MENU SLUITEN

Silvretta Z

Huttentocht

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied:
  Vorarlberg
 • Niveau: 3-4
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Vorarlberg
Niveau: 3-4
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Halfpension

Deze pittige 8-daagse wandelreis voert u naar de grote hoogte van de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen (Tirol-Vorarlberg/Montafon).

Reisplan Huttentocht Silvretta Z

8 dagen / 7 nachten – Niveau 3-4

Dag 1

Aankomst in Galtür.
Aan de voet van dit bergmassief ligt omgeven door indrukwekkende bergen Hotel Rössle  4* (zwembad / wellness).

Dag 2

Galtür O (1584 m) – Heidelberger Hütte CH (2284 m). Duur: 6 ¼ uur. ↑ 1104 m ↓ 428 m
Na een goede nachtrust in Hotel Rössle, gaat de eerste wandeldag van start vanaf het hotel. Bij het verlaten van het dorp moeten de Höhenweg en/of Lareintal worden aangehouden. Hierbij laat u de bewoonde wereld achter u en gaat u op weg naar de Lareinalm. Via een pad door een Sparrenbos vervolgt u de weg waarna u aankomt bij de Lareinalm. Vanaf deze kleine boerderij gaat het pad geleidelijk omhoog, waarbij u voortdurend uitzicht heeft op de besneeuwde toppen hoog in de bergen. Als u uiteindelijk bij een Zollwachhütte aankomt, moet u goed letten op de aanwezigheid van Alpenmarmotten. Bij de Zollwachhütte is het een pittige klim naar boven richting de Ritzenjoch (2688 m). Het Ritzenjoch ligt precies op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. U vervolgt de weg in Zwitserland omlaag richting de Heidelberger Hütte (2260 m).

Dag 3

Heidelberger Hütte CH (2260 m) – Jamtalhütte O(2165 m) Duur: 6 ¼ uur. ↑ 787 m ↓ 882 m
De tweede wandeldag belooft heel wat moois. Bij het verlaten van de Heidelberg Hütte verloopt het eerste gedeelte, de Neuer Weg, nagenoeg vlak. Na ca. 3 kilometer vrij vlak te hebben gelopen, gaat het pad nu geleidelijk omhoog richting het Kronenjoch (2980 m). Het Kronenjoch is de grens tussen Zwitserland en Oostenrijk. U bent nu zo’n 3 uur aan het wandelen en kunt kiezen welke route u neemt naar de Jamtalhütte. U moet een stukje klimmen naar de toppen van de Bisschofspitze (3029 m) en de daarop volgende Grenzeckkopf (3048 m). De Grenzeckkopf is het hoogste punt van de hele tocht. Na de Grenzeckkopf bedwongen te hebben en van het fantastische uitzicht te hebben genoten, gaat u over de berggraat richting het westen. De graat geeft een continue uitzicht op een mooie gletsjer en links en rechts scharrelen Sneeuwgorzen en Alpensneeuwhoenders. De route over de graat loopt tot aan de Futschölpass (2768 m), waarna u omlaag gaat richting de Finanzer Stein (Gedenksteen, 2476m). Langs de beek Breite Wasser is het nog een uur geleidelijk omlaag lopen naar de Jamtalhütte (2165 m).

Dag 4

Jamtalhütte O (2165 m) – Wiesbadener Hütte O (2443 m., Duur: 7 ½ uur. ↑ 1004 m ↓ 726 m
Vanaf de Jamtalhütte is het ongeveer 2,5 uur pittig omhoog lopen naar de Getschnerscharte (2839 m). Vanaf hier is het stevig dalen naar het Bieltal. Bij de Bieltalbach (2335 m) steekt u het water over. Na het oversteken vervolgt u het pad omhoog naar de Radsattel. Let op:  hier zijn steenbokken aanwezig, die er krachtig uitzien en ontzag inboezemen. Vanaf de Radsattel (2652 m) is het nog een onverwacht lang maar vrij vlak tot geleidelijk dalend stuk naar de Wiesbadener Hütte (2443 m).
Wellicht is het verblijf in de Wiesbadener Hütte een goed moment om een rustdag in te lassen, maar u kunt natuurlijk ook een dag extra reserveren om een echte gletsjertocht te maken of zelf de omgeving te verkennen. De mogelijkheden zijn:
-Gletsjertocht naar de Grosser Piz Buin (3312 m)
-Dreiländerspitze (3187 m)
-Silvrettahorn (3244 m)
-Schneeglocke (3223 m)
Indien u ooit in uw leven een geweldige gletsjertocht wilt maken, welke goed wordt begeleid door een gids, dan is dit uw kans. Om dit ter plaatse te regelen, moet u de dag van aankomst aan de huteigenaar vragen of hij/zij een bergführer weet en met hem/haar wil bellen. De bergführer zorgt ook voor stijgijzers en een klimgordel. Het is geen technische klimtocht, maar voor de veiligheid moet wel aan een touw worden gelopen. Dagtochtjes naar Ochsenscharte (2970 m) of naar de voet van de Vermuntgletsjer zijn zeer de moeite waard.

Dag 5

Wiesbadener Hütte O (2443 m) – Silvrettahütte CH (2342 m).Duur: 6 uur. ↑ 649 m ↓ 751 m
De tocht van de Wiesbadener Hütte naar de Silvrettahütte is ronduit fantastisch en overweldigend. Vanaf de Wiesbadener Hütte volgt eerst een vrij saai gedeelte, namelijk een half verhard en geëgaliseerd pad naar de Silvretta Stausee. Dit is ongeveer een uur stevig doorstappen. Vanaf dit punt wordt het echt genieten. Voor de Silvretta Stausee gaat de route linksaf waar u via het sprookjesachtige Klostertal richting de Rote Furka en Silvrettahütte loopt. Het vrijwel onaangetaste Klostertal straalt een serene rust uit, die soms aangenaam wordt verstoord door het gefluit van de Alpenmarmotten. Aan het einde van het dal gaat het steil omhoog en is het stevig klauteren over de rotsblokken, maar eenmaal boven aangekomen op de Rote Furka (2688 m) wordt u beloond voor alle moeite en gaat er een wereld voor u open. Het uitzicht over de gehele Silvrettagletscher is fenomenaal: veel sneeuw en ijs. Het pad richting de Silvrettahütte gaat vlak langs de gletsjer steil omlaag.

Dag 6

Silvrettahütte CH (2342 m) – Saarbrückner Hütte O (2538 m). Duur:7 ½ uur. ↑ 1052 m ↓ 855 m
Vandaag wordt het een lange wandeldag. Deze route is echter meer dan de moeite waard, omdat de gehele route omringd wordt door gletsjers. Vanaf de Silvrettahütte gaat u via de Untere Silvrettaalpe (2064 m) richting Scharte (2682 m). Op de flanken van de bergtoppen zijn tot op grote hoogte groepen gemzen te bewonderen. Vanaf de Scharte gaat u westwaarts richting de Seetalhütte. Bij de Seebach laat u de Seetalhütte (2064 m) links liggen. Hier gaat de route naar de Schottensee. Het is een lange klim waarbij u onderweg enkele stalen kabels tegenkomt, die u helpen u omhoog te hijsen. Bij aankomst bij de Schottensee (2475 m) kunt u even van een welverdiende rustpauze genieten. Daarna houdt u op de wegwijzers Seelücke (2776 m) aan, welke de laatste hoge bergpas is die u volgt. Aan de andere kant van de Seelücke ziet u de Saarbrückner Hütte (2538 m) ver beneden al liggen.

Dag 7

Saarbrückner Hütte O (2538 m) – Galtür O (1584 m). Duur: 4 uur. ↓ 953 m (waarvan ↓ 452 m met de bus).
Vanaf de Saarbrückner Hütte volgt u een breed pad naar beneden. Als het brede pad overgaat in een weg, moet u het voetpad richting de Bielerhöhe volgen. Als snel is de Vermunt Stausee in beeld. Na 2 uur lopen bent u bij de Bielerhöhe aangekomen. Het is mogelijk om hier even na te genieten van de huttentocht en lekker te lunchen in het restaurant. Na de lunch neemt u de bus, die u via de Silvretta-Hochalpenstrasse terug naar Galtür brengt. Dit is tevens het einde van deze indrukwekkende huttentocht. U overnacht weer in Hotel Rössle.

Dag 8

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw verblijf met enkele nachten in Hotel Rössle.

Misschien ook interessant

Als alternatief voor deze huttentocht bevelen wij aan:

W-AT-LechtalerWW-10

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet, wasgelegenheid en meestal ook nog een douche (douche vaak tegen betaling).
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Silvretta Z is de aankomst iedere dag mogelijk van 26 juni 2024 tot en met 18 september 2024.

Huttentocht Silvretta Z

Huttentocht Silvretta ZPrijzen per persoon
Volwassenen€ 624,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 30,-
Toeslag reisbureauregeling*€ 10,-
Overig
Administratiekosten per boeking€ 23,-
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht Hotel 4* 2-persoonskamer incl. halfpension€ 109,-
Extra overnachting in hut incl. halfpension vanaf€ 56,-
Dagtrein NL - Landeck/Zams vanaf (2)€ 315,-

* = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 2x overnachting Hotel Rössle 4* (zwembad / wellness)
 • 5x overnachtingen in berghutten
 • 7x ontbijt
 • 7x diner
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart
 • Gratis parkeerplaats in Galtür of Wirl

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunchpakketten

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.