MENU SLUITEN

Holzgauer Wetterspitz

Huttentocht

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied:
  Tirol
 • Niveau: 2-3
 • Aantal dagen: 7
 • Verzorging: Volpension

Land: Oostenrijk
Gebied: Tirol
Niveau: 2-3
Aantal dagen: 7
Verzorging: Volpension

Deze huttentocht, ontwikkeld voor de wandelaars, die nog niet zoveel bergwandelervaring hebben maar toch willen genieten van het hoog alpine gebergte, hebben wij gemaakt in samenwerking met de Hüttenwirt van de Ansbacher Hütte. De Hüttenwirt zal dan ook bij aankomst in zijn hut, indien nodig, nog een toelichting geven op de tocht.

De tochten zijn allemaal goed bewegwijzerd. Het ene pad heeft soms een grotere moeilijkheidsgraad dan het andere. Ook komen de wandelaars soms, als hulpmiddel, kettingen of ladders tegen. U kunt altijd zelf uw route aanpassen aan de omstandigheden. De door ons beschreven route is slechts een voorbeeld. Vraag voor vertrek uw huteigenaar om advies over de te volgen route. Huteigenaren zijn over het algemeen moeilijk bereikbaar. Wij hebben vanzelfsprekend alle hutten gecheckt. Toch willen wij u vragen om altijd de dag voor aankomst even de hut te bellen om te zeggen dat u de volgende dag daar aankomt. Zeker bij slecht weer is het van belang, dat men weet dat u onderweg bent en er dus aankomt. Het is niet mogelijk om uw bagage van hut naar hut te laten brengen.

Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Lechtal-HolzgauerWetterspitz-18.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Lechtal-HolzgauerWetterspitz-17.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Lechtal-HolzgauerWetterspitz-16.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Lechtal-HolzgauerWetterspitz-15.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Tirol-Lechtal-HolzgauerWetterspitz-21.jpg

Reisplan Huttentocht Holzgauer Wetterspitz

7 dagen / 6 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst Flirsch am Arlberg.
U reist naar Oostenrijk met eigen vervoer naar Hotel Troschana in Flirsch am Arlberg. In dit hotel of één van onze alternatieve hotels verblijft u op basis van halfpension. Lunchpakket krijgt u op dag 2 mee.

Dag 2

Ansbacher Hütte 2376 m.
Speciaal voor IDTravel kan vandaag uw bagage met de lift naar de 1e hut gebracht worden. Kosten € 10,- voor alle bagage samen. U kunt op deze wandeldag er voor kiezen om alleen met een dagrugzakje omhoog te lopen. Deze dag zal u naar de Ansbacher Hütte brengen. U kunt vanaf Flirsch dorp lopen naar de Fritzhütte. Daarna naar de Ansbacher Hütte via een behoorlijk pittige klim. Overnachting op basis van volpension.
Duur: ca. 4,5 uur. ↑1000 m↓500 m

Alternatief:
Met de bus naar Schann of lopen naar Schann en daar via de Klamm naar de hut. Dit is een stevige klim omhoog maar zeker de moeite waard en wij adviseren u om stokken mee te nemen.
Duur 4 – 5 uur.

Dag 3

Ansbacher Hütte – Gasthof Hermine Madau.
Duur ca. 3 uur. ↑90 m↓1155 m.

Uw pad begint licht stijgend tot aan Flarsjoch (2464 m). U begint nu aan de afdaling en vervolgt uw weg tot aan de splitsing. Hier gaat u richting de Alperschonalpe (1670 m). Daarna wandelt u over de weg naar Gasthof Hermine (1308 m).

Dag 4

Gasthof Hermine Madau – Frederic Simms Hütte.
Duur: ca. 5-6 uur. ↑800 m↓50 m.

Voor de geoefende wandelaar is er de “Madauer Höhenweg” als alternatief voor de Schotterstrasse tot na Bach. Vervolgens gaat u verder naar Stockach. Vanaf hier richting de Sulzalm en daarna omhoog naar de Frederic Simms Hütte.

Dag 5

Simms Hütte – Ansbacher Hütte 2376 m.
Duur ca. 5 uur. ↑600 m↓225 m.

Vanaf de hut gaat het omhoog door een prachtige omgeving naar de Kalberlahnzugjoch (2585 m). Vanaf hier met een lichte stijging naar de Stierlahnzugjoch (2596 m). Nu volgt er een steile afdaling, met touw gezekerd, richting Knappenböden. Vanaf de Knappenböden en de bekende splitsing naar Madau gaat u terug naar de Ansbacher Hütte. Route 3:Voor de gasten die er geen genoeg van krijgen: over de top van de Samspitze
(2624 m) naar Alperschonjoch. Dan door de mooie Schnanner Klamm naar Schnann en verder over de Jakobsweg naar Flirsch.
Duur 4,5 uur.

Dag 6

Voor deze dag hebben wij een drietal varianten:

Variant 1
Vanaf de Ansbacher Hütte daalt u af naar de Fritzhütte. U vervolgt uw weg door de prachtige Schnanner Klamm naar Schnann en dan via de Jakobsweg naar Flirsch. Duur ca. 3 uur. ↑20 m↓1200 m

Variant 2
Vanaf de Ansbacher Hütte naar de Fritzhütte en direct naar Flirsch.
Duur ca. 2,5 uur. ↑0 m↓1200 m

Variant 3
Deze is speciaal voor echte klimmers en Alpinefreaks. Vanaf de Ansbacher Hütte klimt u naar de Samzspitze (2624 m). Afdaling via pad nr. 635 naar de Schanner Klam. Dan verder naar Schnann en via de Jakobsweg naar Flirsch. Duur ca. 4,5 uur. ↑250 m↓1450 m

Dag 7

Na het ontbijt uitchecken: uw vakantie verlengen of vertrek naar huis.

Uitrusting

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch en noodzakelijk. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, voor eigen kosten, een lunchpakket klaarmaken. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. Dus altijd een pet of andere hoofdbedekking dragen. Lijst van benodigd materiaal ontvangt u bij uw boeking.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Holzgauer Wetterspitz is de aankomst iedere dag mogelijk van 26 juni 2020 tot 25 september 2020.

Prijzen Huttentocht Holzgauer Wetterspitz

Huttentocht Holzgauer WetterspitzPrijzen
Volwassenen per persoon€ 390,-
Kinderen van 12 t/m 14 jaar per persoon€ 309,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 30,-
Toeslag reisbureauregeling volwassenen per persoon*€ 10,-
Overig
Administratiekosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
Opties
Verlengingsnacht Flirsch am Arlberg volwassene
(Inclusief halfpension vanaf)
€ 58,-
Verlengingsnacht Flirsch am Arlberg kinderen
(Inclusief halfpension vanaf)
€ 44,-
Extra overnachting in hut
(Inclusief hut op basis van volpension vanaf)
€ 52,-
Treinreis NL - St. Anton am Arlberg retour**€ 230,-

* Toeslag reisbureauregeling, verplicht
Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling.
**Vanaf station St. Johan am Arlberg neemt u de bus naar Flirsch am Arlberg. Boekt u een treinreis dan ontvangt u eerst een offerte van ons alvorens wij de reis definitief inboeken.

Inbegrepen

 • 2x overnachting in hotel***
 • 4x overnachting in berghutten
 • 6x ontbijt of ontbijtbuffet
 • 6x diner
 • 5x lunchpakket
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart
 • Gratis parkeerplaats (onbewaakt)

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.