Fietsvakantie Duitsland

Fietsen van Berlijn naar Dresden Nivo 1,5Beide steden staan erg hoog op het verlanglijstje van velen en terecht. Zowel historisch, cultureel en wb bezienswaardigheden scoren ze beiden hoog. Veel oorlogsschade is hersteld en de gezelligheid van de vele cafés en restaurant is deze ambiance is uniek te noemen. Letterlijk het hoogtepunt in Dresden is de Frauenkriche één van de mooiste kerken van Duitsland. U vertrekt vanuit Berlijn. Het landschap is glooiend met mooie bos- en heidegebieden. Het is bijna niet te begrijpen dat er zoveel natuurschoon is zo dicht in de nabijheid van de stad Berlijn. In de buurt van Dresden wordt veel wijn verbouwd. Overal is het mogelijk wat te eten of te drinken.
Tijdens deze tour kunt u dus genieten van de veelzijdige flora en fauna die deze route kenmerkt. U fietst langs de rivieren de Havel, verschillende meren en u komt langs Elbe Dresden binnen. In Dresden gaat u natuurlijk iets eten of drinken in de zg. Münzgasse, één van de langste en grootste "eet" boulevard van Duitsland.
Tijdens de tocht kunt u gebruik maken van een GPS systeem dat u gratis in bruikleen wordt gegeven.
Verleng uw reis met enige dagen zodat u kunt genieten van de mooie steden Berlijn en/of Dresden.


Programma 2019

Dag 1: Heenreis Dallgow.
s Avonds krijgt u materiaal en een uitvoerige uitleg over routes en mogelijkheden.
Dag 2: Dallgow – Werder, ca.54 km.
Langs de rivier de havel fietst u naar Berlin-Kladow. Hiet vaart u met het pontje het Wannsee over. Een tussenstop bij de Max Liebermann Villa is aan te raden net als een bezoek aan het pauweneiland, gelegen in het meer. Niet veel later rijdt u Potsdam binnen. De historische binnenstad is een bezoek zeker waard. Daarna vervolgt u de weg naar Werder.
Dag 3: Werder - Belzig, ca. 51 km.
Vandaag fietst u over de Europesefietswegnr. 1. U komt langs het SChwielowmeer en een wandeling door dit prachtige landschap is zeker aan te bevelen. U komt ook door een regio waar veel asperges worden geteeld. Verder gaat de tocht naar Belzig. In dit bekende kuroord kunt u een bezoek brengen aan een thermaal bad.
Dag 4: Belzig - Lutherstadt Wittenberg, ca. 41 km.
Vandaag en wat kortere tocht zodat u tijd genoeg heeft om de stad Wittenber te bezoeken. Deze stad is bekend geworden door de Maarten Luther. U moet zeker een bezoek brengen aan de zg. "altstadt".
Dag 5: Lutherstadt Wittenberg – Torgau, ca. 69 km.
Vandaag starten wij met één van de langste routes van deze reis. Over het Elbe fietspad bereikt u snel Klöden. Een stopje bij de burcht en een bezoek aan de biergarten is aan te bevelen. Van Klöden gaat het naar Dommitzsch. Verder gaat het door velden met ooievaars en reigers. Snel ziet u het kasteel Hartenfels liggen, het eindpunt van deze dag.
Dag 6: Torgau - Riesa, ca. 50 km.
Bezoek na het ontbijt nog even de binnenstad alvorens u de weg voortzet naar Strehla een stad die zijn oorsprong vindt in de middeleeuwen. Ook de stad Riesa heeft veel historische pracht en praal.
Dag 7: Riesa - Dresden, ca. 52 km.
Vandaag een hele mooie route naar Dresden, het eindpunt van uw reis. U fietst door de regio Sachsen met veel wijnbouw en daarbij behorende wijndorpen. Overal kunt u wat proeven en eten. Een bezoek aan Meissen met zijn kasteel moet u zeker brengen. Van Meissen naar Dresden is het niet zo ver meer. U fietst door idyllische dorpjes met ook hier weer veel gezellige eettentjes en barretjes. Bij te veel stops wordt het een erg lange fietstocht vandaag. Dresden komt in zicht met zijn koepel van de Frauenkirche. Deze kerk moet u zeker bezichtingen.
Dag 8:Na het ontbijt, terugreis of eventueel een verlenging.


Onze tip: verleng uw reis met één of twee extra nachten om deze prachtige stad te kunnen ontdekken.


Vertrek 2019:

dagelijks van 01 januari tot 31 december.

Wat is inbegrepen:

  • 7x overnachting met ontbijt in hotels
  • Bagagetransport van hotel naar hotel
  • Kaart en informatiemateriaal
  • GPS apparaat met de routes

Huurfietsen

Indien u een fiets huurt dan dient u deze weer af te geven bij de startplaats van uw reis.
Laat u de fiets achter in het hotel te Dresden dan zijn de kosten voor het ophalen van de fiets door de verhuurden € 50,- per fiets.

Prijzen 2019 individuele reis:

  Reissom   Prijs
  Per persoon in 2-persoonskamer vanaf   € 635,-  
  toeslag 1-persoonskamer   € 175,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Opties pp   Prijs
  Halfpensiontoeslag (7xdiner)   €  155,-
  Huur Standaardfiets   €  65,-
  Huur E-bike   €  125,-
  Transfer terug van Dresden naar Dallgow per bus incl. fiets ca.   €  65,-
  Extra nacht Dalgow 2pk (logies / ontbijt)   €  46,-
  Extra nacht Dalgow 1pk (logies / ontbijt)   €  51,-
  Extra nacht Dresden 2pk (logies / ontbijt)   €  57,-
  Extra nacht Dresden 1pk (logies / ontbijt)   €  91,-

Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier