MENU SLUITEN

Pale di San Martino

Huttentocht

 • Land: Italië
 • Gebied:
  Pale di San Martino
 • Niveau: 2-3
 • Duur: 6 dgn. / 5 nachten
 • Verzorging: Halfpension

Land: Italië
Gebied: Pale di San Martino
Niveau: 2-3
Duur: 6 dgn. / 5 nachten
Verzorging: Halfpension

Deze vernieuwde versie is ontstaan, omdat IDTravel niet tevreden was over de manier waarop de route was aangegeven. Dat was ronduit slecht en zelfs voor lokale gidsen soms een puzzel. Deze vernieuwde en veilige tocht (nu 6 i.p.v. 7 dagen) is uitsluitend bij IDTravel te boeken. En geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar!
Een wandeling, die loopt van het vulkanische gebergte van “Bocche”, met langzaam stijgende  hellingen en pittoreske meertjes van gletsjeroorsprong, naar Val Venegia. Dit is één van de meest onderscheidende hooggelegen valleien in het hart van het beschermde natuurgebied Paneveggio.
Deze huttentocht start vanuit ons hotel in San Martino di Castrozza, waar onze lokale agent of de eigenaar van het hotel een toelichting geeft over deze tocht.
Uniek: tijdens deze tocht slaapt u in 2 hutten op een eigen kamer en in 1 hut op een  meerpersoons-kamer. Optioneel: Bagagetransport mogelijk.

Reisplan Huttentocht Pale di San Martino

6 dagen / 5 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst bij het hotel in San Martino di Castrozza.

Dag 2

Duur: ca. 3,5  uur.  ↑470 m ↓ 470 m.
De dag begint met een korte transfer naar de pas, die Trentino en Veneto van elkaar scheidt. Na een korte wandeling wordt het startpunt van de wandeling bereikt. Steek de rivier over en wandel slingerend, tussen de bossen, omhoog. De weg vervolgt zich tussen weiden en stenen. De grote vallei biedt een betoverend uitzicht over de berg Margherita en de grillige vormen van de achterliggende Pale di San Martino Dolomieten. Het pad gaat over in een voormalig ezelpad. Na enige tijd start de daling richting het Juribrutto meer. De weg gaat langs een niet meer in dienst zijnde bergboerderij. Het laatste stuk gaat over weides en door dicht beboste gebieden.

Dag 3

Duur: ca. 4 uur. ↑550 m ↓ 510 m.
Deze dag start al snel met één van de mooiste uitzichtpunten van de Dolomieten: Cimon della Pala top ook wel bekend als “Cervino van de Dolomieten”. Na nog ongeveer een halfuur wandelen wordt het hoogste punt van de route bereikt. Vervolg de weg in zuidoostelijke richting: gemakkelijk dalend naar een fantastisch plateau. Hierna gaat het pad weer geleidelijk omhoog. Het lijkt wel een maanlandschap. Volg daarna de route langs de rivier. Na een aantal bochten wordt Baita Segantini bereikt en dat is gelegen aan een meer waarin de imposante Dolomieten-toppen reflecteren.

Dag 4

Duur: ca. 5,5  uur. ↑520 m ↓ 470 m.
Aangename wandeling door het oostelijke deel van de Lagorai keten. Licht stijgend over een helling wordt onder langs de kam van de berg het pad bereikt, dat toegang geeft tot de top. Optioneel is het beklimmen van de top. De afdaling leidt naar de alpine Colbricon meren. Na een eventuele stop bij de meren loopt de route verder naar het dorp San Martino di Castrozza. Het plateau wordt bereikt met een lift en na een korte afdaling de berghut.

Dag 5

Duur: ca. 5,5  uur. ↑520 m, ↓ 470 m.
Vanuit de berghut loopt het pad over een maanachtig plateau met lichte stijgingen en afdalingen, waar duidelijk de kracht van de natuur op de rotsen te zien is, naar Passo di Pradale Basso. Vanaf hier gaat de weg naar de Fradusta gletsjer en vervolgens naar de top van de Fradusta. De makkelijk te bereiken top geeft een schitterend 360 graden-uitzicht. Via dezelfde weg terug naar Passo della Fradusta en via het noordelijke pad , tussen allerlei kleine meertjes door, naar het pad van het eerste deel van de dag. Aan het eind van het pad vervolgens met de lift terug naar San Martino di Castrozza.

Dag 6

Na het ontbijt vertrek huiswaarts of verlenging van uw reis.

Misschien ook interessant

Als alternatief voor deze huttentocht bevelen wij aan:

Uitrusting

U heeft in ieder geval nodig: Een goede rugzak, bergschoenen A/B met goed profiel, een lakenzak en een petje of een andere vorm van hoofdbedekking. Wij adviseren u wandelstokken te gebruiken. In de hutten zijn dekens en kussens met slopen aanwezig. Een lijst van benodigde materialen ontvangt u met uw factuur.
Het totaal gewicht van uw rugzak is absoluut niet meer dan 8 ½ kg. Heeft u er meer inzitten dan adviseren wij een nieuwe selectie te maken.
In alle hutten zijn sanitaire voorzieningen aanwezig zoals een toilet en veelal een douche.
Het is in ieder hut mogelijk een lunchpakket te bestellen. Soms is het lunchpakket incl. in de reissom. Zie de tourbeschrijving van uw tocht.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Pale di San Martino is de aankomst iedere dag mogelijk van 21 juni 2021 t/m 16 september 2021.

Prijzen Huttentocht Pale di San Martino

Huttentocht Pale di San MartinoPrijzen
Volwassenen per persoon€ 490,-
Kinderen t/m 12 jaar*€ 455,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 20,-
Toeslag augustus€ 60,-
Toeslag reisbureauregeling per persoon**€ 9,-
Overig
Administratiekosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht hotel volwassenen incl. halfpension vanaf€ 75,-
Verlengingsnacht hotel incl. halfpension kinderen t/m 12 jaar vanaf*€ 69,-
Extra overnachting in hut vanaf€ 55,-
Bagagetransport mogelijk vanaf 1 persoon vanaf€ 115,-
Nachttrein NL - Bolzano incl. couchette met max. 6 pers. Vanaf (2)€ 350,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.
** = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.

 1. Toelichting consumenten bijdrage SGR. Meer informatie.
 2. Alvorens wij de treinreis voor uw inboeken ontvangt u van ons een offerte.

Inbegrepen

 • 5x Ontbijt of ontbijt buffet
 • 5x Diner
 • 2x Overnachting in berghutten, eigen kamer met gedeelde badkamer
 • 1x Overnachting in berghut, meerpersoonskamer
 • 2x Overnachting in ***hotel
 • Routebeschrijving
 • Routekaarten
 • Transfer naar het startpunt van de wandeling
 • Gratis parkeerplaats

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Kosten lift op dag 4 en 5
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Bagagetransport
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.