MENU SLUITEN

Brenta Dolomieten

Huttentocht

 • Land: Italië
 • Gebied:
  Brenta Dolomieten
 • Niveau: 2-3
 • Aantal dagen: 7
 • Verzorging: Halfpension

Land: Italië
Gebied: Brenta Dolomieten
Niveau: 2-3
Aantal dagen: 7
Verzorging: Halfpension

Trentino / Val de Sole: imposante bergen, watervallen, gletsjers van de Brenta Dolomieten en de Grostè-groep U ziet deze in de door IDTravel uitgezette wandelingen van berghut naar berghut. Val di Sole is een heel bekende regio in Trentino, vooral door zijn natuurlijke pracht, omsloten door imposante bergketens van o.a. de Brenta groep en niet te vergeten, de warme gastvrijheid, die sterk verbonden is met de alpine traditie. De ongerepte natuur varieert van weiden met bloemen in de vallei, het glinsterende water van de stroomversnellingen en watervallen tot de besneeuwde vlakten en de meren aan de voet van de imposante pieken van de omringende bergen.
Dit wilde massief staat wereldwijd bekend om één ​​van de meest complete systemen van “via ferrates” – Via delle Bocchette genaamd – dat over smalle richels en verticale ladders loopt en het hart van de bergen volledig doorkruist met een fantastisch panorama. Maar er is ook een andere manier om het massief te doorkruisen en wel via goed onderhouden wandelpaden, die geen alpinistische / klimvaardigheden vereisen. IDTravel heeft een dergelijke huttentocht samengesteld.  U wandelt door de bossen en rondom de watervallen van Vallesinella de bergen in om uiteindelijk aan te komen bij het Molveno-meer. Dit meer is zes keer op rij uitgeroepen tot het mooiste en schoonste meer van Italië.
Deze huttentocht start vanuit ons hotel in Terzolas, waar u door onze lokale agent of de eigenaar van het hotel een toelichting krijgt over deze tocht. Om bij te komen na een lange actieve trekking is er niets beter dan een thermaal bad of een spa-behandeling in de Terme di Pejo en Rabbi Spa. Onze tip: boek een extra nacht in het hotel. Met een smakelijk, traditioneel diner met specialiteiten uit de regio van Val di Sole sluit u deze avontuurlijke vakantie af.

Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-01.jpg Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-02.jpg Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-03.jpg Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-04.jpg Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-051.jpg Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-06.jpg Huttentocht-Italie-BrentaDolomieten-11.jpg

Reisplan Huttentocht Brenta Dolomieten

7 dagen / 6 nachten – Niveau 2-3

Dag 1

Aankomst in Terzolas. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension. U kunt hier uw auto gratis parkeren.

Dag 2

Vallesinella Watervallen 2273 m. Duur: ca. 3 uur. ↑692 m ↓ 78 m.
U rijdt met openbaar vervoer in ongeveer 50 min. naar de start van uw tocht in Madonna di Campiglio. De route gaat in het eerste gedeelte wisselend over bospaden en boswachterswegen. Het is een prachtige tocht met het groene dal van Val di Sole achter u en de typisch grijze kleur van het Dolomieten- gesteente voor u. Het landschap is totaal veranderd.  Overnachting in een Rifugio (2261 m).

Dag 3

Brentei 2580 m. Duur: ca. 3 uur. ↑720 m ↓370 m.
Vanuit de Rifugio (berghut) heeft u direct een prachtig uitzicht.
Geniet van dit spectaculaire uitzicht op deze hoogte. Tijdens de tocht ziet u het contrast tussen de vlakke weiden en de hoge pieken van het gebergte. De afdaling leidt u over de almweiden naar de volgende Rifugio waar u overnacht.

Dag 4

Val Brenta Alta 2439 m. Duur: ca. 3 uur. ↑600 m ↓ 370 m.
Na een korte route terug door het weidelandschap wandelt u weer omhoog door een brede vallei met veel rotsen. U wandelt langzaam omhoog om op 2552 m het hoogste punt van deze dag te bereiken. Hier ligt vaak nog sneeuw. Bocca di Brenta is één van de belangrijkste passen van de bergketen, die Val Brenta en de Molveno-zijde scheidt. Dit is de toegangspoort van het beroemdste deel van het Bocchette-pad.
U bereikt via een korte en gemakkelijke afdaling het volgende Rifugio waar u overnacht.

Dag 5

Val Delle Seghe. Duur: ca. 3 uur. ↑0 m ↓1020 m.
Vanuit het Rifugio wandelt u naar het bekken van Laghet, dat ooit werd gekenmerkt door de aanwezigheid van karstmeren. Eenmaal voorbij de weiden en het grasrijke gebied dat Baito Massodi omringt, begint de afdaling.
U blijft dalen over een rotsachtig pad  en bereikt een bos waar een kleine berghut is waar u even kunt rusten.
Vanaf hier is er een eenvoudig pad, dat naar het volgende Rifugio loopt waar u overnacht.

Dag 6

Molveno Meer. Duur: ca. 2 uur. ↑0 m ↓120 m.
U wandelt rustig door de bossen verder naar beneden totdat u de voet van de Croz dell Altissimo bereikt.
Via een rotsachtig pad wandelt u langs een bergwand verder naar de hut Pradel. Vandaar met de lift naar beneden om bij  het Molveno meer even bij te komen van deze fantastische tocht door de Brenta Dolomieten. Vanaf hier neemt u het openbaar vervoer terug naar uw starthotel.

Dag 7

Na het ontbijt vertrek huiswaarts of verlenging van uw reis.

Uitrusting

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch en  noodzakelijk. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u een lakenzak mee te nemen. De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, voor eigen kosten, een lunchpakket klaarmaken. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. Dus altijd een pet of andere hoofdbedekking dragen. Lijst van benodigd materiaal ontvangt u bij uw boeking.

Aankomstdata

Voor deze Huttentocht Brenta Dolomieten is de aankomst iedere dag mogelijk van 01 juli 2020 tot 14 september 2020.

Prijzen Huttentocht Brenta Dolomieten

Huttentocht Brenta DolomietenPrijzen
Volwassenen per persoon€ 515,-
Kinderen 13 t/m 16 jaar*€ 480,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 2 hotelovernachtingen€ 40,-
Toeslag reisbureauregeling per persoon**€ 10,-
Overig
Administratiekosten€ 23,- per boeking
ToeristenbelastingTer plaatse te voldoen
Opties
Verlengingsnacht hotel
(Incl. halfpension vanaf)
€ 72,-
Verlengingsnacht hotel
(Incl. halfpension kinderen 13 t/m 16 jaar*)
€ 49,-
Extra overnachting in hut
(Incl. halfpension vanaf)
€ 55,-
Treinreis NL - Trento - Malé retour***
(met couchette)
€ 290,-
Treinreis retour kind t/m 14 jaar€ 55,-

* = Kinderkorting mits slapend op de kamer met 2 vol-betalende personen.
** = Vanaf 01-04-2012 moet over de reissom BTW geheven worden in het kader van Europeesche wetgeving ( BTW op reizen). Deze regeling noemt men: Toeslag reisbureauregeling. Heeft u een aangepaste versie (korter – langer) dan wordt is dit bedrag lager resp. hoger.
*** = Boekt u de treinreis dan ontvangt u eerst een offerte op maat alvorens wij de trein boeken.

Inbegrepen

 • 6 x Ontbijt of ontbijt buffet
 • 6 x Diner
 • 4 overnachtingen in eenvoudige berghutten op slaapzalen
 • 2x Overnachting in ***hotel
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart
 • Gratis parkeerplaats in Terzolas

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag reisbureauregeling
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Bus- en liftkaarten
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.