MENU SLUITEN

Tauern Höhenweg

 • Land: Oostenrijk
 • Gebied:
  Steiermark
 • Niveau: 3
 • Aantal dagen: 7
 • Verzorging: Logies + Ontbijt

Land: Oostenrijk
Gebied: Steiermark
Niveau: 3
Aantal dagen: 7
Verzorging: Logies + Ontbijt

De Schladminger Tauern biedt adembenemende toppen en spectaculaire vergezichten. Wandelend over eeuwenoude paden, van hut naar hut, wordt de dagelijkse sleur onderbroken. 5 Etappes wandelend door een uniek berg- en merengebied.

Huttentocht-Oostenrijk-Steiermark-TauernHohenweg-11.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Steiermark-TauernHohenweg-10.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Steiermark-TauernHohenweg-08.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Steiermark-TauernHohenweg-04.jpg Huttentocht-Oostenrijk-Steiermark-TauernHohenweg-02.jpg

Reisplan Huttentocht Tauern Höhenweg

Dag 1

Individuele aankomst bij de accommodatie in Schladming / Rohrmoos. U ontvangt het welkompakket en de reisdocumenten. Overnachting in een hotel 3* in Schladming of Rohrmoos-Untertal.

Dag 2

Duur: ca. 6 uur. ↑738 m ↓615 m. Eerst gaat u met de wandelbus naar het station van de kabelbaan, waarmee naar de Hochwurzenalm wordt gegaan. Vanaf daar in zuidelijke richting over het pad genaamd Giglach-Höhenweg naar Rossfeld. U passeer Latterfusssattel en bereikt na een stijging de berg Guschen. Via o.a. de berg Schiedeck en diverse meren wordt de overnachtingshut bereikt.

Dag 3

Duur: ca. 4,5 uur. ↑511 m ↓640 m. Vandaag wordt een historisch mijnengebied doorkruist. Bij de meren links naar de Rotmandspitze. Via Sauberg en de Kruckeneckscharte daalt u af naar de overnachtingshut.

Dag 4

Duur: ca. 6 uur. ↑975 m ↓1178 m. Na de start wordt eerst de Landawirrseehut bereikt met de mogelijkheid een uitstapje te maken naar de meren van Landawirrsee. Na de hutten voert het pad richting de Gollingscharte met de top van de berg Hochgolling aan de rechterzijde. Na het passeren van de voormalige Obere Steinwenderalm wordt de overnachtingshut bereikt.

Dag 5

Duur: ca. 8 uur. ↑1013 m ↓1001 m. Vandaag start de wandeling met een stijging richting de Greifenberg. Vanaf daar dalend naar de Klafferkessel. Hier prettig wandelen tussen talrijke grote en kleine meren. Uiteindelijk wordt via de Klafferscharte en Lämmerkar de overnachtingshut bereikt.

Dag 6

Duur: ca. 8 uur. ↑349 ↓1239 m. De wandeling start richting het Riesachsee meer en de Obere Gfölleralm. Verder gaat de weg richting de waterval Rieschachtfall waarna er een licht hellende weg is naar “Zur Weissen Wand”. Het pad vervolgt zijn weg richting de stad Schladming. Aan het eind van het dal rechts blijven om langs de rivier te blijven wandelen. Na de canyon gaat de wandeling richting het overnachtingshotel.

Dag 7

Na het ontbijt uitchecken. Vandaag komt er helaas een einde aan deze mooie en avontuurlijk huttentocht.

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet en veelal een douche.
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen. Soms is het lunchpakket incl. in de reissom. Zie de tourbeschrijving van uw tocht.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Tauern Höhenweg is de aankomst iedere dag mogelijk van 1 juli 2020 tot 23 september 2020.

Prijzen Huttentocht Tauern Höhenweg

Huttentocht Tauern HöhenwegPrijzen
Volwassenen per persoon € 385,-
Toeslag 1-persoonskamer voor de 2 hotelovernachtingen€ 50,-
Overig
Administratie kosten€ 23,- per boeking
Toeristenbelasting ter plaatse te voldoen
Opties
Verlengingsnacht op aanvraag
Toeslag halfpension€ 120,-
Treinreis* naar Schladming vanaf elk station in NL€ 209,-
Retourvlucht Amsterdam - Graz met KLMop aanvraag

* = Boekt u de treinreis dan ontvangt u eerst een offerte op maat alvorens wij de trein boeken.

Inbegrepen

 • 2x Overnachtingen in een hotel 3* op basis van logies en ontbijt
 • 4x Overnachting in een berghut op basis van logies en ontbijt
 • 1x Kabelbaan naar Hochwurzenalm
 • 1x Schladming-Dachstein-zomerkaart (= ticket voor de kabelbaan Hochwurzenalm)
 • Gedetailleerde routeplanning
 • Wandelkaart
 • Dagelijkse service-hotline van 09.00 – 19.00 uur (ook in het weekend)

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunch / diner
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.