave tocht!

Hoi Willem. (En collega’s)

We zijn vanmiddag weer aangekomen bij hotel Jolanda in San Martino Di Castrozza. En wat een hartelijke mensen hier.
Jeetje wat hebben we het geweldig gehad!
Fantastisch weer, een mooie tocht, wat moeilijker werd gemaakt door de hoeveelheid sneeuw die er nog lag.
Maar bij deze alvast een bedankje!
De mooie foto’s volgen nog.
We gaan eerst nog 2 weekjes verder met onze vakantie.

Vriendelijke groet Mark en Klaske.

Onderwerp: huttentocht Stelvio Nationaal Park Juli 2019

Goedemorgen,

Gisteren zijn we teruggekomen van vakantie, de afgelopen week hebben we de Berghuttentocht Stelvio NP – Val di Sole variant A gedaan.
Wat een schitterende tocht. We hadden gekozen voor de tocht met enkele sneeuwvelden, omdat we wel van een beetje sneeuw houden. Door het slechte voorjaar lag er nog heel veel sneeuw in de bergen, wat de tocht alleen maar mooier maakte (en hier en daar ook wel wat makkelijker te belopen).
Organisatorisch was alles prima voor elkaar. Op elke locatie werden we met open armen (en soms met schnapps) ontvangen.
Het enige punt waar we echt problemen hebben gehad, was op de Fürkelescharte. Het laatste stuk om op de pas te komen, is dermate steil, dat het in onze ogen niet meer veilig is. De ondergrond bestaat vooral uit losse stenen en gruis, je hebt nergens houvast. Als je valt, val je een aardig eind de diepte in. En eenmaal halverwege, is teruggaan ook geen optie meer. Op deze plek hebben we behoorlijk peentjes gezweet, maar het is gelukt om zonder kleerscheuren, met uitzondering van een paar blauwe plekken, de pas te halen. Ik weet niet in hoeverre jullie daar invloed op uit kunnen oefenen, maar een staalkabel over de laatste 20 meter zou een heel verschil maken!

Bedankt voor deze prachtige huttentocht.

Vriendelijke groet,

Evert & Manon


Reactie IDTravel.

Hallo Evert en Manon.

Hartelijk dank voor deze mooie review.

Komende dagen wordt aan het pad gewerkt want tot op heden kon men niet met het juiste materiaal boven komen.
Dus binnen een paar dagen is dit probleem opgelost los van het feit dat de sneeuw op dit pad nu eindelijk helemaal verdwenen is.
Nog een prettige vakantie en nogmaals bedankt voor dit bericht.

Met vriendelijke groet

Willem van der Tier

review-13-07-2019

Van: “waswaal”
Aan: “info”
Verzonden: Vrijdag 12 juli 2019 14:30:25
Onderwerp: Val di Sole 28 tm 1 juli

Hallo IDTravel

Bedankt voor de fantastisch geregelde huttentocht..
Vanaf het hotel in Malè en weer terug in hotel Pippo.
Het was fantastisch.. een dikke 10 plus.

In juni was er ‘boven’ nog aardig wat sneeuw gevallen..dat maakte de tocht wel behoorlijk zwaar.. we moesten vaak van het pad af omdat de sneeuw te zacht was( je zakte te ver weg) en/of de gemarkeerde plekken ook niet te vinden waren door de sneeuw.

De 4 uur per dag lopen voor deze tocht werden dan door ons bij lange na ook niet gehaald..de tweede dag (Gleek Collecchio) zelfs 7,5 uur.. Maar wat was het prachtig onderweg…twee zeer fijne refugio’s …zeker bij Dorogoni ..waar we zeer goed bijgepraat werden qua conditie van het weer, bij de tocht en eventuele alternatieve route’s.

Gelukkig hadden we alle dagen wel zeer mooi weer bij het lopen (We vertrokken met 35 graden uit Malè)

Al met al een reis om met zeer veel fijne herinneringen naar terug te kijken.. het was geweldig..

Vriendelijke groet

Ben & Betsy

review-12-07-2019

Berghuttentocht Italië / Val di Fassa / Rosengarten
Van: Werner Kool
Verzonden: dinsdag 26 februari 2019 19:48
Aan: ID Travel
Onderwerp: Dank voor je goeie organisatie en het meedenken

Beste Willem,

Afgelopen september heb ik fantastische dagen gehad in de Rosengarten. Dank je voor het meedenken en het op maat maken van de huttentocht. Deze zomer ga ik weer en dan zal ik zeker weer om tips en jouw organisatie vragen.
Echt super!!

Mijn reactie mag je gerust plaatsen op je site.

Hartelijke groet,

Werner Kool