Fietsvakantie Duitsland

Donau deel 1: Donauschingen - Ulm Nivo 1Het Oberen Donautal heeft een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden. Historische steden, schilderachtige dorpjes en een overweldigend natuurschoon. De Donau, eerst nog een klein stroompje, meandert door het landschap. Verderop wordt het dal steeds smaller en de meanderende Donau wordt steeds indrukwekkender. Hoge kalksteenrotsen met wilde toppen omzomen het dal. De oorspronkelijke bedding van de Donau en de gespleten kalksteenrotsen in het natuurpark Obere Donau zijn enkele hoogtepunten van het aantrekkelijke landschap in deze romantische landstreek. Talrijke burchten, kastelen, kloosters en kerken omzomen het fietspad. Er is voldoende tijd om de talrijke bezienswaardigheden te ontdekken en te bezoeken.

Programma 2019:

Dag 1.
Aankomst in Donaueschingen
In Donaueschingen begint de reis langs de Donau, natuurlijk aan de Donaubron in de tuin van het vorstelijke slot. Benut u de rest van de dag voor een wandeling door de residentiestad gelegen tussen het Schwarzwald en de Bodensee. Het stadsbeeld bestaat uit een mengeling van oud en nieuw. Barok en Jugendstil wisselen zich in de binnenstad af. Uw huurfiets, indien van toepassing, ontvangt u 's avonds of de volgende morgen.
Dag 2.
Donaueschingen - Tuttlingen, ca. 40 km.
Vandaag fietst u langs de oevers van de Donau eerst naar Immendingen. Vanaf hier geniet u van het kalksteenlandschap van het natuurpark Obere Donau. Hoog boven de kloven en spleten van de versteende kalkrotsen zijn vaak torenvalken te zien. Via Möhringen bereikt u het etappedoel van vandaag de stad Tuttlingen. In de geschiedenisboeken wordt Tuttlingen voor het eerst in 790 na Chr. genoemd. De evangelische stadskerk met zijn prachtige Jugendstil uitstraling is een van de bezienswaardigheden van de stad.
Dag 3.
Tuttlingen - Fridingen/Beuron, ca. 20 km.
U verlaat Tuttlingen en ontdekt bij Fridingen de jagerhuisgrotten met opgravingen uit de middelste steentijd en het beroemde uitzichtspunt Knopfmacherfelsen. De Donau doorbreekt hier de rotsen van de Schwäbischen Alb. Op de bergwanden langs de oever liggen talrijke kastelen, burchten en ruïnes. Door het breed uitlopende dal fietst u naar Beuron. Het klooster van Beuron is een Benedictijnerabdij, waar de monniken zichzelf nog door landarbeid onderhouden.
Dag 4.
Fridingen/Beuron - Sigmaringen/Scheer, ca. 40 km.
Uw weg van vandaag loopt langs de Donau-oevers via Hausen naar Sigmaringen. onderweg komt u langs de burcht Wildenstein. De geschiedenis van Sigmaringen is grotendeels bepaald door de vorsten van Hohenzollern. U overnacht in Sigmaringen of in het nabijgelegen Scheer.
Dag 5.
Sigmaringen/Scheer - Riedlingen, ca. 30 km.
Tot aan de oevers van de Donau reiken de gemengde bossen en weilanden van het Donaudal. Door het open landschap bereikt u Scheer, een Keltische en Romeinse nederzetting. Via Mengen, een van de 5 Habsburgersteden aan de Donau bereikt u Hundersingen. U overnacht vandaag in Altheim of Riedlingen.
Dag 6.
Riedlingen - Ehingen, ca. 40 km
Riedlingen was in de middeleeuwen in het bezit van de Habsburgers. Vandaag fietst u voor een deel langs de bekende Oberschwäbische Barokstraat.
Dag 7.
Ehingen - (Blaubeuren) - Ulm, ca. 35-45 km
Vandaag kunt u uw weg vervolgen langs de Donau of u kunt over Blaubeuren langs de Ach fietsen. De Donau weg gaat vandaag via vlak landschap door een natuurbeschermingsgebied. Het Achdal is smal en heuvelachtig.
Dag 8.
Terugreis of verlenging
Individuele terugreis of verlenging, Graag boeken wij een extra nacht voor u

Opmerking: De route verloopt grotendeels door vlak landschap. De wegen zijn grotendeels geasfalteerd. In het smalle Donaudal moet u met enige stijgingen en onverharde paden rekening houden.

Vertrek 2019:

iedere zaterdag en zondag van 6 april t/m 29 september. Vanaf 4 personen eigen reisdatum / startdatum mogelijk.


Wat is inbegrepen:

 • 7x overnachting in ***hotel
 • 7x uitgebreid ontbijt of ontbijtbuffet
 • Bagagetransport van hotel naar hotel
 • Kaart en informatiemateriaal
 • 7 dagen hotline service
 • GPS data beschikbaar

Niet inbegrepen:

 • Terugreis terug naar de startplaats: Ulm – Donauschingen.
 • Reis heen en terug
 • Lunch en dranken
 • Huurfiets
 • E-bike
 • Toeristenbelasting, ter plaatse te betalen
 • Parkeerkosten ongeveer € 20,- per week
 • Administratiekosten € 23,- per boeking

Prijzen 2019:

  Prijs p.p. met Logies en ontbijt   2PK   1PK
   Van 06-04 t/m 03-05-2019 en van 09-09 t/m 29-09-2019   € 540,-     € 680,-  
  Van 04-05 t/m 08-09-2019   € 645,-     € 810,-  
  Van 03-06 tot 29-06 en van 25-08 tot 15-09-‘18   € 610,-     € 750,-  
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties    Prijs
  Extra nacht p.p. Logies        op aanvraag   op aanvraag
  Huur Standaardfiets   €   65,-
  Huur Elektrische fiets ( e-bike)   €   175,-
  Transfer terug startplaats (za, zon, ma, vanaf 4 pers)     €   90,-
  Treinreis van Nederland naar Donauschingen vanaf      op aanvraagBoek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier