Fietsvakantie Duitsland

Moezel van Trier naar Koblenz Cat. 1 NIEUW


Fietstocht van Trier naar Koblenz. De mogelijkheid bestaat om aansluitende fietstochten te boeken van Koblenz naar Saarbrücken of van Koblenz naar Keulen(met wat langere fietstochten per dag). Uiteraard afhankelijk van uw vakantiedagen en uw fietsconditie.
Het uitgangspunt is de mooie Moezelfietstocht. Op deze fietstocht komt u langs mooie “wijnbergen” en adembenemende natuurlandschappen. De tocht is ongeveer 195 km, u krijgt indrukken van de oude Romeinse invloeden in dit gebied met historische stadjes en pittoreske dorpjes. Natuurlijk moet u ook de wereldberoemde Moezelwijn een keer proberen. De reis bedraagt ongeveer 195 fietskilometers, verdeeld over 9 dagen met 8 overnachtingen.

Programma 2019:

Dag 1.
: Aankomst in de stad Trier
Dag 2.
Trier-Mehring(ongeveer 20 km)
Voordat u echt op weg wil gaan, wilt u natuurlijk de bekende bezienswaardigheden van Trier bezoeken. Oude bouwwerken uit de Romeinse tijd, het bekende amfitheater en natuurlijk de Porta Nigra(2000 jaar geschiedenis komt tot leven). U fietst verder langs de prachtige Moezel met onderweg de leuke plaatsjes Pfalzel en Schweich, richting de eindbestemming van de eerste dag Mehring. Daar kunt u nog de overblijfselen van de gereconstrueerde Romeinse “Villa Rustica” bezichtigen.
Dag 3.
Mehring-Piesport(ongeveer 25 km)
Onderweg in Trittenheim krijgt u informatie over plaatselijke wijnsoorten op een bijzonder “wijnpad” Neumagen-Drohn staat bekend als de oudste wijnplaatsje van Duitsland en in Piesport kunt u een Romeinse opgraving uit 300 na Chr. bezoeken.
Dag 4.
Piesport-Zeltingen(ongeveer 25 km)
Al snel bereikt u Bernkastel-Kues, een indrukwekkend plaatsje met veel steegjes en bonte houten vakwerkhuizen. Natuurlijk zou u een echte “Bernkastler Doctor” Riesling kunnen proeven. Nog een klein stukje naar Zeltingen en u heeft uw dagtrip er weer opzitten.
Dag 5.
Zeltingen-Zell(ongeveer 35 km)
U fietst door het “Kröver Nacktarsch” wijngebied tot aan het plaatsje Traben-Trarbach. Talrijke wijnvelden op de heuvels/bergen begeleiden u op beide oevers langs de Mozel. Traben-Trarbach heeft veel architectonische meesterwerken uit verschillende bouwtijdperken einde 19e eeuw, begin 20e eeuw. Door het wijngebied van “Zeller Schwarze Katz” bereiken we het einddoel van deze dag Zell an der Mosel.
Dag 6.
Zell-Cochem(ongeveer 35 km)
Via Beilstein, een klein romantisch dorpje met smalle steegjes en straatjes uit begin van de middeleeuwen bereiken we Cochem. Cochem heeft een heel gezellig centrum en een bezoek aan de burcht(12e eeuw) met een geweldig uitzicht over de Moezel is zeker de moeite waard.
Dag 7.
Cochem- Kobern-Gondorf(ongeveer 35 km)
Verder langs de Moezel komt u bij Moselkern. Vanuit dit dorpje is een mooie wandeling te maken door het Elzdal naar de burcht Eltz. Een wandeling van ongeveer 3 kwartier met fraaie vergezichten o.a. op de burcht Pyrmont en de Trutz-Eltz ruïne. Terug op onze fietsroute gaan we door een sprookjesachtige natuur met geweldige vergezichten en gezellige wijndorpjes naar Kobern-Gondorf.
Dag 8.
Kobern-Gondorf – Koblenz(ongeveer 20 km)
In verhouding een korte fietstocht naar Koblenz, de eindbestemming van onze reis. Het centrum van de stad ligt aan de samensmelting van de rivieren de Rijn en de Moezel en geeft u voldoende tijd om door deze gezellige stad te slenteren. Bij Koblenz vloeien de Rijn en de Moezel in elkaar over, een mooi uitzicht op de “Deutsches Eck” met een groot monument van keizer Wilhelm I. Fort “Ehrenbreitstein” ziet u op de rechteroever van de Rijn. Koblenz is een gezellige stad met veel terrassen, oude bruggen(o.a. de Balduinbrug over de Moezel),kerken(o.a. de Onze-Lieve-Vrouwekerk en Heilig Hartkerk),forten en musea.
Dag 9.
Terugreis naar huis of bijboeking maken voor langer verblijf in Koblenz. De mogelijkheid bestaat om een aansluitende andere fietsreis te boeken.

Vertrek

dagelijks van 13 april t/m 20 oktober 2019.

Wat is inbegrepen:

 • Indien u met de auto komt kunt u uw auto parkeren op parkeerplaats of in de parkeergarage bij het hotel(kosten variërend van ongeveer 6 euro tot 15 euro per dag).
 • 8 Overnachtingen in pension, gasthuis of hotel.
 • U krijgt bij uw overnachting een ontbijt of ontbijtbuffet (bij half pension boeking een 3 gangen diner).
 • Bagagevervoer naar de hotels.
 • Persoonlijke reisinformatie en uitgebreide fietstochtbeschrijving.
 • Telefonische ondersteuning.

Wat is niet inbegrepen:

 • Lunch en andere persoonlijke uitgave
 • Eventuele toeristenbelasting.
 • Terugreis naar Trier ongeveer € 50,-(inclusief fiets)
 • Fietshuur € 75,-
 • Electrische fietshuur € 180,-

Prijzen 2019:

  Periode   Prijs pp
  Periode 1: 13-04 t/m 30-04 14-10 t/m 20-10     € 599,-  
  Periode 2: 01-05 t/m 15-08 06-10 t/m 13-10     € 649,-
  Periode 3: 16-08 t/m 05-10   € 699
  Overig pp   Prijs
  Toeslag 1 persoonskamer   € 175,-
  Admin. kosten     € 23,- per boeking
  Toeristenbelasting   ter plaatse te voldoen  
  Toeslag voor half pension boeking   € 185,-
  Huur Standaardfiets   € 75,-
  Huur E-bike   € 180,-Boek hier

Fietsvakanties in........

België: Lees meer...

Duitsland: Lees meer...

Frankrijk: Lees meer...

Hongarije: Lees meer...

Oostenrijk: Lees meer...

Portugal: Lees meer...

Slowakije: Lees meer...

Spanje: Lees meer...

 Zwitserland: Lees meer...


Fietsvakanties: Algemeen...

Boek hier