Fietsvakantie Oostenrijk

Inntal deel 2: Fietsroute. Innsbruck – Passau ( Schärding) Nivo 1Van de trotse bergreuzen in Tirol naar de glooiende heuvels aan de onderloop van de rivier de Inn in Beieren. Omgeven door machtige bergketens slingert het Inntal fietspad zich een weg langs het groene water. Vol afwisseling toont de Inn zich op zijn weg door het berglandschap. Steden als Innsbruck, Hall, Schwaz, Rattenberg en Kufstein met hun rijke cultuur nodigen u uit om er enige tijd door te brengen. In het Oberbayrischen Voralpenland stroomt de Inn door een glooiend heuvellandschap en brengt u naar bekende steden als Wasserburg, Altötting, Burghausen en Bad Füssing. Schilderachtige stadjes in Opper Oostenrijk als Braunau, Obernberg of Schärding zorgen voor een perfecte afsluiting van uw fietsvakantie.
Deel 1 van deze tocht langs de Inn gaat van St.Moritz Zwitserland naar Innsbruck in Oostenrijk.

Programma 2019:

Dag 1.
Aankomst Innsbruck.
Wij adviseren u om uw heenreis te maken naar uw einddoel Schärding. Iedere zaterdag verzorgen wij een transfer per minibus naar Innsbruck.
Dag 2.
Innsbruck - Strass. ca. 45 km
Uw huurfiets, indien geboekt, staat vanaf 08.30 uur in uw hotel voor u klaar. U verlaat Innsbruck via het Olympische dorp richting de middeleeuwse vestingstad Hall. Over de historische plaats Wattens en de unieke stad Schwaz arriveert u in Strass gelegen aan de ingang van het Zillertal.
Dag 3.
Strass - Kufstein. ca. 40 km.
Vandaag gaat u genieten van het onvergetelijke Alpenpanorama van de Tiroolse bergwereld. Vele kastelen wijzen u de weg naar Brixlegg en Rattenberg ( kleinste stad van Tirol ). Via Wörgl en de Kundler Klamm bereikt u de "parel van Tirol" de stad Kufstein.
Dag 4.
Kufstein - Wasserburg. ca. 65 km.
In de loop van de dag verandert het landschap van hoogoprijzende bergketens naar vlakke Bosrijke landstreken en met bloemen bedekte heuvelachtige weiden. Wasserburg is een van de mooiste stadjes aan de Inn.
Dag 5.
Wasserburg - Mühldorf. ca. 50 km.
Begint u de dag met een wandeling door Wasserburg. Uw fietsroute van vandaag loopt door een door kastelen en burchten getekend landschap. U fietst door een typisch Inntal landschap met de kloostersteden Gars, Kraiburg en St. Erasmus naar uw overnachtingplaats Mühldorf am Inn.
Dag 6.
Mühldorf - Braunau/Simbach ca. 55 km.
Vandaag fietst u via Heiligenstatt naar het bekende bedevaartsoord Altötting. Dan door het Ottinger woud naar het grootste burchtcomplex van Europa in Burghausen. Verder door het Weilhartswoud langs de monding van de Salzach naar Braunau aan de Inn, uw etappeplaats van vandaag.
Dag 7.
Braunau/Simbach - Schärding/Passau ca. 60 km.
Rijdend over een smal fietspad ontdekt u vandaag het Europa reservaat en natuurpark "Unterer Inn". Over de duizendjarige Obernberg en Reichersberg met het Augustinen- klooster naar de barokstad Schärding.
Dag 8.
Schärding - Passau - Schärding. ca. 15 km.
Teugreis of verlenging. De laatste etappe brengt u via Wernstein naar de vroeger zo belangrijke bisschops- en drie rivierenstad Passau. Wilt u de laatste dag niet meer fietsen dan raden wij u aan om de thuisreis via Passau te laten lopen.

Als individuele reis:

Vertrek:
04 mei tot 13 oktober 2019.
Wat is inbegrepen:
  • 7x overnachting in ***/**** hotel
  • 7x uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
  • Bagagetransport van hotel naar hotel
  • Kaart en informatiemateriaal
  • Service hotline

Prijzen 2019:

  Item / Vertrek   04-05 t/m 10-05
  07-10 t/m 13-10
  11-05 t/m 31-05
  02-09 t/m 06-10
  01-06 t/m
  02-09-'19
  Per persoon in 2-persoonskamer    € 560,-      € 590,-      € 610,-   
  In 1-persoonskamer   € 720,-     € 750,-     € 770,-  
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties    Prijs
  Huur Elektrische fiets.   €   175,-
  Bustransfer Schärding - Innsbruck p.p. incl. fiets dagelijks    €   54,-
  Bustransfer Passua - Innsbruck p.p. incl. fiets dagelijks    €   60,-
  Huur Standaardfiets   €   75,-
  Halfpension toeslag   € 138,-
  Extra overnachting in Schärding,
  Innsbruck en Passau in overleg mogelijk  
  in overleg mogelijkBoek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier