Fietsvakantie Frankrijk

Fietsen in de Medoc en langs de Gironde. Nivo 2De Médoc is internationaal bekend om zijn uitstekende wijnen maar wat veel minder mensen weten is dat deze streek ook een prachtige fietsbestemming is. Trouwens, de Médoc was een van de eerste Franse regio’s waar een heus fietsroutenetwerk werd gebouwd met mooie, brede fietspaden. Médoc betekent 'land van het midden' en dus houden wij het evenwicht tussen fietsen en genieten van de rijke opbrengst van de wijngaarden.

We fietsen in de streek tussen de rivier Gironde en de Atlantische Oceaan over een lichtglooiend terrein. De grond is arm en de wijnranken groeien in de kiezel, maar het is de rijke onderlaag van klei en zout die voor de kwaliteit van de druiven zorgt. Ook het aangename microklimaat speelt een rol en daar zullen ook wij van genieten tijdens onze fietstochten. We fietsen richting het meer van Lacanau en vervolgens naar Bordeaux, de wijnhoofdstad van Frankrijk. De volgende dagen liggen er tal van sympathieke wijndorpjes op onze route. Pauillac is bekend vanwege zijn wijnkastelen: château Lafitte, château Latour en niet te vergeten château Mouton Rotschild. Er volgen alleen maar grote namen en indrukwekkende kastelen te midden van uitgestrekte wijngaarden: St. Esthèphe, St. Julien, Listrac, Moulis de Margaux. Het landschap verandert van uitzicht als we richting Hourtin fietsen. We zijn dichtbij de Atlantische Oceaan met zijn brede stranden. Ten noorden liggen moerasgebieden en aan de westkant vormen de 60 meter hoge duinen een uniek natuurgebied. Elke dag eindigt vol van impressies en met de heerlijke nasmaak van superwijnen.

Programma 2019:


Dag 1.
Aankomst St. Médard.
Overnachting in uw hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 2.
rondrit naar Bordeaux. Ca. 47 km
We fietsen bijna voortdurend op het vrijliggend fietspad van Bordeaux naar Lacanau-Océan dat passeert op amper 500 meter van ons hotel. Het historische centrum van de stad ligt op wandelafstand van "Pont de Pierre" (prachtige gemetselde boogbrug van 501 meter lang, verdeeld over 17 bogen en met prachtige lantaarnpalen, gebouwd tussen 1810 en 1822. Tegenover de kathedraal staat het stadhuis. In 1771 besloot de prinselijke aartsbisschop om tegenover de kathedraal een nieuw aartsbisschoppelijk paleis te bouwen. Het werd een architectonisch pareltje in Lodewijk-XVI-stijl. De Place de la Bourse is het mooiste plein van Zuid-Frankrijk, omzoomd door een voormalig paleis vormt het een halve cirkel met aan de andere zijde de Garonne. Op een ponton aan de andere zijde van het plein, ligt L’Estacade een exclusief restaurant met een onvergetelijk uitzicht op de Place de la Bourse. Nabij de Place de la Bourse ligt het Grand Théatre, een prachtig gedecoreerd 18de-eeuws operagebouw. Het hart van Vieux-Bordeaux is een wirwar van straatjes en oude gebouwen met een bijzondere charme. Wie meer wil weten over de architectuur van Bordeaux moet zeker het informatiecentrum Bordeaux Monumental bezoeken in de rue des Argentiers. Wie het op winkelen wil houden kan terecht in de Rue Sainte-Catherine, samen met de zijstaten kan je hier urenlang rondneuzen in de exclusieve boetieks. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 3.
St. Médard – Pauillac. Ca. 50 km
U fietst door diverse schilderachtige dorpjes naar Pauillac. In Pauillac kan je in het oude centrum rondkuieren en op de kades met prachtig zicht op de Gironde. Van alle wijngemeenten bezit Pauillac het grootst aantal geklasseerde wijnen en is vooral bekend om zijn wereldberoemde wijnen als "Mouton-Rothschild", "Château Latour" en "Château-Lafite". De echte wijnkenner zal je vertellen dat de wijnen van Pauillac de belangrijkste kenmerken vertonen die verwacht worden van een grote Bordeaux wijn. Een bekende delicatesse zijn garnalen bereid met anijs. Je kan ze uit het vuistje eten langs de kaden. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 4.
De wijnkastelen. Ca. 51 km.
Tijdens deze tocht fietsen wij voortdurend in de omgeving van Pauillac en Saint-Estèphe en komen wij langs verscheidene prachtige wijnkastelen.
• Château Pedescaux
• Château Pontet-Canet
• Château Mouton Rothschild
Enkel te bezoeken op afspraak. Voor een bezoek moet je rekenen op € 5,00 ; met wijndegustatie op € 12,50. Sinds 1973 wordt de wijn geklasseerd als een Premier Grand Cru. Indrukwekkende wijnkelder, waar de oudste flessen achter tralies worden bewaard. Sinds 1945 laat baron Philippe de etiketten ontwerpen door wereldberoemde kunstenaars als Picasso, Dali en ook de Belg Delvaux. De rondleiding eindigt in het museum dat in 1963 werd opgericht, met een opmerkelijke verzameling flessen en wandtapijten uit de 16de en 17de eeuw. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 5.
Rondrit. Ca. 36 km.
U fiets o.a. door SAINT-ESTEPHE.
De specifieke bodem in Saint-Estephe geeft aan de wijn een solide samenstelling zodat de wijn heel lang bewaard kan worden, met behoud van zijn jeugdigheid en frisheid. De mooie en zorgvuldig onderhouden kerk dateert uit de 18de eeuw. Op het pleintje voor de kerk is er een "Maison du Vin". Vertheuil bezit een mooie Romaanse kerk, gebouwd in de 11de en 12de eeuw en verbouwd in de 15de eeuw. Opmerkelijk zijn de drievoudige beuk, het schuine tongewelf, de kooromgang en de twee eigenaardige torens. De spitsbogen stammen uit de 15de eeuw. Vervolgens na Ariguillon bezocht te hebben, gaat u naar Pauillac. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 6.
Pauillac – St. Medard. Ca. 67 km.
Ten noorden van het lac d’Hourtin-Carcans verandert plotseling het landschap. Kwelders en moerassen vervangen de dennenbossen. Dit is het gebied van de purperreiger en de koningsvaren. Sommige exemplaren zijn meer dan 200 jaar oud. Via een fraaie route naar St. Medard. Overnachting in uw hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 7.
Rondrit. Ca. 67 km.
Vandaag de laatste fietdag door een echt schitterend landschap met o.a. zijn dorpjes Sémignan Biscarosse, Mourlan, Le Comte, Bossège etc. Overnachting in uw hotel in St. Medard op basis van halfpension, ontbijt en diner.
Dag 8.
vertrek St. Médard Vandaag komt een einde aan uw reis door deze mooie regio. Na het ontbijt uitchecken of eventueel een verlenging boeken in deze mooie regio.

Vertrek:

Aankomst elke zaterdag of zondag vanaf 06-04 tot 20-10-‘19
Laagseizoen : 06-04 t/m 21-06-‘19 en van 26-08 t/m 20-10-’19
Hoogseizoen : 22-06 tot 25-08-‘19

Wat is inbegrepen:

 • 2 pers.kamer met douche/bad en wc
 • Ontbijt en diner
 • Bagagetransport
 • Gebruik zwembad St. Médard
 • Toeristenbelasting
 • Nederlandse wegbeschrijving
 • Kaartmateriaal

Wat is niet inbegrepen:

 • Reis heen en terug
 • Lunch en dranken
 • Huurfiets / E-bike
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
 • Administratiekosten € 23,- per boekingPrijzen 2019:

  Prijs pp   
  2-persoonskamer op basis van halfpension laagseizoen    € 599,-   
  2-persoonskamer op basis van halfpension hoogseizoen   € 635,-
  1-persoonskamer toeslag   € 170,-
  Kinderkorting t/m 11 jaar   op aanvraag   
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties pp   Prijs
  Huur Standaardfiets   € 65,-
  Huur Elektrische fiets / E-bike   € 145,-
  Verzekering E-bike   € 30,-Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier