MENU SLUITEN

Mallorca Tramuntana

Huttentocht
 • Land: Spanje
 • Gebied: Mallorca
 • Niveau: 3
 • Duur: 7 dgn. / 6 nachten
 • Verzorging: Logies & ontbijt / halfpension

Land: Spanje
Gebied: Mallorca
Niveau: 3
Duur: 7 dgn. / 6 nachten
Verzorging: Logies & ontbijt / halfpension

Kust en bergwandeling over pelgrimspaden.
“La Luminosa”, de heldere noemen de Spanjaarden Mallorca. Het grootste eiland van de Balearen is steeds goed voor een verrassing. Gedurende deze week ontdekt u via rustige wandelwegen het leven in het binnenland van het eiland. In de Serra de Tramuntana liggen goede wandelpaden door een landschap met weides en rotsen. Telkens weer is er een adembenemend uitzicht op de zee of op kleinere eilanden. Zon, strand, zee en vermaak treft u aan in de idyllische kustplaatsen. Een schitterende huttentocht/wandelvakantie met overnachting in hotel/pension (4x) en hutten (2x), die u een keer gedaan moet hebben.

Reisplan Huttentocht Mallorca door het Tramuntana gebergte

7 dagen / 6 nachten – Niveau 3

Dag 1

Aankomst in uw hotel in Deia.

Dag 2

Deia – Rifugio Muleta.
Duur: 4 uur. Afstand: 9 km. ↑374 m ↓380 m.
Een deel van de dag volgt u het pad van de Camí Vell van Deià naar Sóller, door de Arabieren aangebracht en op veel delen gerestaureerd. In Can Prohom vindt u een hostel waar u een lekkere kop koffie kunt drinken en kunt genieten van een schitterend uitzicht. U wandelt verder naar de Muleta-hut, een oud radiotelegrafie station in Cape Gros in Port de Sóller.
Ons advies is om de rugzak achter te laten in de hut en naar Cape Gros in Port de Sóller te gaan om het schitterende uitzicht te aanschouwen.

Dag 3

Muleta – Port Sóller – Sóller – rifugio Tossals.
Duur: 7 ½  uur. Afstand: 17 ½ km.  ↑923 m ↓21 m.
Vandaag is de zwaarste dag van de tour. U neemt de tram van Port Sóller naar Sóller gaat (€ 7,-).
Bij het verlaten van Sóller passeert  u de stad Biniaraix en start met de beklimming van één van de mooiste delen van uw trip, de Barranco de Biniaraix, waar alle bouwsels zijn gebouwd van “Piedra en seco” opééngestapelde stenen zonder cement.

Dag 4

Tossals – Lluc
Duur: 6 uur. Afstand: 14 km. ↑824 m ↓863 m.
Vandaag wandelt u door het hart van de Serra de Tramuntana, hier bevindt zich één van de hoogste toppen van het eiland. De helft van de route is stijgend, eerst te midden van eikenbossen en daarna zonder vegetatie tot aan de voet van de Puig de Massanella, de op één na hoogste top van het eiland. Na de Coll des Prat, met een indrukwekkend uitzicht op de baaien van Pollença en Alcúdia aan de ene kant en de zuidelijke Sierra aan de andere kant, maken we een afdaling en een kleine klim naar een top onder de Puig d’en Galileu. Daarna door naar het klooster van Lluc.

Dag 5

Lluc – rustdag
Het klooster van Lluc is één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van het hele eiland. In het klooster is een restaurant met heerlijke lokale gerechten, een ambachtelijke markt die op zaterdag gehouden wordt en een museum over religieus artistiek erfgoed. Het heeft ook een groot zwembad. Tip: u kunt hier een mooie lus-wandeling maken van circa 3 uur.

Dag 6

Lluc – Pollença
Duur: 4 ½ uur. Afstand: 19 km. ↑265 m ↓676 m.
Vandaag een korte en eenvoudige etappe. U verlaat Lluc en gaat rechtsaf richting de Son Amer Rifugio. Vanaf daar daalt u af naar een parkeerplaats, waarna een klim naar Coll de Sa Font volgt. De rest van deze dag gaat via een grotendeels eenvoudige afdaling.
Tot aan Ginifaldó en daarna wat moeilijker naar Vall d’en Marc. Vanaf hier volgt u het pad langs een beek naar Pollenca.

Dag 7

U keert huiswaarts of verlengt uw vakantie.
Met de bus komt u door 1 x over te stappen gemakkelijk op de luchthaven.

Aankomstdata

Voor deze huttentocht Mallorca door het Tramuntana gebergte is de aankomst als volgt mogelijk: Iedere dag van 1 maart 2024 tot en met 30 november 2024.

Huttentocht Mallorca door het Tramuntana gebergte

Huttentocht Mallorca TramuntanaReisperiodenPrijzen per persoon
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer periode A01-03-2024 t/m 31-05-2024,
1-10-2024 t/m 30-11-2024
€ 675,-
Toeslag 1-persoonskamer periode A€ 85,-
Volwassenen o.b.v. 2-persoonskamer periode B01-06-2024 t/m 30-09-2024€ 745,-
Toeslag 1-persoonskamer periode B€ 100,-
Overig
Administratie kosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij u een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet en douche. Douche veelal tegen betaling.
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen.

Inbegrepen

 • 1x hotel in Deia half pension
 • 2x klooster Lluc half pension
 • 2x hutovernachting met half pension
 • 1x hotel in Pollenca half pension
 • Uitgebreide routebeschrijving
 • Digitale reisinformatie

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Busritten van Sóller naar Pt. Sóller (ca. € 5,- p.p.)