Fietsvakantie Duitsland

Elbe fietstocht Cat. 1 NIEUW


Een prachtige fietstocht. Wij hebben gekozen voor de tocht van 8 dagen met 7 overnachtingen. U kunt op aanvraag ook kiezen voor iets kortere tocht(6 dagen met 5 overnachtingen) of iets langere tocht(9 dagen met 6 overnachtingen). De tocht is ongeveer 320 kilometer. De streek staat bekend om zijn prachtige gebouwen in barokstijl en mooie paleizen. U vindt hier de middeleeuwse sfeer van de porseleinen stad Meissen en verder vindt u de renaissance stad Torgau en de stad van Luther Wittenberg op uw weg. Vele kunstzinnige bouwwerken treft u in de grote steden met name in Dresden. Uiteraard treft u ook prachtige natuur aan op uw de reis door het Elbezandsteengebergte met zijn bizarre rotsachtige werelden, uitsteeksels en kloven omgeven door wijnvelden en wijndorpen.

Programma 2019:

Dag 1.
: Aankomst in Dresden
U komt in de historische stad Dresden aan, afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u de mooie stad bezichtigen(Vrouwenkerk, Burcht en het Operagebouw). De eerste overnachting is hier.
Dag 2.
Dresden- Bad Schandau-Dresden (afstand ongeveer 45 km)
Direct langs de Elbe voert de Elberadweg naar het kasteel Pillnitz en iets verder op naar de ruige rotsen van het elbezandsteengebergte. Een klein uitstapje naar de Basteirotsen is zeker de moeite waard. De terugreis vanaf Bad Schandau naar Dresden verloopt per trein.( U kunt ook terugkeren per fiets, extra 45 kilometer fietsen.)
Dag 3.
Dresden - Meissen(afstand ongeveer 25 km)
Vandaag fietst u in het Elbedal langs de wijngaarden op de omringende heuvels/bergen richting Radebeul(“Villa Shatterhand”(Karl Maymuseum)). Iets verder komt u aan in Meissen een leuke plaats met een aantal bezienswaardigheden de Albrechtsburcht(15e eeuw), de gotische kathedraal en uiteraard niet te vergeten de porseleinfabriek, waar het wereldberoemde Meissner Porselein gemaakt wordt.
Dag 4.
Meissen-Riesa(afstand ongeveer 35 km)
Langs de Elbe opnieuw omgeven door wijnvelden richting Riesa. Onderweg komt u langs het barokkasteel Diesbar-Seusslitz met een mooie park. Goede gelegenheid om te wandelen en te genieten van een plaatselijke wijn.
Dag 5.
Riesa – Torgau(afstand ongeveer 45km)
Verder stroomafwaarts gaan we op deze dag naar Mühlberg met het voormalige Sixtijnse klooster. Het Treblitzscher bomenpark met flora uit 5 verschillende continenten zult u niet snel vergeten. Iets verder ligt de stad Torgau met het kasteel Hartenfels, het Renaissance-Gemeentehuis en de oudgothische Sint Marien Kerk, waarin Katharina Luther begraven is.
Dag 6.
Torgau – Wittenberg(afstand ongeveer 65 km)
De kastelen Lichtenberg en Pretzsch zijn de blikvangers in deze streek. In de Lutherstad gaat u op zoek naar sporen uit de geschiedenis. De Lutherhal herbergt de grootste reformatie verzameling ter wereld. De oude binnenstad van Wittenberg is mooi gerestaureerd en de leuke winkeltjes en restaurants geven u een echt vakantiegevoel.
Dag 7.
Wittenberg - Dessau
Vanaf Wittenberg fietst u verder richting het noorden. Na een paar kilometers duikt het werelderfgoed van het Wörlitzer Tuinenrijk op.(Een enorm parklandschap in Engelse stijl). We fietsen verder richting Dessau.
Dag 8.
Terugreis vanaf Dessau of verlenging
Vandaag is het einde van uw reis op de “Elberadweg”. Na het ontbijt vindt de individuele terugreis plaats. U heeft de mogelijkheid uw reis richting Magdeburg of Hamburg te vervolgen of u blijft nog een paar dagen in het mooie Dessau, aan de oevers van de Mulde en de Elbe. U vindt hier het slot Dessau, de Mariakerk en het bekende “Bauhaus”.

Vertrek

dagelijks van 6 april t/m 12 oktober 2019.

Wat is inbegrepen:

 • Indien u met de auto komt kunt u uw auto parkeren op parkeerplaats in de buurt van het hotel(kosteloos) of in de parkeergarage bij het hotel of directe omgeving(kosten variërend van ongeveer 14 euro tot 16 euro per dag, bij stalling voor 5 dagen).
 • U krijgt bij de overnachtingshotels een ontbijt of ontbijtbuffet (bij half pension boeking meerdere gangendiner of dinerbuffet).
 • Bagagevervoer naar de hotels.
 • Persoonlijke reisinformatie en uitgebreide fietstochtbeschrijving.
 • Telefonische ondersteuning.
 • GPS beschikbaar.

Wat is niet inbegrepen:

 • Fietshuur € 75,-
 • Electrische fietshuur € 190,=
 • Lunch en andere persoonlijke uitgaven.
 • Terugreis met trein naar Dresden(ongeveer € 60,= inclusief fiets)
 • Eventuele toeristenbelasting.

Prijzen 2019:

  Periode   Prijs pp
  Periode 1: 06-04 t/m 30-04 22-09 t/m 12-10     € 455,-  
  Periode 2: 01-05 t/m 22-06 01-09 t/m 21-09     € 525,-
  Periode 3: 23-06 t/m 31-08   € 545
  Overig pp   Prijs
  Toeslag 1 persoonskamer   € 175,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag voor half pension boeking   € 154,-
  Huur Standaardfiets   € 75,-
  Huur E-bike   € 190,-Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier