MENU SLUITEN

Tannheimertal

Huttentocht

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied:
  Tirol
 • Niveau: 2
 • Aantal dagen: 5
 • Verzorging: Volpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Tirol
Niveau: 2
Aantal dagen: 5
Verzorging: Volpension

Speciaal voor wandelaars met kinderen of mensen die heel relaxed een huttentocht willen doen, hebben wij een tocht samengesteld, die leuk, uitdagend, verrassend, maar toch niet te zwaar is. Deze tocht start op de parkeerplaats van de Krinnenalpe. Daar mag u gratis parkeren indien u vooraf uw kenteken aan ons doorgeeft. Vanaf de parkeerplaats loopt u omhoog naar de Krinnenalpe.
Boven aangekomen heeft u een fantastisch uitzicht. Indien u niet met de bagage naar boven wilt lopen, kunt u de stoeltjeslift gebruiken. Deze stopt boven op 100 m van de hut. U slaapt de eerste 2 nachten in de Krinnenalpe en komt op dag 3 weer langs uw auto. U zou dus maar voor 2 nachten bagage hoeven mee te nemen. Na het eventueel bagage omwisselen vanuit uw auto wederom maar voor 2 dagen bagage meenemen.

Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Tannheimertal-00.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Tannheimertal-03.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Tannheimertal-11.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Tannheimertal-13.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Tannheimertal-12.jpg

Reisplan Huttentocht Tannheimer Tal

5 dagen / 4 nachten – Niveau 2

Dag 1

Aankomst Krinnenalpe. Naar boven lopen met uw rugzak (1.15 uur) of met de stoeltjeslift tegen betaling.
Lekker bijkomen van uw reis. Overnachting in de Krinnenalpe op basis van volpension.

Dag 2

Geniet van uw ontbijt en na overleg met de Huttenwirt over de route gaat u op pad.
Vandaag maakt u een rondwandeling over de Alpenrosenweg naar de Krinnenspitze (2002 m) en via de Gräner Ödenalpe, Nesselwängler Edenalpe weer terug naar de Krinnenalpe.
Duur: 2uur / 4 uur. Overnachting in de Krinnenalpe op basis van volpension.

Dag 3

Na het ontbijt, en vergeet niet het lunchpakket mee te nemen, gaat u of lopend of met de stoeltjeslift naar beneden, want vandaag gaat u naar de Schneetalalpe. Op de parkeerplaats kunt u eventueel vanuit uw auto bagage wisselen of achter laten. Hier vandaan loopt u naar Nesselwängle en vervolgens naar de Schneetalhütte.
Duur: 3 uur.

Dag 4

Vandaag loopt u van de Schneetalhütte naar Gimpelhaus. U neemt de 418 – 417 naar de Tannheimerhütte en vandaar over de 415 naar Gimpelhaus.
Duur 2,5 uur. Hoogteverschil 200 m.

Dag 5

Van Gimpelhaus naar de parkeerplaats bij de stoeltjeslift, die naar de Krinnenalpe gaat.
Duur: 2 uur. Met een rondje om de Haldensee 3.15 uur.
Tip: neem zwemspullen mee, want dan kunt u daar heerlijk zwemmen als het weer het toelaat.
Daarna vertrek naar huis of verlenging van uw vakantie.

Tips

Wij adviseren u een extra nacht(en) te boeken in Hotel Kreuzeck in Weissenbach. Vanuit dit hotel heeft u de volgende mogelijkheden:

 • Kasteel: Schloss Neuschwanstein, gebouwd door Koning Ludwig II..
 • Bezoek Burgenwelt Ehrenburg. Cultuur en natuur, familie (park) museum waar je veel kunt beleven. Hier is ook de Highline 179 brug met een lengte van 406 m en op een hoogte van 114 m. De Highline is in het Guinness Book of Records vermeld als de langste voetgangershangbrug in Tibet stijl ter wereld.
 • Hangbrug te Holzgau. Deze brug is meer dan 200 m lang en ligt op ongeveer 100 m boven de kloof. Het is één van de langste, hoogste en gratis toegankelijk gelegen bruggen van Oostenrijk. Een wandeling over deze imposante brug kunt u mooi combineren met een bezoekje aan de Simmswatervallen.
 • Bij de Krinnenalpe is het mogelijk om per Mountain Car (een soort skelter) naar beneden te rijden. Erg leuk. Tevens is hier een Kletterwald. U loopt gezekerd met behulp van touwen door de toppen van de bomen. Ook een echte aanrader.

Huttentocht Tannheimertal is in de herfst ook heel mooi.

Uitrusting

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch en noodzakelijk. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, voor eigen kosten, een lunchpakket klaarmaken. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. Dus altijd een pet of andere hoofdbedekking dragen. Lijst van benodigd materiaal ontvangt u bij uw boeking.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Tannheimer Tal is de aankomst mogelijk op zondagen, maandagen en dinsdagen van 16 mei 2020 tot en met 17 oktober 2020.

Prijzen Huttentocht Tannheimer Tal

Huttentocht Tannheimer TalPrijzen
Volwassenen per persoon€ 315,-
Kinderen t/m 13 jaar per persoon€ 255,-
Toeslag reisbureauregeling volwassenen per persoon*€ 8,-
Toeslag reisbureauregeling kinderen per persoon*€ 5,-
Overig
Administratiekosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
Opties
Verlengingsnacht Weissenbach volwassene
(Inclusief logies en ontbijt vanaf)
€ 55,-
Verlengingsnacht Weissenbach kinderen
(Inclusief logies en ontbijt vanaf)
€ 45,-
Extra overnachting in hut
(Inclusief hut op basis van volpension vanaf)
€ 52,-
Treinreis NL - Reutte retour€ 185,-
Treinreis NL - Reutte retour kind t/m 14 jr.€ 75,-
Treinreis 's-nachts NL - Reutte retourop aanvraag

* = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt dit bedrag lager resp. hoger.

Inbegrepen

 • 4x overnachting in berghutten op basis van volpension
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.