MENU SLUITEN

Stelvio: Divers en uitdagend A+B+C

Huttentocht

Nieuw

 • Land: Italië
 • Gebied: Val di Sole
 • Niveau: 2 – 3
 • Duur: 8 dgn. / 7 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Italië
Gebied: Val di Sole
Niveau: 2 – 3
Duur: 8 dgn. / 7 nachten
Verzorging: Halfpension

Val di Sole: imposante bergen, watervallen, gletsjers en de pieken van de Ortles-Cevedale, de Brenta Dolomieten en de Adamello-Presanella-groep. U ziet deze in de door IDTravel uitgezette wandelingen van berghut naar berghut in Val di Sole in de Dolomieten.
Val di Sole is een heel bekend deel van Trentino. Vooral vanwege de natuurlijke pracht, omsloten door imposante bergketens en vanwege de warme gastvrijheid, die sterk verbonden is met de alpine traditie.
Het hoog gelegen Stelvio National Park behoort tot het grootste Nationaal Park in de Alpen en is een oase van wilde dieren, zoals herten, reeën, gemzen, maar ook vossen, hermelijnen, marmotten, eekhoorns en hazen.
Veel vogelsoorten zweven door de lucht: de gouden adelaar, torenvalken, de adelaar-uil, spechten, patrijzen en zwarte ganzen. Zelfs de lammergier is hier weer teruggekeerd. Dit park heeft gletsjers, veel meren en grote watervallen, zoals de Val Saent Watervallen.
De natuur varieert van weiden met bloemen in de vallei, het glinsterende water van de stroomversnellingen en watervallen tot de besneeuwde valleien en de meren aan de voet van de gletsjers.

Een aangename bergwandeltocht door de prachtige natuur in het hart van Stelvio Nationaal Park. U loopt door verschillende gebieden van het Stelvio Nationaal Park: o.a. bossen en groene weiden en langs bergmeren en rivieren.

Deze huttentocht is een schitterende wandelroute waarbij u drie nachten verblijft in een comfortabele en knusse Malghe die wordt gekenmerkt door warme gastvrijheid. Daarnaast slaapt u in een tweetal berghutten

Reisplan Huttentocht Stelvio: Divers en uitdagend A

8 dagen / 7 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Terzolas of Dimaro bij uw starthotel. Bij wijzigingen in de tocht ontvangt u ter plaatse nadere informatie

Dag 2

Rabbi Fonti – Malga Stablaz Maleda Alta 2060 m.
Duur 4 ¾ uur. ↑1065 m ↓225 m. Afstand: 7 ¾ km.
Transfer per bus naar het busstation Rabbi vanwaar u met de shuttlebus verder gaat naar het startpunt van de tocht. U start de tocht over een bospad, totdat u bij de waterval Ragaiolo komt. Daar loopt u verder over een zogenaamde Tibetaanse brug, die de waterval overbrugt. Vanaf de brug heeft u een prachtig panorama. Daarna loopt u door een bos met veel naaldbomen naar de alpenweiden. Hier is de Malghe Fratta Bassa, waar u van traditionele gerechten kunt genieten of een glas lekkere verse melk kunt drinken. U vervolgt de tocht over met een langzaam stijgend pad omgeven door lariksbossen om vervolgens op de almweiden uit te komen. Het water van de beekjes kunt u drinken. Neem de tijd om van het panorama te genieten. Vanaf Malga Fratta Alte volgt u de “via delle malghe” zo’n 2 kilometer alvorens u na een wat steilere afdaling een brug oversteekt om de andere kant van de vallei te bereiken. Na een kleine 2 kilometer wandelen over een bospad bereikt u uw overnachtingsadres: Malghe Stablaz Maleda Alta, gelegen op 2060 m. Overnachtting in Malga Stablaz Maleda Alta in een eigen kamer met douche/toilet.

Dag 3

Malga Stablaz Maleda Alta – Rifugio Silvio Dorigoni 2436 m.
Duur 4 uur. ↑490 m ↓30 m. Afstand: 8 km.
Vandaag richting Rifugio Dorigoni ziet u een schitterend landschap met watervallen, alpenweides, reeën en oude berghutten. U wandelt richting het romantische Campisol waar u een prachtig uitzicht heeft over de vallei. Vanaf Baito Campisol stijgt het pad licht totdat u arriveert bij Dorigoni. Dit Rifugio ligt heel mooi tegen de bergen aan en heeft bij helder weer een prachtig uitzicht van meer dan 60 km. Vanuit de hut zijn de gletsjers bereikbaar. Vandaag overnacht u in een hele mooie berghut / Rifugio met heerlijk eten en ondertussen genieten van het uitzicht. Overnachting op een meerpersoonskamer. U overnacht in: Rifugio Dorigoni, een echte berghut.

Dag 4

Rifugio Dorigoni – Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo 2425 m.
Duur 4 uur. ↑530 m ↓530 m. Afstand: 8 km.
Vanaf Rifugio Dorigoni gaat de wandeling verder via makkelijk te bewandelen hellingen tussen prachtige kleine riviertjes en groene weiden. Tijdens deze tocht kunt u genieten van fantastische uitzichten op de magische Saent vallei. Geleidelijk zal de route wat uitdagender worden tot de Cima Collecchio bereikt waar u een schitterend uitzicht heeft. De begroeiing gaat over in het rotslandschap van Ortler Cevedale en vanaf de Cima Collecchio heeft u een adembenemend uitzicht over Val d’Ultimo (Zuid-Tirol). Vanaf hier gaat u verder bergafwaarts richting de Corvo Lakes. U overnacht in: Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo, een berghut. In een eigen kamer met gedeelde badkamer.

Dag 5

Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo – Malga Bordolona di Sotto 1806 m.
Duur 3 ½  uur. ↑200 m ↓820 m. Afstand: 7 km.
Deze dag is de makkelijkste wandeltocht. U heeft vandaag de mogelijkheid om, zonder veel te stijgen of dalen,  te wandelen tussen uitgestrekte groene weiden U heeft prachtige uitzichten tot u uitkomt bij de Palù Pass.,U arriveert nu in Val di Non. Vanaf hier begint de afdaling richting  uw laatste overnachtingsadres Malga Bordolona Bassa, waar u overnacht in een meerpersoonskamer.

Dag 6

Malghe Bordolona Bassa – Malgha Mondent Alta.
Duur: 4 uur. ↑510 m ↓690 m. Afstand: 9 km.
Vandaag heeft u een afwisselende wandeling met een lichte stijging en van uur tot uur veranderende uitzichten. De dag begint met de wandeling in de richting van Malgha Preghena di Sotto. Totdat u gaat stijgen richting de Lainert pas geniet u van het bos en het grasland. Gedurende de stijging kunt het Santa Giustina meer en Val di Non bekijken. Pas Dell’Om op 2331 m. is vandaag het hoogste punt een schitterend zicht op de Dolomieten en de Adamello bergketen. Vanaf hier daalt u via Malga Cortinga naar Malga Mondent Alta waar u overnacht in een eigen kamer met douche/toilet.

Dag 7

Malgha Mondent Alta – Terzolas/Dimaro
Duur: 4 uur. ↑290 m ↓1100 m. Afstand: 7 km.
De tijd van teruggaan is gekomen. U daalt vandaag hoofdzakelijk af en krijgt onderweg een schitterend uitzicht over Val di Rabbi aangeboden. Wandelend in de richting van Malga Mandrie en daarna Malga Zoccolo di Sotto gaat het vanaf laatstgenoemde Malga steiler naar beneden, op naar het dal. U passeert het pittoreske dorp Ceresè waar mens en natuur vrijwel een zijn. Laatste stuk gaat over een verharde weg tot aan het stadje San Bernardo. Vanaf hier gaat u met de bus terug naar uw hotel.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken of verlenging van uw reis

Reisplan Huttentocht Stelvio: Divers en uitdagend B

7 dagen / 6 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Male / Terzolas, een pittoresk dorpje in Val di Sole.
Hotelovernachting met diner.

Dag 2

Rabbi Fonti parking– Rifugio Silvio Dorigoni ( 2437 m ).
Duur: ca. 4 ½ uur. ↑1060 m ↓0 m. Afstand: 8 km.
Transfer per bus naar het busstation Rabbi vanwaar u met de shuttlebus verder gaat naar het startpunt van de tocht. Onze suggestie is om eventueel met de auto naar de Coler parkeerplaats te rijden en daar de auto gedurende de tocht te parkeren.
De route start in Rabbi en u loopt over verschillende bruggen tot aan de voet van de watervallen.
Daarna volgt een pittige wandeling omhoog. Eenmaal op 2165 meter hoogte bij La Palina wordt het pad makkelijker en gaat het verder langs de rivier naar Rifugio Dorigoni. Deze hut staat bekend als de toegangspoort tot het Ortler-Cevedale berggebied. Overnachting op een meerpersoonskamer.

Dag 3

Rifugio Dorigoni – Rifugio Stella Alpina (2435 m)
Duur: 4 uur. ↑530 m ↓530 m. Afstand: 8 km.
Vanaf Rifugio Dorigoni gaat de wandeling verder via makkelijk te bewandelen hellingen tussen prachtige kleine riviertjes en groene weiden. Tijdens deze tocht kunt u genieten van fantastische uitzichten op de magische Saent vallei. Geleidelijk zal de route wat uitdagender worden tot de Cima Collecchio bereikt waar u een schitterend uitzicht heeft. De begroeiing gaat over in het rotslandschap van Ortler Cevedale en vanaf de Cima Collecchio heeft u een adembenemend uitzicht over Val d’Ultimo (Zuid-Tirol). Vanaf hier gaat u verder bergafwaarts richting de Corvo Lakes. U overnacht in: Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo, een berghut, in een eigen kamer met gedeelde badkamer.

Dag 4

Rifugio Stella Alpina – Malga Bordolona di Sopra (2084 m)
Duur: 3 ½ uur. ↑200 m ↓820 m. Afstand: 7 km.
Vandaag is één van de makkelijkste wandeldagen. De route verloopt vrij vlak over grindpaden en almweides tot u aankomt bij de Palu pas. Vanaf dit punt is de Maddalene berggroep te bewonderen.
Daarna daalt u langzaam af naar de Malga Bordolona.

Dag 5

Malga Bordolona di Sopra – Malga Mondent (1910 m)
Duur: ca. 4 uur. ↑510 m ↓690 m. Afstand: 9 km.
Vandaag heeft u een afwisselende wandeling met een lichte stijging en van uur tot uur veranderende uitzichten. De dag begint met de wandeling in de richting van Malgha Preghena di Sotto. Totdat u gaat stijgen richting de Lainert pas geniet u van het bos en het grasland. Gedurende de stijging kunt het Santa Giustina meer en Val di Non bekijken. Pas Dell’Om op 2331 m. is vandaag het hoogste punt een schitterend zicht op de Dolomieten en de Adamello bergketen. Vanaf hier daalt u via Malga Cortinga naar Malga Mondent Alta waar u overnacht in een eigen kamer met douche/toilet.

Dag 6

Malga Mondent – San Bernardo di Rabbi (1095 m)
Duur: ca. 4 uur. ↑290 m ↓1100 m. Afstand: 7 km.
De tijd van teruggaan is gekomen. U daalt vandaag hoofdzakelijk af en krijgt onderweg een schitterend uitzicht over Val di Rabbi aangeboden. Wandelend in de richting van Malga Mandrie en daarna Malga Zoccolo di Sotto gaat het vanaf laatstgenoemde Malga steiler naar beneden, op naar het dal. U passeert het pittoreske dorp Ceresè waar mens en natuur vrijwel een zijn. Laatste stuk gaat over een verharde weg tot aan het stadje San Bernardo. Vanaf hier gaat u met de bus terug naar uw hotel.

Dag 7

Na het ontbijt uitchecken.

Reisplan Huttentocht Stelvio: Divers en uitdagend C

6 dagen / 5 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Male / Terzolas, een pittoresk dorpje in Val di Sole.
Hotelovernachting met diner.

Dag 2

Rabbi Fonti parking – Rifugio Stella Alpina (2425 m)
Duur: ca. 4 uur. ↑1020 m ↓0 m. Afstand: 5 km.
Transfer per bus naar het busstation Rabbi vanwaar u met de shuttlebus verder gaat naar het startpunt van de tocht. Onze suggestie is om eventueel met de auto naar de Coler parkeerplaats te rijden en daar de auto gedurende de tocht te parkeren. U begint uw tocht met een pad door de mooie bossen. Na de beboste zone loopt u langs weides gelegen boven de boomgrens. U volgt de route langs de rotsformatie van de Cima Quaira top totdat u de hut Rifugio Stella Alpina bereikt heeft. U overnacht hier. Vanaf de hut kunt u genieten van een wijds en fantastisch uitzicht.

Dag 3

Rifugio Stella Alpina – Malga Bordolona di Sopra (2084 m)
Duur 3 ½  uur. ↑200 m ↓820 m. Afstand: 7 km.
Vandaag is één van de gemakkelijkste wandeldagen. De route verloopt vrij vlak over grindpaden en almweides tot u aankomt bij de Palu pas. Vanaf dit punt is de Maddalene berggroep te bewonderen.
Daarna daalt u langzaam af naar de Malga Bordolona.

Dag 4

Malga Bordolona di Sopra – Malga Mondent (1910 m)
Duur ca. 4 uur. ↑510 m ↓690 m. Afstand: 9 km.
Vandaag heeft u een afwisselende wandeling met een lichte stijging en van uur tot uur veranderende uitzichten. De dag begint met de wandeling in de richting van Malgha Preghena di Sotto. Totdat u gaat stijgen richting de Lainert pas geniet u van het bos en het grasland. Gedurende de stijging kunt het Santa Giustina meer en Val di Non bekijken. Pas Dell’Om op 2331 m. is vandaag het hoogste punt een schitterend zicht op de Dolomieten en de Adamello bergketen. Vanaf hier daalt u via Malga Cortinga naar Malga Mondent Alta waar u overnacht in een eigen kamer met douche/toilet.

Dag 5

Malga Mondent – San Bernardo di Rabbi (1095 m)
Duur: ca. 4 uur. ↑290 m ↓1100 m. Afstand: 7 km.
De tijd van teruggaan is gekomen. U daalt vandaag hoofdzakelijk af en krijgt onderweg een schitterend uitzicht over Val di Rabbi aangeboden. Wandelend in de richting van Malga Mandrie en daarna Malga Zoccolo di Sotto gaat het vanaf laatstgenoemde Malga steiler naar beneden, op naar het dal. U passeert het pittoreske dorp Ceresè waar mens en natuur vrijwel een zijn. Laatste stuk gaat over een verharde weg tot aan het stadje San Bernardo. Vanaf hier gaat u met de bus terug naar uw hotel.

Dag 6

Na het ontbijt uitchecken.

Misschien ook interessant

Als alternatief voor deze huttentocht bevelen wij aan:

Huttentocht-Italie-PaleDiSanMartinoDiCastrozza-03.jpg

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken.

Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij u om een nieuwe selectie te maken.
In Rifugio Dorigoni zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet/douche, douche veelal tegen betaling.
Het is in iedere locatie mogelijk een lunchpakket te bestellen. Zie tevens de tourbeschrijving van uw tocht.

Aankomstdata

Voor deze huttentocht Stelvio: Divers en uitdagend is de aankomst iedere dag mogelijk van 20 juni 2024 tot en met 18 september 2024.

Huttentocht Stelvio: Divers en uitdagend

Huttentocht Stelvio: Divers en uitdagend ABCPrijzen per persoon
Volwassenen€ 705,-€ 625,-€ 555,-
Kinderen tot 12 jaar**€ 655,-€ 575,-€ 499,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 45,-€ 45,-€ 45,-
Toeslag reisbureauregeling*€ 10,-€ 10,-€ 10,-
Overig
Administratiekosten per boeking€ 23,-
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht hotel 3* 2-persoonskamer incl. halfpension vanaf€ 88,-
Verlengingsnacht hut of Malghe incl. halfpension vanaf€ 75,-
Nachttrein NL - Trento/Malé incl. couchette met max. 6 pers. vanaf (2)€ 430,-

* = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.
** = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 7x ontbijt of ontbijt buffet
 • 7x diner
 • 2x hotelovernachting
 • 1x overnachting in een berghut op eigen kamer met gedeelde douche/toilet
 • 1x overnachting in een berghut op een meerpersoonskamer
 • 2x overnachting in een Malghe op eigen kamer met douche/toilet
 • 1x overnachting in een Malghe op een meerpersoonskamer
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart
 • Informatie ter plaatse, indien noodzakelijk
 • Gratis parkeerplaats indien beschikbaar

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Bus dag 2 en 7, circa € 14,- p.p.
 • Lunchpakketten

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.