MENU SLUITEN

Grand Paradiso

Huttentocht

 • Land: Zwitserland
 • Gebied:
  Berner Oberland
 • Niveau: 3
 • Aantal dagen: 8/6
 • Verzorging: Halfpension

Land: Zwitserland
Gebied: Berner Oberland
Niveau: 3
Aantal dagen: 8/6
Verzorging: Halfpension

Deze prachtige huttentocht voert u dwars door het Berner Oberland. Tijdens de mooie tocht komt u door schilderachtige dorpjes, loopt u over prachtige alpenweide en alles wordt omgeven door het majestueuze hooggebergte. Geweldige watervallen, grote gletsjers, bergen van boven de 4000 m en een prachtige en uitbundige flora en fauna gaat u zien. U komt door wereldberoemde plaatsen, zoals Grindelwald en Lauterbrunnen. Deze tocht voert u ook door en langs het bergmassief van de Eiger (3970 m), Jungfrau (4158 m) en Mönch (4107 m) en eveneens door de minder bekende gebieden, zoals het Kiental en het Blümlisalpmassief.
Dit is een tocht, die het hart van de bergwandelaar harder zal laten kloppen en die u zeker een keer moet maken. Naast wandelen biedt het Berner Oberland nog veel meer, zoals heerlijk zwemmen in het Thuner- en Brienzermeer of de idyllische mooie stadjes Lenk en Gstaad. Ga met de trein naar de toppen van de bergen om nogmaals te genieten van het indrukwekkende panorama. Deze regio biedt veel mogelijkheden om uw vakantie te verlengen.

There is nothing to show here!
Slider with alias barentrek-ab not found.

Reisplan Huttentocht Bärentrek West A

Van Meiringen naar Kandersteg. 8 dagen / 7 nachten.

Dag 1

Aankomst Meiringen
Overnachting in een hostel te Meringen op een meerpersoons-kamer.

Dag 2

Meiringen – Grosse Scheidegg – Grindelwald.
U begint met een busrit van Meiringen naar het historische Hotel Rosenlaui. Hier heeft u de mogelijkheid om voor de start van de wandeling de kloof (getscherschlucht) Rosenlaui te bezoeken. Dat is zeker aan te bevelen. Entree CHF 8,- / € 7,-. Een eenvoudige wandeling voert u dan omhoog naar de pas Scheidegg gelegen op 1963 m. Het uitzicht op de reusachtige rotswanden van de Wetterhorn zijn zeer imposant. Vanaf hier gaat het naar beneden. Overnachting in Mountain hostel op een meerpersoons-kamer. Eventueel kan de tocht ingekort worden door het nemen van de bus naar de Scheidegg pas.
Afstand: 15 km. ↑ 680 m ↓1000 m. Duur: 5-6 uur.

Dag 3

Grindelwald – Kleine Scheidegg – Wengen – Lauterbrunnen – Stechelberg.
Vanuit Grindelwald gaat het opnieuw omhoog naar de volgende pas, de kleine Scheidegg genoemd 2061 m. Wij adviseren u de trein te gebruiken tot Alpiglen. Hier begint de mooie Eigertrail, die langs de wereldberoemde Eigernordwand loopt. Het uitzicht is magnifiek. Van de grote Scheidegg gaat u naar beneden naar het bekende skioord Wengen (Lauberhorms skiafdaling). Ook op deze pas kunt u met een tandradbaan komen. Wij adviseren u de trein te nemen naar Lauterbrunnen. Hier heeft u de keuze of met de bus naar Stechelberg te gaan of lopend (1,5 uur). U zult geïmponeerd zijn door de prachtige rotswanden in het Lauterbrunnental.
Afstand Alpiglen naar Wengen: 14,5 km. ↑ 780 m ↓1100 m. Duur: 5-6 uur.
Inkorten is mogelijk door gebruik te maken van de tandradbaan. Overnachting in Hotel Stechelberg op eigen kamer met etage douche / toilet.

Dag 4

Stechelberg – Sefinental – Rotstockhütte.
Vandaag een kortere etappe, maar wel één met veel hoogtemeters. De wandeling gaat vanaf het hotel omhoog naar ons volgende overnachtingsadres, de Rotstockhütte op 2040 m. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Eiger, Mönch en Jungfrau. Overnachting in de hut op meerpersoons-kamers.
Afstand 8 km. ↑1150 m ↓0 m. Duur: 4-5 uur.

Dag 5

Rotstockhütte – Sefinenfurgge – Oberi Bundalp im Kiental.
Het mooie wandelpad gaat vanaf de Rotstockhütte naar de Sefinenfurgge (2612 m). Deze pas verbindt het Lauterbrunnental met het Kiental. Het landschap wordt ruiger en de paden wat moeilijker. Na de pas daalt u af naar het mooie en romantische Kiental. Aangekomen in het dal heeft u nog een korte klim om bij uw volgende overnachtingsadres Oberi Bundalp te komen. Het is eigenlijk een almboerderij, die in de zomer in gebruik is en gelegen is op 1840 m hoogte. Hier kan men goed overnachten in meerpersoons-kamers en het eten is voortreffelijk.
Afstand: 9 km. ↑ 900 m ↓1100 m. Duur 4,5 – 5,5 uur.

Dag 6

Oberi Bundalp – Blümlisalphütte.
Vandaag een korte maar steile en zware tocht omhoog. Van de Bundalp gaat een wandelpad omhoog naar de zogenaamde Hohtürli. Het laatste stuk loopt u over een steil pad omhoog. Het pad is uitgehakt en met houten planken begaanbaar gemaakt. Tot begin juli kunt u hier nog sneeuw aantreffen. Voorzichtigheid is dus geboden. Nog een klein stukje verder ligt, midden in het hooggebergte, de Blümlisalphütte. Uw overnachtingsadres van deze dag. Ook hier slaapt u in meerpersoons-kamers. Het overnachten in deze hut is het absolute hoogtepunt van deze wandelreis. U heeft een schitterend uitzicht over het dal en dit is adembenemend mooi. Loop nog even naar de Blümlisalpgletscher, gelegen op ongeveer 20 minuten van de hut.
Afstand: 4 km. ↑1000 m ↓0 m. Duur: 3,5 – 4,5 uur.

Dag 7

Blümlisalphütte – Oeschinensee – Kandersteg
Vandaag helaas uw laatste wandeldag. U verlaat deze fantastische plek en loopt naar beneden. Het gaat steil naar beneden en het eerste stuk over los liggende keien. Gebruik uw stokken! Het pad gaat verder naar beneden naar de heel bekende Oeschinensee. Deze ligt ingeklemd tussen diverse bergwanden op ongeveer 1600 m hoogte en het is hier prachtig. Indien u geen koukleum bent,  kunt u hier even een koud bad nemen. Daarna gaat het verder naar beneden. U kunt eventueel de lift naar beneden nemen om de afdaling te verkorten. U komt aan in Kandersteg, het eindpunt van deze indrukwekkende en schitterende tocht
Afstand: 10,5 km. ↑ 60 m ↓1700 m. Duur: 3,5 – 4,5 uur.
Van het station Kandersteg kunt u de bus of de trein nemen terug naar Meiringen. Overstappen in Spietz & Interlaken. Duur: ongeveer 2 uur. In Meiringen slaapt u opnieuw in uw starthotel.

Dag 8

Na het ontbijt uitchecken en terug naar huis of verlenging van uw reis.

Reisplan Huttentocht Bärentrek West B

Van Stechelberg naar Kandersteg. 6 dagen / 5 nachten.

Dag 1

Aankomst Stechelberg.
Overnachting in Hotel Stechelberg op eigen kamer met etage douche / toilet.

Dag 2

Stechelberg – Sefinental – Rotstockhütte
Vandaag een korte etappe, maar wel één met veel hoogtemeters. De wandeling gaat vanaf het hotel omhoog naar uw volgende overnachtingsadres, de Rotstockhütte 2040 m. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Eiger, Mönch en Jungfrau. Overnachting in de hut op meerpersoons-kamers.
Afstand: 8km. ↑ 1150 m ↓0 m. Duur: 4-5 uur.

Dag 3

Rotstockhütte – Sefinenfurgge – Oberi Bundalp im Kiental.
Het mooie wandelpad gaat vanaf de Rotstockhütte naar de Sefinenfurgge ( 2612 m) Deze pas verbindt het Lauterbrunnental met het Kiental. Het landschap wordt ruiger en de paden wat moeilijker. Na de pas daalt u af naar het mooie en romantische Kiental. Aangekomen in het dal heeft u nog een korte klim om bij uw volgende overnachtingsadres Oberi Bundalp te komen. Het is eigenlijk een almboerderij, die in de zomer in gebruik is en op 1840 m hoogte ligt. Hier kunt u goed overnachten in meerpersoons-kamers en het eten is voortreffelijk.
Afstand: 9 km. ↑ 900 m ↓1100 m. Duur: 4,5 – 5,5 uur.

Dag 4

Oberi Bundalp – Blümlisalphütte.
Vandaag een korte maar steile en zware tocht omhoog. Van de Bundalp gaat een wandelpad omhoog naar de zogenaamde Hohtürli. Het laatste stuk loopt u over een steil pad omhoog. Het pad is uitgehakt en met houten planken begaanbaar gemaakt. Tot begin juli kunt u hier nog sneeuw aantreffen. Voorzichtigheid is dus geboden. Nog een klein stukje verder ligt, midden in het hooggebergte, de Blümlisalphütte. Uw overnachtingsadres van deze dag. Ook hier slaapt u in meerpersoons-kamers. Het overnachten in deze hut is het absolute hoogtepunt van deze wandelreis. U heeft een schitterend uitzicht over het dal en dit  is adembenemend mooi. U kunt ook nog naar de Blümlisalpgletscher lopen, gelegen op ongeveer 20 minuten van de hut.
Afstand: 4 km. ↑ 1000 m ↓0 m. Duur: 3,5 – 4,5 uur.

Dag 5

Blümlisalphütte – Oeschinensee – Kandersteg
Vandaag is helaas uw laatste wandeldag. U verlaat deze fantastische plek en loopt naar beneden. Het gaat steil naar beneden en het eerste stuk over los liggende keien. Gebruik uw stokken! Het pad gaat verder naar beneden naar de heel bekende Oeschinensee. Deze ligt ingeklemd tussen diverse bergwanden op ongeveer 1600 m hoogte en het is hier prachtig. Indien u geen koukleum bent, ,kunt u hier even een koud bad nemen. Daarna gaat het verder naar beneden. U kunt eventueel de lift naar beneden nemen om de afdaling te verkorten. U komt aan in Kandersteg, het eindpunt van deze indrukwekkende en schitterende tocht.
Afstand: 10,5 km. ↑ 60 m ↓1700 m. Duur: 3,5 – 4,5 uur.
Van het station Kandersteg kunt u de bus of de trein nemen terug naar Stechelberg. Overstappen in Spietz & Interlaken. Duur: ongeveer 2 uur. Overnachting in Hotel Stechelberg op eigen kamer met etage douche / toilet.

Dag 6

Na het ontbijt uitchecken en terug naar huis of verlenging van uw reis.

Uitrusting

Een goede rugzak, bergschoenen met goed profiel en zo mogelijk stijve zolen. Twee telescoopstokken zijn heel praktisch. In de hutten zijn goede voorzieningen. Wel dient u lakens mee te nemen of een slaapzak.
De wandelaars kunnen dagelijks ’s morgens, voor eigen rekening, een lunchpakket klaarmaken. Omdat men op hoogte loopt is het verstandig beschermende maatregelen te nemen tegen de zon. De UV stralen komen extra hard aan. Dus ALTIJD een pet of andere hoofdbedekking dragen. Lijst van benodigd materiaal ontvangt u bij uw boeking.

Aankomstdata

Voor deze Huttentochten Bärentrek West A en B is de aankomst iedere dag mogelijk van 27 juni 2020 tot 20 september 2020.

Prijzen Huttentochten Bärentrek West A+B

Huttentocht Bärentrek Oost APrijzen per persoon
Volwassenen€ 693,-
Toeslag 1-persoonskamer voor 1 hotelovernachtingen€ 24,-
Overig
Administratiekosten per boeking€ 23,-
Toeristenbelastingter plaatse te voldoen
SGR bijdrage consument p.p. vanaf 01-02-2021 (1)€ 5,-
Opties
Verlengingsnacht hostel te Meiringen vanaf€ 76,-
Verlengingsnacht hotel Stechelberg (privé kamer) vanaf€ 112,-
Dagtrein NL - Meiringen vanaf (2)€ 335,-
Dagtrein NL - Lauterbrunnen vanaf (2)
€ 335,-

* = Boekt u de treinreis dan ontvangt u eerst een offerte op maat alvorens wij de trein boeken.

Inbegrepen

 • 3x Overnachting in hostel (A)
 • 1 of 2x Overnachting in Berghotel (A/B)
 • 3x Overnachting in berghutten (A en B)
 • 7 of 5x  Halfpension (ontbijt en avondeten) (A/B)
 • Routebeschrijving
 • Wandelkaart

Niet inbegrepen

 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Toeslag reisbureauregeling
 • 1-persoonskamer toeslag
 • Verlengings- en/of extra overnachting(en)
 • Bus en/of treinkaarten
 • Toeristenbelasting; ter plaatse te voldoen
 • Parkeerplaats in Meiringen (ca. € 16,-)

Vragen? Bel of mail ons. Klik HIER voor onze contactgegevens. Geen vragen meer? Dan kunt u hieronder deze reis boeken.