MENU SLUITEN

Combi Tocht

Huttentocht

 • Land: Italië
 • Gebied:
  Val di Sole
 • Niveau: 3
 • Duur: 7 dgn. /6 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Italië
Gebied: Val di Sole
Niveau: 3
Duur: 7 dgn. /6 nachten
Verzorging: Halfpension

Dit is een COMBI huttentocht van 2 pareltjes in Val di Sole: Stelvio National Park en de Brenta Dolomieten. Deze tocht start in het Stelvio NP met zijn ongerepte natuur, gletsjers, watervallen en gaat daarna verder in de Brenta Dolomieten.
Het hooggelegen Stelvio National Park behoort tot het grootste Nationaal Park in de Alpen en is een oase van wilde dieren, zoals herten, reeën en gemzen, maar ook vossen, hermelijnen, marmotten, eekhoorns en hazen. Veel vogelsoorten zweven door de lucht: de gouden adelaar, torenvalken, de adelaar-uil, spechten, patrijzen en zwarte ganzen. Zelfs de lammergier is hier weer teruggekeerd. Dit park heeft gletsjers, veel meren en grote watervallen, zoals de Saint Watervallen.
De natuur varieert van weiden met bloemen in de vallei, het glinsterende water van de stroomversnellingen en watervallen tot de besneeuwde valleien en de meren aan de voet van de gletsjers. De Brenta Dolomieten zijn veel ruiger. In de Brenta Dolomieten moet u vaak gebruik maken van een klettersteig om het bergmassief te ontdekken. IDTravel heeft echter een huttentocht uitgezet waarbij u geen gebruik hoeft te maken van een klettersteig.
Wandelend van hut naar hut over ruige paden gaat u dit gebergte ontdekken. Veel bergen van meer dan 3000 m hoog zorgen voor een imposant schouwspel tijdens deze tocht. Het eindpunt van deze indrukwekkende tocht is Madonna di Campiglio, één van de bekendste resorts in deze regio.
Om deze tocht te kunnen maken, heeft u geen speciale training nodig of andere technische kennis. Wel is een goede basisconditie vereist.

Reisplan Huttentocht Combi

Door Ortler Cevedale en Brenta Dolomieten 7 dagen / 6 nachten – Niveau 3

Dag 1

Aankomst in Hotel Pippo te Terzolas, een typisch Italiaans bergdorpje in Val di Sole. Korte toelichting op de trekking door onze lokale partner of de hoteleigenaar. Indien u nog materiaal wilt huren, kan dat in Malé.

Dag 2

Rabbi – Rifugio Stella Alpina al Lago Corvo 2425 m.  ↑1100 m. Duur: 4-5 uur.
Met de bus gaat u naar Piazzola di Rabbi. Binnen een halfuur bereikt u het vertrekpunt van uw trekking. U begint uw tocht met een pad door de mooie bossen. Na de beboste zone loopt u langs weides boven de Malga Cadesa Alta. U volgt de route langs de rotsformatie van de Cima Quaira top totdat u de hut Rifugio Lago Corvo (2425 m) bereikt heeft. Hier overnacht u. Vanaf de hut kunt u genieten van een wijds en fantastisch uitzicht.

Dag 3

Rifugio Stella Alpina Lago Corvo – Rifugio Dorigoni.
Vanuit Rifugio Lago Corvo komt u al snel bij één van de eerste meren. Dit meer wordt op een natuurlijke wijze afgesloten met rotsblokken en vormt zo een mooi waterbassin. U wandelt nog langs andere meren en klimt over rotsblokken voordat de sneeuwgrens van de gletsjer wordt bereikt. Daarna vervolgt u lopend en klauterend de route om uit te komen op de hoogste top van 2957 m. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht over dit gebied. U komt over de pas Giogo Nero om dan af te dalen naar de Rifugio Dorigoni. Het uitzicht op de Ortler – Cevedale is wederom fantastisch. Komt u op tijd aan in de berghut Dorigoni dan heeft u nog de mogelijkheid om een mooie hike te maken naar de meren van Sternai. Het hoogteverschil tijdens deze laatste hike is slechts 300 m, maar u wordt beloond met prachtige weerspiegelingen van het “blauwe” water van deze bergmeren.
↑ 500 m. Duur: 1e deel 4 -5 uur.

Dag 4

Rifugio Dorigoni – Rabbi. ↑ 1000 m. Duur: 4-5 uur.
Vanuit uw berghut wandelt u langs groene weiden en beekjes naar Campisol. Vanaf hier start een steilere afdaling naar de Rabbi vallei. Op het eind van de afdaling komt u bij de Saent Meadows met zijn eigenaardige boerderij. U loopt over bruggetjes en door de bossen naar de bulderende Saent Watervallen! Vanaf hier gaat het richting Malga Stablaso naar Rabbi Campaggio al Plan. Uw privé-transfer brengt u in ongeveer 40 min. naar de lift Grosté. Na boven te zijn uitgestapt, loopt u over een vrij gemakkelijk pad naar het schitterend gelegen Rifugo Tuckett.

Dag 5

Rifugio Tucket – Rifugio Alimonte. Duur: 3 uur. ↑566m ↓225.
Na vertrek uit de hut loopt u via de pas Sella del Fridolin verder naar de Rifugio Casinie en Rifugio Brentei. Onderweg heeft u een mooi uitzicht op het dal en loopt u ook nog door een korte tunnel. U volgt een rotsachtig pad omhoog en komt dan aan in Rifugio Alimonte. Dit is de mooiste locatie van de Brenta Dolomieten. Hier heeft u een imposante blik op het gebergte. Deze hut is de startplaats van de bekende via ferrata / klettersteig: Sentiero delle Bocchette.

Dag 6

Rifugio Alimonte – Madonna di Campiglio. Duur: 5-6 uur. ↑88 m ↓1017 m.
Vandaag is het een hele mooie afdaling langs diverse hutten en over diverse bruggetjes, langs stroomversnellingen en watervallen. Aangekomen in Madonna di Campiglio neemt u afscheid van dit imposante bergmassief. Na een kort bezoek aan dit bekende dorp neemt u de bus terug naar Terzolas, Hotel Pippo.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek huiswaarts of verlenging van uw reis.

Tip: Extra hutovernachting
Ook is het mogelijk tijdens de tocht een extra rustdag in te passen. U verblijft dan twee nachten in dezelfde accommodatie om even bij te komen of om die dag een leuke tocht te maken in de omgeving van deze hut.

Misschien ook interessant

Als alternatief voor deze huttentocht bevelen wij aan:

Huttentocht-Italie-ValDiFassa-Rosengarten-03.jpg

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet en veelal een douche.
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen. Soms is het lunchpakket incl. in de reissom. Zie de tourbeschrijving van uw tocht.

Aankomstdata

Voor deze Val di Sole Combi Multi Activities vakantie kunt u aankomen als volgt: Dagelijks vanaf 17 juni 2023 tot en met 16 september 2023.

Prijzen Huttentocht Combi

Huttentocht CombiPrijzen
Volwassenen per persoon€ 540,-
Kinderen t/m 12 jaar*€ 480,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 32,-
Toeslag reisbureauregeling per persoon**€ 11,-
Overig
Administratiekosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht hotel (incl. halfpension vanaf)€ 76,-
Verlengingsnacht hotel kinderen t/m 12 jaar (incl. halfpension vanaf*)€ 55,-
Extra overnachting in hut (incl. halfpension vanaf)€ 61,-
Nachttrein NL - Trento/Malé incl. couchette met max. 6 pers. vanaf (2)€ 350,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.
** = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europese wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 6x Ontbijt of ontbijt buffet
 • 6x Diner
 • 4x Overnachting in Rifugio op meer-persoonskamers
 • 2x Overnachting in hotel
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart
 • Gratis parkeerplaats in Terzolas
 • Privé transfer van Rabbi naar Madonna di Campiglio

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Buskaart hotel – Rabbi / Madonna di Campiglio – Terzolas
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.