Fietsvakantie Oostenrijk

Tauern; langs de oevers van de Salzach en de Saalach, Nivo 2-3Rondrit langs de oevers van de Salzach en de Saalach. Vakantie in het Paradijs belooft het Oostenrijkse Verkeersbureau de gasten die door het Salzburger Land reizen. Teveel beloofd? Nauwelijks! Knusse dorpen en romantische landschappen karakteriseren deze fietsvakantie. Een glimp van de mondaine wereld ontdekt u in de Mozart stad Salzburg. Een adembenemend panorama en indrukwekkende uitzichten op de omringende bergwereld met de Hochkönig, Watzmann en de Grossglockner is gegarandeerd uw deel. Ca. 300 km. aan fietspaden en verkeersarme straten en wegen voeren u door het landschappelijk mooiste gedeelte van het Salzburger Land. Bezienswaardigheden en prachtig natuurschoon maken van het fietsen door dit landschap een bijzondere belevenis.

Programma 2019:

Dag 1.
Aankomst in Salzburg.
Eventuele overname huurfiets. Kronkelige straatjes en pleinen nodigen tot flaneren uit en stap voor stap ademt u de rijke cultuur en geschiedenis van Salzburg in.
Dag 2.
Salzburg - Lofer. ca. 60 km.
De rivier de Saalach is uw gids voor de eerste twee fietsdagen. Het kuuroord Bad Reichenall wordt omgeven door het machtige bergmassief van de Berchtesgadener en Chiemgauer Alpen. Over rustig gelegen wegen en door het rivierenlandschap van het Pinzgauer Saalachdal bereikt u het sfeervolle plaatsje Lofer.
Dag 3.
Lofer - Zell am See/Kaprun. ca. 50 km.
Omlijst door de machtige bergketen van de Steiner zee komt u via een kleine omweg in het schilderachtige dorp Maria Alm. Van Saalfelden langs de Ritzensee, door fris- groen Alm- en weidegebied naar Zell am See, pittoresk gelegen aan de oevers van de Zeller See. Uw etappedoel vandaag is het unieke berggidsendorp Kaprun.
Dag 4.
Zell am See/Kaprun - Krimml – Zell am See/Kaprun en treinreis. ca. 60 km.
De smalspoorbaan brengt u en uw fiets van Kaprun naar de donderende Krimmler watervallen. Uw weg door het Nationaal park Hoge Tauern voert u door het bonte boeren bergland met zijn akkers, bossen en weiden. Temidden van veel bezienswaardigheden rijdt u terug naar Kaprun.
Dag 5.
Kaprun - Bischofshofen. Ca.55 km.
In Bruck roept de verlokking van de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, met de Großglockner Hochalpenstraße. Na Taxenbach, Kitzlochklamm wacht u een ca. 4 km. lange klim. De doorstane inspanningen worden met een heerlijk uitzicht op de omringende bergwereld en een snelle afdaling naar St. Johann en Bischofshofen beloond.
Dag. 6.
Bischofshofen - Golling. ca. 40km
Al vanuit de verte ziet u de burcht Hohenwerfen hoog boven het Salzachdal tronen. Aan de voet van de Hochkönig komt u in de sfeervolle plaats Werfen, waar zich de grootste ijsgrotten ter wereld bevinden. Daarna overwint u de lichte stijging van de pas Lueg voor u het schilderachtige Golling binnen rijdt.
Dag 7.
Golling - Salzburg. ca. 30 km.
Over Kuchl naar de zeer bezienswaardige plaats Hallein met o.a. het Keltenmuseum. U rijdt langs het wereldberoemde Slot Hellbrunn en spoedig is Salzburg bereikt. Hier werden Mozart en Von Karajan geboren en van hier komen ook de heerlijke Salzburger Nockeln.
Dag 8.
Thuisreis of verlenging.
Na het ontbijt terugreis. Graag boeken wij voor u een of meerdere dagen verlenging in het Salzburgerland

Vertrek:

Vertrek: vrijdag/zaterdag van 27-04 tot 17-05 en iedere vrijdag en zaterdag van 14 september tot 19 oktober 2019. In de periode van 18-05 tot en met 13-09 kan het dagelijks.

Wat is inbegrepen:

 • 7x overnachting in *** hotel.
 • 7x ontbijt of ontbijtbuffet
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Kaart en informatiemateriaal
 • Bus- of Treinreis Kaprun Krimml
 • GPS data


Wat is niet inbegrepen:

 • Reis heen en terug
 • Lunch en dranken
 • Huurfiets / E-bike
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
 • Administratiekosten € 23,- per boeking

Optie:

 • 7x 3 gangen menu bij halfpension

Prijzen 2019:

  Reissom p.p. in 2-persoonskamer incl. ontbijt in een comfort kamer.     2pk      1pk
   Van 27-04 t/m 17-05 2019    € 729,-      € 829,-   
   Van 18-05 t/m 13-09-2019     € 779,-      € 879,-   
   Van 14-09 t/m 04-10-2019     € 729,-      € 829,-   
  Halfpension toeslag   € 89,-   € 89,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties pp   Prijs
  Huur Standaardfiets   €   72,-
  Huur Elektrische fiets   € 159,-
   Extra overnachting in ***Gasthof in Salzburg incl. ontbijt     € 79,-   € 99,-Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier