MENU SLUITEN

Silvretta Easy Going

Huttentocht

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied:
  Voralberg
 • Niveau: 2-3
 • Duur: 6 dgn. / 5 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Vorarlberg
Niveau: 2-3
Duur: 6 dgn. / 5 nachten
Verzorging: Halfpension

Deze tocht hebben wij speciaal ontwikkeld voor de wandelaars die heerlijk, gemoedelijk en ontspannen in de bergen willen wandelen. Deze tocht is uitermate geschikt voor wandelaars met kinderen vanaf 10 jaar. U start uw wandeling in Galtür vanuit Hotel Rössle 4*. Dit is een schitterend hotel met binnen zwembad en wellness.  Wij bieden u de mogelijkheid om na de tocht daar enkele dagen langer te verblijven.
Galtür is gelegen op bijna 1600 m en is omringd door bergen. Het uitzicht op de bergen om u heen is imposant. De huttentocht start vanuit Galtür met als hoogst gelegen punt het Muttenjoch, gelegen op 2620 m.

Reisplan Huttentocht Silvretta Easy Going

6 dagen / 5 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Galtür.
Aan de voet van dit bergmassief ligt, omgeven door indrukwekkende bergen, Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad.

Dag 2

Galtür (1584 m) – Zeinisjoch Haus (1822 m) Duur: 2 ½ uur. ↑250 m
U begint uw huttentocht heel rustig vanuit Galtür en loopt langs de Vermunt beek naar Wirl. Langs een boerderij met lama’s loopt u verder richting Zeinisjoch. Onderweg passeert u ook de waterscheiding van de Rijn en de Donau. De Rijn stroomt naar het westen en de Donau naar het Oosten. Zeinisjoch Haus bereikt u na ongeveer 2,5 uur wandelen. U heeft nog tijd genoeg om een mooie lus-wandeling te maken rond de Kopsstausee met zijn stuwdam en het prachtige panorama, dat u daar heeft (duur extra wandeling 1,5 uur). Overnachting in Zeinisjoch Haus met diner.

Dag 3

Zeinisjoch Haus (1822 m) – Heilbronner Hütte (2320 m) Duur 3 uur. ↑500 m
Vandaag gaat uw wandeling naar de Heilbronner Hütte, het hoogst gelegen punt van deze wandeldag 2320 m. U wandelt langs kristalheldere meren en via Verbelle Alpe naar de Heilbronner Hütte. Overnachting in de Heilbronner Hütte met diner.

Dag 4

Heilbronner Hütte (2320 m) – Friedrichshafener Hütte (2138 m) Duur: 3 ½  uur. ↑800 m ↓240 m
U vertrekt vanuit de Heilbronner Hütte en geniet direct van het prachtige landschap om u heen: heldere meren, uitzicht op de bergen, gewoon genieten. Vandaag staat u nog een uitdaging te wachten: de toch wel stevige beklimming naar het Mutterjoch met 2602 m het hoogste punt van deze huttentocht. Indien u echt het hoogste punt wilt bereiken, dan is een uitstapje vanaf het Mutterjoch naar de Gaisspitze met 2779 m zeker een aanrader. Vanaf het Mutterjoch daalt u rustig af naar de Friedrichshafener Hütte. Overnachting met diner.

Dag 5

Friedrichshafener Hütte (2138 m) – Galtür  (1584 m)
Twee varianten:
1e variant. Duur: 2 ½ uur. ↓550 m
Vanaf deze hut naar Piel en vandaar naar Galtür.
2e variant. Duur: 3 uur. ↑150 m ↓700 m
U loopt vanaf de hut terug richting het Mutterjoch en halverwege neemt u de Pauznauner Hohenweg – Sonnenkogel – Sonnenkogelweg naar Galtür. Overnachting in Hotel Rössle 4* met diner.

Dag 6

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis.

Misschien ook interessant

Als alternatief voor deze huttentocht bevelen wij aan:

Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-ABCZ-03.jpg

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet, wasgelegenheid en meestal ook nog een douche (douche vaak tegen betaling).
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Silvretta Easy Going is de aankomst iedere dag mogelijk van 17 juni 2024 tot en met 19 september 2024.

Tip familievakanties

Gezinnen met kinderen kunnen hier in de zomer uitstekend kennismaken met wandelen in de bergen. Samen met het toerismeverband worden wandelingen georganiseerd. Ook Klettercursussen en diverse andere speciaal op de jeugd gerichte activiteiten worden veelal gratis aangeboden. U betaalt dan alleen de liftkaarten, buskaarten, etc. Vraag ons geheel vrijblijvend om een passend advies.

Huttentocht Silvretta Easy Going

Huttentocht Silvretta Easy GoingPrijzen per persoon
Volwassenen€ 470,-
Kinderen 9 t/m 12 jaar*€ 370,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 30,-
Toeslag reisbureauregeling**€ 9,-
Overig
Administratiekosten per boeking€ 23,-
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht Hotel 4* 2-persoonskamer volwassenen incl. halfpension€ 109,-
Verlengingsnacht Hotel 4* kinderen t/m 12 jaar* incl. halfpension€ 62,-
Verlengingsnacht in hut incl. halfpension vanaf€ 58,-
Dagtrein NL - Landeck/Zams vanaf (2)€ 315,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.
** = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 2x overnachting in Hotel Rössle 4* superieur met wellness en binnenzwembad
 • 3x overnachting in berghutten op slaapzalen
 • 5x ontbijt of ontbijtbuffet
 • 5x diner
 • Wandelkaart
 • Gratis parkeerplaats in Galtür of Wirl

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunchpakketten
 • Buskaart

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.