MENU SLUITEN

Silvretta Grand Tour

Huttentocht

Nieuw

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied:
  Vorarlberg
 • Niveau: 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Vorarlberg
Niveau: 3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Halfpension

Het Silvretta bergmassief is bekend om zijn vele hoge bergen, prachtige uitzichten en bergmeren. Aan de voet van het imposante Silvrettamassief ligt het dorpje Galtür. Hier start uw tocht door het uitdagende bergmassief op de grens van Oostenrijk en Zwitserland. Een week lang trekt u door dit Alpenmassief en maakt u de prachtigste tochten hoog de bergen in, naar het rijk van de korstmossen, Krumholz, blauwe gentiaan en edelweiss. De wandelingen zijn pittig, maar u kunt alle tijd nemen om te genieten van de vergezichten en de bijzondere alpien flora en fauna. U overnacht in berghutten. Dit is een tocht die u lang zal bijblijven.

Reisplan Huttentocht Silvretta Grand Tour

8 dagen / 7 nachten – Niveau 3.

Dag 1

Aankomst in Galtür.
Aan de voet van dit bergmassief ligt, omgeven door indrukwekkende bergen, Hotel Rössle  4* (zwembad / wellness).

Dag 2

Galtür (1584 m) – Wiesbadener Hütte (2443 m) via Bielerhöhe (2037 m). Duur: 5 ½ uur. ↑900 m
Op deze eerste dag vertrekt u vanuit Galtür richting de Bielerhöhe (2037 m). U loopt richting het kleine plaatsje Wirl, waar u de Silvretta Hochalpenstrasse opzoekt. Het landschap biedt u de wispelturigheid van smeltwater en de rust van de ringelende koebel. Net beneden Gasthof Piz Buin heeft u een uitzicht op de spiegelgladde Silvretta Stausee. Vanaf dit punt zijn er verschillende routes richting de Wiesbadener Hütte. Aangekomen bij de Wiesbadener Hütte kunt u genieten van het uitzicht op de verschillende gletsjers.
Overnachting Wiesbadener Hütte.

Alternatief maar pittig: met de bus (gratis) naar de Bielerhöhe. Als u over de dam van het stuwmeer bent gelopen volgt u het bord Wiesbadener Hütte (linker route volgen). Duur: 3  uur. ↑440 m

Dag 3

Wiesbadener Hütte – Saarbrücker Hütte. Duur: 6 uur. ↑600 m ↓540 m
U gaat via een route naar keuze weer richting de Silvretta Stausee. Omdat u deze dag ruim de tijd heeft, kunt u rustig genieten van een ronde om de Silvretta Stausee zonder daarbij al te veel hoogte te moeten overbruggen. De hoge toppen, die boven dit 2 kilometer lange meer uitsteken, vormen het droombeeld van de Alpen. Als u de meest zuidoostelijke punt van het meer heeft bereikt, kunt u de route ( Madlenerhaus) en de bewegwijzering richting de Saarbrücker Hütte volgen. Na u ongeveer 400 meter stijgen, heeft u een prachtig uitzicht op de Valülla. De Saarbrücker Hütte is niet ver weg, echter er zijn een aantal mogelijkheden om deze dag spannend te maken. U kunt er ook voor kiezen om het rustiger aan te doen.

Dag 4

Saarbrücker Hütte (2538 m) – Heilbronner Hütte (2320m.). Duur: 6 uur. ↑600 m ↓1300 m
Op deze dag heeft u een flinke afdaling voor de boeg. Vanaf de Saarbrücker Hütte loopt u via dezelfde weg langs de Krerbach naar de Vermuntstausee (1743 m). Hier neemt u de bus naar het Zeinisjochhaus.
Vanaf het Zeinisjochhaus vervolgt u de weg naar de Heilbronner Hütte. U wandelt langs kristalheldere meren. Daarna gaat het omhoog en in de verte ziet u al de Heilbronner Hütte liggen.

Dag 5

Heilbronner Hütte (2320m.) – Friedrichshafener Hütte ( 2138m.). Duur: 3 uur. ↑410 meter ↓570 m.
U vertrekt vanuit de Heilbronner Hütte en geniet direct van het prachtige landschap om u heen: heldere meren, uitzicht op de bergen, gewoon genieten. Vandaag staat u nog een uitdaging te wachten: de toch wel stevige beklimming naar het Mutterjoch met 2602 m het hoogste punt van deze huttentocht. Indien u echt het hoogste punt wilt bereiken, dan is een uitstapje vanaf het Mutterjoch naar de Gaisspitze met 2779 m zeker een aanrader. Vanaf het Mutterjoch daalt u rustig af naar de Friedrichshafener Hütte. Overnachting met diner.

Dag 6

Friedrichshafener Hütte ( 2138m.) – Ischgl – Heidelberger Hütte (2264m.). Duur: 5 uur. ↑810 m ↓780 m
Friedrichshafener Hütte via Mathon  naar Ischgl.
In Ischgl neemt u de gondel omhoog naar het midden-station. Daar uitstappen en vandaar een heerlijke wandeling over een licht en heel geleidelijk stijgend pad naar de Heidelberger Hütte.
Onderweg heeft u nog de mogelijkheid om bij een hut iets te drinken alvorens verder wandelen naar de Heidelberger Hütte die al snel zichtbaar is. Onderweg zult u veel marmotten zien.

Dag 7

Wandeldag 7: Heidelberger hütte (2264m) – Galtür(1584m)  – Via Ritzenjoch, 2688 meter. Duur: 6 uur.↑400 ↓1100 m
Vanaf de Heidelberger Hütte volgt u de 311 over de Ritzenjoch naar Galtür. Bij de  hut staat een geel bord met de naam Galtür. Overleg altijd met de huteigenaar of het pad toegankelijk is. Neem geen risico want het is een pittige klim met een aardige afdaling. Op de weg naar beneden loopt u langs de Zollwachhütte, de grens tussen Oostenrijk en Zwitserland. Daarna volgt de Lareinalm en vervolgt u de 311 naar Galtür het einde van deze avontuurlijke en uitdagende trekking. De route is goed aangegeven.
Vanuit de hut volgt u de route naar Piel en vandaar via de  Paznauer Hof over de route 8 ( blauw) naar Galtür. Vandaag heeft u wederom een schitterend uitzicht op het dal en het bergmassief.

Dag 8

Na het ontbijt naar huis of verlenging van uw verblijf met enkele nachten in Hotel Rössle  4* (zwembad / wellness).

Misschien ook interessant

Als alternatief voor deze huttentocht bevelen wij aan:

W-AT-LechtalerWW-10

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken.
In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. U neemt zelf een lakenzak mee.
Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij u om een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet, wasgelegenheid en meestal ook nog een douche (douche vaak tegen betaling).
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Silvretta Grand Tour is de aankomst iedere dag mogelijk van 26 juni 2024 tot en met 18 september 2024.

Huttentocht Silvretta Grand Tour

Huttentocht Silvretta Grand TourPrijzen per persoon
Volwassenen€ 616,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 30,-
Toeslag reisbureauregeling*€ 10,-
Overig
Administratiekosten per boeking€ 23,-
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht Hotel Rössle 4* 2-persoonskamer incl. halfpension€ 109,-
Extra overnachting in hut incl. halfpension vanaf€ 56,-
Dagtrein NL - Landeck/Zams vanaf (2)€ 315,-

* = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 2x overnachting in Hotel Rössle 4* (zwembad / wellness)
 • 5x overnachting in berghutten
 • 7x ontbijt
 • 7x diner
 • Wandelkaart
 • Gratis parkeerplaats in Galtür (onbewaakt) of Wirl

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Buskaarten

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.