MENU SLUITEN

Picos de Europa Individueel

 • Land: Spanje
 • Gebied: Léon
 • Niveau: 3
 • Duur: 7 dgn. / 6 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Spanje
Gebied: Léon
Niveau: 3
Duur: 7 dgn. / 6 nachten
Verzorging: Halfpension

De Picos de Europa is een bergmassief in het noorden van Spanje dat tot het centrale deel van het Cantabrische gebergte behoort.
Het Cantabrische gebergte gelegen op 15km van de gelijknamige zee, heeft veel toppen van meer dan 2.500m. In een deel van het gebergte is het Nationaal Park Picos de Europa gelegen. Dit was het eerste nationale park in Spanje en  beslaat oppervlakte van 67.127 ha. Picos de Europa is verdeeld in drie massieven: het westelijke massief Cornión, het centrale massief Urrieles, en het oostelijke massief Ándara.
Deze drie worden van elkaar gescheiden door twee rivieren, de Cares en het Duje.
De hoogste toppen zijn te vinden in het Urrieles-massief, dat het ruigste bergmassief is  van deze drie. Hier vindt u maar liefst veertien pieken van meer dan 2.600 m. Het hoogste punt is de Torre Cerredo van 2.650m.

Een andere berg die deel uitmaakt van dit massief is de Picu Urriellu of Naranjo de Bulnes. Dit zijn de meest bekende en gefotografeerde pieken van Picos de Europa.
In het westelijke massief Cornión valt de Peña Santa op met zijn 2596 m. Het oostelijke massief, ook wel het Andara-massief genoemd, heeft als hoogste piek een berg van 2.444 m. Een huttentocht in dit deel van Spanje is zeer zeker aan te bevelen. Het wordt een heel mooi avontuur.
U bereikt Picos de Europa middels een dagelijkse vlucht vanuit Amsterdam naar Bilbao.

Vandaar met openbaar vervoer naar de startplaats Cordiñanes de Valdeón.
U kunt uiteraard ook met de auto naar de Picos de Europa rijden.

Alternatief: we hebben ook een variant van 6 dagen/5 nachten.
Wenst u meer informatie over dit alternatief, neem dan even contact met ons op.

Reisplan Huttentocht Picos de Europa Individueel

7 dagen / 6 nachten – Niveau 3

Dag 1

Aankomst in Cordiñanes de Valdeón
Overnachting in uw hotel 3* op basis van half pension. U kunt hier ook uw auto parkeren.

Dag 2

Cordiñanes de Valdeón – Cain – Poncebos Duur: 6 uur. ↑283 m ↓863 m.
Het is mogelijk een taxi te nemen naar Caín als de eerste wandeldag u te lang lijkt, u wandelt dan 1 ½ uur korter. U verlaat Cordiñanes nadat u langs de rivier de Cares naar beneden bent gewandeld. U arriveert bij de Mirador del Tombo waar u de schoonheid van het centrale massief van Picos de Europa kunt aanschouwen. Het pad naar Cain is makkelijk te bewandelen. In Caín kunt u een rustpauze houden voordat u start met het mooiste deel van de route van vandaag, bekend als de Ruta del Cares, een pad uitgehouwen in de rotsen. Naar Poncebos loopt u over een smal pad met uitzicht op een kloof.

Dag 3

Poncebos – Rifugio La Terenosa. Duur: 4 ½ uur. ↑1116 m ↓278 m.
Vanuit Poncebos gaat u richting Bulnes. Bulnes bereikt u in een uur. Sinds 2001 is dit dorp, Bulnes, ook te bereiken met een kabelbaan, kosten ca. € 18,-.  U volgt de borden richting Pandébano. Aangekomen bij de schaapskooi van La Jerguera (968 m.) ziet u de wegwijzer naar rifugio La Terenosa.

Dag 4

Rifugio La Terenosa – Cain. Duur: 7 uur ↑1279 m ↓226 m.
U verlaat het rifugio en daalt af naar Poncebos. U volgt de rivier Cares en loopt tussen twee bergketens op een pad dat door mensen is uitgehakt. Verschillende keren steekt u de rivier over. Enkele kilometers voor het bereiken van Cain gaat u door een tunnel vanwaar u door een raam van de watervallen het water in de rivier ziet kletteren. U wandelt verder naar Cain.
Overnachten in een hotel te Cain.

Dag 5

Cain – Rifugio Vegabaño Duur: 8 uur. ↑1158 m ↓315 m.
U verlaat Cain en wandelt stroomopwaarts langs de rivier Cares, vandaag start u tussen de eiken en beuken. U arriveert in het stadje Cordiñanes waar u even kunt uitrusten. U gaat verder omhoog naar Posada de Valdeón en ondertussen is de omgeving veranderd, u wandelt door een groen landschap omgeven door grijze toppen. U gaat verder naar Soto de Valdeón, vanaf waar u door verschillende bossages naar rifugio Vegabaño wandelt. U heeft hier een prachtig uitzicht op de Valdeón-vallei.

Dag 6

Rifugio Vegabaño – Cordiñanes. Duur: 5 uur. ↑301 m ↓760 m.
U verlaat de hut en vervolgt de route door het bos en begint aan de grootste klim van de dag naar Las Vegas de Dobres. Vanaf hier begint de afdaling langs een naar de Valdeón-vallei, eerst Caldevilla, dan Soto. U wandelt verder naar Posada de Valdeón. Dan nog een stukje langs de linkeroever van de Cares tot aan Cordiñanes de Valdeón.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek naar huis of verlening van uw reis

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij u een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet en douche. Douche veelal tegen betaling.
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen.

Aankomstdata

Voor de Huttentocht Picos de Europa, Individuele reis, is de aankomst iedere dag mogelijk van 15 maart 2024 tot en met 31 oktober 2024.

Huttentocht Picos de Europa Individueel

Huttentocht Picos de EuropaPrijzen per persoon
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer€ 649,-
Toeslag 1 persoonskamer€ 60,-
Toeslag reisbureauregeling*€ 9,-
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastinginclusief
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht hotel 3* (incl. logies & ontbijt)op aanvraag

* = Toeslag verplicht: Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Inbegrepen

 • 4x overnachting in hotel 3* of B&B met half pension
 • 2x overnachting in berghutten met half pension
 • Routebeschrijving
 • Routekaart
 • Gratis parkeerplaats
 • Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard