Fietsvakantie Duitsland

Weser, fietsen in sprookjesland. Nivo 1,5Deze fietsvakantie kreeg als bijnaam "fietsen in sprookjesland" omdat de gebroeders Grimm hier leefden en werkten en deze streek dan ook heel dikwijls het decor was van hun sprookjes, als Doornroosje, Sneeuwwitje, Assepoester, Hans en Grietje..... Voeg daarbij de sprookjesachtige figuren als de Rattenvanger van Hameln, Baron von Münchhausen (Bodenwerder) en dokter Eisenbart (Münden) en de link is snel gemaakt.


Programma 2019

Dag 1. Heenreis naar Hannoversch Münden
Münden is ontstaan rond een rotsdrempel in de Werra. Alle scheepsladingen moesten daar worden overgeslagen. In de Middeleeuwen verwierf de plaats grote rijkdom door de handel die hieruit voortvloeide. Als bij wonder werd Münden nooit verwoest door een oorlog. Daardoor zijn binnen de stadsmuren uit de 13de eeuw, zo maar eventjes 700 (!) vakwerkhuizen bewaard gebleven. De Altstadt van Münden is dan ook één groot openluchtmuseum. Münden is gelegen aan de samenvloeiing van de Fulda en de Werra, die de Weser vormen en die, na een meanderende loop van 450 km, in Bremershaven uitmondt in de Noordzee. Hotel overnachting op basis van halfpension.
Dag 2. Rondrit naar Kassel (60 km) of naar keuze Werratal/Bad Sooden-Allendorf. Ca. 43 km
Route A. Kassel, ca. 1100 jaar oud, wordt documenta-stad genoemd, vanwege de sinds 1955 om de 4 en nu 5 jaar gehouden wereldberoemde tentoonstelling voor hedendaagse kunst. De nieuwe glazen expohal ligt aan de Friederichsplatz, waar in het midden het marmeren standbeeld van Landgraaf Friedrich II staat. Rond dit plein bevinden zich overigens meer bijzondere gebouwen, waaronder het moderne Staatstheater, het Ottoneum – het oudste theatergebouw van Duitsland uit 1604/1605, nu Natuurkundemuseum – en het Museum Fridericianum uit 1769-1779 .
Route B. De route door het Werratal naar Witzenhausen en Bad Sooden-Allendorf volgt de rivier Werra. Deze Werra ontstaat uit twee bronnen op de Rennsteig in het Thüringer Wald. Na ruim 300 km vloeit de Werra bij Hann. Münden samen met de Fulda en wordt de Weser. Bekende plaatsen aan de Werra zijn Hildburghausen (bibliografisch instituut Joseph Meyer), Meiningen (voormalige hoofdstad van het hertogdom Sachsen-Meiningen), Bad Salzungen (stad tussen Thüringerwald en Rhön is met haar zoutvondsten een bekend Kurort), Eisenach (met de wereldberoemde Wartburg, tijdelijke woonplaats geweest van o.a. Martin Luther, Johann Sebastian Bach, Walter von der Vogelweide en de heilige Elisabeth). De Werra volgde lange tijd de grens tussen Oost en West Duitsland. Hotel overnachting op basis van halfpension.
Dag 3. Hannoversch - Münden - Beverungen. Ca. 52 km
Beverungen heeft een zeer woelige geschiedenis gekend. In 1632, tijdens de 30-jarige oorlog, werd het op vijf huizen na, volledig vernield. De brug over de Weser werd gebouwd in 1902. Ze werd in 1945 opgeblazen en in 1950 herbouwd. Ze verbindt Beverungen (in Hessen) met Laueförde (in Niedersachsen). De Burg van Beverungen, aan de Weser gelegen, werd in 1330 gebouwd in opdracht van de Bisschop van Paderborn. Tijdens de 30-jarige oorlog was hij een prooi van de vlammen, maar kort na het einde van die oorlog alweer opgebouwd. Nu is nog enkel de hoge vierhoekige toren en een bijgebouw overgebleven. In de burg is nu een stoelmuseum ondergebracht. Hotel overnachting op basis van halfpension.
Dag 4. Rondrit Beverungen. Ca. 43 km
U bezoekt o.a. Wehrden. Corbeia nova werd op bevel van Lodewijk de Vrome in 822 gesticht door Benedictijnen uit Corbië in Picardië. Het westelijk deel van de abdijkerk stamt uit 873. In 1803 kwam Corvey in handen van de adellijke familie von Hohenlohe-Schillingsfürst. De oorspronkelijke bibliotheek heeft de gruwelen van de Hervorming niet overleefd. De huidige 70.000 boeken stammen uit het familiebezit van Hessen-Rotenburg. De bekende dichter Hoffmann von Fallersleben, schrijver van de Duitse Hymne, was hier bibliothecaris van 1860 tot aan zijn dood in 1874. Corvey kan iedere dag bezocht worden. Hotel overnachting op basis van halfpension.
Dag 5. Beverungen – Bodenwerder. Ca. 61 km
Door schitterende dorpjes zoals Bad Karlshaven, Bodenfelde Lippoldsberg en Oedelsheim fietst u weer terug naar uw startplaats. Hotel overnachting op basis van halfpension.
Dag 6. Bodenwerder – Hameln.
Ook vandaag heeft u weer zo’n heerlijke tocht door dit typisch Duitse landschap dat zo kenmerkend is voor deze regio.
Dag 7. Vertrek Hameln.
Na het ontbijt komt er een einde aan deze mooie reis. U heeft de keuze om deze reis met een paar dagen te verlengen,


Vertrek 2019:

Iedere zaterdag vanaf 30-03 t/m 21-09-2019

Wat is inbegrepen:

 • 6 hotelovernachtingen in hotels 3* en/of 4*
 • Ontbijt en diner (6x)
 • Bagagetransport
 • Transfer Hameln - Hann.-Münden
 • Gebruik sauna Hannoversch-Münden
 • Gebruik zwembad Beverungen
 • Nederlandst. wegbeschrijving
 • KaartmateriaalWat is niet inbegrepen:

 • Reis heen en terug
 • Lunch en dranken
 • Huurfiets
 • Parkeerkosten
 • Administratiekosten
 • ToeristenbelastingReissom 2019 op basis van half pension ( logies / ontbijt en diner)

  Categorie 3*/4* hotels   Prijs pp
  Per persoon in 2-persoonskamer vanaf      € 569,-  
  Toeslag 1-persoonskamer   € 110,-
  Extra nacht Hannoversch-Munden   € 70,-
  Extra nacht 1 pk toeslag     € 20,- per boeking
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties pp   Prijs
  Huur Standaardfiets   € 65,-
  Huur E-bike   € 140,-
  Verzekering fiets   € 15,-
  Verzekering Ebike   € 25,-Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier